×
اقتصادی
شناسه خبر : 74078
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/05/06 ساعت 10:57
تاکید رئیس مجلس بر گسترش روابط خارجی با سوریه

تاکید رئیس مجلس بر گسترش روابط خارجی با سوریه

رئیس مجلس شورای اسلامی بر گسترش همکاری های اقتصادی ایران و سوریه تأکید کرد و گفت: باید با رفع موانع فعالیت بخش های خصوصی دو کشور در حوزه های مختلف اقتصادی شاهد شکل گیری یک تجارت قوی بین بخش خصوصی ایران و سوریه باشیم.

نورنیوز-گروه اقتصادی: محمدباقر قالیباف در ابتدای این دیدار که با حضور محمد ثامن الخلیل وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه برگزار شد، تاکید کرد: امروز مجاهدان عرصه جنگ اقتصادی و تجاری شما هستید و باید همه ما بتوانیم مانند رزمندگان و مجاهدانی که در جنگ نظامی و امنیتی تلاش کردند، تلاش کنیم.

وی اضافه کرد: این سفر و حضور من با هدف گسترش و عمق بخشیدن به فعالیت های اقتصادی، کشاورزی و تجاری دو کشور انجام شده و به همین دلیل ترجیح دادم نخستین نشست رسمی را با فعالان اقتصادی و تجاری برگزار کنم و مصمم هستیم برای مشارکت بخش خصوصی دوکشور در ظرفیت های اقتصادی زمینه های مناسب را فراهم کنیم و این بخش را توسعه دهیم.

رئیس مجلس در این نشست تاکید کرد: باید با تلاش برای رفع موانع فعالیت بخش های خصوصی دو کشور در حوزه های مختلف اقتصادی شاهد شکل گیری یک تجارت قوی بین بخش خصوصی ایران و سوریه باشیم.

محمدباقر قالیباف با تبریک برگزاری موفق انتخابات مهم ریاست جمهوری یازدهم به مردم سوریه گفت: این انتخابات پیام روشنی برای دشمنان سوریه داشت و آن این که مردم این کشور مصمم هستند موفقیت خود در پایان دادن به جنگ و تروریسم را در دوران بازسازی و فعالیت های اقتصادی این کشور نیز تکرار کنند.

قالیباف سفر به سوریه را در راستای عمق بخشیدن به فعالیت های اقتصادی، صنعتی و کشاورزی فعالان این عرصه ها در دوکشور دانست و اظهار کرد: باید علاوه بر بخش دولتی برای بخش خصوصی نیز فرصت و انگیزه فراهم کنیم و ما مصمم به این مهم هستیم به همین دلیل اولین نشست رسمی خود در سوریه را با موضوع بررسی مسائل حوزه تجاری و بازرگانی برگزار کردم تا ان شاء الله شاهد یک تجارت قوی بین بخش خصوصی ایران و سوریه باشیم.

رئیس مجلس با بیان این که امروز شاهد آغاز جنگ اقتصادی و تحریم علیه کشورهای محور مقاومت هستیم، فعالان حوزه اقتصادی و تجاری در ایران و سوریه را مجاهدان عرصه جنگ اقتصادی و تجاری توصیف کرد و گفت: شما باید مانند رزمندگان و مجاهدان جبهه نظامی و امنیتی تلاش کنید تا در این جنگ نیز پیروز شویم.

وی با تاکید بر لزوم چاره اندیشی برای مقابله با جنگ اقتصادی که توسط دشمن به کشورهای مقاومت تحمیل شده است، گفت: هر کار اقتصادی به تمهیدات لجستیکی و نیز تسهیل تبادلات مالی و بانکی نیاز دارد.

قالیباف اضافه کرد: البته هر کار اقتصادی باید منافع اقتصادی کافی برای بخش خصوصی داشته باشد تا این بخش در حوزه های مختلف انگیزه سرمایه گذاری داشته باشد.

