×
سیاسی
شناسه خبر : 73841
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/04/29 ساعت 13:50
توافقی درباره تبادل زندانیان صورت نگرفته است

توافقی درباره تبادل زندانیان صورت نگرفته است

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به بحث تبادل زندانی میان ایران و آمریکا گفت: پیشرفت‎هایی در مذاکرات با ایران برای تبادل زندانیان حاصل شده، اما تاکنون توافقی منعقد نشده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری شامگاه دوشنبه بار دیگر تأکید کرد هیچ توافقی میان ایران و آمریکا در زمینه مبادله زندانیان انجام نشده است.

پرایس بدون اعتنا به اینکه بازداشت اتباع آمریکایی در ایران بنا به محاکم قضائی صورت گرفته، چندین بار از عبارت «آمریکایی‌هایی که به صورت ناعادلانه بازداشت شده‌اند» استفاده کرد. او گفت: «می‌خواهم در این مورد خیلی صریح صحبت کنم: در این خصوص به آنچه که دیروز درباره گفت‌وگوهایمان با ایران  در خصوص مسائل مختلف از جمله درباره آمریکایی‌هایی که به صورت ناعادلانه بازداشت شده‌اند، تأکید داریم.»

او در ادامه گفت: «ما درباره گزینه‌های لازم برای اثرگذاشتن بر آزادی آنها رایزنی کرده‌ایم. متأسفانه، هنوز در جایگاهی نیستیم که بتوانیم به سمت توافقی که مد نظر است پیش برویم. البته، این صحت دارد که در مسیر آن گفت‌وگوهای غیرمستقیم پیشرفت‌هایی داشتیم.»

او همچنین در واکنش به گزارش روزنامه وال‌استریت‌ژورنال که از قصد دولت «جو بایدن» برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران خبر داده بود تصریح کرد که اجرای تحریم‌ها مگر در صورت رسیدن به توافق در مذاکرات وین متوقف نخواهد شد.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال عصر دوشنبه نوشته بود دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهوری آمریکا قصد دارد در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات وین  از طریق اجرای سخت‌گیرانه تحریم‌ها فروش نفت ایران به چین را متوقف کند.

ند پرایس در نشست خبری روزانه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «تمامی تحریم‌ها علیه ایران پابرجا هستن و جز از طریق راهکارهای دیپلماتیک رفع نخواهند شد. البته این، بحث مذاکرات وین را پیش می‌کشد که ما درباره ان شفاف صحبت کرده‌ایم.»

وی تصریح کرد: «ما همچنان برای ادامه دادن مباحثات برجامی به نحو سازنده و بازگشت به مرزهای آن توافق آماده‌ایم. به این دلیل آماده انجام این کار هستیم که از مزایای مکانیسمی که عدم دستیابی دائمی و قابل راستی‌آزمایی ایران به سلاح‌های هسته‌ای را تضمین کند با خبریم.»

ند پرایس در ادامه با توجه به گزارش‌هایی که می‌گویند مذاکرات برجامی در وین تا زمان روی کار آمدن دولت آیت‌الله «ابراهیم رئیسی»، رئیس‌جمهور منتخب ایران متوقف شده‌اند ابرای امیدوار کرد که دولت آینده ایران این گفت‌وگوها را ادامه بدهد. او گفت: «حالا اینکه آیا دولت رئیسی بخواهد این رایزنی‌ها را پیش ببرد و اینکه چه زمانی تصمیم بگیرد این کار را انجام دهد، چیزی است که امیدوار هستیم دولت رئیسی انجام خواهد داد.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین با اشاره به بحث تبادل زندانی میان ایران و آمریکا گفت: پیشرفت‎هایی در مذاکرات با ایران برای تبادل زندانیان حاصل شده، اما تاکنون توافقی منعقد نشده است.

جمهوری اسلامی ایران همواره ادعاهای کشورهای غربی درباره تلاش برای ساخت سلاح هسته‌ای را رد و تأکید کرده به عنوان یکی از اعضای پیمان منع اشاعه هسته‌ای از حق برخورداری از انرژی هسته‌ای برای مصارف صلح‌آمیز برخوردار است.

