×
سیاسی
شناسه خبر : 74016
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/05/04 ساعت 15:19
رژه سن‌پترزبورگ نمادی از اقتدار دریایی ایران و همگرایی منطقه‌ای

نورنیوز بررسی کرد؛

رژه سن‌پترزبورگ نمادی از اقتدار دریایی ایران و همگرایی منطقه‌ای

حضور ناوهای سهند و مکران در رژه دریایی سن‌پترزبورگ با عبور از خلیج فنلاند رویدادی تاریخی است چرا که ناوهای ایرانی با وجود کارشکنی‌های انحصارطلبانه غرب، وارد آب‌های استراتژیک جهان شدند و توان و اقتدار خود را به رخ کشیدند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: رژه دریایی سن‌پترزبورگ به مناسبت سیصد و بیست و پنجمین سالگرد تاسیس نیروی دریایی روسیه برگزار شد و 54 ناو دریایی در این رزمایش شرکت کردند.

نکته قابل توجه در این رژه دریایی برای نخستین مرتبه، حضور ناوشکن ایرانی «سهند» و ناو پشتیبانی آن «مکران» بود که از جهاتی اهمیت فراوان داشت:
اول؛ با وجود اقدامات خصمانه دشمنان برای محدودسازی ایران و مانع‌تراشی در برابر توان بومی جمهوری اسلامی، ایران در دوران تحریم با اتکاء به ظرفیت و توان داخلی حضوری فعال در اقیانوس آرام، اقیانوس هند و سایر آبراه‌های بین‌المللی دارد. 

دستاوردهای ایران در حوزه‌های راهبردی از جمله در حوزه نظامی (دریایی) می‌تواند الگویی باشد برای سایر بخش‌ها و صنایع که با تکیه بر ظرفیت‌ها و توان داخلی و اعتماد به متخصصان جوان کشور بدون چشم داشت به خارج می‌توان راه پیشرفت و تولید قدرت را پیمود.

دوم؛ حضور مقتدر ناوگان دریایی ایران در این رژه نشان‌گر ظرفیت‌های عظیم جمهوری اسلامی ایران در عرصه دریانوردی است که جهان نمی‌تواند جایگاه آن در صلح و امنیت جهانی را نادیده بگیرد.

امیر دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش در این خصوص تاکید کرد: «حضور ناوهای سهند و مکران در خلیج فنلاند رویدادی تاریخی است چرا که ناوهای ایرانی وارد آب‌های استراتژیک جهان شدند، چیزی که کاملا بی‌سابقه بود.»

این موفقیت که به معنی بازشدن دروازه‌های دریای شمال و فنلاند به روی ناوگان دریایی ایران است سندی بر ظرفیت‌های جهانی قدرت دریایی ایران است که جهان به این اقتدار اذعان و آن را به رسمیت شناخته است.

این امر شکستی سنگین برای کشورهایی مانند آمریکاست که با انحصار‌طلبی دریایی به دنبال یک جانبه‌گرایی در صحنه جهانی بوده‌اند حال آنکه جمهوری اسلامی توانسته این انحصار‌طلبی را شکسته و امروز به عنوان یک قدرت در صحنه حضور داشته باشد.

سوم؛ بخش عمده‌ای از تجارت جهانی از طریق دریا صورت می‌گیرد و کشوری که بتواند در این عرصه ایفای نقش داشته باشد می‌تواند گام‌های مهمی برای تولید قدرت اقتصادی بردارد.

بر این اساس نکته مهم نقش توان دریایی در تجارت و شکستن تحریم‌هاست چنانچه این توان دریایی موجب شد تا نفت‌کشهای سوخت رسان ایران بدون هیچ تهدیدی وارد ونزوئلا شوند و حتی ترامپ مدعی مقابله نظامی با ایران جرات تعرض به نفت‌کش‌های ایرانی را نداشته باشد.

حضور قدرتمندانه ناوگان دریایی جمهوری اسلامی ایران در رژه دریایی روسیه، خط و نشانی دیگر برای دشمنان و آنانی است که با تحریم و تهدید نظامی به دنبال اعمال تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران هستند.

چهارم؛ حضور ناوگان دریایی ایران در این مراسم را می‌توان ادامه همگرایی کشورهای منطقه برای تامین امنیت جمعی و مقابله با تهدیدات از جمله تروریسم دریایی و نیز انحصارطلبی‌ها و جنگ افروزی‌های غرب دانست.

این امر زمانی بیشتر نمود می‌یابد که پیش از این نیز ایران و روسیه بهمن سال گذشته یک مانور دریایی مشترک در شمال اقیانوس هند برگزار کردند. همچنین ایران در دی‌ ۹۸ نیز یک مانور مشترک با چین و روسیه در آب‌های دریای عمان برگزار کرد.

