×
سیاسی
شناسه خبر : 73881
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/04/31 ساعت 12:28
سرنوشت دولت لبنان چه خواهد شد؟

سرنوشت دولت لبنان چه خواهد شد؟

یک کارشناس لبنانی مشکلات خارجی را مهم‌ترین عوامل عدم توافق احزاب لبنانی برای تشکیل دولت ارزیابی و از عربستان به عنوان یکی از موانع اساسی در این روند نام برد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: فیصل عبدالساتر کارشناس لبنانی مسایل خاورمیانه در گفتگو با شبکه پرس تی وی به تشریح عوامل ناکامی احزاب لبنانی در تشکیل دولت و سناریوهای پیش رو بعد از استعفای حریری پرداخت.

عبدالساتر با بیان اینکه از زمان خروج نیروهای سوریه در لبنان، لبنانی‌ها نتوانسته اند مانند دوران حضور این نیروها دولتی تشکیل دهند، گفت این امر به دلیل وجود اختلافات طیف های سیاسی بر سر موضوعات و مسائل متعدد و تضاد طرح‌ها و پروژه های سیاسیون بوده است. وی گفت بعد از جنگ 2006 و توافق دوحه در سال 2008 و نیز بعد از تجاوز به سوریه در سال 2011 این اختلافات بسیار بیشتر شده است و در بازه زمانی 2016تا2021به اوج خود رسیده است.

عبدالساتر افزود بعد از استعفای حریری در اکتبر سال 2019 لبنان بحران های بیشتری در حوزه های سیاسی و اقتصادی به خود دید که یکی از مهمترین آنها انفجار عظیم بیروت بود که در پی آن دولت حسان دیاب استعفا کرد.

این تحلیلگر سیاسی با اشاره به چالش های بعد از استعفای دیاب و مکلف شدن سعد حریری به تشکیل دولت بعد از وی، یکی از مهمترین موانع تشکیل دولت را سنگ‌اندازی های عربستان عنوان کرد که حریری نتوانست از این چالش عبور کند. وی افزود حریری 9 ماه با حضور در کشورهای دیگر تلاش کرد تا روابط خود با عربستان را احیا کند ولی تا لحظه استعفا موفق نشد.

عبدالساتر گفت: معتقدم تمامی بهانه های حریری بعد از آنکه بیان داشت مشکلات داخلی است و عده ای از سیاسیون با این امر همنوا شدند نمی تواند درست باشد و شواهد گویای آن است که مشکلات داخلی نیست، بویژه آنکه حزب الله بسیار تلاش کرد تا بر سر تشکیل دولت مانع زدایی کند.

عبدالساتر افزود سعد حریری به دلیل کارشکنی ها و وتوهای پیاپی عربستان با تمامی تلاش های حزب الله و جریان آزاد ملی برای تشکیل دولت همراهی نکرد. وی حتی بعد از استعفا در مصاحبه مطبوعاتی خود حمله بی سابقه ای علیه حزب الله ترتیب داد و واضح است که او تلاش داشت رضایت عربستان را با این کار جلب کند ولی تلاش او شکست خورده است زیرا همه می دانند اقدامات او سیاسی است و بعد از استعفا بیهوده تلاش می کند تا لبنانی ها را وارد کشمکش هایی کند، این در حالی است که حزب الله اعلام کرد وارد این کشمکش‌ها نمی‌شود.

فیصل عبدالساتر با اشاره به اینکه هنوز راه حلی ارائه نشده و بر سر شخصیت خاصی توافق نشده است، افزود: این مسیر با موانع زیادی در سطح طیف های پارلمانی روبروست که یکی از بزرگترین موانع شخص حریری و نخست وزیران پیشین هستند. فیصل عبدالستار افزود عربستان با کنار گذاشتن حریری فرد دیگری را جستجو می کند که این امر با هماهنگی فرانسوی ها و آمریکایی‌ها صورت خواهد گرفت.

این تحلیلگر سیاسی افزود در حال حاضر تمامی طیف های سیاسی لبنان به تشکیل دولتی فکر می کنند که مقدمات انتخابات پارلمانی را در مدت زمان باقیمانده فراهم کند و علت حمله سعد حریری به حزب الله و متهم کردن این جنبش به تخریب روابط با کشورهای عربی و نقش آن در پرونده های داخلی هم از همین امر ناشی می شود.

عبدالساتر با بیان اینکه بدون توافق بر سر فردی مشخص، دستیابی به تشکیل دولت ناممکن خواهد بود و کشور را با چالش و ناامنی رو برو می کند افزود در حال حاضر برخی،سیاسیون از جمله جعجع به وجود دولتی برای برگزاری انتخابات پارلمانی و افزایش کرسی های پارلمانی فکر می کند.

