×
سیاسی
شناسه خبر : 73632
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/04/23 ساعت 10:54
تحریم، راهکار اروپا برای حل بحران یا آتش‌افروزی در لبنان

نورنیوز بررسی کرد؛

تحریم، راهکار اروپا برای حل بحران یا آتش‌افروزی در لبنان

واضح است که اعمال تحریم اتحادیه اروپا علیه لبنان نه به منظور حل بحران‌ سیاسی و اقتصادی این کشور بلکه اقدامی در جهت فروپاشی بیشتر این کشور و برگرفته از استمرار رفتارهای بحران‌ساز ائتلاف عربی، عبری و غربی برای انتقام از کشوری است که تسلیم سازش‌کاری ارتجاع عربی با رژیم صهیونیستی نشده است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: بحران اقتصادی و سیاسی در حالی لبنان را به جنگ داخلی و سرنوشتی نامعلوم سوق داده که در اقدامی تامل برانگیز فرانسه اعلام کرده اتحادیه اروپا بر سر تدوین ساز و کاری جهت اعمال تحریم علیه مقامات لبنان تا پایان ماه جولای به توافق رسیده است.

ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه بعد از دیدار با وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: توافق شد تا پایان ماه جاری و قبل از فرا رسیدن سالگرد انفجار بندر بیروت، یک چارچوب قانونی برای اعمال تحریم تدوین کنیم.

سیاست تحریمی اعلامی علیه لبنان با ادعای فشار بر بیروت جهت رسیدن به راهکاری برای حل بحران سیاسی و اقتصادی از چند منظر قابل توجه است:
ـ نزدیک به یک سال از انفجار خونین و مشکوک بندر بیروت می‌گذرد و در این یک سال فرانسه طرح‌های متعددی با ادعای کمک به حل بحران لبنان ارائه و حتی مکرون رئیس جمهور این کشور به بیروت سفر کرده است.

شواهد نشان می‌دهد که طرح‌های پیشنهادی فرانسه هیچ کارکردی برای لبنان نداشته بلکه نسخه‌های تجویزی پاریس به تشدید بحران اقتصادی و سیاسی آن دامن زده است چرا که فرانسه تحقق وعده‌هایش را به تبدیل شدن لبنان به کشوری عادی مشروط کرده که معنای آن تسلیم شدن لبنان در برابر رژیم صهیونیستی و تروریسم و حذف مقاومت است که با مخالفت مردم و بسیاری از جریان‌های لبنانی مواجه شده است.

ـ فرانسه با ادعای حمایت از لبنان، تاکنون چندین نشست بین‌المللی برگزار کرده که طی آنها میلیاردها دلار وعده کمک به لبنان داده شده است اما هیچ کدام از این کمک‌ها اجرایی نشده و نشست‌ها در حد شعار و عکس یادگاری باقی مانده است. فرانسه هرگز پاسخگوی چرایی محقق نشدن وعده‌های مالی این نشست‌ها نبوده است که جای تامل دارد.

ـ جهانیان اذعان دارند که بحران لبنان بیش از آنکه داخلی باشد، ریشه در دخالت‌های خارجی دارد. عملکرد سفیر آمریکا در بیروت، مداخلات امارات و عربستان و آمریکا زمینه ساز بی‌ثباتی در لبنان شده است در حالی که هیچ اقدامی از سوی مدعیان حمایت از لبنان برای مقابله با این رفتارها صورت نگرفته است.

ـ به رغم درخواست مقامات لبنانی منبی بر تامین نیازهای کشورشان از کشورهایی همچون ایران، روسیه و چین، عملا کشورهای غربی اجازه تحقق چنین درخواستی را به لبنان نداده‌اند که مولفه‌ای مهم در تشدید بحران اقتصادی این کشور بوده است.

ـ گزارش‌ها نشان می‌دهد که در اقدامی تامل برانگیز کشورهای غربی با محوریت سازمان ملل، اجازه بازگشت بیش از یک میلیون‌ آواره سوری حاضر در لبنان به کشورشان را نمی‌دهند که هزینه‌ای سنگین بر اقتصاد لبنان بوده است.  
بر این اساس؛ واضح است که اعمال تحریم اتحادیه اروپا علیه لبنان نه به منظور حل بحران‌ سیاسی و اقتصادی این کشور بلکه اقدامی در جهت فروپاشی بیشتر این کشور و برگرفته از استمرار رفتارهای بحران‌ساز ائتلاف عربی، عبری و غربی برای انتقام از کشوری است که تسلیم سازش‌کاری ارتجاع عربی با رژیم صهیونیستی نشده و با حضور در جبهه مقاومت سدی محکم در برابر این رژیم تروریستی و حامیان آنها بوده است.

این رفتار اتحادیه اروپا نشان می‌دهد که آنها همچنان همان سیاست بحران‌ساز گذشته را در منطقه دنبال کرده و لبنان امروز قربانی همان سیاستی شده است که در سال 2006 جنگ 33 روزه را و از سال 2011 خطر تروریسم را به این کشور تحمیل کرده است که البته استراتژی دفاعی لبنان - مثلت ارتش، مردم و مقاومت- و ابتکارات داخلی و خارجی سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله، تاکنون مانع از تحقق طراحی‌های صورت گرفته برای تسلیم سازی لبنان در برابر مثلث شوم عربی، عبری و غربی شده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
قرارداد اجاره می‌تواند بالاتر از حد افزایش 25 درصد امضا شود؟
مخبر: شعله‌های آتش آمریکا دامن همه جهان را می‌گیرد
شرط ترامپ برای توافق هسته‌ای با عربستان
امضای اسناد مشترک همکاری ایران و عراق
بازگشایی پناهگاه‌ها در اراضی اشغالی از بیم حملات احتمالی ایران
محدودیت ترافیکی کندوان و آزادراه تهران-شمال جمعه 2 مرداد
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
دیالوگ تاریخی مسی و یامال پس از شکست آرژانتین
جزییات قتل هولناک شاگرد میوه فروشی در مشهد
نیمی از جمعیت جهان نباید در برابر بحران‌های منطقه سکوت کنند
آمادگی کامل زیرساخت‌های مرز خسروی برای میزبانی از زائران اربعین
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ذخایر کالاها در امن‌ترین وضعیت ممکن است
هلاکت 2 تروریست در درگیری مسلحانه مرزبانان هنگ مرزی
مرسدس‌بنز در آستانه حذف از بازار ایالات متحده
حمایت کرملین از حق هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و عربستان
بیانیه هشدارآمیز حنظله؛ شبکه آب، برق و ترابری آمریکا در خط مقدم حملات بعدی
چرا بزرگترین شرکت هواپیمایی هند بازگشت به اسرائیل را به تعویق انداخت؟
تحرکات دیپلماتیک عمان در دریای سرخ
واکنش وزارت امور خارجه ایران به واگذاری پایگاه نظامی انگلیس به آمریکا
توقف اعزام‌های دولتی عتبات؛ مسیر کربلا در اختیار کاروان‌های خصوصی
الزیدی و پیام ترامپ!
تولد نوزاد 5650 گرمی درهفتمین زایمان مادر کرمانشاهی
تنگه باب‌المندب، کابوس جدید بازارهای جهانی؛ قیمت نفت به 99 دلار رسید
سونامی تعدیل در آلمان؛ خداحافظی با 6 هزار نیروی کار در امپراتوری پورشه
ابلاغ الگوی جدید هم‌ترازی رشته‌های تحصیلی؛ پایان ابهامات آزمون های استخدامی
یورش شهرک‌نشین های صهیونیست به صحن‌های مسجدالاقصی
بازار لوازم خانگی؛ چرا مردم تعمیر را به خرید ترجیح می‌دهند؟
واکنش روبیو به موضع «چشم در برابر چشم» وزیر امور خارجه ایران
نورنما | شادی غم انگیز مردم جنگ زده غزه از پیروزی تیم فوتبال اسپانیا
فینال جام جهانی 2026 تکرار می شود !
پایان ماجراجویی 4 آدم‌ربا پس از ربودن کودک یزدی
پیش بینی وضعیت آب و هوا استان مازندران فردا جمعه 2 مرداد
پایان عمر باتری‌های لیتیومی؛ رونمایی از شاهکار جدید چینی‌ها در قلب انرژی هسته‌ای
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 1 مرداد+ جدول قیمت ها
پیش‌بینی هوای تهران؛ کاهش نسبی دما و رگبار در ارتفاعات
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
اقدام قاطع مرزبانان در مواجهه با تروریستها
سیدبندی لیگ قهرمانان آسیا اعلام شد + سیدبندی گل‌گهر
تسهیل آتش بس در دستور کار اسلام آباد
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
راز سقوط بازار کار؛ چه بر سر اقتصادهای بحران‌زده آمد؟
جزئیات ترور وحشتناک شهردار مکزیکی در قلمرو کارتل‌های مواد مخدر
سرقت مسلحانه 40 هزار دلاری در معامله صوری
رکورد 420 میلیون تنی پکن؛ رمزگشایی از رکورد بی‌سابقه تولید نفت چین
واکنش ایران به تهدید آمریکا برای حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی
شعله‌های سرکش آتش 2 هزار هکتار از اراضی فرانسه را بلعید
پیش بینی قیمت دلار و ارز پنجشنبه 1 مرداد؛ دلار زیر سایه مذاکرات و تنش‌ها
سناریوهای تازه ایران برای دفاع از کشور
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 1 مرداد + جدول
عبور از گیت‌ها فقط در 4 ثانیه؛ آخرین جزئیات از موج خروج زائران اربعین از مرزها