×
سیاسی
شناسه خبر : 73915
تاریخ انتشار : شنبه 1400/05/02 ساعت 11:30
چرا بایدن حالت اضطراری ملی آمریکا علیه لبنان را تمدید کرد؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا بایدن حالت اضطراری ملی آمریکا علیه لبنان را تمدید کرد؟

آمریکا با تحریم، ایجاد آشوب سیاسی و تخریب اقتصاد لبنان به دنبال ایجاد دوگانه مصنوعی و مخرب مقاومت ـ اقتصاد است تا شاید با این حربه بیداری ملت لبنان را از مسیر مقاومت منحرف و سه مولفه نجات تروریسم، امنیت رژیم صهیونیستی و سلطه بر منطقه را محقق سازد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا طی بیانیه‌ای خطاب به کنگره این کشور، حالت اضطراری ملی در قبال لبنان را به بهانه ادامه فعالیت‌های تهدید کننده برای امنیت ملی آمریکا تمدید کرده است. 

در این بیانیه آمده است؛ دستور اجرایی حالت اضطراری ملی درباره لبنان که از اول آگوست سال 2007 آغاز شده، پس از تاریخ 1 آگوست 2021 نیز ادامه خواهد یافت. نکته قابل توجه آنکه در بیانیه بایدن ادعا شده است: «ادامه فعالیت‌هایی نظیر ادامه انتقال سلاح ایران به حزب‌الله که شامل سامانه‌های تسلیحاتی پیچیده فزاینده بوده در راستای تضعیف حق حاکمیت لبنان است و در بی ثباتی اقتصادی و سیاسی منطقه نقش داشته و تهدید فوق‌العاده و غیر معمولی برای امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا به شمار می‌آید.»

در بیانیه بایدن دو کلیدواژه مهم مشاهده می‌شود:

اول؛ تضعیف حق حاکمیت لبنان: بایدن مدعی است که وجود حزب‌الله و حمایت‌های جمهوری اسلامی از مقاومت لبنان، موجب تضعیف حق حاکمیت لبنان شده و آمریکا با تحریم و فشار به دنبال بازگرداندن این حق به لبنان است! 
این ادعای بایدن در حالی است که مقاومت در کنار ارتش و مردم، مثلث راهبرد دفاعی لبنان را تشکیل می‌دهند که در سال 2000 آزاد شدن اراضی اشغالی را رقم زد و از سال 2006 و جنگ‌های 33 روزه تاکنون ضامن امنیت و تمامیت ارضی این کشور بوده است. 

مقاومت بخشی از ارکان جامعه و ساختار حاکمیتی لبنان است، پس ادعای بایدن صرفا یک فریب و توجیه بی‌منطق برای سلطه بر لبنان است. البته او به این مسئله اشاره نکرده است که اگر به دنبال تقویت حاکمیت لبنان است چرا از سال 2007 اعمال فشار و تحریم علیه لبنان صورت می‌گیرد و در وضعیت بحرانی کنونی به جای کمک اقتصادی، بر شدت تحریم‌ها افزوده شده تا دولتی بر اساس موازین آمریکا تشکیل شود؟ 

دوم؛ تهدید برای امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا: کلیدواژه مهم دیگر در بیانیه بایدن تهدید دانستن لبنان برای امنیت و سیاست خارجی آمریکاست. حال این سوال مطرح است که لبنان که هزاران کیلومتر با آمریکا فاصله دارد چگونه تهدید امنیت ملی و سیاست خارجی آن است؟ پاسخ به این پرسش را در اصول سیاست‌ خارجی و نگاه آمریکا به غرب آسیا باید جستجو کرد. 

حمایت از تروریسم، تداوم اشغال‌گری رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات و سلطه بر کشورها، سه رکن اصلی سیاست آمریکا در منطقه را تشکیل می‌دهند. 

ملت لبنان اما با بصیرت و بیداری در دو دهه اخیر در مسیر مقاومت قرار گرفته‌اند که نتیجه آن ثمره‌ای چون حزب‌الله است که در برابر تجاوزگری رژیم صهیونیستی، گسترش تروریسم و سلطه‌گری آمریکا ایستاده و نقشی مهم در امنیت منطقه و جهان ایفا می‌کند و البته خشم و انزجار آمریکا را به همراه داشته است. 

بر این اساس می‌توان گفت که آمریکا با تحریم، ایجاد آشوب سیاسی و تخریب اقتصاد لبنان به دنبال ایجاد دوگانه مصنوعی و مخرب مقاومت ـ اقتصاد است تا شاید با این حربه بیداری ملت لبنان را از مسیر مقاومت منحرف و سه مولفه نجات تروریسم، امنیت رژیم صهیونیستی و سلطه بر منطقه را محقق سازد. 

حلقه تکمیلی این رویکرد را تمدید وضعیت اضطراری ملی در قبال لبنان و رفتارهای بحران‌ساز ارتجاع عربی و برخی کشورهای اروپایی تشکیل می‌دهد، رویکردی که تنها راه مقابله با آن بصیرت و بیداری ملت و جریان‌های لبنانی دلسوز حول پرچم مقاومت است که گام اولیه آن تحقق اصل لبنانی-لبنانی برای تشکیل دولت و گام برداشتن در مسیر رفع مشکلات و مطالبات مردم با محوریت اقتصادی و مقابله با توطئه‌های طراحی شده علیه یکپارچگی و امنیت لبنان است.


نورنیوز
کلید واژگان
لبنانبایدنبیروت
نظرات

آخرین اخبار
آغاز موج 45 عملیات وعده صادق با موشک‌های نقطه‌زن خیبرشکن
تعیین جایزه برای ارائه اطلاعات درخصوص اشغالگران آمریکایی
اتحادیه عرب به تعطیلی مسجدالاقصی واکنش نشان داد
احتمال پیگیری تمرینات استقلال در خارج از تهران
از داخل برای ماندن بچه‌ها پاس گل دادند/ زلفی خیلی زود منصرف شد
اسطوره استقلال از ICU مرخص شد
در هر نقطه‌ای از منطقه باشید، زیر آتش و آوار دفن خواهید شد
درخواست رئیس سازمان نظام پزشکی از رزمندگان کشور
نحوه فعالیت بانک‌های کشور در هفته پایانی سال اعلام شد
تلاش قانونگذاران دموکرات آمریکا برای برکناری هگست
رسانه روسی: مقامات ایرانی ادعای هگست را به چالش کشیدند
آیین تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهید سرلشکرنصیرزاده فردا برگزار می‌شود
ثبت تصویر دو قلاده پلنگ در ارتفاعات سولقان
رجزخوانی وزیر جنگ آمریکا درباره تنگه هرمز: نگران نباشید!
حمایت بحرینی‌ها در راهپیمایی روز قدس از ایران
علیپور خطاب به مردم: با همدلی در کنار یکدیگر بمانید
صادق: خسارات جنگ تحمیلی صهیونی- آمریکایی روزانه محاسبه می‌شود
حزباوی: جنایات علیه ایران عزیزمان باورکردنی نیست
واکنش کنایه آمیز لاریجانی به ادعای وزیر جنگ آمریکا
پزشکیان: حمایت رهبر عالیقدر انقلاب اسلامی سرمایه بزرگی برای دولت است
حمله پهپادی افغانستان به اسلام آباد
تمدید توقف فعالیت بازار سهام در هفته آینده
پولیتیکو: ونس منتقد جنگ با ایران بود
حمل و نقل عمومی تهران تا پایان جنگ رایگان شد
فرمانده هوافضای سپاه: 30 موشک فوق‌سنگین شلیک کردیم
نورنما | لحظه حمله دشمن به کلانتری 108 نواب در راهپیمایی روز قدس
دستگیری یکی از عوامل وابسته به سرویس‌های جاسوسی صهیونی در لرستان
نامه اعتراضی «فارابی» به جشنواره‌های سینمایی و مؤسسات بین‌المللی فیلم
حملات جدید مقاومت لبنان به مرکز تجمع و پایگاه اشغالگران
حمله آمریکا به انبار شیرخشک و داروهای بیماران صعب‌العلاج در همدان
سپر آبی جهانی خواستار حفاظت فوری از میراث‌فرهنگی ایران شد
جلوگیری از افزایش نامتعارف قیمت‌ها در دستور کار استانداری تهران
تایید مرگ دو خدمه دیگر هواپیمای سوخت‌رسان آمریکا توسط سنتکام
انجام اقدامات پیشگیرانه برای صیانت از میراث فرهنگی تهران
معاون نیروی دریایی سپاه: تنگه هرمز با دستان نیروهای راهبردی ایران امن می‌ماند
گزارش تصویری | حضور پر شور مردم تهران در راهییمایی روز جهانی قدس
شانس نخست‌وزیری مجدد نتانیاهو کاهش یافت
سنتکام مرگ 4 خدمه سوخت‌رسان را تایید کرد
تاکنون چند کشتی در تنگه هرمز هدف ایران قرار گرفته است؟
پیام فرمانده کل ارتش به‌مناسبت شهادت دریادلان «ناو دنا»
قلب غول‌های بانکی آمریکا در منطقه هدف قرار گرفت
هک دوربین‌ها، صهیونیست‌ها را به وحشت انداخت
سوخت CNG در اصفهان رایگان شد
صدراعظم آلمان: آلمان نمی‌خواهد در جنگ علیه ایران شرکت کند
قدردانی رئیس قوه قضاییه از مردم برای حماسه‌سازی در روز قدس
عراقچی خواستار مواضع قاطع یونسکو در برابر حملات به میراث تاریخی شد
گزارش تصویری| راهپیمایی روز قدس در تهران
تولید نفت آرامکو 20 درصد کم شد
توصیف راشا تودی از راهپیمایی روز قدس زیر بمباران
بازتاب وطن‌دوستی ایرانیان در رسانه‌های جهان