رئیس مجلس با بیان این که با توجه به شرایطی که وجود دارد نمی شود انتظار داشت تجارت و ارتباطات اقتصادی بخش های خصوصی دو کشور از طریق مسیرهای طبیعی ایجاد شود، گفت: به عنوان نمونه ما اگر در حوزه ارتباطات بین بانکی بخواهیم از طریق بین المللی کارها را دنبال کنیم باید سراغ سوئیفت برویم درحالی که همه می دانیم با توجه به تحریم و جنگ اقتصادی دشمن این امر غیرممکن است لذا حتما باید بانک های مرکزی دو کشور در یک سیستم مالی و بانکی این مسئله را حل کنند تا بخش خصوصی بتواند با انگیزه بیشتر در حوزه های اقتصادی و تجاری به فعالیت بپردازد.

قالیباف با تاکید مجدد بر لزوم حل مشکلات لجستیکی و بانکی و مالی از سفارت ایران در سوریه و نیز مسئولان اقتصادی و تجاری سوریه درخواست کرد تمهیدات لازم برای رفع این مشکلات و ایجاد انگیزه برای بخش هایی خصوصی دو کشور را فراهم کنند.

رئیس مجلس در پایان ابراز امیداوری کرد: با حل مشکلاتی که فعالان اقتصادی در این جلسه مطرح کردند شاهد توسعه ارتباطات اقتصادی و تجاری دو کشور و فعالیت بیشتر بخش خصوصی ایران و سوریه در حوزه های مختلف باشیم.

وزیر اقتصاد سوریه: بخش های خصوصی دو کشور انعطاف و توان کافی برای عبور از تحریم ها را دارند

«محمد ثامن الخلیل» وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه نیز در این نشست با تاکید بر این که در ایران و سوریه هم قوای مقننه و هم قوای مجریه برای ارتقای روابط اقتصادی و نیز تعریف چارچوب های کارامد و جامع اقتصادی اهتمام جدی دارند، گفت: گل سرسبد این چارچوب ها نیز توافقنامه راهبردی همکاری های اقتصادی بلند مدت ایران و سوریه است که بخش هایی از آن تدوین شده و بخش هایی از آن همچنان دارای کاستی هایی است اما انگیزه و اراده جدی برای اتمام آن بین دو کشور وجود دارد.

وی افزود: بخش های خصوصی دو کشور انعطاف و توان کافی برای عبور از تحریم هایی که علیه ایران و سوریه وضع شده اند را دارند.

وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه با بیان این که توسعه روابط تجاری دو کشور کُند انجام می شود به مشکلات حمل و نقل میان ایران و سوریه که شرکت های تجاری و بخش خصوصی دو کشور را دچار مشکل کرده است اشاره کرد و گفت: پیشنهادهایی برای ایجاد یک خط دریایی مطرح شده که دو کشور درحال بررسی آن هستند.

وی همچنین درباره حل مشکل نقل و انتقال پول نیز اظهار کرد: گفت و گوهایی بین بانک تجارت سوریه و 3 بانک ایرانی در جریان است که این گفت و گوها پیشرفت های خوبی دارد تا شرکت ها و تجار و فعالان اقتصادی بتوانند دراین مسئله به راحتی مبادلات مالی را انجام دهند.

«محمد ثامن الخلیل» با اشاره به مسائل و مشکلاتی که از سوی فعالان اقتصادی ایرانی مطرح شد، تاکید کرد: فعالان اقتصادی و شرکت های ایرانی نسبت به سایر فعالان برای ما اولویت دارند و حتی یکی از تولید کنندگان بخش خصوصی ایران که در سوریه نوعی خاص از شیشه را تولید می کند تنها تولید کننده این محصول در سوریه است و محصول آن به زودی برای برخی کشورهای عربی نیز ارسال خواهد شد.

وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه گفت: خون جوانان ما در مقابله با تروریسم با هم در آمیخته است و سرنوشت مشترکی داریم لذا باید در کنار هم برای توسعه اقتصادی و مقابله با جنگ اقتصادی نیز تلاش کنیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز مجدد ارتش آمریکا به خاک ایران؛ انفجارهای متعدد در اهواز و سقوط هواگرد ناشناس در قشم
هشدار ایران به شورای امنیت : سکوت در برابر تجاوز آمریکا خطرناک است
عقب‌نشینی ترامپ؛ از تهدید به «نابودی زیرساخت» تا «توقیف دارایی»
با این 6 عادت ساده، حال جسم و روانتان را بهتر کنید
در جلسه 2 ساعته فدراسیون والیبال با پیاتزا چه گذشت؟
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی علیه اقدامات رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی
هشدار یمن به ترامپ؛ تکرار ماجراجویی نظامی با پاسخ سخت روبه‌رو می‌شود
فرود پرحادثه هواپیمای مسافربری در نیجریه + فیلم
ادعای تازه ترامپ درباره ایران: آنها دوست دارند کاری انجام دهند
عراقچی در پاسخ به روبیو: چشم بستن بر واقعیت‌های میدانی، هزینه سنگین‌تری دارد
هشدار تهران به همسایگان؛ اگر ادعای سنتکام دروغ است، رسما تکذیب کنید
سیستان و بلوچستان زیر هجوم باد و گردوخاک
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات هوایی آمریکای متجاوز
تهران و بغداد؛ گام تازه برای تعمیق روابط همه‌جانبه
پیام تسلیت پزشکیان برای درگذشت استاد شیرمحمد اسپندار
معجزه صلح در زندان بندرعباس؛ روایتِ گذشت از طناب دار پس از 27 سال
هوای اراک در آستانه وضعیت خطرناک قرار گرفت
میکروب‌های دهان چه نقشی در آرتروز دست دارند؟
درخواست 70 نماینده انگلیس برای اقدام علیه اسرائیل
محسن رضایی: پاسخ ایران به حملات زیرساختی، تصاعدی و شدید است
تکذیب اعدام خواهران رحیمی در اصفهان
امتحانات نهایی در هرمزگان طبق جدول زمان‌بندی برگزار خواهد شد
اختیارات جنگی ترامپ؛ مجلس نمایندگان تصویب کرد ولی در سنا رای نیاورد
آلمان دو شناور خود را از دریای سرخ خارج می‌کند
کاخ سفید: توافق هسته‌ای با عربستان منوط به عادی‌سازی روابط با اسرائیل است
قیمت نفت از مرز 100 دلار عبور کرد
سرخپوشان برای آماده‌سازی فصل جدید عازم ترکیه شدند
واکنش کنایه‌آمیز قالیباف به قیمت نفت
جنایت خانوادگی در آذرشهر؛ مرد 72 ساله همسرش را به قتل رساند
چرا مقصد بعدی دیپلماسی ایران، قلب اوراسیا شد؟
گاز برای خودرو‌ها رایگان شد
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
سلیمی: پاسخ یک ضربه آمریکا باید چند ضربه باشد
ذوق‌زدگی نتانیاهو از شرط ترامپ برای هسته‌ای شدن عربستان
دستیابی جدید دانشمندان به درمان صرع
بیش از 9300 خدمت درمانی رایگان در اربعین
تکذیب تعویق کنکور از سوی وزیر آموزش و پرورش
حسن خادم، نویسنده «اقیانوس آرام» درگذشت
مامور آمریکایی به افشای اطلاعات سفرهای ونس مظنون شد
برقراری امنیت در همه مرزها/ هیچ‌ خللی در تردد زائران ایجاد نشده است
قرارداد اجاره می‌تواند بالاتر از حد افزایش 25 درصد امضا شود؟
مخبر: شعله‌های آتش آمریکا دامن همه جهان را می‌گیرد
شرط ترامپ برای توافق هسته‌ای با عربستان
امضای اسناد مشترک همکاری ایران و عراق
بازگشایی پناهگاه‌ها در اراضی اشغالی از بیم حملات احتمالی ایران
محدودیت ترافیکی کندوان و آزادراه تهران-شمال جمعه 2 مرداد
دیالوگ تاریخی مسی و یامال پس از شکست آرژانتین
جزییات قتل هولناک شاگرد میوه فروشی در مشهد
نیمی از جمعیت جهان نباید در برابر بحران‌های منطقه سکوت کنند
آمادگی کامل زیرساخت‌های مرز خسروی برای میزبانی از زائران اربعین