×
سیاسی
شناسه خبر : 73474
تاریخ انتشار : شنبه 1400/04/19 ساعت 10:44
چه کسی جایگزین حریری خواهد شد؟

چه کسی جایگزین حریری خواهد شد؟

منابع لبنانی از معرفی دو گزینه احتمالی برای جانشینی سعد حریری در ماموریت تشکیل دولت پس از استعفای وی خبر دادند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: به نظر می‌رسد موضوع استعفای «سعد حریری» نخست‌وزیر مکلف لبنان از ماموریت تشکیل دولت در این کشور کاملاً جدی شده است؛ مگر اینکه اتفاق غیر منتظره‌ای بیفتد.

رایزنی برای یافتن جایگزین سعد حریری در ماموریت تشکیل دولت

منابع سیاسی لبنان در این زمینه گزارش می‌دهند که سعد حریری ظاهراً تنها نیاز به یک بازه زمانی برای اعلام رسمی استعفای خود دارد؛ به گونه‌ای که هیچگونه اتهامی در زمینه بن‌بست سیاسی لبنان متوجه وی نشده و این استعفا برای او یک سود تلقی شود نه شکست.

به گفته این منابع از سوی دیگر حزب الله که از حامیان ادامه ماموریت حریری در تشکیل دولت بود در این مرحله و پس از پیچیده شدن امور دیگر مخالف استعفای وی نیست؛ چرا که همه تلاش خود را برای موفقیت سعد حریری در این ماموریت انجام داد، اما برخی موانع اساسی مانع از تحقق این امر شد.

منابع مذکور در ادامه افزودند، اگر نخست وزیر مکلف تصمیم جدی برای استفاده داشته باشد و «نبیه بری» رئیس پارلمان نیز با این تصمیم سعد حریری مخالفت نکرده و نگاهی واقع بینانه به آن داشته باشد شرط اصلی برای استعفای حریری معرفی یک جایگزین برای وی است که مورد قبول خود حریری باشد و احتمالا توسط او معرفی گردد. به همین دلیل راه حل منطقی در مرحله کنونی روند تشکیل دولت لبنان پیدا کردن یک جایگزین مناسب برای سعد حریری قبل از اعلام رسمی استعفای اوست تا تجربه شکست دولت «حسان دیاب» نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور در سال گذشته تکرار نشود.

به گفته منابع داخلی لبنان تاکنون دو گزینه برای جانشینی سعد حریری معرفی شده که یکی از آن‌ها «نجیب میقاتی» و دیگری «تمام سلام» نخست‌وزیران پیشین لبنان است؛ ضمن اینکه منابع جریان 8 مارس تمام سلام را ترجیح می‌دهند اما هنوز وی از پذیرش ماموریت تشکیل دولت خودداری می‌کند.

منابع سیاسی برجسته لبنان نیز گزارش دادند که توافق اولیه برای مکلف کردن نجیب میقاتی، نخست‌وزیر پیشین لبنان به تشکیل دولت پس از استعفای حریری صورت گرفته است. به همین دلیل حریری چند روز گذشته بدون حضور میقاتی که در خارج از کشور است، با فواد السنیوره و تمام سلام، نخست وزیران پیشین لبنان دیدار کرد و ایده تلاش برای تبلیغ میقاتی را به آنها پیشنهاد داد.

طبق گفته منابع مذکور، السنیوره از پیشنهاد حریری ناراضی بود و تمام سلام نیز موضع نهایی‌اش را اعلام نکرد و اختلاف شدیدی با حریری در این زمینه شکل گرفت.

با این حال، منابع دیگر اشاره کردند که هر توافق درباره جایگزینی حریری به زودی به دست نخواهد آمد و آنچه در حال حاضر اتفاق می‌افتد چیزی غیر از اتلاف وقت نیست و واقعیت این است که دولت حسان دیاب به اقدامات خود به عنوان دولت پیشبرد امور تا زمان نظارت بر انتخابات پارلمانی آینده لبنان ادامه خواهد داد.

شکست حریری در جلب رضایت عربستان

منابع آگاه لبنان نیز فاش کردند که اخیراً یکی از طرف‌های منطقه‌ای به سعد حریری توصیه کرده تا از ماموریت تشکیل دولت و نیز شرکت در انتخابات آینده پارلمان کناره گیری کند. این منبع که نام آن فاش نشده به سعد حریری اعلام کرده با وجود تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای جلب رضایت عربستان جهت نخست‌وزیری وی در دولت آینده لبنان، سعودی‌ها در حال حاضر قصد باز کردن باب روابط با حریری را ندارند. علاوه بر آن تیم رئیس‌جمهوری و «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی ساختاری که سعد حریری برای دولت آینده معرفی می‌کند را نمی‌پذیرند.

از طرف دیگر برخی منابع معتقدند که با وجود همه اختلافات میان سعد حریری با «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان و نیز تیم وی؛ اما یکی از مهمترین عواملی که مانع از تشکیل دولت در این کشور می‌شود وابستگی سعد حریری به مواضع عربستان است؛ به ویژه اینکه حریری می‌داند اگر حمایت ریاض نباشد دیگر کشورهای منطقه‌ای و بین المللی نمی‌توانند کمکی به او در نخست وزیری آینده لبنان کنند.

توطئه آمریکایی-فرانسوی علیه حزب‌الله در عربستان

منابع لبنانی همچنین به سفر«دوروتی شیا» سفیر آمریکا در لبنان با «آن گریو» همتای فرانسوی به عربستان اشاره و اعلام کردند، این سفر به منظور جلب حمایت عربستان برای تشکیل دولت لبنان به گونه‌ای که حزب الله از آن حذف شده و یا حضور کمرنگی در این کابینه داشته باشد صورت گرفت.

