×
سیاسی
شناسه خبر : 74016
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

رژه سن‌پترزبورگ نمادی از اقتدار دریایی ایران و همگرایی منطقه‌ای

حضور ناوهای سهند و مکران در رژه دریایی سن‌پترزبورگ با عبور از خلیج فنلاند رویدادی تاریخی است چرا که ناوهای ایرانی با وجود کارشکنی‌های انحصارطلبانه غرب، وارد آب‌های استراتژیک جهان شدند و توان و اقتدار خود را به رخ کشیدند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: رژه دریایی سن‌پترزبورگ به مناسبت سیصد و بیست و پنجمین سالگرد تاسیس نیروی دریایی روسیه برگزار شد و 54 ناو دریایی در این رزمایش شرکت کردند.

نکته قابل توجه در این رژه دریایی برای نخستین مرتبه، حضور ناوشکن ایرانی «سهند» و ناو پشتیبانی آن «مکران» بود که از جهاتی اهمیت فراوان داشت:
اول؛ با وجود اقدامات خصمانه دشمنان برای محدودسازی ایران و مانع‌تراشی در برابر توان بومی جمهوری اسلامی، ایران در دوران تحریم با اتکاء به ظرفیت و توان داخلی حضوری فعال در اقیانوس آرام، اقیانوس هند و سایر آبراه‌های بین‌المللی دارد. 

دستاوردهای ایران در حوزه‌های راهبردی از جمله در حوزه نظامی (دریایی) می‌تواند الگویی باشد برای سایر بخش‌ها و صنایع که با تکیه بر ظرفیت‌ها و توان داخلی و اعتماد به متخصصان جوان کشور بدون چشم داشت به خارج می‌توان راه پیشرفت و تولید قدرت را پیمود.

دوم؛ حضور مقتدر ناوگان دریایی ایران در این رژه نشان‌گر ظرفیت‌های عظیم جمهوری اسلامی ایران در عرصه دریانوردی است که جهان نمی‌تواند جایگاه آن در صلح و امنیت جهانی را نادیده بگیرد.

امیر دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش در این خصوص تاکید کرد: «حضور ناوهای سهند و مکران در خلیج فنلاند رویدادی تاریخی است چرا که ناوهای ایرانی وارد آب‌های استراتژیک جهان شدند، چیزی که کاملا بی‌سابقه بود.»

این موفقیت که به معنی بازشدن دروازه‌های دریای شمال و فنلاند به روی ناوگان دریایی ایران است سندی بر ظرفیت‌های جهانی قدرت دریایی ایران است که جهان به این اقتدار اذعان و آن را به رسمیت شناخته است.

این امر شکستی سنگین برای کشورهایی مانند آمریکاست که با انحصار‌طلبی دریایی به دنبال یک جانبه‌گرایی در صحنه جهانی بوده‌اند حال آنکه جمهوری اسلامی توانسته این انحصار‌طلبی را شکسته و امروز به عنوان یک قدرت در صحنه حضور داشته باشد.

سوم؛ بخش عمده‌ای از تجارت جهانی از طریق دریا صورت می‌گیرد و کشوری که بتواند در این عرصه ایفای نقش داشته باشد می‌تواند گام‌های مهمی برای تولید قدرت اقتصادی بردارد.

بر این اساس نکته مهم نقش توان دریایی در تجارت و شکستن تحریم‌هاست چنانچه این توان دریایی موجب شد تا نفت‌کشهای سوخت رسان ایران بدون هیچ تهدیدی وارد ونزوئلا شوند و حتی ترامپ مدعی مقابله نظامی با ایران جرات تعرض به نفت‌کش‌های ایرانی را نداشته باشد.

حضور قدرتمندانه ناوگان دریایی جمهوری اسلامی ایران در رژه دریایی روسیه، خط و نشانی دیگر برای دشمنان و آنانی است که با تحریم و تهدید نظامی به دنبال اعمال تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران هستند.

چهارم؛ حضور ناوگان دریایی ایران در این مراسم را می‌توان ادامه همگرایی کشورهای منطقه برای تامین امنیت جمعی و مقابله با تهدیدات از جمله تروریسم دریایی و نیز انحصارطلبی‌ها و جنگ افروزی‌های غرب دانست.

این امر زمانی بیشتر نمود می‌یابد که پیش از این نیز ایران و روسیه بهمن سال گذشته یک مانور دریایی مشترک در شمال اقیانوس هند برگزار کردند. همچنین ایران در دی‌ ۹۸ نیز یک مانور مشترک با چین و روسیه در آب‌های دریای عمان برگزار کرد.

این همگرایی منطقه‌ای دریایی می‌تواند الگویی باشد برای سایر همگرایی‌های امنیتی و نظامی میان تمام کشورهای منطقه که همچون جمهوری اسلامی همگرایی منطقه‌ای و پایان دادن به حضور بحران‌ساز و غیر سازنده آمریکا و شرکایش را زمینه‌ساز امنیت جمعی منطقه می‌دانند.

با توجه به خروج آمریکا و ناتو از افغانستان، فرصت جدیدی برای کشورهای منطقه ایجاد شده تا با همگرایی و اتحاد، ضمن مقابله با سناریوی آمریکایی بحران‌سازی پایدار در منطقه، زمینه‌ساز امنیت جمعی با مولفه‌های منطقه‌ای گردند که منافع جمعی بسیاری برای کشورهای منطقه به همراه دارد.

امروز جمهوری اسلامی نقشی مهم در مقابله با تهدیدات امنیتی در منطقه و جهان در عرصه دریایی، هوایی، زمینی، پدافندی و حتی سایبری دارد. ایران امنیت همسایگان را امنیت خود دانسته و دست هر کشوری را که در امنیت جمعی، چشم به همگرایی منطقه‌ای و دوری از بحران سازانی همچون آمریکا دارد به گرمی فشرده است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دادگاه رسیدگی به پرونده قتل الهه حسین‌نژاد آغاز شد؛ آخرین خواهش مقتول از قاتل چه بود؟
اربعین را با بسته‌های اینترنتی ویژه و ارزان‌تر همراه اول تجربه کنید!
مداردیپلماسی | مذاکرات استانبول رونمایی از شمشیر بدون دسته اروپا
یکی از سرنشینان کشتی حنظله: هیچ تعهدی به تل‌آویو ندادیم
وزیر کشور: حدود یک میلیون افغانستانی به کشورشان بازگشتند +فیلم
یمن: مرحله چهارم محاصره دریایی رژیم صهیونیستی آغاز شد
کمک‌های ادعایی به غزه ممکن است باعث سقوط دولت نتانیاهو شود
️ آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک +جزئیات
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 6 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
گاردین: ترامپ حتی ریاست‌جمهوری را معامله می‌بیند!
رضا غندی پور رسما به شباب الاهلی امارات ملحق شد
توافق بزرگ ایران و چین برای برقی‌سازی 1000 کیلومتر ریل
وزیر خارجه آمریکا: «ویتکاف» برای مذاکرات آتش‌بس در غزه تلاش می‌کند!
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
X
آگهی تبلیغاتی