×
سیاسی
شناسه خبر : 73819
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/04/28 ساعت 14:30
افشای همکاری جدید اطلاعاتی عربستان و اسرائیل

افشای همکاری جدید اطلاعاتی عربستان و اسرائیل

روزنامه نیویورک‌تایمز افشا کرد که اسرائیل به‌طور محرمانه به گروهی از شرکت‌های ناظر بر فضای سایبری اجازه داد تا با وجود قتل خاشقجی و تقبیح بین‌المللی آن به همکاری‌های جاسوسی و اطلاعاتی خود با عربستان ادامه دهند. حداقل چهار شرکت اسرائیلی مجوزهای لازم را برای این کار دریافت کرده‌اند. ریاض از طریق این مراودات به ابزارهای لازم برای نظارت بر مخالفان خود دست یافت.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: اسرائیل به‌طور محرمانه به گروهی از شرکت‌های ناظر بر فضای سایبری اجازه داد تا با وجود تقبیح بین‌المللی پادشاه سعودی به‌دلیل سوء‌استفاده از نرم‌افزارهای نظارتی برای سرکوب معترضان (حتی پس از کشته‌شدن جمال خاشقجی و دیگران) به نفع دولت سعودی کار کنند.

پس از قتل خاشقجی در سال 2018 ، یکی از شرکت‌های اسرائیلی به نام «NSO Group»، قراردادهای خود را با عربستان‌سعودی لغو کرد؛ آن هم در بحبوحه اتهاماتی مبنی‌بر اینکه ابزارهای هکری‌اش برای دامن‌زدن به جنایات فجیع مورد سوء‌استفاده قرار می‌گیرد.

«رانن برگمان» و «مارک مازتی» در گزارش ۱۷جولای برای نیویورک‌تایمز نوشتند، به گفته یک مقام ارشد اسرائیلی و سه فرد دیگر وابسته به شرکت‌ها، کابینه اسرائیل، «ان.اس.او» (NSO) و دو شرکت دیگر را ترغیب کرد که به همکاری خود با سعودی ادامه دهند و مجوز جدیدی برای شرکت چهارمی صادر کرد تا کار مشابه را انجام دهد؛ این یعنی بی‌توجهی به نگرانی‌ها در مورد سوء‌استفاده از حقوق بشر.

از آن زمان، عربستان‌سعودی به استفاده از نرم‌افزارهای جاسوسی برای نظارت بر مخالفان و رقبای سیاسی ادامه داده است. این حقیقت که دولت رژیم صهیونیستی شرکت‌های خصوصی خود را ترغیب به همکاری و انجام کارهای امنیتی برای دولت سعودی کرده است (یکی از دشمنان تاریخی‌اش و کشوری که هنوز اسرائیل را به رسمیت نشناخته، هرچند برخی همقطاران عربش این رژیم را مورد شناسایی قرار داده‌اند) شاهد دیگری است دال بر بازتنظیم اتحادهای سنتی در منطقه و استراتژی جدید اسرائیل و برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس برای منزوی‌کردن بیشتر ایران.

شرکت«ان.اس.او» یکی از مشهورترین شرکت‌های اسرائیلی است و دلیل این شهرت هم تا حد زیادی افشاگری‌های چند سال گذشته است که برنامه «پگاسوس» این شرکت از سوی بسیاری از دولت‌ها برای جاسوسی و در نهایت زندانی‌کردن کنشگران حقوق بشر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شرکت برنامه پگاسوس را در سال 2017 به دولت عربستان فروخت. پادشاه سعودی هم از این نرم‌افزار به دو شکل استفاده کرد: یکی کارزار بی محابا و سخت در داخل برای سرکوب مخالفان داخلی و رصد و شکار مخالفان در خارج از کشور که خاشقجی یکی از مصادیق بارز آن بود.

با این حال، «برگمان-مازتی» در بخش دیگری از گزارش خود نوشتند که هنوز به‌طور آشکار معلوم نیست آیا سعودی از پگاسوس یا دیگر نرم‌افزارهای اسرائیلی برای توطئه قتل خاشقجی استفاده کرده است یا خیر. شرکت«ان.اس.او» استفاده از نرم‌افزار خود به این شکل را رد کرده است.

وزارت دفاع اسرائیل همچنین مجوز شرکت دیگر را برای همکاری با سعودی صادر کرد که آن شرکت کاندیرو (Candiru) نام دارد. هفته گذشته مایکروسافت این شرکت را متهم کرد که به مشتریان دولتی خود برای جاسوسی از 100 روزنامه‌نگار، سیاستمدار، مخالف و حامی حقوق بشری در سراسر دنیا کمک کرده است. مایکروسافت که تحقیقات خود را همزمان با سیتیزن‌لب (Citizen Lab) (موسسه تحقیقاتی در دانشگاه تورنتو) انجام می‌دهد، اعلام کرد که این شرکت از یک بدافزار برای سوء‌استفاده از آسیب‌پذیری در محصولات مایکروسافت استفاده می‌کند و مشتریان دولتی را قادر می‌سازد از کسانی که آنها را دشمن تصور می‌کنند، جاسوسی کند. کاندیرو از سال 2018 به این سو دست‌کم یک قرارداد با عربستان سعودی منعقد کرده است.

