×
سیاسی
شناسه خبر : 73484
تاریخ انتشار : شنبه 1400/04/19 ساعت 11:51
پیروزی آمریکا در افغانستان از حرف تا عمل

نورنیوز بررسی کرد؛

پیروزی آمریکا در افغانستان از حرف تا عمل

خروج آمریکایی‌ها از افغانستان برگرفته از زنجیره شکست‌هایشان در طول 20 سال اشغال این کشور بوده که با وجود هزینه دو تریلیون و دویست و شصت میلیارد دلاری و کشته شدن 2442 کشته و بیش از 26600 نفر مجروج و معلول، یادآور منجلاب ویتنام است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: خروج آمریکا از افغانستان پس از 20 سال این سوال را در افکار عمومی مطرح کرده است که آیا این خروج مبتنی بر پیروزی آمریکایی‌ها و دستیابی به اهدافشان صورت گرفته یا شکست و عدم تحقق اهداف مورد نظرشان؟

برای پاسخ به این پرسش مروری بر اهداف ادعایی آمریکا و دستاورد آنان پس از 20 سال قابل تامل است: 
ـ مبارزه با طالبان و انهدام آنان: پس از 20 سال نه تنها این هدف ادعایی آمریکا محقق نشد، بلکه با مذاکره و به رسمیت شناختن طالبان موجب تقویت آنان شد و اکنون سهم ۵۰ درصدی در ساختار حکومت برایشان پیشنهاد می‌کند.  

ـ مبارزه با تروریسم: آمریکایی‌ها نه تنها توفیقی در مبارزه ادعایی با تروریسم نداشتند بلکه زمینه‌ساز شکل‌گیری تروریسم در سایر نقاط جهان شدند چنانچه ترامپ رسما گفت داعش را اوباما ایجاد کرد. 

ـ مبارزه با موادمخدر: تولید مواد مخدر در دوران حضور آمریکا در افغانستان از 200 تن در سال به 9 هزار تن افزایش یافت.

ـ رفاه اقتصادی در افغانستان: بخش توسعه سازمان ملل (UNDP) درباره توسعه انسانی در افغانستان اعلام کرده است که این کشور در سال 2019 با داشتن شاخص توسعه انسانی برابر با 0.511 درپایین‌ترین رده توسعه انسانی در میان کشورهای جهان قرار دارد. 

آمریکایی‌ها با ادعای تحریم علیه چین، روسیه و جمهوری اسلامی ایران مانع از بهره‌مندی افغانستان از ظرفیت‌های کشورهای منطقه شده و عملا  تشدید بحران‌های اقتصادی در این کشور رقم زده‌اند.
همچنین میلیاردها دلار کمک‌های جمع‌آوری شده در اجلاس‌های بین‌المللی برای افغانستان، از سوی آمریکا صرف هزینه‌های به اصطلاح امنیتی شد. 

ـ فرهنگ‌سازی: برگزاری با شکوه مراسم‌های مذهبی از جمله مراسم عزاداری سالار شهیدان(ع) و مشارکت فعال جوانان افغانستانی در لشکر فاطمیون مدافع حرم در سوریه، نشان از ناکامی آمریکایی‌ها در نهادینه‌سازی فرهنگ غربی در این کشور دارد.  

ـ حل بحران آوارگان: گزارش‌های سازمان‌ملل ضمن رد ادعاهای آمریکا مبنی بر حل بحران آوارگان افغانستان، اذعان دارد؛ فقط در سال 2020 در افغانستان حدود 380 هزار تن مجبور به ترک خانه‌هایشان شده‌اند. 

ـ دولت‌سازی و ارتش مدرن: در حوزه نظامی آمریکایی‌ها عملا گامی برای تقویت ارتش افغانستان بر نداشته‌اند، چنانچه امروز ارتش افغانستان یارای مقابله و مقاومت در برابر طالبان را ندارد.
در حوزه دولت‌ سازی نیز عملا افغانستان به ساختاری با ثبات و فراگیر دست نیافته و همچنان نزاع بر سر شکل‌گیری ساختار سیاسی این کشور ادامه دارد.
با توجه به آنچه ذکر شد می‌توان گفت که خروج آمریکایی‌ها از افغانستان برگرفته از زنجیره شکست‌هایشان در طول 20 سال اشغال این کشور بوده است که البته چند عامل مهم دیگر را نیز باید به آن افزود.  

