×
فرهنگی
شناسه خبر : 73612
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/04/22 ساعت 15:01
باخت انگلیس، نژادپرستی و حافظه تاریخی دیگر ملت‌ها

نورنیوز بررسی کرد؛

باخت انگلیس، نژادپرستی و حافظه تاریخی دیگر ملت‌ها

مسابقات یورو 2020 و بروز نژادپرستی افراطی در جامعه انگلیس فرصت خوبی بود تا شهروندان اروپایی با طعم تلخ نژادپرستی مواجه شوند زیرا به دلیل تبلیغات رسانه‌ای شناخت دقیقی از تاریخ‌چه جنایات نژادپرستانه حاکمان خود ندارند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: پس از شکست انگلیس از ایتالیا در فینال اروپا، سه بازیکن فوتبال انگلیس، مارکوس رشفورد، یوکایو ساکا و جیدون سانچو مورد حملات نژادپرستانه قرار گرفتند. به گزارش ایندیپندنت این حملات از لحظاتی پس از گل نشدن پنالتی ساکای نوزده ساله شروع شد و نژادپرستان بخش نظرات صفحه‌ی اینستاگرام او را پر از ایموجی میمون کردند. 

در مقابل طرفداران این بازیکن نوجوان نیز شروع به گزارش نظرات نژادپرستانه به اینستاگرام کردند ولی اینستاگرام همه‌ی گزارشات را وارد ندانست! 
گفتنی‌ است توییتر، اینستاگرام و فیس‌بوک به صورت خودکار واکنشی نسبت به این حملات نداشته‌اند و اگر نظرات نژادپرستانه از روی این پلتفرم‌ها حذف شده، همگی به دلیل واکنش طرفداران این بازیکنان بوده است.

اتحادیه فوتبال انگلیس نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که «نژادپرستی آنلاین وحشت‌زده‌شان کرده است» و از دولت خواست تا «واکنشی سریع به این وضعیت نشان دهد، چرا که این حملات تبعاتی واقعی در پی دارند.»

آنان همچنین از رسانه‌های اجتماعی درخواست کرده‌اند تا واکنشی مسئولانه نشان دهند و این پلتفرم‌ها را از این چنین عمل‌های وقیحانه پاک نمایند. لازم به ذکر است که در طول این بازی‌ها بازیکنان رنگین‌پوست انگلیس به نشانه‌ی اعتراض به نژادپرستی در هنگام پخش سرود ملی در ابتدای بازی‌ها بجای ایستادن زانو می‌زدند و این حرکت آن‌ها مورد

اعتراض سیاست‌مداران محافظه‌کاری بوده است که شکاف نژادی را در انگلیس انکار می‌کردند. نژادپرستی و رفتارهای ضد انسانی در لایه‌های زیرین جوامع اروپایی همچنان در جریان است و این حقیقتی است که در موقعیت‌های مختلف ظهور و بروز اجتماعی پیدا می‌کند. 

این رفتارهای ضد انسانی در طیفی از اسلام ستیزی و توهین به مسلمانان گرفته تا تحقیر و توهین به رنگین پوستانی که روزانه متحمل فشارهای روانی می‌شوند و حتی آزار و اذیت‌های برآمده از تفاوت‌های جنسیتی در جامعه انگلیس بروز و ظهور دارد، رفتارهایی که شاید بهتر باشد برای ریشه‌یابی آنها به تاریخ این کشورها و نوع نگاهی که به دیگر ملت‌ها در طول تاریخ داشته‌اند نگاه کنیم.

این جنس برخورد با دیگران در نوع خود حکایت‌گر یک خودبرتربینی جمعی تاریخی و منفعت طلبی مطلق است که در جامعه به صورت فرهنگ غالب در آمده و تبدیل به سیاست‌های فرهنگی و مورد تایید می‌شود. به همین دلیل در طول تاریخ شاهد اعتراض‌های عمومی در خود این کشورها علیه اشغال و استعمار و جنایت‌های دولت‌هایشان نبوده‌ایم.

