×
فرهنگی
شناسه خبر : 73577
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/04/21 ساعت 15:54
منطق سلبریتی‌های مجازی؛ فرو کردن لاکچری بازی در چشم مخاطب

نورنیوز بررسی کرد؛

منطق سلبریتی‌های مجازی؛ فرو کردن لاکچری بازی در چشم مخاطب

سلبریتی چون همیشه می‌خواهد بهترین باشد و اساسا این خاص بودن دلیلی برای ادامه ارتزاقش در فضای مجازی است، سعی می‌کند در همه اموری که نمایش می‌دهد از انواع و اقسام ترفندها استفاده کند تا این خاص بودن را به همه ثابت کرده و به تعبیر عامیانه در چشم مخاطب فرو کند.

نورنیوز ـ گروه فرهنگ: منطق این روزهای فضای مجازی بر اساس نمایش صورت‌بندی شده است. در همه جای دنیا پدیده‌ای به نام سلبریتی وجود دارد و در بسیاری موارد این افراد تمایل دارند تا خودشان را به نمایش بگذارند. در کنار این میل به دیده شدن وقتی پای پول و کسب درآمد نیز به میان می‌آید بحث متفاوت می‌شود و نمی‌توان به سادگی از کنار آن عبور کرد. 

گرچه نمایش زندگی شخصی مدل‌ها و سلبریتی‌ها عموما همراه با پیوست‌های فرهنگی خاص آنهاست و همین موارد نیز آسیب‌های جدی برای فرهنگ جامعه خواهد داشت اما آنچه در این یادداشت به آن اشاره می‌شود تاثیر روانی این نمایش بر روی مخاطبان است.

مردمی که مخاطب صفحات سلبریتی‌ها هستند در سطوح مختلف اقتصادی اجتماعی و با ویژگی‌های متنوع شخصیتی و فیزیکی در جامعه زندگی می‌کنند، دختران و پسرانی با چهره‌های معمولی و سبک زندگی عرفی.

اما سلبریتی چون همیشه می‌خواهد بهترین باشد و اساسا این خاص بودن دلیلی برای ادامه ارتزاقش در فضای مجازی است سعی می‌کند در همه اموری که نمایش می‌دهد از انواع و اقسام ترفندها استفاده کند تا این خاص بودن را به همه ثابت کرده و به تعبیر عامیانه در چشم مخاطب فرو کند. 

این رفتار سودجویانه خواه‌نا‌خواه مخاطبان را درگیر یک خودانتقادی منفعلانه کرده و موجب ایجاد نارضایتی از «آنچه هستند» می‌شود.

شاید به همین دلیل است که چندی پیش در نروژ قانونی وضع شد که از این به بعد همه سلبریتی‌ها، اینفلوئنسرها یا به زبان خودمانی‌ترش همه کسانی که برای خودشان دنبال‌کنندگانی در اینستاگرام و یوتیوب دست و پا کرده‌اند باید عکس‌هایشان را بدون ویرایش و روتوش و به صورت طبیعی بارگذاری کنند یا اگر صورت و اندامشان را با نرم افزار بهینه می‌کنند، باید عکس بدون روتوش همان تصویر آرایش شده را به همراه همان عکس به مخاطب نشان دهند، در غیر اینصورت ابتدا نقدی و بعد با زندان جریمه می‌شوند. 

در نروژ که مردمش دومین درآمد سرانه بالا را در دنیا دریافت می‌کنند، انتشار این تصاویر موجب اضطراب، افسردگی و پایین آمدن اعتماد به نفس مخاطبین می‌شود. می‌دانید چرا؟ چون وقتی مخاطب منفعل و بی‌دفاع (بزرگ و کوچک هم ندارد) عکس‌های خاص و جذاب را می‌بیند، باید کوهی از اضطراب را تحمل کند تا به استانداردهای تحمیلی زیبایی بیرون آمده از همین عکس‌ها برسد!

حساب کنید چند میلیون پسر، دختر، مرد یا زن در سراسر دنیا چنین رنجی را برای رسیدن به این شاخصه‌های کاذب زیبایی تحمل می‌کنند تا سبد فالوئر این افراد سنگین‌تر شود و پول بیشتری به جیب بزنند. 
کاش در داخل کشور ما نیز توجهی به عواقب نمایش‌های این چنینی بشود تا زودتر بتوانیم جلوی ذائقه‌سازی کاذب رسانه‌ای را بگیریم. این ذائقه‌سازی کاذب بیشترین تاثیر خود را بر روی نوجوانان می‌گذارد که به دنبال یافتن الگو هستند. 

نوجوان با دیدن چهره‌ها و زندگی‌های لاکچری سلبریتی‌ها در اولین مرحله با مقایسه موقعیت خود با آن  دچار نفرت از خود شده و در مرحله بعد یا با آسیب افسردگی مواجه می‌شود و یا در صدد شبیه‌سازی خود با آنچه به نمایش درآمده بر می‌آید که در هر دو صورت واکنشی از روی انفعال و آسیب‌زا انجام داده است.