اسرائیل به دو شرکت دیگر به نام‌های «Verint» که پیش از قتل خاشقجی و «Quadream» که پس از کشتن خاشقجی اجازه همکاری یافت، مجوزهایی اعطا کرد. شرکت پنجم «Cellebrite» نام دارد که سیستم‌های هک فیزیکی تلفن‌های همراه را می‌سازد. این شرکت خدمات خود را به دولت سعودی فروخته است، اما به نوشته هاآرتص، این کار بدون تایید وزارتخانه مربوطه بوده است.

با این حال، اسرائیل اصرار دارد که اگر از هر گونه ابزار جاسوسی اسرائیلی برای نقض حقوق مدنی استفاده شده است، این رژیم مجوز آن شرکت را باطل خواهد کرد. وزارت دفاع این رژیم در بیانیه‌ای در پاسخ به نیویورک‌تایمز اعلام کرد اگر وزارت دفاع «کشف کند که کالاهای خریداری‌شده برخلاف شرایط مجوز و در راستای نقض حقوق بشر استفاده شده است، فرآیند لغو پروانه صادراتی یا اجرای شرایط مربوطه آغاز می‌شود».

افشاگری در مورد سوء‌استفاده از محصولات «ان.اس.او» باعث شد این شرکت در سال 2018 گروهی از مشاوران خارجی را استخدام کند تا این مساله را بررسی کنند که از کدام یک از مشتریان جدید «ان.اس.او» باید اجتناب کرد و از کدام یک اجتناب نکرد. این گروه شامل «دانیل شاپیرو» سفیر پیشین دولت اوباما در اسرائیل و شرکت مشاوره‌ای «Beacon Global Strategies» است که در واشنگتن مستقر است. «Beacon» از سوی «جرمی باش» رئیس سابق ستاد کارکنان سیا و پنتاگون، «مایکل آلن» مدیر سابق کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان و «اندرو شاپیرو» مقام ارشد سابق وزارت امور خارجه رهبری می‌شود.

در حالی که وظیفه این گروه بررسی مشتریان جدیدِ بالقوه بود، خشم بین‌المللی از قتل خاشقجی در اکتبر 2018 باعث شد که این گروه به «ان.اس.او» توصیه کند که قراردادهای خود با سعودی را لغو کند و سیستم‌های «ان.اس.او» را در این پادشاه خاموش و از کار بیندازد.

شرکت «ان.اس.او» به‌طور مجزا تحقیقاتی را در مورد این مساله آغاز کرد که‌ آیا ابزارهایش از سوی مقام‌های سعودی برای عملیات قتل خاشقجی استفاده شده است یا نه. این شرکت به این نتیجه رسید که از ابزارهای این شرکت هیچ استفاده‌ای نشده است.

با این حال، یکی از دوستان خاشقجی شکایتی را از این شرکت مطرح کرد و استدلالش این بود که تلفن خاشقجی از سوی عربستان و با استفاده از پگاسوس هک شده است. این نرم‌افزار اجازه دسترسی مقام‌های سعودی به مذاکرات خاشقجی را داده بود. مدیران «ان.اس.او» بعدها استدلال کردند که مقام‌های اسرائیلی با قوت این شرکت را ترغیب می‌کردند از توفان فروکاهد و به همکاری خود با عربستان ادامه دهد. آنها همچنین به مقام‌های شرکت اطلاع داده بودند که دولت ترامپ هم خواستار تداوم همکاری این شرکت با سعودی است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
نگرانی شدید بن‌سلمان از لو رفتن استفاده سعودی از بدافزار جاسوسی «پگاسوس»
جمعه 1400/05/01 ساعت 21:03
اختصاصی نورنیوز؛
نگرانی شدید بن‌سلمان از لو رفتن استفاده سعودی از بدافزار جاسوسی «پگاسوس»
ولیعهد سعودی که با انتشار خبر استفاده ریاض از بدافزار جاسوسی پگاسوس پروژه سفیدسازی خود نزد افکار عمومی دنیا پس از قتل فجیع خاشقجی و همچنین پروژه اصلاحات ادعایی خود در عربستان بر اساس سند 2030 را بر باد رفته می‌بیند به مقامات و رسانه‌های حکومتی تاکید کرده به هر شکل ممکن این مسئله تکذیب شود.
افشای جاسوسی نرم افزار پگاسوس از خبرنگاران و سیاستمداران جهان
دوشنبه 1400/04/28 ساعت 17:16
افشای جاسوسی نرم افزار پگاسوس از خبرنگاران و سیاستمداران جهان
یک نرم افزار که توسط یک شرکت خصوصی اسراییلی ساخته شده باعث جاسوسی از هزاران خبرنگار، فعال و سیاستمدار در سرتاسر جهان شده است.
ابعاد جدیدی از تروریسم نرم‌افزاری صهیونیست‌ها علیه امنیت جهان
دوشنبه 1400/04/28 ساعت 16:53
نورنیوز بررسی کرد؛
ابعاد جدیدی از تروریسم نرم‌افزاری صهیونیست‌ها علیه امنیت جهان
آشکارتر شدن وجه دیگری از تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی و حامیانش لزوم توجه به بومی‌سازی ساختار نرم‌افزاری و شبکه‌ای کشور را برای مصون ماندن از چنین ساختارهای جاسوسی و ضد بشری الزام‌آور می‌سازد.
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران؛ پاسخ قاطع نیروهای مسلح در راه است
عطارد در حال کوچک‌شدن است
کنگره آمریکا بودجه 1.15 تریلیون دلاری جنگی را تصویب کرد
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان