×
سیاسی
شناسه خبر : 73804
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/04/28 ساعت 11:23
منفعت 13 میلیارد دلاری امارات از به آتش کشیدن عراق

منفعت 13 میلیارد دلاری امارات از به آتش کشیدن عراق

الشَمَّری با مقایسه برخی داده‌های کلان اقتصادی و نقد سیاست زیان‌بار دولت در حوزه تجارت، از نقش سوداگرانه ابوظبی در بی‌ثبات‌سازی عراق پرده برداشت.

نوزنیوز-گروه بین‌الملل: به گزارش مرکز ارتباطات و امور رسانه‌ای نُجَباء در ایران، سخنگوی رسمی مقاومت اسلامی نُجَباء با استناد به گزارش OEC (سازمانی اقتصادی که داده‌های تجارت بین‌المللی را پایش و اطلاع‌رسانی می‌کند)، سیاست دولت عراق در ترجیح مبادلات و قراردادها با امارات متحده را مورد انتقاد قرار داد.

مهندس «نصر الشَمَّری» در توضیح، به آمار رسمی سال 2019 اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: میزان صادرات عراق به امارات، که اغلب محصولات نفتی است، 1.27میلیارد و واردات عراق از این کشور، که بخش قابل‌توجهی از آن شامل تجهیزات ماهواره‌ای است، 13.7 میلیارد دلار می‌باشد؛ یعنی تراز بازرگانی معادل 12.43 میلیارد دلار به‌نفع امارات رقم خورده است.

وی ادامه داد: این در حالی است که واردات عراق از قطر حدود 30 میلیون دلار، از عربستان تقریبا 700 میلیون دلار و از آمریکا 1.2 میلیارد دلار است. ضمن اینکه ما معادل 6.3 میلیارد دلار نفت به آمریکا می‌فروشیم؛ یعنی 5.1 میلیارد دلار به‌نفع عراق. همینطور صادرات 22 میلیارد دلاری به چین داریم و از این کشور 9 میلیارد دلار واردات می‌کنیم که باز هم 13 میلیارد دلار به‌سود عراق می‌باشد. همچنین واردات عراق از ترکیه تقریبا 10 میلیارد دلار بوده و از ایران نیز 8 میلیارد دلار، که حدود یک میلیارد دلار آن بابت خرید گاز برای نیروگاه‌های برق است.

معاون دبیرکل نُجَباء سپس با تأکید بر اینکه تمام این اعداد و ارقام ـ خصوصا در مورد کشورهای صنعتی بزرگی همچون آمریکا، چین، ایران و ترکیه ـ قابل درک و توجیه‌پذیر است، اضافه کرد: اما کشور کوچکی (امارات) که فقط عبارت است از یک بندر با دفاتر تجاری، بدون اینکه خود تولیدکننده باشد، از صادرات به عراق 13 میلیارد دلار سود به جیب می‌زند؛ تکرار می‌کنم 13 میلیارد دلار!

الشَمَّری در ادامه این این پرسش را مطرح کرد که چرا بغداد مستقیم سراغ کشورهای تولیدکننده نظیر چین نمی‌رود؟ به‌ویژه که تراز تجاری طرفین به‌نفع عراق است. و چرا وقتی کشور برای تأمین برق خود حدود یک میلیارد دلار هزینه می‌کند و هنوز با مشکلات عدیده‌ای در این زمینه روبروست، همزمان سه میلیارد دلار به واردات تجهیزات ماهواره‌ای بی‌کیفیت و پرمصرف از امارات اختصاص می‌دهد!؟