مدیریت فضای مجازی لزوما نیازمند تشکیل سازمان‌ها و برگزاری همایش‌های آنچنانی و صرف بودجه‌های کلان نیست بلکه توجه به همین امور ساده و تنظیم مقررات حقوقی همراه با بالابردن هزینه تخلف از قوانین، می‌تواند تا حدود زیادی جلوی آسیب‌های روحی روانی نوجوانان و جوانان که برآمده از آشفتگی‌های فضای مجازی است را بگیرد. 

این اقدامات چون از جنبه‌های روان‌شناختی و جامعه‌شناختی توجیه منطقی دارند عموما با مخالفت‌های عمومی نیز مواجه نمی‌شوند و فقط کافی است قانون به خوبی تبیین و اجرا شود تا عموم مردم اسیر فضاسازی سلبریتی‌ها در فضای مجازی نشوند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بازی لیگ برتر فوتسال برای دومین بار لغو شد
آغاز پرداخت حقوق آذر ماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی
واکنش مخبر به حواشی نشست فعالان سیاسی خراسان‌جنوبی با پزشکیان
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ موج بعدی بارش‌ها از راه می‌رسد؛ /کدام محورهای مواصلاتی مسدودند
تماس تلفنی وزیر خارجه قبرس با عراقچی
اقتصاد جهانی به سود چه کسانی می‌چرخد؟
راهدار ماسالی حین خدمت‌رسانی به کاربران جاده‌ای جان باخت
انتخاب داوران ژاپنی برای دیدار تراکتور - الدحیل
لاوروف خواستار بی‌طرفی گروسی در گزارش‌دهی درباره برنامه هسته‌ای ایران شد
نشست پاریس؛ مهندسی بی‌دفاع‌سازی لبنان
بازار طلا به سمت خریدهای خرد رفت/ هشدار نسبت به تبعات مسدودسازی حساب فعالان صنف
ترامپ: احتمال جنگ با ونزوئلا وجود دارد
پیشنهاد صالحی برای مذاکرات ایران و آمریکا
تراکتور نقره داغ شد
مومنی: با اقدامات پیش‌دستانه، خسارت‌های بارندگی‌های شدید به حداقل رسید
پیکر شهروند مسجدسلیمانی غرق‌شده در سیلاب کشف شد
مصرف 75 درصد گاز شبکه در بخش خانگی و تجاری
بقایی: آمریکا به دنبال مصونیت‌بخشی به جنایتکاران جنگی تحت تعقیب است
سهمیه بنزین خودروهای خارجی با موتور بالای 1300 سی‌سی حذف شد
«تهدید ایران» همچنان برای اسرائیل پابرجاست
کدام مدارس فردا شنبه 29 آذرماه تعطیل هستند؟
سوئد سفیر ایران را احضار کرد
حمله سایبری به وزارت خارجه انگلیس/چین دوباره متهم شد
خارک به پربارش‌ترین نقطه ایران تبدیل شد
لبنان ستون ثبات در منطقه است و از آن حمایت می‌کنیم
بیانیه تراکتور درباره اتفاقات دیدار با پرسپولیس
ماکرون: اروپا باید دوباره با پوتین گفتگو کند
تهران درگیر سرما و آلاینده‌ها
وزیر بهداشت: خرید دارو انجام شده اما در انتقال ارز مشکل داریم
افزایش 6 درصدی قیمت مسکن در تهران
ونزوئلا نفتکش‌ها را با اسکورت نظامی راهی دریا کرد
هشدار صریح چین به آمریکا؛ برای مقابله آماده‌ایم
آمریکا به دنبال مصونیت‌بخشی به جنایتکاران جنگی تحت تعقیب است
هشدار مجلس؛‌ عواقب ناگوار مدیریت سیاسی در پتروشیمی ها
سرمربی بلژیک: رتبه بیستم ایران اتفاقی نیست
واکنش وزیر ورزش به حکم حبس دوومیدانی‌کاران در کره
یک متمّم ضروری برای روز جهان عاری از خشونت و افراط‌گرایی
آیین‌نامه ارتقای رتبه معلمان به زودی ابلاغ می شود+جزییات
افزایش 50 درصدی عوارض آزادراه‌ها در برخی مسیرها
ایران تحریم‌های جدید کانادا را محکوم کرد
هواپیمای ربوده‌شده در فرودگاه لس‌آنجلس سقوط کرد
دسترسی به غذا در غزه بهتر شد اما زندگی همچنان وخیم است
خشونت و افراط‌گرایی هیچ جایگاهی در جمهوری اسلامی ندارد
بازداشت کارگر روسی به اتهام جاسوسی برای ایران
ورود جدی وزیر کار به موضوع تأخیر7ماهه در پرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان
حذف سهمیه بنزین خودروهای خارجی با موتور بالای 1300 سی‌سی
چرا جهان به ایرانی‌ها اعتماد می‌کند؟
تصویب ساخت 3600 واحد مسکونی جدید در شرق قدس توسط رژیم صهیونیستی
زمان پرداخت حقوق آذرماه بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی اعلام شد
تماس‌های فشرده با ایران، اسرائیل و آمریکا
X
آگهی تبلیغاتی