×
سیاسی
شناسه خبر : 73710
تاریخ انتشار : جمعه 1400/04/25 ساعت 18:44

نورنیوز بررسی کرد؛

پیام‌ جهانی عملیات «نصر مبین» یمنی‌ها علیه القاعده و داعش

عملیات نصر مبین یمنی‌ها علیه تروریسم را می‌توان ادامه اقدامات جبهه مقاومت دانست که در عراق و سوریه سد راه تروریست‌ها و حامیانشان شد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: پنج‌شنبه شب سرتیپ یحیی سریع سخنگوی ارتش یمن جزییات عملیات نصر مبین توسط کمیته‌های مردمی و ارتش یمن در استان البیضاء علیه تروریست‌های القاعده و داعش را تشریح کرد.

در این عملیات که در نوع خود در مبارزه با تروریسم بی‌نظیر بود، صدها تروریست تکفیری در عملیات موشکی و پهپادی نیروهای یمنی به هلاکت رسیدند.

این عملیات از چند منظر حائز اهمیت است:

نخست: ائتلاف آمریکایی-سعودی از سال 2015 در حالی تجاوز و کشتار علیه مردم یمن را آغاز کرد که ادعای آنها حمایت از مردم یمن و مقابله با آنچه تروریسم انصارالله می‌نامیدند، بود.

نکته مهم در عملیات نصر مبین آن است که در یک سوی معادله کمیته‌های مردمی و ارتش یمن به رهبری انصارالله حضور دارند که برای حمایت از مردم به مبارزه با تروریست‌های داعش و القاعده پرداخته‌اند و در سوی دیگر ائتلاف آمریکایی-سعودی قرار دارند که با تجاوز مستقیم نظامی و استفاده از بمب‌های خوشه‌ای و شیمیایی و محاصره و تحریم در کنار داعش و القاعده به دنبال کشتار مردم یمن هستند.

بر اساس مستندات اعلامی از سوی یحیی سریع، جنگنده‌های ائتلاف سعودی-آمریکایی در جریان این عملیات 161 حمله هوایی به مواضع کمیته‌های مردمی و ارتش یمن برای حمایت از گروه‌های تکفیری انجام داده‌اند.

دوم: داعش و القاعده تهدیدی برای صلح و امنیت جهان هستند لذا اقدام یمنی‌ها نه صرفا در چارچوب امنیت این کشور بلکه در قالب امنیت جهان قابل ارزیابی است.

یمنی‌ها در حالی به این موفقیت بزرگ دست یافته‌اند که تحت محاصره و تحریم شدید قرار دارند ولی با تکیه بر دانش داخلی توانسته‌اند به پهپادها و توان موشکی قابل تقدیری دست یابند که از یک سو در نبرد با سعودی و از سوی دیگر در برابر تروریسم القاعده و داعش قرار گرفته و بیانگر اراده و روحیه برتر یمنی‌ها است.

حال این سوال مطرح است که مدعیان حقوق بشر و امنیت جهانی چگونه در برابر درد و رنج ملتی سکوت کرده‌اند که نقش ارزنده در امنیت جهان و مبارزه با تروریسم دارند؟ این رفتار مدعیان حقوق بشر و سازمان ‌ملل، سندی بر ماهیت سیاسی و غیر مسئولانه آنها در قبال تحولات جهانی است که از یک سو با خارج کردن نام سعودی از لیست کودک‌کشان به تشویق قاتلان مردم یمن می‌پردازند و از سوی دیگر با تحریم و اعمال مجازات علیه مردم یمن، در کشتار دسته جمعی آنها مشارکت می‌کنند.

سوم: عملیات نصر مبین یمنی‌ها علیه تروریسم را می‌توان ادامه اقدامات جبهه مقاومت دانست که در عراق و سوریه سد راه تروریست‌ها و حامیانشان شد. نکته مهم آنکه در نقطه مقابل، ائتلاف به اصطلاح ضد القاعده و سپس ضد داعش به رهبری آمریکا تشکیل شده است که در کارنامه آن 20 سال اشغال افغانستان و رها کردن آن در میان موجی از جنگ داخلی و بحران‌ها و نیز حمایت آشکار از تروریسم نظیر عملیات‌های آمریکا در عراق و سوریه علیه نیروهای مردمی و مبارزان با تروریسم را می‌توان مشاهده کرد.

اوج این تروریسم‌پروری اقدام آمریکا در ترور سردار سهپد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس معاون حشد شعبی در حمله تروریستی پهپادی در فرودگاه بغداد بود. در واقع توان موشکی و پهپادی و نظامی جبهه مقاومت در راه مبارزه با تروریسم استفاده می‌شود اما توان موشکی و پهپادی آمریکا در حمایت از تروریسم و کشتار زنان و کودکان.