الف) بیداری ملت ‌افغانستان: ملت افغانستان دریافته‌اند که حضور نیروهای خارجی دستاوردی برای کشورشان ندارد و کانون اصلی بحران‌ در کشورشان اشغالگران هستند، لذا اخراج آمریکا را راهکار مناسبی برای امنیت و  ثبات پایدار و خروج از این وضعیت بحرانی می‌دانند. برپایی تظاهرات ضد آمریکایی در اقصی نقاط افغانستان سندی بر این مدعاست.  

ب) بیداری جهانی: جهان دیگر آمریکا را نه یک ناجی که جنایتکاری می‌داند که خود ریشه بحران است نه حلال مشکلات. آشکار شدن نژادپرستی حاکم بر ساختار آمریکا و واهی بودن دموکراسی آمریکایی و سرنوشت محتوم کشورهایی که آمریکا در آنها مداخله نظامی داشته و پیامدهای انسانی تروریسم اقتصادی و علمی این کشور در جهان، بر خشم جهانی علیه آمریکا افزوده است.

ج) عملکرد جبهه مقاومت: عملکرد و دستاوردهای جبهه مقاومت در مبارزه واقعی با تروریسم و تامین امنیت منطقه ای و جهانی و نقطه مقابل آن نقش آمریکا در ایجاد و گسترش تروریسم، از عوامل مهم بیداری جهانی در شناخت ماهیت تبهکارانه آمریکا است.  

آمریکایی‌ها با وجود هزینه دو تریلیون و دویست و شصت میلیارد دلاری و کشته شدن 2442 کشته و بیش از 26600  نفر مجروج و معلول، نه تنها دستاوردی در افغانستان نداشته‌ بلکه با شکستی بزرگ این کشور را ترک می‌کنند. 

