×
سیاسی
شناسه خبر : 73455
تاریخ انتشار : جمعه 1400/04/18 ساعت 16:08

نورنیوز بررسی کرد؛

امارات در دو راهی «امنیت» و «رابطه با رژیم صهیونیستی»!

انفجارها و ناآرامی صورت گرفته از زمان اعلام رسمی روابط امارات با رژیم صهیونیستی، در مناطق مختلف امارات به ویژه در مراکز تجاری و بنادر آن، بیانگر پیامد‌های اشتباه محاسباتی امارات مبنی بر همگرایی با رژیم صهیونیستی است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: چهارشنبه شب شبکه‌های خبری از انفجاری مهیب در جنوب دوبی خبر دادند. 
شبکه الجزیره به نقل از رسانه‌های اماراتی اعلام کرد آتش‌سوزی در جنوب دوبی ناشی از انفجار در نزدیکی مخازن نفت رخ داده و آسوشیتدپرس نیز اعلام کرد انفجاری که در بندر جبل علی دوبی رخ داد بسیاری از خانه‌های این شهر را لرزاند. 

هر چند امارات تلاش کرد این انفجار را امری طبیعی و به دور از زمینه‌های سیاسی و امنیتی نشان دهد اما موقعیت مکانی این انفجار بیانگر حقیقتی ورای این ادعاست. نکته قابل توجه تقارن انفجار مذکور با تشدید تحرکات امارات برای اجرای ابعاد جدیدی از توافق سازش با رژیم صهیونیستی از جمله آغاز به کار رسمی سفارت رژیم صهیونیستی در ابوظبی است.

ارتباط میان انفجار مذکور با روابط امارات و رژیم صهیونیستی زمانی آشکار می‌شود که بدانیم سال گذشته نیز همزمان با پرواز اولین هواپیمای تجاری میان تل‌آویو و ابوظبی، یک فروشگاه مواد غذایی آمریکایی در مسیر فرودگاه ابوظبی منفجر شد. 
درباره همزمانی انفجارها و تهدیدات امنیتی روی داده در امارات با مراحل آشکارسازی و توسعه روابط این شیخ‌نشین با رژیم صهیونیستی دو سناریو مطرح است:

نخست؛ برخلاف نگاه سازش‌کارانه سران امارات که جلب رضایت آمریکا و اسرائیل را راه‌کار بقای حکومت خود می‌بینند، نگاه مردم امارات و کشورهای عربی و اسلامی متفاوت با این دیدگاه است. 
بیداری اسلامی و آگاهی همگانی درباره ماهیت بحران‌ساز رژیم صهیونیستی و آمریکا موجب شده تا ملت‌های منطقه از جمله ملت امارات خواستار مقابله با رژیم صهیونیستی و دوری از آمریکا باشند، چنانچه عملکرد منفی امارات در جنگ 12 روزه علیه فلسطینی‌ها با اعتراض شدید مردمی همراه شد. 

مسلما نارضایتی از رویکرد سازش‌کارانه امارات، می‌تواند زمینه‌ساز حرکت‌های مردمی علیه این روابط شود که با توجه به خفقان امنیتی و سرکوب‌های گسترده دستگاه امنیتی، انفجارها و مختل کردن فعالیت‌های تجاری و نفتی می‌تواند محور اعتراضات مردمی شده باشد. 

دوم؛ کارنامه رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که ماهیت و بقاء این رژیم بر بحران‌سازی شکل گرفته و همواره بر آن بوده تا از این مولفه برای اعمال فشار و توسعه نفوذ امنیتی و اطلاعاتی خود بهره گیرد. 
توسعه نفوذ امنیتی رژیم صهیونیستی در هند پس از گروگان‌گیری در هتل بمبئی سال 2008 که ادعا شد جمعی از یهودیان گروگان گرفته شده بودند، توافق امنیتی سال گذشته میان اتیوپی و رژیم صهیونیستی پس از شورش‌های ناگهانی در بخشی از

خاک اتیوپی، تشدید تحرکات اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در جمهوری آذربایجان همزمان با از سرگیری تنش‌های این کشور با ارمنستان و... بیانگر طراحی صهیونیست‌ها برای بهره‌گیری از بحران‌سازی‌های از پیش طراحی شده است. 
به هر شکل؛ امارات در حالی با بحران ناامنی مواجه شده است که ماهیت این کشور بر اساس اقتصاد بنا شده حال آنکه این امر مستلزم امنیتی پایدار و با ثبات است. 

