×
سیاسی
شناسه خبر : 74028
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/05/05 ساعت 11:02
استمرار حضور صهیونست‌ها در اتحادیه آفریقا

استمرار حضور صهیونست‌ها در اتحادیه آفریقا

رژیم صهیونیستی از همان ابتدا نیم نگاهی به این قاره داشت و تلاش می‌کرد تا آفریقا حیات خلوتش باشد؛ به همین دلیل است که امروز شاهد پیوستن تل آویو به اتحادیه آفریقا به عنوان عضو ناظر هستیم.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: رژیم صهیونیستی اخیراً به عنوان «ناظر» به عضویت اتحادیه آفریقا درآمده است. عضویت صهیونیست‌ها در اتحادیه آفریقا واکنش‌های گروه‌های مختلف فلسطینی را طی روزهای گذشته به دنبال داشته است. درهمین ارتباط، جنبش مقاومت اسلامی حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد که تصمیم عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا موجب مشروعیت بخشی به اشغالگری در سرزمین فلسطین خواهد شد و زمینه را برای ادامه طرح‌های دشمن صهیونیستی برای پایمال کردن حقوق ملت فلسطین و ارتکاب جنایات وحشیانه علیه آن فراهم می‌کند.

این جنبش مقاومت اسلامی فلسطین در ادامه بیانیه خود اتخاذ چنین تصمیمی از سوی کشورهای آفریقایی را که در طول قرن‌ها استعمار و نژادپرستی گریبان‌گیرشان بوده و هست، مایه تأسف خواند. در این بیانیه آمده است: ما کشورهای آفریقایی را همچون همیشه حامی و پشتیبان خود در مبارزات عادلانه برای رسیدن به آزادی و استقلال می‌دانیم و امیدوار به حمایت قدرتمند و مستمر این کشورها هستیم.

حماس خواستار اخراج فوری رژیم صهیونیستی از اتحادیه آفریقا و تحریم آن تا زمان برقراری عدالت و برآورده شدن خواسته‌های ملت فلسطین اعم از تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس و بازگشت آوارگان به شهر و دیار خود شد. از سوی دیگر، «طارق سلمی» سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا به عنوان عضو ناظر را به شدت محکوم کرد.

سخنگوی جهاد اسلامی عنوان کرد که این مسأله بیانگر اوج نفوذ رژیم صهیونیستی است که حتی توانسته اتحادیه آفریقا را هم تحت سیطره خود درآورد و این امری بسیار خطرناک برای ثبات و امنیت کشورهای آفریقایی است. سلمی اظهار داشت که پذیرفتن رژیم صهیونیستی به عنوان عضو ناظر، به معنی انحطاط و عقبگرد در سیاست‌های کشورهای آفریقایی است؛ کشورهایی که طی چندین دهه با اشغالگری و نژادپرستی دست و پنجه نرم کردند.


 

واقعیت این است که صهیونیست‌ها از همان ابتدا نیم نگاهی به قاره سیاه داشتند و برای بسط نفوذ خود در این قاره تلاش می‌کردند. بنابراین، مسأله اهتمام اسرائیل به قاره آفریقا به دیروز و امروز بازنمی‌گردد و ریشه در تاریخ دارد. صهیونیست‌ها از همان ابتدا تلاش کردند تا قاره آفریقا حیات خلوتشان باشد. یکی از علل و عوامل اصلی پیوستن رژیم صهیونیستی به اتحادیه آفریقا نیز حفظ این حیات خلوت است.

یکی از علل و عوامل اصلی تلاش رژیم صهیونیستی برای بسط هیمنه خود در قاره آفریقا این است که این رژیم احساس می‌کند جمهوری اسلامی ایران در این قاره دارای نفوذ ایدئولوژیک است.

در واقع، تاریخ پُر از درد و رنج قاره آفریقا که نشأت گرفته از اقدامات خصمانه استعمارگران در این قاره است، موجب شد تا کشورهای آفریقایی بیش از پیش به گفتمان ایران گرایش پیدا کرده و به سمت آن سوق یابند.

همین گرایش به جمهوری اسلامی ایران توسط کشورهای قاره آفریقا زمینه‌های گسترش نفوذ تهران در این قاره را فراهم آورد. صهیونیست‌ها معتقدند که این نفوذ می‌تواند تبعات و پیامدهای اقتصادی مناسبی برای تهران داشته باشد. از همین روی، مقامات تل آویو به این فکر افتادند تا نفوذ تهران در قاره سیاه را محدود سازند تا از این رهگذر مانع از گسترش روابط و مناسبات ایران با کشورهای آفریقایی شوند.

یکی دیگر از اهدافی که موجب شده است تا صهیونیست‌ها برای نفوذ در قاره سیاه تمام تلاش خود را به کار بندد، استفاده و بهره برداری از منابع این قاره از جمله نفت آن است. طبق آخرین گزارش‌های منتشر شده ذخایر نفت موجود در آفریقا 125 میلیارد بشکه برآورد شده است. افزون بر این، 10 کشور از قاره آفریقا از صادرکنندگان نفت به سایر نقاط جهان هستند.

علاوه بر این، قاره آفریقا از لحاظ جغرافیایی نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. صهیونیست‌ها به این بُعد از اهمیت قاره سیاه نیز چشم دوخته‌اند و تلاش دارند تا از موقعیت جغرافیایی آن بهره مند شوند. در حقیقت، قاره آفریقا در حد فاصل میان دو قاره اروپا و آسیا واقع شده است و همین مسأله اهمیت استراتژیک و جغرافیایی آن را دوچندان ساخته است. صهیونیست‌ها نیز به این مسأله کاملاً واقف هستند.

در همین حال، رژیم صهیونیستی در صدد است تا با جنبش‌ها و کشورهایی که در قاره آفریقا با این رژیم ناسازگاری دارند، مقابله کند. به عنوان نمونه، در حال حاضر شاهد آن هستیم که جنبش اسلامی در نیجریه به رهبری «شیخ زکزاکی» رهبر بازداشت شده شیعیان، به شدت رویکرد ضد صهیونیستی دارد. کشورهایی نظیر تونس و الجزایر نیز از مدت‌ها پیش در جبهه مقابل صهیونیست‌ها قرار دارند.

بر اساس آنچه که گفته شد، رژیم صهیونیستی با بسط نفوذ خود در قاره آفریقا به دنبال مقابله با جنبش‌ها و کشورهای مخالف خود است.

از سوی دیگر، این رژیم برای ایجاد شکاف و تجزیه در کشورهای آفریقایی تلاش می‌کند و در صدد است تا تمامی کشورهای آفریقایی را به سرنوشت سودان دچار کند؛ کشوری که پیشتر به دو بخش شمال و جنوب تقسیم شد.

مهمتر از تمامی آنچه که گفته شد، باید به این مسأله نیز اشاره کرد که صهیونیست‌ها «جلب یهودیان آفریقایی تبار» را در رأس اولویت‌های خود قرار داده‌اند و تلاش دارند از این رهگذر، بافت جمعیتی جامعه صهیونیستی را دستخوش تغییر و تحول کنند. از آنجایی که جامعه صهیونیستی در حال حاضر دچار یک بحران هویتی شده و در مرز فروپاشی قرار گرفته است، مقامات اسرائیل به این نتیجه رسیده‌اند که هرچه سریع‌تر با جذب یهودیان آفریقایی تبار باید بافت جمعیتی جامعه صهیونیستی را تغییر دهند.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
مومنی: چین و روسیه حمایت قاطع خود از ایران را اعلام کردند
پوتین: آتش‌بس باید به صلح پایدار در منطقه منجر شود
گره ویزا باز شد؛ ملی‌پوشان در مسیر جام جهانی 2026
بازگشت جناب‌خان به تلویزیون همزمان با جام جهانی
کشف و امحای بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در غرب اهواز
هشدار اولمرت درباره تقلب در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند
سفیر ایران در مکزیک: تیم ملی با آمادگی کامل راهی تیخوانا می‌شود
پزشکیان: طوفان به پایان می رسد
احتمال تنش تازه در شورای حکام؛ واشنگتن به دنبال قطعنامه علیه تهران
درخواست روسیه از آژانس اتمی برای برخورد قاطع با حملات به تأسیسات هسته‌ای
تأثیر جنگ ایران بر نرخ حمل‌ونقل دریایی
پوتین: تحریم‌ها علیه روسیه به‌طور برگشت‌ناپذیر به دلار و یورو آسیب زده است
هیأت حماس برای مذاکرات آتش‌بس وارد قاهره شد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
تراژدی در صحرای بزرگ آفریقا ؛ جان باختن 50 مسافر بر اثر تشنگی
وزرای صنعت ایران و تاجیکستان به دنبال روان‌سازی تجارت دوجانبه
نوراینفو | روش های مقابله با اضطراب
چه کسی از آتش‌بس بدون توقف جنگ سود می‌برد؟
دو وزیر کابینه نتانیاهو در فهرست ممنوع‌الورودهای ایرلند قرار گرفتند
دیدار وزرای کشور ایران و روسیه در حاشیه اجلاس شانگهای
عذرخواهی صداوسیما بابت حذف سهوی بخشی از پیام رهبر انقلاب
هشدار رئیس سابق پنتاگون: جنگ ایران به «ویتنام ترامپ» تبدیل می‌شود
ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه‌های منتهی به تهران
حمله نانسی پلوسی به ترامپ برای جنگ افروزی علیه ایران
ادعای تازه آمریکا درباره توقیف یک نفتکش ایرانی
مواضع منفعلانه رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان درباره مذاکرات با اسرائیل
ادعای جدید استارمر درباره حمله احتمالی روسیه به ناتو در 2030
چهارمین روز اعتراضات مردم آلبانی علیه پروژه مرتبط با کوشنر
پست اینستاگرامی عراقچی درباره دانش‌آموزان میناب که تاریخ‌ساز شدند
تحویل کاپ قهرمانی کشتی آزاد جهان پس از یک دهه به ایران
هشدار بارش‌های سیل‌آسا در 8 استان
قول پینگ‌پنگ باز 61 ساله ایرانی برای گرفتن طلا در بازی های پاراآسیایی
ماجرای پرواز جنگنده‌ها در ارتفاع پایین بر فراز اصفهان چه بود؟
جزئیات جدید از پرونده 2 دختر سنندجی؛ روایت تکان‌دهنده مادر نارین و آیلین
از همسایگی تا قدرت‌سازی؛ نقشه جدید ایران در آسیا
شلیک اخطار موشکی - پهپادی نداجا به سمت ناوشکن‌های متجاوز و مزاحم آمریکایی
برنامه های جدید رادیو و تلویزیون در تابستان + جزئیات
غیبت 4بازیکن تیم ملی در دیدار مقابل مالی
مرگ 4نفر در بنگلادش در اثر گرمازدگی
گروسی: مذاکره تنها راه‌حل موضوع هسته‌ای ایران است
تکذیب خبر موافقت تهران با انتقال ذخایر اورانیوم کشور
جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا؛ شرط تهران برای آزادسازی دارایی‌ها
قرمزپوشان لیورپول هجومی تر بازی می کنند
نتانیاهو از جنوب لبنان عقب نشینی نمی کند
سفرنامه «نردبان»، راوی جنایات اسرائیل در لامرد
8 مدال مسابقات آسیایی به قایقرانان ایران رسید
تیم ملی بسکتبال با ویلچر راهی تایلند شد
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای خط قرمز است
مرگ دو دره نورد حرفه ای در الموت