این خروج یادآور شکست آمریکا در جنگ ویتنام است که در آینده نزدیک نیز چاره‌ای جز تکرار این گزینه در عراق و سایر مناطق جهان ندارد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
جنایات سیستماتیک در افغانستان و پرونده‌هایی که قرار نیست باز شوند!
دوشنبه 1402/03/15 ساعت 19:30
نورنیوز بررسی کرد؛
جنایات سیستماتیک در افغانستان و پرونده‌هایی که قرار نیست باز شوند!
واژه‌سازی‌های تهوع‌آور با هدف تحریف حقایق و تبرئه قاتلان و جنایت‌کاران غربی، در حالی به لطف خفقان رسانه‌ای نظام سلطه صورت می‌گیرد که طی دو دهه اشغال‌گری ناتو در افغانستان، جنایات سیستماتیکی رقم خورده که رازهای بسیاری از آنها هنوز سر به مهر باقی مانده است.
چرا شیشه افغانستان با دستمال کثیف آمریکا پاک نمی‌شود؟
دوشنبه 1400/04/28 ساعت 12:07
چرا شیشه افغانستان با دستمال کثیف آمریکا پاک نمی‌شود؟
ماهیت ساختار حاکم بر آمریکا ماهیتی غیر انسانی و بحران‌ساز است که نتیجه حاکمیت‌ آن بحران‌های بسیاری برای بخش قابل توجهی از ساکنان آمریکا و عرصه جهانی ایجاد کرده که از نمودهای آن وضعیت بحران‌زده و نابسامان افغانستان پس از 20 سال حضور آمریکا در این کشور است.
چندرسانه‌ای: پیروزی آمریکا در افغانستان از حرف تا عمل
دوشنبه 1400/04/21 ساعت 15:03
چندرسانه‌ای: پیروزی آمریکا در افغانستان از حرف تا عمل
ظریف: هرچه زودتر جنگ را در افغانستان پایان دهید
پنج‌شنبه 1400/04/17 ساعت 19:37
ظریف: هرچه زودتر جنگ را در افغانستان پایان دهید
وزیر امور خارجه کشورمان خطاب به هیئت‌های افغانستانی در تهران، گفت: آنچه از شما می‌خواهم این است که هرچه زودتر جنگ را در افغانستان پایان دهید و برای مردم افغانستان فرصت توسعه فراهم آورید.
گفتگوهای طرف‌‌های افغانستانی در تهران و الزامات دستیابی به توافق
چهارشنبه 1400/04/16 ساعت 17:43
نورنیوز بررسی کرد؛
گفتگوهای طرف‌‌های افغانستانی در تهران و الزامات دستیابی به توافق
تجربه سال‌ها جنگ داخلی در افعانستان این بلوغ سیاسی را در میان گروه‌های سیاسی این کشور ایجاد کرده که فرایندهای سیاسی بر اساس میانجی‌گری قابل اعتماد، راهکار نهایی تحقق اهدافشان است.
افغانستان قربانی تکرار بی‌مسئولیتی آمریکا
پنج‌شنبه 1400/04/10 ساعت 18:24
نورنیوز بررسی کرد؛
افغانستان قربانی تکرار بی‌مسئولیتی آمریکا
عدم توجه و بی‌مسئولیتی اشغالگران به وضعیت داخلی افغانستان موجب شد تا در طول 20 سال نه تنها ثبات و امنیت بر این کشور حاکم نشود بلکه گسست‌های اجتماعی، سیاسی و قومی و ساختاری در افغانستان همچون آتش زیر خاکستر شدت گرفت.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خروج فروشندگان کفش و محصولات چرمی از محدوده بازار تهران
هشدار هواشناسی برای پایتخت نشینان
افزایش رسمی تعرفه پیامک و مکالمه تلفن همراه+ قیمت ها
اوسمار به نیمکت پرسپولیس نزدیک شد
آغاز رزمایش‌های اتمی روسیه با هدایت پوتین +فیلم
فیلم ضبط شده ، دزد سریالی پایتخت را به دام اخداخت
رونمایی از بزرگترین توربین بادی جهان در چین
لغو فوتبال بارسا - ویارئال در آمریکا
زامیر: با چالش‌های بزرگی مواجه هستیم
برنامه کنسرت‌های آبان ماه اعلام شد
واشنگتن و معمای بی‌دفاع‌سازی عراق
درگیری خونین نیروهای جولانی و خارجی در شمال سوریه
مومنی: برنامه‌ای برای تقسیم تهران به شرقی و غربی نداریم + فیلم
تا زیاده‌خواهی آمریکا ادامه دارد، مذاکره‌ای در کار نخواهد بود
جایزه زاخاروف به دو خبرنگار زندانی رسید
اردوغان وارد دوحه شد
اتحادیه اروپا همدست جنایت جنگی اسرائیل در غزه است
تعیین تکلیف «بانک آینده» طی روزهای آینده
جهش 27 هزار واحدی شاخص کل بورس
وزیر بهداشت: کمبود داروها را به صورت منظم رصد می‌کنیم
عذرخواهی رییس دانشگاه تهران ازدانشجویان
گزارش عراقچی به پزشکیان درباره قطعنامه 2231
اعضای خانواده هنیه از غزه خارج شدند
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(107) « بندر‌ گناوه»
هر کسی که در جنایات غزه دخیل بوده، شایسته جایزه صلح نوبل نیست
برای احقاق حقوق کشور باید از موشک و دیپلماسی همزمان بهره برد
نورنما | سرسبزترین خانه ایران!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 30 مهر 1404
قیمت سکه و طلا امروز 30 مهر 1404 + جدول قیمت ها
جنگ بی‌صدا در جاده‌ها؛ نبرد قدرت‌های خودروساز
عصبانیت ترامپ از سوم شدن
دخالت همسر نتانیاهو در برکناری رئیس شورای امنیت اسرائیل
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 30 مهر1404+ جدول
استقلال – الوحدات / آخرین شانس آبی‌ها در لیگ قهرمانان آسیا
سایپا قیمت جدید خودروهای خود را اعلام کرد+ جدول قیمت ها
جزئیات جدید سرقت بزرگ از موزه لوور+قیمت جواهرات سرقت شده
شمار ناپدیدشدگان غزه به 6 هزار نفر رسید
معاون ترامپ: آمریکا نیروی زمینی به غزه اعزام نخواهد کرد
جزئیات حادثه و آخرین وضعیت صابر کاظمی
جامعه بی‌ترازو
فرسودگی اجتماعی و مکانیسم وعده
جزئیات تعرفه‌های جدید برق اعلام شد
جهان میان دو فنجان؛ چای آرامش، قهوه بیداری
دولت فدرال آمریکا در بن‌بست تعطیلی
الشرق: مسکو برای حفظ پایگاه‌های نظامی، دمشق را برای خود نگاه می‌دارد
ترامپ: هنوز دربارۀ دیدار با پوتین تصمیم نگرفته‌ام
هشدار اسلام‌آباد: هیچ تجاوزی را تحمل نخواهیم کرد
انفجار تانکر سوخت جان 29 نفر را گرفت
اجرایی‌شدن کامل توافقنامه امنیتی بین ایران و عراق ضروری است
کشف بیش از 100 قبضه سلاح در عملیات پلیس پایتخت
X
آگهی تبلیغاتی