پس از ماجرای فوتبال که واکنش‌های شدیدی به دنبال داشت، پادشاهی انگلیس با وجود تاریخ سیاه خود در برده‌داری، استعمار و جنایت علیه بشریت در خاورمیانه و آسیا سعی کرد با محکوم کردن رفتار بخشی از جامعه خود و محکوم کردن رفتار نژادپرستانه آن‌ها چهره‌ای انسانی و مدرن از خود به نمایش بگذارد. 

در همین حال باید گفت به خلاف چهره بشردوستانه‌ای که دولت این کشور از خود نشان می‌دهد، تاکنون نه تنها در قبال جنایاتی که در کشورهای مستعمره خود مرتکب شده است مسئولیتی نپذیرفته و غرامتی نپرداخته بلکه حتی از ملت‌های مظلوم عذرخواهی نیز نکرده است.

برای نمونه خوب است به ماجرای قحطی بزرگ در ایران اشاره کنیم که شرح کامل ماجرا را دکتر محمدقلی مجد در کتابی با عنوان «قحطی بزرگ» با استناد به اسناد موجود در وزارت خارجه آمریکا بیان کرده است. 
در ماجرای قحطی بزرگ در ایران، تقریبا 40% از جمعیت ایران در طول سال‌های 1917 تا 1919 میلادی از بین رفته است. به دیگر سخن انگلیس تقریبا 9 تا 10 میلیون نفر از جمعیت ایران را در طول این سال‌ها قتل عام کرده است.

در آن دوران انگلیس نه تنها از پرداخت پول درآمدهای نفتی ایران امتناع می‌کرد بلکه غلات ایران را غارت کرده و نیز اجازه نمی‌داد تا غلات و مواد غذایی از کشورهای دیگر، نظیر آمریکا، هند و... وارد ایران شود و این امر باعث شده بود تا قیمت مواد خوراکی و غلات در ایران به شدت افزایش یابد و قحطی ایران را فرا بگیرد و در اثر گرسنگی و سوء تغذیه بین 9 تا 10 میلیون نفر از ایرانیان طی دو سال جان خود را از دست بدهند.

بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا، جمعیت ایران در سال 1914 میلادی 20 میلیون نفر بوده است. این جمعیت در 5 سال بعد، یعنی در سال 1919 به 11 میلیون نفر تقلیل یافته و علت آن سیاست نسل‌کشی انگلیس در ایران بوده است.

چنین فجایعی برای رسیدن به اهداف استعماری در آفریقای جنوبی، هندوستان، افغانستان و عراق نیز تکرار شده و اسناد آن در تاریخ این کشورها ثبت است. 

کمتر از دو ماه قبل اجساد مربوط به حداقل 215 کودک بومی که برخی از آنها کمتر از 3 سال سن داشتند، در یک مدرسه شبانه‌روزی کاتولیک در ایالت بریتیش کلمبیا کشف شد. حکومت کانادا یک دموکراسی پارلمانی فدرال و یک پادشاهی مشروطه است که در حال حاضر ملکه الیزابت دوم رئیس این کشور است و به عنوان یکی از فرمانداری‌های کل انگلیس شناخته می‌شود.  پیش از این نیز گورهای دسته‌جمعی مشابهی در این کشور کشف شده بود که سندی آشکار بر نسل‌کشی بومیان این کشور است.

جالب اینکه این مدارس تا سال 1997 میلادی فعال بوده‌اند و این به این معناست که نژادپرستی و نسل‌کشی تا عصر حاضر در اولویت دولتمردان کانادا قرار داشته و لذا هیچ ضمانتی وجود ندارد که در مقطع کنونی نیز این رفتار استمرار نداشته باشد.

مسابقات یورو 2020 و بروز نژادپرستی افراطی در جامعه انگلیس فرصت خوبی بود تا شهروندان اروپایی با طعم تلخ نژادپرستی مواجه شوند زیرا به دلیل تبلیغات رسانه‌ای شناخت دقیقی از تاریخ‌چه جنایات نژادپرستانه حکومت خود ندارند.

 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی