نورنیوز ـ گروه بینالملل: پنجشنبه شب سرتیپ یحیی سریع سخنگوی ارتش یمن جزییات عملیات نصر مبین توسط کمیتههای مردمی و ارتش یمن در استان البیضاء علیه تروریستهای القاعده و داعش را تشریح کرد.
در این عملیات که در نوع خود در مبارزه با تروریسم بینظیر بود، صدها تروریست تکفیری در عملیات موشکی و پهپادی نیروهای یمنی به هلاکت رسیدند.
این عملیات از چند منظر حائز اهمیت است:
نخست: ائتلاف آمریکایی-سعودی از سال 2015 در حالی تجاوز و کشتار علیه مردم یمن را آغاز کرد که ادعای آنها حمایت از مردم یمن و مقابله با آنچه تروریسم انصارالله مینامیدند، بود.
نکته مهم در عملیات نصر مبین آن است که در یک سوی معادله کمیتههای مردمی و ارتش یمن به رهبری انصارالله حضور دارند که برای حمایت از مردم به مبارزه با تروریستهای داعش و القاعده پرداختهاند و در سوی دیگر ائتلاف آمریکایی-سعودی قرار دارند که با تجاوز مستقیم نظامی و استفاده از بمبهای خوشهای و شیمیایی و محاصره و تحریم در کنار داعش و القاعده به دنبال کشتار مردم یمن هستند.
بر اساس مستندات اعلامی از سوی یحیی سریع، جنگندههای ائتلاف سعودی-آمریکایی در جریان این عملیات 161 حمله هوایی به مواضع کمیتههای مردمی و ارتش یمن برای حمایت از گروههای تکفیری انجام دادهاند.
دوم: داعش و القاعده تهدیدی برای صلح و امنیت جهان هستند لذا اقدام یمنیها نه صرفا در چارچوب امنیت این کشور بلکه در قالب امنیت جهان قابل ارزیابی است.
یمنیها در حالی به این موفقیت بزرگ دست یافتهاند که تحت محاصره و تحریم شدید قرار دارند ولی با تکیه بر دانش داخلی توانستهاند به پهپادها و توان موشکی قابل تقدیری دست یابند که از یک سو در نبرد با سعودی و از سوی دیگر در برابر تروریسم القاعده و داعش قرار گرفته و بیانگر اراده و روحیه برتر یمنیها است.
حال این سوال مطرح است که مدعیان حقوق بشر و امنیت جهانی چگونه در برابر درد و رنج ملتی سکوت کردهاند که نقش ارزنده در امنیت جهان و مبارزه با تروریسم دارند؟ این رفتار مدعیان حقوق بشر و سازمان ملل، سندی بر ماهیت سیاسی و غیر مسئولانه آنها در قبال تحولات جهانی است که از یک سو با خارج کردن نام سعودی از لیست کودککشان به تشویق قاتلان مردم یمن میپردازند و از سوی دیگر با تحریم و اعمال مجازات علیه مردم یمن، در کشتار دسته جمعی آنها مشارکت میکنند.
سوم: عملیات نصر مبین یمنیها علیه تروریسم را میتوان ادامه اقدامات جبهه مقاومت دانست که در عراق و سوریه سد راه تروریستها و حامیانشان شد. نکته مهم آنکه در نقطه مقابل، ائتلاف به اصطلاح ضد القاعده و سپس ضد داعش به رهبری آمریکا تشکیل شده است که در کارنامه آن 20 سال اشغال افغانستان و رها کردن آن در میان موجی از جنگ داخلی و بحرانها و نیز حمایت آشکار از تروریسم نظیر عملیاتهای آمریکا در عراق و سوریه علیه نیروهای مردمی و مبارزان با تروریسم را میتوان مشاهده کرد.
اوج این تروریسمپروری اقدام آمریکا در ترور سردار سهپد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس معاون حشد شعبی در حمله تروریستی پهپادی در فرودگاه بغداد بود. در واقع توان موشکی و پهپادی و نظامی جبهه مقاومت در راه مبارزه با تروریسم استفاده میشود اما توان موشکی و پهپادی آمریکا در حمایت از تروریسم و کشتار زنان و کودکان.
بر این اساس؛ میتوان گفت که عملیات نصر مبین علاوه بر ایفای نقشی تاثیرگذار در معادلات سیاسی و امنیتی یمن در عرصه امنیت جهانی و مبارزه با تروریسم نیز دارای اهمیت است و لزوم تغییر رفتار غیرمسئولانه و ضدبشری سازمانهای بینالمللی و مدعیان حقوق بشر در قبال یمن را با محوریت حمایت از مقاومت یمن و مقابله با ائتلاف امریکایی-سعودی برای پایان دادن به تجاوزات و مجازات عاملان متجاوز به یمن را بیش از پیش ضروری میسازد.
امروز جامعه جهانی بر سر راه انتخابی اساسی قرار دارد چرا که اگر راه صحیح حمایت از یمنیها را در پیش گیرد میتواند با بهرهگیری از ظرفیت آنها گامهای مهمی در مبارزه با تروریسم و تحقق امنیت جهان بردارد و در صورتی که به سیاستهای نادرست و بحرانساز گذشته خود ادامه دهد، تقویت و جسارت بیشتر گروههای تروریستی را رقم زده که نتیجه آن تشدید ناامنی در جهان خواهد بود.
نورنیوز