×
سیاسی
شناسه خبر : 73933
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

راهکار مقابله با احیای هسته‌های تروریسم در افغانستان

تحولات اخیر افغانستان که علاوه بر تشدید ناامنی در این کشور اثر مستقیمی بر امنیت و آرامش منطقه غرب آسیا دارد، نتیجه رفتار بحران‌زا و غیرمسئولانه ایالات متحده است که با سناریویی جدید برای رسیدن به اهداف خود موجب احیای هسته‌های تروریسم شده است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: افغانستان طی هفته‌های اخیر به دلیل سیاست‌های بحران‌زای اشغالگران این کشور با بحران‌های امنیتی مواجه شده است که محور آن را تقابل دولت مرکزی و طالبان تشکیل می‌دهد.

در ادامه واکنش‌ها به تحولات افغانستان، «بابر افتخار» سخنگوی ارتش پاکستان گفته است به دلیل ناآرامی‌ها و درگیری‌ها در افغانستان، خطر فعال‌سازی مجدد بقایای سازمان‌های تروریستی و سلول‌های خوابیده آنها در پاکستان وجود دارد.

این مواضع پیشتر نیز از سوی روسیه، چین، ایران و برخی کشورهای آسیای مرکزی نیز مطرح شده و درباره فرصت‌طلبی گروه‌های تروریستی برای تحرکات تروریستی در افغانستان و منطقه هشدار داده‌اند.

این هشدارها برگرفته از این حقیقت است که آمریکایی‌ها در طول 20 سال اشغال افغانستان اقدامی برای مبارزه با تروریسم نداشته‌اند، چنانچه اوباما تاکید کرده بود؛ هدف آمریکا مدیریت تروریست‌ها در مسیر اهداف آمریکاست و قصد نابودی آنها را ندارد!

اسناد و گزارش‌ها نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها طی سال‌های اخیر اقدام به انتقال بقایای داعش به افغانستان کرده‌اند تا امروز در سایه وضعیت بحرانی این کشور، قدرت گرفته و سیاست‌ بحران‌ساز آمریکا در منطقه را اجرا کنند.

اما راهکار مقابله با این وضعیت چیست و کشورهای منطقه چگونه می‌توانند مانع تحقق این سناریوی آمریکایی شوند؟

اول؛ امروز افغانستان بیش از هر زمان دیگری نیاز به حمایت همه‌جانبه برای رسیدن به صلح و توافقی بر اساس گفتگوهای افغان-افغان است، رویکردی که به دلیل اختلافات ریشه‌ای میان گروه‌های افغانستانی و شکافی که طی 20 سال توسط اشغالگران تعمیق شده است، تلاش خیرخواهانه کشورهای منطقه را می‌طلبد.

دوم؛ آمریکایی‌ها اخیرا از تلاش برای راضی کردن کشورهای منطقه برای تبدیل شدن به پایگاهی برای آنچه حمایت از افغانستان می‌نامند، خبر داده‌اند، حال آنکه اشغال افغانستان این درس مهم را داشته است که آمریکا و همراهانش در ناتو هرگز به دنبال کمک به دیگران نبوده و حضور آنها نتیجه‌ای جز ناامنی و ویرانی نداشته است.

این مسئله درس بزرگی برای برخی کشورهای منطقه همچون پاکستان است تا گرفتار وعده‌های اقتصادی و سیاسی آمریکا نشده و از تن دادن به خواست این کشور مبنی بر دادن پایگاه نظامی به واشنگتن  خودداری نمایند.

نکته مهم آنکه برخی کشورها مانند ترکیه نیز با نام حفظ امنیت فرودگاه کابل بر تقویت حضور نظامی و اطلاعاتی در افغانستان تاکید دارند که تقویت کننده این سناریو است که آمریکا و ناتو با واسطه قرار دادن ترکیه به دنبال اجرای ابعاد جدیدی از نفوذ در منطقه و بحران‌سازی در افغانستان باشند و از تعامل میان ترکیه و پاکستان برای مجاب کردن اسلام آباد به دادن پایگاه نظامی به آمریکا بهره ببرند.

سوم؛ در تقویت مسیر گفتگوی طرف‌های افغان، ابتکار عمل جمهوری اسلامی از آن جهت می‌تواند برای سایر کشورها الگو باشد که برخلاف رفتار آمریکایی‌ها که به دنبال همسو کردن دولت مرکزی و طالبان با اهداف خود بوده‌اند، ایران به دنبال نزدیک کردن دیدگاه آنها در جهت  منافع ملت افغانستان و صلح و ثبات در منطقه است.  

مجموعه این موارد ضمن ناکام گذاشتن نقشه شوم آمریکا برای آینده افغانستان و منطقه، می‌تواند مانع احیای هسته‌های تروریسم شده و ضامن بازگشت صلح و آرامش باشد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
آنچه بایدن از بیان آن درباره افغانستان هراس دارد!
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 15:55
نورنیوز بررسی کرد؛
آنچه بایدن از بیان آن درباره افغانستان هراس دارد!
بایدن با وجود اطلاع کامل از نسبت طالبان با پاکستان، با قرار دادن نام این کشور در کنار نام ایران، چین و روسیه سعی کرده به افکار عمومی آدرس غلط دهد تا هم ایالات متحده را از اتهام هماهنگی با «آی‌اس‌آی» پاکستان و طالبان مبرا کند و هم سه کشور دیگر را حامی طالبان نشان دهد.
داعش و کارنامه 20 سال ادعای مبارزه غرب با تروریسم در افغانستان
سه‌شنبه 1400/06/09 ساعت 14:10
داعش و کارنامه 20 سال ادعای مبارزه غرب با تروریسم در افغانستان
رئیسی: در معرفی وزرای پیشنهادی به عبور از وضع موجود توجه داشتیم
شنبه 1400/05/30 ساعت 10:13
رئیسی: در معرفی وزرای پیشنهادی به عبور از وضع موجود توجه داشتیم
رئیس‌جمهور اولویت اول دولت سیزدهم را مهار کرونا و ارتقاء وضعیت بهداشتی در کشور دانست و گفت: اولویت بعدی مساله اقتصاد و بهبود شاخص‌های کلان و تقویت معیشت و فضای کسب و کار است.
شمخانی: سقوط کابل نشانه نفوذ آمریکا در دولت افغانستان بود
دوشنبه 1400/05/25 ساعت 10:12
شمخانی: سقوط کابل نشانه نفوذ آمریکا در دولت افغانستان بود
دبیر شورای عالی امنیت ملی در توئیتی نوشت: همچون ۴۰ سال گذشته پشتیبان مردم افغانستان و خواست و اراده آنها هستیم.
سرنوشت تلخ افغانستان
شنبه 1400/05/23 ساعت 15:48
عبدالله شهبازی
سرنوشت تلخ افغانستان
بیست سال جنگ و بیش از دو تریلیون دلار هزینه آمریکا در افغانستان به سود چه کسانی بود؟
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
X
آگهی تبلیغاتی