از زمان انتشار اخباری مبنی بر نگاه امارات به روابط با رژیم صهیونیستی بر اساس معامله قرن ترامپ، این مسئله مطرح شده بود که این روابط پیامدهای امنیتی منفی برای امارات به همراه خواهد داشت، بحران‌هایی که بخشی از آن ناشی از نارضایتی مردمی از این روابط و بخشی نیز برگرفته از ماهیت بحران‌ساز رژیم صهیونیستی است. 

انفجارها و ناآرامی صورت گرفته از زمان اعلام رسمی روابط امارات با رژیم صهیونیستی، در مناطق مختلف امارت به ویژه در مراکز تجاری و بنادر آن، بیانگر پیامد‌های اشتباه محاسباتی امارات مبنی بر همگرایی با رژیم صهیونیستی است، مسئله‌ای که می‌تواند زمینه‌ساز بحران‌های بسیار برای اهداف اقتصادی و به تبع آن انزوای منطقه‌ای و جهانی امارات شود.

حال این سوال مطرح است که آیا سران این کشور همچنان به دنبال استمرار مسیر نادرست روابط با تل‌آویو هستند و یا آنکه برای نجات اقتصاد و جایگاه منطقه‌ای خود، از مسیر مذکور خارج و در چارچوب خواست مردم، ملت‌های منطقه و جهان اسلام مبنی بر نگاه به فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی گام بر خواهند داشت.؟


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
رئیس‌جمهور راهی نیویورک می شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز ‎یکشنبه 26 مرداد 1404+جدول
قیمت خودرو امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان
بورس سبز شد؛ شاخص 45 هزار واحد رشد کرد
کوچ اجباری غزه؛ تکرار نکبت تاریخی
بازنگری ضروری است؛ به شرط تدبیر
مداردیپلماسی | سفر لاریجانی به عراق و لبنان برای حفظ موازنه قدرت در منطقه
انتقاد شدید شومر: فروختن اوکراین جایزه صلح نوبل می خواهد؟
هلاکت 6 تروریست در عملیات سپاه در سیستان و بلوچستان
ملیکا برون عنوان خانم‌گل رقابت‌های جهانی کانوپولو را کسب کرد
سرقت 3 کیلویی طلا در تاریکی قطعی برق گرگان
ترامپ در انتظار برگزاری نشست پوتین - زلنسکی
پزشکیان: از سوزاندن 700 میلیون دلار ثروت ملی در سال جلوگیری شد
لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند
امنیت غذایی در گرو سوءمدیریت وزارت جهاد
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
وزر و وبال «مسیر ترامپ»
چه معاملاتی از مالیات بر سوداگری و سفته بازی معاف است؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد+ لینک سایت
خرازی: امیدواریم دولت ارمنستان نگرانی‌های ایران را برطرف کند
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاسیاد پسر خاک» منتشر می‌شود
هوش مصنوعی انتخاب رشته کنکور را هموار کرد
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
آلمان از هماهنگی اروپا و نقش آمریکا در حمایت از اوکراین استقبال کرد
زمان افتتاح مسیر رفت فاز دوم آزادراه تهران-شمال اعلام شد
مذاکره پس از جنگ دوم؟
کاخ سفید تکذیب کرد!
درس‎های استراتژیک هفت‎گانه در جنگ 12 روزه
X
آگهی تبلیغاتی