×
سیاسی
شناسه خبر : 73455
تاریخ انتشار : جمعه 1400/04/18 ساعت 16:08
امارات در دو راهی «امنیت» و «رابطه با رژیم صهیونیستی»!

نورنیوز بررسی کرد؛

امارات در دو راهی «امنیت» و «رابطه با رژیم صهیونیستی»!

انفجارها و ناآرامی صورت گرفته از زمان اعلام رسمی روابط امارات با رژیم صهیونیستی، در مناطق مختلف امارات به ویژه در مراکز تجاری و بنادر آن، بیانگر پیامد‌های اشتباه محاسباتی امارات مبنی بر همگرایی با رژیم صهیونیستی است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: چهارشنبه شب شبکه‌های خبری از انفجاری مهیب در جنوب دوبی خبر دادند. 
شبکه الجزیره به نقل از رسانه‌های اماراتی اعلام کرد آتش‌سوزی در جنوب دوبی ناشی از انفجار در نزدیکی مخازن نفت رخ داده و آسوشیتدپرس نیز اعلام کرد انفجاری که در بندر جبل علی دوبی رخ داد بسیاری از خانه‌های این شهر را لرزاند. 

هر چند امارات تلاش کرد این انفجار را امری طبیعی و به دور از زمینه‌های سیاسی و امنیتی نشان دهد اما موقعیت مکانی این انفجار بیانگر حقیقتی ورای این ادعاست. نکته قابل توجه تقارن انفجار مذکور با تشدید تحرکات امارات برای اجرای ابعاد جدیدی از توافق سازش با رژیم صهیونیستی از جمله آغاز به کار رسمی سفارت رژیم صهیونیستی در ابوظبی است.

ارتباط میان انفجار مذکور با روابط امارات و رژیم صهیونیستی زمانی آشکار می‌شود که بدانیم سال گذشته نیز همزمان با پرواز اولین هواپیمای تجاری میان تل‌آویو و ابوظبی، یک فروشگاه مواد غذایی آمریکایی در مسیر فرودگاه ابوظبی منفجر شد. 
درباره همزمانی انفجارها و تهدیدات امنیتی روی داده در امارات با مراحل آشکارسازی و توسعه روابط این شیخ‌نشین با رژیم صهیونیستی دو سناریو مطرح است:

نخست؛ برخلاف نگاه سازش‌کارانه سران امارات که جلب رضایت آمریکا و اسرائیل را راه‌کار بقای حکومت خود می‌بینند، نگاه مردم امارات و کشورهای عربی و اسلامی متفاوت با این دیدگاه است. 
بیداری اسلامی و آگاهی همگانی درباره ماهیت بحران‌ساز رژیم صهیونیستی و آمریکا موجب شده تا ملت‌های منطقه از جمله ملت امارات خواستار مقابله با رژیم صهیونیستی و دوری از آمریکا باشند، چنانچه عملکرد منفی امارات در جنگ 12 روزه علیه فلسطینی‌ها با اعتراض شدید مردمی همراه شد. 

مسلما نارضایتی از رویکرد سازش‌کارانه امارات، می‌تواند زمینه‌ساز حرکت‌های مردمی علیه این روابط شود که با توجه به خفقان امنیتی و سرکوب‌های گسترده دستگاه امنیتی، انفجارها و مختل کردن فعالیت‌های تجاری و نفتی می‌تواند محور اعتراضات مردمی شده باشد. 

دوم؛ کارنامه رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که ماهیت و بقاء این رژیم بر بحران‌سازی شکل گرفته و همواره بر آن بوده تا از این مولفه برای اعمال فشار و توسعه نفوذ امنیتی و اطلاعاتی خود بهره گیرد. 
توسعه نفوذ امنیتی رژیم صهیونیستی در هند پس از گروگان‌گیری در هتل بمبئی سال 2008 که ادعا شد جمعی از یهودیان گروگان گرفته شده بودند، توافق امنیتی سال گذشته میان اتیوپی و رژیم صهیونیستی پس از شورش‌های ناگهانی در بخشی از

خاک اتیوپی، تشدید تحرکات اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در جمهوری آذربایجان همزمان با از سرگیری تنش‌های این کشور با ارمنستان و... بیانگر طراحی صهیونیست‌ها برای بهره‌گیری از بحران‌سازی‌های از پیش طراحی شده است. 
به هر شکل؛ امارات در حالی با بحران ناامنی مواجه شده است که ماهیت این کشور بر اساس اقتصاد بنا شده حال آنکه این امر مستلزم امنیتی پایدار و با ثبات است. 

از زمان انتشار اخباری مبنی بر نگاه امارات به روابط با رژیم صهیونیستی بر اساس معامله قرن ترامپ، این مسئله مطرح شده بود که این روابط پیامدهای امنیتی منفی برای امارات به همراه خواهد داشت، بحران‌هایی که بخشی از آن ناشی از نارضایتی مردمی از این روابط و بخشی نیز برگرفته از ماهیت بحران‌ساز رژیم صهیونیستی است. 

انفجارها و ناآرامی صورت گرفته از زمان اعلام رسمی روابط امارات با رژیم صهیونیستی، در مناطق مختلف امارت به ویژه در مراکز تجاری و بنادر آن، بیانگر پیامد‌های اشتباه محاسباتی امارات مبنی بر همگرایی با رژیم صهیونیستی است، مسئله‌ای که می‌تواند زمینه‌ساز بحران‌های بسیار برای اهداف اقتصادی و به تبع آن انزوای منطقه‌ای و جهانی امارات شود.

حال این سوال مطرح است که آیا سران این کشور همچنان به دنبال استمرار مسیر نادرست روابط با تل‌آویو هستند و یا آنکه برای نجات اقتصاد و جایگاه منطقه‌ای خود، از مسیر مذکور خارج و در چارچوب خواست مردم، ملت‌های منطقه و جهان اسلام مبنی بر نگاه به فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی گام بر خواهند داشت.؟


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
صدور هشدار زرد دریایی برای سواحل هرمزگان و بوشهر
تجلیل سخنگوی القسام از مقاومت رزمندگان حزب‌الله در جنوب لبنان
ترامپ: از سر ناچاری و استیصال با ایران مذاکره نکردیم!
بامداد جمعه در جنوب لبنان چه گذشت؟از کمین مرگبار مقاومت تا حمله به 80 هدف در جنوب لبنان
واکنش تند عراقچی به اظهارات وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی
نبی: تیم ملی با تمام قدرت به مصاف بلژیک می‌رود
رؤیای ایرانی در قلب لهستان؛ صیادمنش برای فتح اروپا به لخ پوزنان رفت
گزارش تصویری| مراسم شیرخوارگان حسینی در تهران
هشدار تهران درباره پیامدهای جنگ لبنان
اظهارات جنجالی تل‌آویو درباره دمشق
هافبک تیم ملی هلند ضربه مغزی شد
حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است
مذاکره در سایه بحران؛ جنگ جایگزین دیپلماسی می شود؟
برنامه مسابقات روز نهم دور گروهی جام جهانی 2026
قواعد جدید عبور کشتی ها از تنگه هرمز اعلام شد
لغو سفر وزیر خارجه ایتالیا به در پی اظهارات جنجالی ترامپ
لفاظی های نتانیاهو پس از درگیری جنوب لبنان
برنامه جدید موکب‌های اربعین در مرزها اعلام شد
پایان رقابت‌های جودو نابینایان کشور با صدرنشینی تیم تهران
واکنش تند پکن به برنامه‌های رژیم صهیونیستی در غزه
خبر شوکه کننده برای ستاره مراکش در جام جهانی
محدودیت بی‌سابقه در فضای مجازی امارات
تردید ژاپن برای اعزام نیروهای دفاعی به تنگه هرمز
خبر بد برای پایتخت نشینان؛ موج شدید گرما دراه است
دستور ابوظبی برای بارگیری نفت از بنادر خلیج فارس
پیام تند پاریس به واشنگتن درباره اسرائیل چه بود؟
ترافیک پرحجم در راه‌های مازندران/ جاده چالوس از ساعت 16 یک‌طرفه می‌شود
پشت پرده سفر احتمالی نتانیاهو به واشنگتن
طرح ملی تعویض کولرهای قدیمی کلید خورد
بورس تاریخ‌ساز شد؛ صعود پرشتاب شاخص تا قله 5.1 میلیونی
چه رازی پشت جهش ترکیه و صعود ایران در دیپلماسی نهفته است؟
کدام سریال کره ای با انتخاب تماشاگران روی آنتن رفت؟
حقیقت ماجرای بیماری هدیه تهرانی چه بود؟
قیمت بنزین در آمریکا کاهش یافت
هشدار قوه قضاییه به عوامل مرتبط با دشمن
حسن یزدانی مُهر آخر را زد؛ ترکیب جهانی کشتی آزاد کامل شد
پزشکیان: دولت باید قبل از مردم، صرفه‌جویی را از خودش آغاز کند
شهباز شریف: در مراسم تشییع آیت‌الله خامنه‌ای شرکت می‌کنم
جزئیات تصادف مرگبار صبحگاهی با 10 کشته و زخمی
ریزش قیمت نفت در بازار جهانی
سپاه پاسداران: در صورت تکرار زیاده‌خواهی دشمن، پاسخ قاطع خواهیم داد
قیمت بیت‌کوین و سایر رمزارزها امروز جمعه 29 خرداد
استقبال غافلگیرکننده از پخش بازی فوتبال ایران در سینما
افزایش بی‌سابقه هزینه واردات انرژی در هند
نور ویدئو | توافق ایران و آمریکا ؛ آتش بس بحران یا آغاز نبردی تازه ؟
حسن یزدانی برنده جنگ گلادیاتورها؛ کاپیتان راهی جهانی شد
امیرمحمد یزدانی و فیروزپور مسافر مسابقات جهانی شد
پیش‌بینی قیمت خودرو در تیر 1405؛ زمان خرید فرا رسیده یا باید صبر کرد؟
چرا معاون رئیس‌جمهور آمریکا در آخرین لحظه راهی سوئیس نشد؟
تصمیم شوکه‌کننده دولت هند؛ چرا تلگرام فیلتر شد؟