×
سیاسی
شناسه خبر : 73989
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/05/04 ساعت 11:21
بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ‌درباره تحولات ‌افغانستان

بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ‌درباره تحولات ‌افغانستان

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم پیرامون تحولات اخیر در افغانستان با اشاره به نگرانی مراجع تقلید و از منظر اهتمام به امور مسلمین و انجام وظیفه شرعی بیانیه مهمی صادر کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم پیرامون تحولات اخیر در افغانستان با اشاره به نگرانی مراجع تقلید و از منظر اهتمام به امور مسلمین و انجام وظیفه شرعی بیانیه مهمی صادر کرد که متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
قال الله تعالی فی کتابه الکریم: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ (آیه 200 سوره آل عمران)

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از منظر اهتمام به امور مسلمین و انجام وظیفه شرعی با حساسیت ویژه تحولات جاری در افغانستان را پیگیری می‌کند، نگرانی‌های مشفقانه دلسوزان و بزرگان به ویژه مراجع عظام تقلید (حفظهم الله) را ارج می‌نهد و بر نکات زیر تأکید می‌نماید:

1. مکر، فریب، شیطنت، تجاوز و اشغالگری آمریکای جنایتکار و همراهی ایادی و گروه‌های وابسته و نوکران خودفروخته آن، ریشه همه جنایت ها، شرارت ها، ناامنی‌ها، عقب ماندگی ها، مشکلات و بحران‌های افغانستان مظلوم است.

2. مقاومت ملت دلاور افغانستان پس از بیست سال اشغالگری، آمریکا را وادار به عقب نشینی، پایان اشغال و خروج مفتضحانه و ذلیلانه و تحقیرآمیز از افغانستان نمود. این شکست تاریخی، فتح و ظفری شکوهمند برای همه ملت­‌های مقاوم منطقه و ملت عزیز افغانستان است.

3. آمریکا که در حال خروج نظامی از افغانستان است، در پس پرده به دنبال گسترش افراط‌گرایی و ایجاد جنگ فرقه‌ای و مذهبی و بروز ناامنی و بی ثباتی داخلی در افغانستان است. اکنون آمریکا سعی دارد با کارشکنی در روند‌های مختلف مذاکرات و گفتگو‌های بین الافغانی از جمله روند مذاکرات افغانی– افغانی تهران، تلاش‌ها برای برقراری صلح پایدار در افغانستان را به سمت ناکامی ببرد و فضا را برای ادامه حضور خود از طرق دیگر در افغانستان مهیا و نقشه‌های شوم خود علیه ملت‌های مظلوم مسلمان به ویژه ملت مظلوم افغانستان را اجرایی کند.

همان‌طور که مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای دام ظله در پیام مهم چند روز گذشته خود به مناسبت مراسم حج اشاره فرمودند، مردم افغانستان باید مراقب شیطنت و جنگ نرم آمریکا بوده و برای مقابله با این شیطان بزرگ آماده باشند.

4. لازم است تمام طرف‌های افغانستانی در تصمیمات خود بر پایه عدالت و انصاف در حق همه افغانستانی‌ها و با عنایت به تنوع قومی و مذهبی این کشور برخورد نموده و حق عموم مردم اعم از زن، مرد و کودک و جوان در این تصمیمات لحاظ گردد. همچنین به این موضوع توجه داشته باشند که سعادت آن‌ها در عدم دخالت خارجی‌ها از جمله آمریکایی‌ها در روند مذاکرات داخلی آن‌هاست و هرگونه دخالت آمریکایی‌ها سرنوشتی شوم و تاریک برای مردم مظلوم افغانستان رقم خواهد زد.

5. بهترین مسیر برای مذاکرات بین الافغانی، قرار دادن قطار این مذاکرات بر ریل اصول و ارزش‌های اسلامی و بر پایه عقلانیت، حکمت، اخلاق، عدالت، مدنیت؛ مصلحت، عزت و وفای به عهد است و ضمانت اجرایی آن می‌تواند قانون اساسی همه پذیر آینده این کشور باشد.

6. همه مردم افغانستان، رهبران سیاسی این کشور و گروه طالبان باید به این نکته توجه داشته باشند که رفتن به سوی جنگ مذهبی، فتنه جدید جبهه استکبار جهانی، صهیونیسم بین‌المللی و ایادی دست‌نشانده آن‌ها است و همه‌ی اطراف باید با نگاه راهبردی به مسئله تقریب بین مذاهب اسلامی و احساس مسئولیت برای پیوند میان مسلمانان افغانستان، مبارزه مشترک و متحد با جریان‌های تکفیری، افراطی و تفرقه انگیز با حفظ روابط مسالمت آمیز با کشور‌های همسایه را در دستور کار خود قرار دهند.

از خداوند متعال امنیت، آسایش، استقلال، آزادی، صلح پایدار، پیشرفت، عدالت، عزت و پیروزی همراه با اتحاد را برای امت اسلامی و ملت مسلمان افغانستان مسألت می‌نماییم.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
سید هاشم حسینی بوشهری
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
عراقچی با رئیس مجمع عمومی سازمان ملل دیدار کرد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
زمین‌لرزه 4.6 ریشتری گلستان را لرزاند
جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش چه می گوید؟
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
تداوم کاهش تورم اجاره مسکن در شهریور
رئال 2-5 اتلتیکو مادرید | ژابی در اولین دربی خود سنگین باخت
سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت‌ خود در غزه را متوقف کرد
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
سامانه ارز خدماتی آبان‌ماه فعال می‌شود
دورکاری پنجشنبه‌ها در یزد تا پایان سال
اورژانس اجتماعی کمتر از 300 خودرو دارد
وزیر ارتباطات: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری از 100 درصد عبور کرد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 5 مهر + جدول
سایپا پیش‌فروش جدید خود را از امروز کلید زد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
X
آگهی تبلیغاتی