این همگرایی منطقه‌ای دریایی می‌تواند الگویی باشد برای سایر همگرایی‌های امنیتی و نظامی میان تمام کشورهای منطقه که همچون جمهوری اسلامی همگرایی منطقه‌ای و پایان دادن به حضور بحران‌ساز و غیر سازنده آمریکا و شرکایش را زمینه‌ساز امنیت جمعی منطقه می‌دانند.

با توجه به خروج آمریکا و ناتو از افغانستان، فرصت جدیدی برای کشورهای منطقه ایجاد شده تا با همگرایی و اتحاد، ضمن مقابله با سناریوی آمریکایی بحران‌سازی پایدار در منطقه، زمینه‌ساز امنیت جمعی با مولفه‌های منطقه‌ای گردند که منافع جمعی بسیاری برای کشورهای منطقه به همراه دارد.

امروز جمهوری اسلامی نقشی مهم در مقابله با تهدیدات امنیتی در منطقه و جهان در عرصه دریایی، هوایی، زمینی، پدافندی و حتی سایبری دارد. ایران امنیت همسایگان را امنیت خود دانسته و دست هر کشوری را که در امنیت جمعی، چشم به همگرایی منطقه‌ای و دوری از بحران سازانی همچون آمریکا دارد به گرمی فشرده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
منبع نظامی: حمله به پل یا نیروگاه ایران با پاسخ متقابل روبه‌رو می‌شود
رئیس دفتر سیاسی جدید حماس: اولویت ما توقف تجاوز به غزه است
هشدار کرملین به اروپا
ترامپ و آخرین برگ بازی؛ چرا رییس جمهور آمریکا به جنگ زیرساخت‌ها پناه برد؟
اسرائیل حق ارتکاب نسل‌کشی در غزه را نداشت
نورویدئو | اعترافی که روایت آمریکا را شکست
روابط با ایران در صدر اولویت‌های بغداد است
گلاب آدینه به دنبال سینمای صلح
جزییات اصلاح قانون پرداخت حق عائله‌مندی به بانوان شاغل و بازنشسته
تیر خلاص فیفا بر تنها روزنه امید استقلال
آتش‌سوزی گسترده در فرانسه و نروژ
تکرار تهدیدهای ترامپ علیه ایران
محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمال
سردارشکارچی: راهبرد ما اخراج آمریکا از غرب آسیاست
مس رفسنجان بازی پلی‌آف را تحریم کرد
چین مهم‌ترین عامل ثبات منطقه شرق آسیاست
کلید اولیه آزمون کارشناسی ارشد 1405 منتشر شد
هدف اتحادیه اروپا از حضور دیپلماتیک خود در عمان چیست؟
فوریت پیگیری مشکلات زیرساختی استان‌های جنوبی
بورس قرمزپوش شد؛ شاخص کل 3572 واحد سقوط کرد
سفر نخست‌وزیر عراق به تهران
فروش 12 مدل خودروی وارداتی آغاز شد
بررسی خسارات صنایع خوزستان در جنگ رمضان
ادامه عملیات تنبیه دشمن متجاوز ؛حملات سنگین نیروهای مسلح به پایگاه‌های آمریکادرکویت و اردن
تخلفات در امتحانات نهایی شناسایی شد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 31 تیر 1405 +جدول قیمت ها
واترپلوی جوانان ایران برابر چین مغلوب شد
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 31 تیر 1405+ جدول قیمت ها
رکوردی که هیچ استانی آرزوی شکستن آن را ندارد
سهمیه بنزین امشب شارژ می‌شود
آیا واشنگتن توان تشدید حملات به ایران را دارد؟
دستور پزشکیان برای برق صنایع؛ 7 تصمیم عملیاتی تصویب شد
قیمت جهانی نفت جهش کرد؛ برنت بالای 94 دلار ایستاد
آغاز ثبت‌نام چهل‌ و چهارمین جایزه کتاب سال 1405
حق پرستاری مددجویان بهزیستی افزایش یافت
بحران تحریم‌های کره شمالی؛ توقیف یک شناور توسط کره جنوبی
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 31 تیر 1405 +جدول قیمت ها
گزارش جنجالی فایننشال‌تایمز درباره دزدی نفتی آمریکا
نگرانی رژیم صهونیستی از توافق هسته‌ای عربستان
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
راه‌اندازی قطار اکو در دستور کار ایران و پاکستان
رویترز: آمریکا نگران گسترش جبهه جدید در دریای سرخ است
7 راهکار طلایی برای کاهش مصرف برق کولر گازی در روزهای گرم تابستان
تهران در هرم گرما؛ دما 3 درجه بالا می‌رود
خالق ملودی جاودانه «پلنگ صورتی» درگذشت
افت شدید عبور کشتی‌ها از هرمز
تنگه هرمز اقتصاد ژاپن را لرزاند؛ رکورد کسری تجاری سامورایی‌ها
نورنما | آماده سازی قطعات تازه تفحص شده پیکر شهدای مدرسه میناب برای تشییع
نوراینفو | چند توصیه برای سلامتی روان زنان در خانه
انصارالله: ترامپ نه توان بازکردن هرمز را دارد نه حفاظت از عربستان