وی در همین باره گفت جنبلاط سیاست عقلانی آرامش سیاسی دنبال می کند و به طور کلی سه سناریو پیش روی لبنان است. از جمله این سناریوها، وجود نخست وزیری است که ماموریت وی ایجاد مقدمات برای برگزاری انتخابات پارلمانی و دیگری ابقای دولت پیشبرد امور با برخورداری از اختیارات برای برگزاری انتخابات پارلمانی در صورت موافقت طیف های پارلمان و سناریوی آخر نبود دولت و بلاتکلیفی و ایجاد آشوب و ناامنی است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ایمپلنت نرمی که با رگ‌های شما «نفس» می‌کشد!
گالانت: اهداف راهبردی علیه ایران محقق نشد
پاکستان برای میانجیگری صلح به تهران آمد
حماس: در صورت شکست مذاکرات گزینه‌های آماده داریم
رویترز: دیپلماسی تند ترامپ در برابر ایران به بن‌بست رسید
گزارش شبکه 12 اسرائیل از سرکوب مخالفان در بحرین
الیکا عبدالرزاقی مجری «کودک شو» شد
خودداری آمریکا از تمدید معافیت خرید نفت روسیه
شکست ماموریت چین؛ ترامپ و کابوس جنگی که تمام نمی‌شود
حقوق بشر برای دشمنان، مصونیت برای متحدان
لفاظی‌های جدید ترامپ در اوج انزوای جهانی و شکست در میدان
قالیباف: مقاومت 70 روزه ملت ایران تحول جهان را سرعت بخشید
هلاکت یک افسر صهیونیست در حمله حزب‌الله
سایه سنگین ناامنی بر مدارس نیجریه/ ربایش ده‌ها کودک
اعتراف تلخ بورل: اتحادیه اروپا برای جهان امروز طراحی نشده است
پایان تعطیلات اجباری بازار سهام + زمان بازگشایی
فشار بی‌سابقه سیاسی بر کاخ سفید همزمان با جهش قیمت بنزین
«هرمز سیف» وارد میدان شد/ مدیریت هوشمند قدیمی‌ترین آبراه جهان با بیمه ایرانی
طرح آمریکا برای «نیابتی کردن» جنگ در جزایر ایرانی
تجاوز هوایی به «قانون النهر» قربانی گرفت
تظاهرات ضد جنگ در لندن با محوریت حمایت از ایران
آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از اول خرداد+ اعلام مهلت نهایی
وداع تلخ با بازیگر نمایش «فردریک»/ صحنه در سوگ بهناز نازی نشست
فرصت‌سوزی تاریخی جمهوری‌خواهان؛ بازنده بزرگِ جنگِ ترامپ علیه ایران
نفت 150 دلاری کابوس وزیر انرژی آمریکا
وقوع زلزله 4.5 ریشتری حوالی گلوگاه/کانون لرزش کجا بود؟
پایان باشکوه باواریایی‌ها با هت‌تریک یازدهم هری کین
فهرست نهایی تیم ملی/ قلعه‌نویی 30 یوز را انتخاب کرد
تسهیلات میلیاردی برای احیای بازار جنت/ واریز 50 میلیون تومان کمک بلاعوض تا فردا صبح
توافق صلح لبنان با اسرائیل، توافقی جنجالی تر از سال 1983
20 جام، 10 سال، یک پپ!
بتن‌ریزی واحد دوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر زیر سایه امنیت
هماهنگی مسکو و پکن برای دفاع از ایران در تنگه هرمز
بحران در عدن، بازداشت‌ در سایه اختلافات امارات و عربستان
زلزله در صندوق‌های درآمد ثابت، کوچ به سمت املاک و طلا
سقوط برج ترامپ زیر سایه جنگ ایران
برگ‌های برنده ایران در صورت ازسرگیری جنگ با آمریکا
سید صولت مرتضوی :در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
اشاره رئیس‌جمهور به کهن‌سال‌ترین موجود زنده آسیا که ریشه در خاک ایران دارد
محمدمهدی اسماعیلی:در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
سپهر خلجی : در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
قدرت نامتقارن، لایه رسوخ‌ناپذیر دفاعی ایران در برابر حملات
سقوط آزاد اوراق قرضه از واشنگتن تا توکیو
فراخوان عارف برای مدیریت بی‌ساعت در صنایع/ساعت‌ها را از مچ باز کنید
سقوط آزاد بودجه مدارس آمریکا در چاه نفت
بسته خبری دولت از وام 75 میلیونی تا هوش مصنوعی و تنظیم بازار مرغ
ناگاتومو اولین 5 ستاره تاریخ فوتبال آسیا!
توافق بزرگ پکن و واشنگتن برای خرید 750 هواپیما
معاریو: ارتش اسرائیل با کمبود 15 هزار سرباز روبه‌روست
تحلیلگر رمزارز: جنگ با ایران ضعف بازارهای مالی سنتی را آشکار کرد