وی در پایان ضمن یادآوری عرف بین‌المللی مبنی بر اینکه "اگر با کشوری تبادلات تجاری چند میلیون دلاری (و نه حتی میلیارد دلاری) دارید، طرف مقابل باید به حاکمیت شما احترام گذاشته، به شهروندانتان خدماتی ویژه اعطا نموده و برای حفظ منافع اقتصادی‌اش از دخالت در امور داخلی شما خودداری کند"، به کارشکنی اماراتی‌ها در عراق تصریح کرد و گفت: آیا این موارد، پشت‌پرده هجوم به دولت سابق و تعطیلی پروژه بندر "فاو" را آشکار نمی‌سازد؟! امارات بازنده اصلی افتتاح پروژه مذکور است، چراکه با راه‌اندازی آن، سالانه میلیاردها دلار متضرر می‌شود؛ بنابراین برای به آتش کشیدن عراق و تعطیل کردن پروژه بندر فاو، مشکلی با هزینه کردن یک میلیارد دلار ندارد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
طی 6 ماهه گذشته بیش از 7 میلیون لیتر قاچاق سوخت در هرمزگان کشف شد
دیدار پزشکیان و ولیعهد کویت در نیویورک
شهباز شریف: نیروهای پاکستان «پاسخ قاطعی» به هند دادند
بیانیه گروه دوستان منشور ملل متحد در محکومیت تجاوزات امریکا و اسرائیل علیه ایران
درخواست فلسطین برای عضویت در بریکس
اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب تقابل را برگزیده
دخالت غیرمنتظره ترامپ در جام جهانی؛ تغییر محل بازی‌ها در صورت ناامنی
درخواست عراقچی از شورای امنیت سازمان ملل متحد
دلیل لغو کنسرت‌های سیروان خسروی و ایهام
طمع سازندگان بازار مسکن را متلاطم کرد
گروسی: قطع همکاری ایران با آژانس باعث افزایش تنش بین‌المللی می‌شود
فراخوان فوری پنتاگون برای نشست صدها ژنرال آمریکایی در پایگاه تفنگداران ویرجینیا
یائیر لاپید: رفتارهای دیکتاتورمآبانه نتانیاهو، مخالف اصول دموکراسی است
سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل؛دروغ پردازی های جنایتکار اصلی غرب آسیا درباره ایران
فلیک به رکورد طلایی 50 برد در بارسا رسید
سخنگوی کرملین: وضعیت اوکراین و موضع آن در مذاکرات هر روز در حال بدتر شدن است
رای گیری شورای امنیت دربارهٔ تعویق تحریم‌های ایران
علی‌اف: تصویب «مسیر ترامپ» یکی از نتایج کلیدی نشست واشنگتن بود
لاریجانی: مکانیسم ماشه اجرا شود، همکاری با آژانس متوقف می‌شود
کارگردان «مجنون»: جنگ 12 روزه، آغاز یک ژانر تازه در سینمای ایران است
شمس‌آذر بدون شکست، استقلال در پی بهبود وضعیت جدول +لینک پخش زنده
تهدید ترامپ به مداخله در روند برگزاری بازی‌های جام جهانی 2026
تحرکات غیرعادی آمریکا در شمال عراق
رایزنی گروسی با پوتین درباره ایران
اسرائیل یک نفر را به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر کرد
دستور نتانیاهو برای پخش زنده سخنرانی او درسراسر نوار غزه
کاهش 2.5 میلیون تن تولید گندم ایران نسبت به سال گذشته
اعلام برنامه‌های روز گردشگری و هفته تهران در اراضی عباس‌آباد
شرکت علی لاریجانی در سالگرد شهدای مقاومت/تایید سفر از سوی سفارت ایران در بیروت
فرانس 24: بازگشت بازرسان آژانس به ایران حقیقت ندارد
تیم فولاد به دنبال کسب دومین برد متوالی
ماجرای گوشت‌های آلوده وارداتی از مغولستان چه بود؟
حسن یزدانی به بازی‌های کشورهای اسلامی نمی رسد
تهران در آستانه وزش باد؛ هوای پایتخت آلوده‌تر می‌شود
سرمایه‌گذاری 5 میلیارد دلاری ایران در پروژه ملی فیبر نوری
لغو سومین قرارداد تسلیحاتی اسپانیا با رژیم صهیونیستی
هند واردکننده نفت ایران شد
پرداخت نکردن 6 همت سود سهام عدالت مردم از سوی 4 شرکت بزرگ
وداع با احمد پژمان در تالار وحدت
قطر اقدامات اسرائیل را خطری برای امنیت منطقه دانست
سیر صعودی قیمت‌ طلا در هفته‌ای که گذشت
جام جهانی تیراندازی جوانان؛ فینال با طعم برنز برای ایران
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با وزیر انرژی روسیه دیدار کرد
پزشکیان مقابل دوربین شبکه فاکس‌نیوز نشست
واکنش تند مقامات صهیونیستی به اظهارات ترامپ
حمله پهپادی به پالایشگاه نفت «آفیپسکی» روسیه / از سرگیری ارسال نفت پس از حمله+فیلم
مدیر سابق اف‌بی‌آی در آستانه محاکمه توسط دولت ترامپ
بلاگر وکیل‌نما بازداشت شد
امضای دستور فروش تیک‌تاک توسط ترامپ
رهبر طالبان مسئولان ارشد را برای گفت‌وگو درباره پایگاه بگرام فراخواند
X
آگهی تبلیغاتی