×
فرهنگی
شناسه خبر : 73790
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/04/27 ساعت 22:25
حاکمیت طالبان به نفع مردم افغانستان و ایران نیست

حاکمیت طالبان به نفع مردم افغانستان و ایران نیست

مدیرگروه مطالعات افغانستان مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها درباره تعصب قومی و مذهبی طالبان، گفت: حاکمیت طالبان به نفع مردم افغانستان، ایران، منطقه و جهان نیست.

نورنیوز-گروه بین ‌الملل: سیدرضا صدرالحسینی روز چهارشنبه در نشست تخصصی «تحولات اخیر در افغانستان» خاطرنشان کرد: میان تصمیم‌گیران ایرانی شناخت خوبی از وضعیت افغانستان و طالبان وجود دارد. بنابراین برادران و خواهران افغان اطمینان داشته باشند که جمهوری اسلامی دغدغه‌های آنها را درک می‌کند.

مدیرگروه مطالعات افغانستان مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها، به تعصب قومی و مذهبی طالبان اشاره کرد و گفت: در صورت مسلط شدن طالبان بر افغانستان، آنها این کشور را تبدیل به پشتونستان خواهند کرد که این موضوع به نفع مردم افغانستان، ایران و منطقه نخواهد بود. البته اینکه یک قوم کلیت نظام حاکم در افغانستان را تصاحب کند بسیار ضعیف است.

صدرالحسینی خاطرنشان کرد: باتوجه به شناخت کافی که در طول بیش از چهار دهه گذشته از افغانستان و مردم و جریان‌های آن داریم به افغان‌ها اطمینان می‌دهیم که ما هم به تشکیل دولت یک فراگیر با مشارکت همه اقوام باورمند هستیم.

وی از آمادگی ایران برای پذیرش پناهندگان افغان در صورت بالا گرفتن درگیری‌ها در این کشور خبر داد و افزود: کیان شیعه در افغانستان برای جمهوری اسلامی اهمیت دارد و به همه افغان‌ها قول می دهیم که ایرانیان نسبت به مسائل آنها بی‌تفاوت نیستند.

صدرالحسینی، درباره سناریوهای محتمل در افغانستان نیز گفت: یک احتمال ضعیف این است که دولت با امکانات محدودی که دارد شرایط را به وضعیت گذشته برگرداند و حاکمیتش را تجدید کند. در طول 6 سال گذشته، دولت افغانستان نتوانست نیازهای اولیه مردم یعنی امنیت را برقرار کند و دولتی که با حمایت آمریکا روی کار آمد متاسفانه امنیت اولیه را برای مردم ایجاد نکرد و و حتی در مراکز مهم دولت افغانستان، امنیت قابل قبولی وجود نداشت.

مدیرگروه مطالعات افغانستان مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها با بیان اینکه امن ترین مناطق در افغانستان، مناطق شیعه نشین بود، تصریح کرد: این وضعیت نشان داد که شیعیان افغانستان توانسته‌اند مسائل را در مناطق خودشان حل کنند و از این به بعد هم این امکان را خواهند داشت.

صدرالحسینی گفت: در سی سال گذشته، طالبان با نمایندگان دولت زیر یک سقف نرفته بود اما در تهران این اتفاق افتاد و با اتفاقاتی که در نشست هیأت دولت افغانستان و گروه طالبان درباره صلح در تهران افتاد، چشم انداز آینده خوب است اما نباید انتظار داشت در آینده نزدیک این موضوع اتفاق بیافتد.

وی تصریح کرد: اینکه به سرعت یک پیمان صلح بین دولت و طالبان نوشته شود بعید است و طالبان تا 2 ماه دیگر برای اینکه دست برتر را در مذاکرات داشته باشد به تصرف مناطق مختلف افغانستان ادامه خواهد داد اما طالبان دنبال تصرف کابل نیست و می‌داند نمی‌تواند آنجا را تسخیر کند. طالبان در پی این است که تصویر غیرخشونت باری از خود به دنیا صادر کند اما چشم‌انداز صلح تا 2 ماه دیگر قابل تصور نیست.

مدیرگروه مطالعات افغانستان مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها، ایجاد وضعیت ملوک الطوایفی در افغانستان را از دیگر سناریوهای مطرح برای این کشور دانست و گفت: آمریکایی‌ها بین قومیت‌ها و گروه‌های مذهبی مختلف اسلحه پخش کرده اند و تشکیل حکومت‌های پراکنده در افغانستان هم یکی از سناریوها است.

صدرالحسینی، بازگشت کامل آمریکا به افغانستان را سناریوی دیگر عنوان کرد و افزود: آمریکایی‌ها اکنون 2 هزار نیرو در کابل دارند و فضای کل افغانستان در اختیار آنهاست و به این راحتی آنجا را رها نمی‌کنند و امکان بازگشت کامل آنها وجود دارد.

نشست تخصصی «تحولات اخیر در افغانستان» با حضور پدرام عبداللطیف رهبر حزب کنگره ملی افغانستان و عضو پیشین مجلس نمایندگان افغانستان، سیدرسول موسوی دستیار وزیر و مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، محمدحسن جعفری دبیرکل حزب رفاه ملی افغانستان و رئیس مجمع فرهنگی انقلاب اسلامی، سیدرضا صدرالحسینی مدیرگروه مطالعات افغانستان مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها و جمع دیگری از اساتید و کارشناسان روز چهارشنبه بعدازظهر برگزار شد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جارد ایزاکمن کیست و چرا رئیس ناسا شد؟
نوراینفو | نکات کلیدی برای بهبود مدیریت مالی
هوش مصنوعی جدید گوگل، بهتر از ChatGPT
ویتامین‌های مهمی که هنگام بارداری مانع پوسیدگی دندان‌های کودکان می‌شود
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
تحلیل دقیق الجزیره از جنگ 12 روزه
سازمان ملل : اسرائیل از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
سخنگوی داعش خراسان بازداشت شد+ جزئیات دستگیری
هشدار درباره افزایش مصرف گاز با برودت هوا
تلاش سران اروپا برای توافق بر سر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه
ترخیص 4 میلیون تن نهاده دامی/ شرایط برای استمرار تولید فراهم است
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتسال؛ گیتی‌پسند صدرنشینی را حفظ کرد
کری‌خوانی اسکوچیچ برای پرسپولیس؛ خدا پاسخ شادی‌های تحریک‌آمیزتان را داد
اشغال سوریه توسط اسرائیل صدای فرانسه و انگلیس را در آورد
هشدار احتمال وقوع طوفان و سیلاب در بوشهر
نورنما | گرفتار شدن گوسفندها زیر برف
واکنش دیوان کیفری بین‌المللی به تحریم آمریکا علیه دو قاضی
سقوط هواپیما در ایالت کارولینای شمالی آمریکا
پزشکیان: آن‌چه را که می‌نویسیم، عمل می‌کنیم
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + شناسایی هویت 9 جان‌باخته
میامی؛ میزبان مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس غزه
نورنما | دلی به وسعت دریا،زیر باران رحمت الهی!
یورش شهرک نشینان به مسجدالاقصی
فعال شدن دو سامانه به اندازه 6 برابر همه باران کشور
اخطار قرمز هواپیمایی / آماده‌باش فرودگاه‌ها با تشدید بارش‌ها
حریق واحد مسکونی در عظیمیه دو مصدوم بر جای گذاشت
تحریم دو قاضی دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم علیه اسرائیل
شارژ اعتبار مرحله دوم طرح یسنا ویژه شب یلدا
کره شمالی تلاش‌های ژاپن برای بازنگری اصول غیرهسته‌ای خود را محکوم کرد
تجمع 20 هزار نیروهای مورد حمایت عربستان در مرز یمن
تحریم های جدید آمریکا علیه کشتی‌ها و شرکت‌های مرتبط با ایران
فعالیت «سامانه موشکی اورشنیک» روسیه در بلاروس آغاز شد
تقویت همکاری بین عمان و هند با امضای پیمان شراکت اقتصادی جامع
معاون وزیر بهداشت: داروی آنفلوانزا بیش از میزان نیاز در کشور موجود است
تراکتور 1 (8) - پرسپولیس 1 (7) | صعود تراکتور در ماراتن پنالتی‌ها + فیلم خلاصه بازی
خبر معاون وزیر نفت از بازطراحی ساختار شرکت ملی پالایش و پخش
سردار رادان: دشمن در پی ایجاد اغتشاش از طریق فضای مجازی در کشور است
واکنش ایران به دلسوزی مزدورانه واشنگتن برای ایرانیان
مصر از طرح ترامپ برای برقراری صلح در سودان حمایت کرد
وزیر کار: قزوین پدر تجارت ایران است
باکو صادرات سوخت را به ارمنستان کلید زد
فرانسه میزبان کنفرانس بین‌المللی برای تقویت ارتش لبنان شد
هشدار مسکو به توکیو درباره رزمایش‌هایش با آمریکا
بانک‌مرکزی: 15 نفر 6 میلیارد دلار را ناپدید کردند
روسیه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تحولات غیرقابل پیش‌بینی پیرامون ونزوئلا شد
سرمای گزنده به جان آوارگان غزه افتاده است
فحاشی در ورزشگاه‌ها کار دست تیم‌ها می‌دهد
X
آگهی تبلیغاتی