یکی از موانع مذاکرات در حاصل حاضر، عدم آمادگی آمریکا برای ارائه ضمانت‌هایی درباره عدم خروج مجدد از برجام طی سال‌های آینده است. یک مقام آمریکایی حدود 10 روز پیش گفت که واشنگتن نمی‌تواند چنین ضمانتی بدهد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
ردپای زلنسکی و زنش در پرونده جزیره اپستین
بن‌بست اروپا برای اعمال دور جدید تحریم‌ها علیه روسیه
رکوردشکنی داوطلبان شوراهای اسلامی روستاها/اعلام آخرین ساعت ثبت نام
هواپیمای ناشناس چطور وارد حریم هوایی روسیه شد؟
پیام تسلیت قالیباف به خانواده محمد قمی نماینده مجلس
آمادگی اروپا برای کمک به پیشبرد روند دیپلماتیک در موضوع هسته‌ای ایران
پیش‌بینی افزایش دمای تهران در روزهای اخیر
مخالفت آمریکاییها با جنگ احتمالی علیه ایران
چرا سهام ایرباس سقوط کرد؟
جاده چالوس یکطرفه شد
اعزام نیرو به غزه از سوی 5 کشور
دیپلماسی منطقه‌ای در مهار تنش‌ها علیه ایران
عراقچی: پرونده هسته‌ای ایران با راهکار نظامی قابل حل نیست
نرخ بلیت هواپیما همچنان 48 دلار برای هر صندلی است
رئیس فیفا متهم به همدستی در جنایات جنگی شد
ناوشکن دنا در بندر ویشاخاپاتنام هند پهلو گرفت
غیبت ادامه‌دار وریا غفوری در تمرین استقلال
پرواز خونین دنا در جاده چالوس!
قیمت دلار امروز هم صعودی بود
امیر دریادار ایرانی: امنیت پایدار دریایی با هم‌افزایی کشورهای منطقه محقق می‌شود
عملیات احداث سایت جدید پسماند نوشهر کلید خورد
خشم ترامپ از سخنان اوباما درخصوص واقعی بودن موجودات فضایی
ایران همچنان یک تهدید امنیتی محسوب می‌شود
تاکید عراقچی بر تلاش برای تدوین پیش‌نویس مذاکرات ایران و امریکا
درگذشت صدابردار جوان سینما
بزرگ‌ترین تجمع نظامی آمریکا از زمان جنگ خلیج فارس در نزدیکی ایران در حال انجام است
بودجه فدراسیون‌های ورزشی نهایی شد؟
نظر ماکرون درخصوص آزادی بیان: کاملا مزخرف است!
جزئیات برگزاری جام جهانی باشگاه‌ها با 48 تیم
بومی‌سازی 90 تا 100 درصد تجهیزات صنعت برق
آخرین جزئیات از زلزله سومار
وزارت بهداشت: 500 آمبولانس جدید خریداری شد
گفت‌وگوی لاوروف با عراقچی با محور برنامه هسته‌ای ایران
خطیب جمعه تهران: دستگاه دیپلماسی کشور باید عزت، اقتدار و حکمت را با هم پیوند دهد
بیشترین شکایات مردمی مربوط به کدام‌ دستگاه هاست؟
ترامپ تحریم‌های روسیه را برای یک سال دیگر تمدید کرد
ماه مبارک رمضان از نگاه رسول خدا(ص)
زلزله 3.7 ریشتری شیرگاه استان مازندران را لرزاند
مسکو: 197 پهپاد اوکراین را منهدم کردیم
آنکارا از آغاز تولید جنگنده و ناو هواپیمابر خبر داد
قمار ترامپ با «دیپلماسی بدون دیپلمات‌ها»
اعلام برنامه اردوی نوروزی تیم ملی فوتبال ایران
از ضرب الاجل ترامپ تا پیام شورای دفاع؛ خط باریک اشتباه محاسباتی
چند توصیه مهم ماه رمضانی؛ این مواد غذایی را از افطار حذف کنید
رئیس سازمان مالیاتی از اجرای کامل قانون مالیاتی سامانه مودیان خبر داد
مهلت ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها تمدید شد
شورای صلح غزه محور رایزنی روبیو و بن زاید
در کشور چند بازیکن بازی‌های رایانه‌ای وجود دارد؟
ضرب الاجل ترامپ؛ وقتی تهدید 15روزه بوی خطای محاسباتی می‌دهد