همچنین تلاش‌های آمریکایی- فرانسوی برای رسیدن به توافقی با عربستان سعودی درباره یافتن جایگزینی قابل قبول برای سعد حریری به منظور تشکیل دولت در لبنان وجود دارد و در صورتی که ریاض همچنان از انجام مذاکرات سیاسی در این خصوص امتناع ورزد تلاش آمریکایی‌ها و فرانسوی‌ها بر این است که دست کم حمایت مالی عربستان را برای لبنان جلب کنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
این نوشیدنی‌ها قند خون را به‌سرعت بالا می‌برند
سازمان غذا و دارو درباره شامپوهای غیرمجاز هشدار داد
جزئیات حمله آمریکا به ایران؛نقض آتش‌بس و تفاهم نامه توسط آمریکا
تکرار ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران
شب بزرگ جام جهانی 2026 ؛ طوفان خروس‌ها و شکست سنگین عراق 10 نفره
پرسپولیس ( 1) - چادرملو (2) / پرسپولیس به آسیا هم نرسید+ فیلم
کمک تحقیرآمیز دولت تروریست آمریکا به دولت غربگرای لبنان
بورکینافاسو روابط دیپلماتیک با فرانسه را قطع می‌کند
برگزاری یکصد و هجدهمین شب تجمعات خودجوش مردمی در سراسر کشور
حزب‌الله: توافق دولت لبنان با اسرائیل را نمی‌پذیریم
نتانیاهو توافق با لبنان را «دستاورد بزرگ» خواند
کهورک زاهدان دوباره داغ‌ترین نقطه ایران شد؛ دما به 50 درجه رسید
ادعای مقام‌های اسرائیلی درباره دستیابی به توافق چارچوبی با لبنان
از میدان جنگ تا میز مذاکره؛ هرمز تعیین‌کننده بازی جدید
ترامپ اروپا را به تعرفه 100 درصدی تهدید کرد
ششمین شب عزاداری حسینی در جوار محل شهادت قائد شهید برگزار شد
نورنما | شهادت امام سجاد(ع) وارث نهضت عاشورا تسلیت باد.
سرلشکر رضایی: اگر آمریکا و اسرائیل جنگ جدیدی آغاز کنند، تلفات وسیع خواهند داد
گروسی بار دیگر خواستار بازرسی‌های آژانس در ایران شد
ادامه شکنجه اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل
درخشش نوجوانان تکواندو کار ایران؛ دو مدال نقره به کاروان کشور رسید
ادعای رسانه‌ها درباره توافق تاریخی لبنان و اسرائیل
نگرانی کشورهای عربی خلیج فارس از پیامدهای توافق احتمالی ایران و آمریکا
کشته های زلزله ونزوئلا به 920 تن افزایش یافت
گزارش دیده‌بان حقوق بشر علیه دولت ترامپ؛ او تهدیدی برای دموکراسی است
بیانیه مقاومت اسلامی: ادعای اشغال ارتفاعات علی‌الطاهر صحت ندارد
دبیرکل سازمان ملل: اجرای گزینشی قوانین، نظم جهانی را از بین می‌برد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه ایران با همتایان رومانی، مصر، امارات، پاکستان و انگلیس
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت امام جماعت مسجد ابوذر قرائت شد
پایان انتظار برای نیمکت تیم ملی هندبال؛ کلاییچ هدایت ایران را بر عهده گرفت
هشدار زرد هواشناسی برای اردبیل؛ رگبار و احتمال سیلاب از شنبه شب
موج گرمای بی‌سابقه اروپا قربانی گرفت؛ زندگی در چند کشور مختل شد
سخنگوی سپاه: تنگه هرمز سرزمین ایران است و هیچ ارتباطی با آمریکا ندارد
حمله دوباره اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا؛ تأسیسات برق آسیب دید
جایزه اورول 2026 به «رونویسی» و «فرار از کابل» رسید+ اسامی برندگان
تیم ملی ایران 2 - 3 ژاپن/واگذاری بازی به سامورایی ها
چه استان هایی فردا دیرتر از معمول کار خود را آغاز می کنند؟
اعتراف جان بولتون به نگهداری غیرقانونی اسناد محرمانه امنیتی
اختلافات خانوادگی به قتل جوانی ختم شد+ جزئیات حادثه
هشدار تهران به شورای همکاری خلیج فارس؛ ثبات منطقه را قربانی نکنید
پاسخ تند مشاور رهبر انقلاب به شورای همکاری خلیج فارس
استاندارد یورو 6 کافی نیست؛ خودروهای داخلی همچنان پرمصرف‌اند
ترامپ مدعی نقض آتش بس شد
ادعای بلومبرگ درباره پیام عمان به اروپا؛ آینده تنگه هرمز تغییر کرده است
نیروی هوافضای سپاه پیام منتسب به فرمانده خود را تکذیب کرد
ساخت راه‌آهن هرات–مزارشریف با اجرای ایران آغاز شد
سازمان جهانی دریانوردی عملیات تخلیه کشتی‌ها را متوقف کرد
العربیه: دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در سوئیس برگزار می‌شود
فروش بلیت پرواز مستقیم تهران–دبی آغاز شد
حمله خرس به شهروند مراغه‌ای در دامنه سهند+ جزئیات حادثه