×
سیاسی
شناسه خبر : 73710
تاریخ انتشار : جمعه 1400/04/25 ساعت 18:44
پیام‌ جهانی عملیات «نصر مبین» یمنی‌ها علیه القاعده و داعش

نورنیوز بررسی کرد؛

پیام‌ جهانی عملیات «نصر مبین» یمنی‌ها علیه القاعده و داعش

عملیات نصر مبین یمنی‌ها علیه تروریسم را می‌توان ادامه اقدامات جبهه مقاومت دانست که در عراق و سوریه سد راه تروریست‌ها و حامیانشان شد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: پنج‌شنبه شب سرتیپ یحیی سریع سخنگوی ارتش یمن جزییات عملیات نصر مبین توسط کمیته‌های مردمی و ارتش یمن در استان البیضاء علیه تروریست‌های القاعده و داعش را تشریح کرد.

در این عملیات که در نوع خود در مبارزه با تروریسم بی‌نظیر بود، صدها تروریست تکفیری در عملیات موشکی و پهپادی نیروهای یمنی به هلاکت رسیدند.

این عملیات از چند منظر حائز اهمیت است:

نخست: ائتلاف آمریکایی-سعودی از سال 2015 در حالی تجاوز و کشتار علیه مردم یمن را آغاز کرد که ادعای آنها حمایت از مردم یمن و مقابله با آنچه تروریسم انصارالله می‌نامیدند، بود.

نکته مهم در عملیات نصر مبین آن است که در یک سوی معادله کمیته‌های مردمی و ارتش یمن به رهبری انصارالله حضور دارند که برای حمایت از مردم به مبارزه با تروریست‌های داعش و القاعده پرداخته‌اند و در سوی دیگر ائتلاف آمریکایی-سعودی قرار دارند که با تجاوز مستقیم نظامی و استفاده از بمب‌های خوشه‌ای و شیمیایی و محاصره و تحریم در کنار داعش و القاعده به دنبال کشتار مردم یمن هستند.

بر اساس مستندات اعلامی از سوی یحیی سریع، جنگنده‌های ائتلاف سعودی-آمریکایی در جریان این عملیات 161 حمله هوایی به مواضع کمیته‌های مردمی و ارتش یمن برای حمایت از گروه‌های تکفیری انجام داده‌اند.

دوم: داعش و القاعده تهدیدی برای صلح و امنیت جهان هستند لذا اقدام یمنی‌ها نه صرفا در چارچوب امنیت این کشور بلکه در قالب امنیت جهان قابل ارزیابی است.

یمنی‌ها در حالی به این موفقیت بزرگ دست یافته‌اند که تحت محاصره و تحریم شدید قرار دارند ولی با تکیه بر دانش داخلی توانسته‌اند به پهپادها و توان موشکی قابل تقدیری دست یابند که از یک سو در نبرد با سعودی و از سوی دیگر در برابر تروریسم القاعده و داعش قرار گرفته و بیانگر اراده و روحیه برتر یمنی‌ها است.

حال این سوال مطرح است که مدعیان حقوق بشر و امنیت جهانی چگونه در برابر درد و رنج ملتی سکوت کرده‌اند که نقش ارزنده در امنیت جهان و مبارزه با تروریسم دارند؟ این رفتار مدعیان حقوق بشر و سازمان ‌ملل، سندی بر ماهیت سیاسی و غیر مسئولانه آنها در قبال تحولات جهانی است که از یک سو با خارج کردن نام سعودی از لیست کودک‌کشان به تشویق قاتلان مردم یمن می‌پردازند و از سوی دیگر با تحریم و اعمال مجازات علیه مردم یمن، در کشتار دسته جمعی آنها مشارکت می‌کنند.

سوم: عملیات نصر مبین یمنی‌ها علیه تروریسم را می‌توان ادامه اقدامات جبهه مقاومت دانست که در عراق و سوریه سد راه تروریست‌ها و حامیانشان شد. نکته مهم آنکه در نقطه مقابل، ائتلاف به اصطلاح ضد القاعده و سپس ضد داعش به رهبری آمریکا تشکیل شده است که در کارنامه آن 20 سال اشغال افغانستان و رها کردن آن در میان موجی از جنگ داخلی و بحران‌ها و نیز حمایت آشکار از تروریسم نظیر عملیات‌های آمریکا در عراق و سوریه علیه نیروهای مردمی و مبارزان با تروریسم را می‌توان مشاهده کرد.

اوج این تروریسم‌پروری اقدام آمریکا در ترور سردار سهپد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس معاون حشد شعبی در حمله تروریستی پهپادی در فرودگاه بغداد بود. در واقع توان موشکی و پهپادی و نظامی جبهه مقاومت در راه مبارزه با تروریسم استفاده می‌شود اما توان موشکی و پهپادی آمریکا در حمایت از تروریسم و کشتار زنان و کودکان.

بر این اساس؛ می‌توان گفت که عملیات نصر مبین علاوه بر ایفای نقشی تاثیرگذار در معادلات سیاسی و امنیتی یمن در عرصه امنیت جهانی و مبارزه با تروریسم نیز دارای اهمیت است و لزوم تغییر رفتار غیرمسئولانه و ضدبشری سازمان‌های بین‌المللی و مدعیان حقوق بشر در قبال یمن را با محوریت حمایت از مقاومت یمن و مقابله با ائتلاف امریکایی-سعودی برای پایان دادن به تجاوزات و مجازات عاملان متجاوز به یمن را بیش از پیش ضروری می‌سازد.

امروز جامعه جهانی بر سر راه انتخابی اساسی قرار دارد چرا که اگر راه صحیح حمایت از یمنی‌ها را در پیش گیرد می‌تواند با بهره‌گیری از ظرفیت‌ آنها گام‌های مهمی در مبارزه با تروریسم و تحقق امنیت جهان بردارد و در صورتی که به سیاست‌های نادرست و بحران‌ساز گذشته خود ادامه دهد، تقویت و جسارت بیشتر گروه‌های تروریستی را رقم زده که نتیجه آن تشدید ناامنی در جهان خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
زمین‌لرزه 4.6 ریشتری گلستان را لرزاند
جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش چه می گوید؟
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
تداوم کاهش تورم اجاره مسکن در شهریور
رئال 2-5 اتلتیکو مادرید | ژابی در اولین دربی خود سنگین باخت+ خلاصه بازی
سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت‌ خود در غزه را متوقف کرد
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
X
آگهی تبلیغاتی