بر این اساس؛ می‌توان گفت که عملیات نصر مبین علاوه بر ایفای نقشی تاثیرگذار در معادلات سیاسی و امنیتی یمن در عرصه امنیت جهانی و مبارزه با تروریسم نیز دارای اهمیت است و لزوم تغییر رفتار غیرمسئولانه و ضدبشری سازمان‌های بین‌المللی و مدعیان حقوق بشر در قبال یمن را با محوریت حمایت از مقاومت یمن و مقابله با ائتلاف امریکایی-سعودی برای پایان دادن به تجاوزات و مجازات عاملان متجاوز به یمن را بیش از پیش ضروری می‌سازد.

امروز جامعه جهانی بر سر راه انتخابی اساسی قرار دارد چرا که اگر راه صحیح حمایت از یمنی‌ها را در پیش گیرد می‌تواند با بهره‌گیری از ظرفیت‌ آنها گام‌های مهمی در مبارزه با تروریسم و تحقق امنیت جهان بردارد و در صورتی که به سیاست‌های نادرست و بحران‌ساز گذشته خود ادامه دهد، تقویت و جسارت بیشتر گروه‌های تروریستی را رقم زده که نتیجه آن تشدید ناامنی در جهان خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئال مادرید امسال هم به مراسم توپ طلا نخواهد رفت
بیانیه نشست وزرای خارجه روسیه و کشورهای خلیج فارس علیه رژیم تل‌آویو
ایران خودرو تعزیرات حکومتی را تهدید کرد
پارلمان اروپا خواستار شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت‌های عضو شد
نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی و اسلامی یکشنبه برگزار می شود
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
رئیس‌جمهور: محله‌ها و مساجد نقش کلیدی در حل مشکلات مردم دارند
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
محدودیت پرواز پهپادها و هواپیماهای سبک در مرز شرقی لهستان اعمال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
فرزانه توسلی رسماً به تیم استقلال ملحق شد
کیفرخواست 4 نفر از عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی و مرتبط با موساد صادر شد
بحران انسانی در غزه؛ آنروا از قطع کمک‌ها به صدها هزار آواره خبر داد
حمایت نیرو‌های مسلح ایران از قطر
حضور امشب وزیر خارجه در تلویزیون
کمیته انضباطی پرسپولیس و سپاهان را جریمه کرد
پیام قاطع مصر به آمریکا پس از حمله به قطر: تجاوز به کشورمان را تحمل نخواهیم کرد
ممنوعیت تردد از کرج و آزاد راه تهران - شمال به سمت مازندران
آغاز رزمایش مشترک اعضای بریکس با عنوان «اراده برای صلح 2025»
سفیر انگلیس در آمریکا برکنار شد
رشد همکاری‌های استراتژیک ایران و چین در اوج روابط دوطرفه
یک شهرک مسکونی اصفهان به دلیل فرونشست تخلیه شد
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال
درخشش فیلم کوتاه «رَمی» در جشنواره جهانی فیلم کوتاه آمریکا
برخورد گسترده با قاچاقچیان؛ انهدام 1700 باند موادمخدر در ایران
359 دشت ایران در خطر فرونشست هستند
فون در لاین بر ضرورت محدودیت‌های تجاری و تحریم علیه رژیم صهیونیستی تأکید کرد
سردار اخوان: باید در هوش مصنوعی جزو 10 کشور برتر جهان باشیم
کارزار «شهدای فلسطین برای عدالت» در انگلیس آغاز به کار کرد
تصادف زنجیره‌ای سه خودرو در میامی+ آمار زخمی‌ها
روند افزایشی قیمت نفت معکوس شد
بودجه سال 1405 بر اساس حذف ردیف‌های کم‌اهمیت تنظیم خواهد شد
سخنگوی کمیسیون انرژی: مجلس قصد تغییر یا اصلاح قیمت بنزین و گازوییل را ندارد
پاسخ به جنایت صنعاء در هر نقطه‌ای که صهیونیست‌ها باشند داده خواهد شد
مومنی: دولت انسداد فیزیکی و الکترونیکی مرزها را پیگیری می‌کند
کیفیت هوای تهران «قابل قبول» اعلام شد
جریمه میلیاردی ایران خودرو توسط سازمان تعزیرات
تخصیص بیش از 6.5 میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو
X
آگهی تبلیغاتی