×
اقتصادی
شناسه خبر : 73382
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/04/16 ساعت 13:23

بحران جدید بی‌برقی برای کارگران

نتیجه بی تدبیری های دولت با بی برقی باعث شده است, که کارگران با مشکلات زیادی روبرو شوند. اولین مشکل تهدید امنیت شغلی کارگران و مرخصی اجباری از سوی برخی کارفرمایان است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: یکی از مشکلات  چند وقت اخیر کارگران زمینه سواستفاده کارفرمایان برای ظلم به کارگران را فراهم آورده است قحطی یا قطعی برق است. درشرایطی که بسیاری از واحدهای تولیدی گلایه از این  دارند که تنها 3 تا 4 ساعت در روزبرق دارند, کارگران هستند که متضرر اصلی این فضا هستند چرا که کارفرمایان در چنین شرایطی کارگران را به مرخصی اجباری می فرستند.

یکی از مهمترین بحث ها در جریان رفتن مکرر برق آسیب دیدن مشاغل است.  مشاغلی مانند سوپرمارکتی‌ها و تولیدی‌های لباس و پوشاک گرفته تا صنایع خُرد و کلان همه تحت تاثیر چنین وضعیتی هستند که متضرر اصلی آنها کارگران هستند.  آیا دولت به عنوان اصلی‌ترین عاملین این بحران جوابگوی خسارات و زیان‌های بیشمارِ وارد شده خواهند بود یا باز هم مثل همیشه پا پس می‌کشد و ضعیفترین گروه‌ها از جمله کارگران باید هزینه‌ی آن را بپردازند؟ 

فتح الله بیات،رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی درباره مشکلات کارگران با قطع برق می گوید:کارگران کارگاه‌های کوچک قراردادموقت هستند  یا قرارداد بسیاری از آن‌ها سفید امضا است بنابراین از لحاظ امنیت شغلی وضعیت خوبی ندارند؛ در شرایطی که برق قطع می شود, امنیت شغلی بیش از بیش تهدید می شود.

وی ادامه داد: ببینید در همه‌ی بخش‌های تولید چه کارخانه‌های بزرگ و چه کارگاه‌های کوچک، قطعی برق آنهم به این شکل می‌تواند آسیبهای جدی وارد کند. در چنین شرایطی به خصوص وقتی کارفرمایان کارگاه‌های کوچک ضرر می‌بینند، معمولاً دست به تعدیل نیرو می‌زنند و این منجر به بیکاری عده‌ی بسیاری از کارگران می‌شود. 

بیات اظهار کرد: در واقع به دلیل نوع قرارداد کارگران، کارفرما خیلی راحت می‌تواند کارگر را اخراج کند و یا حتی اگر هم اخراج نکند بسیار محتمل است که از ساعات کار او و از دستمزدش کم کند و حق بیمه‌ی کارگر را کامل پرداخت نکند. همه‌ی اینها در این شرایط کشور تهدیدی جدی برای کارگران به حساب می‌آید. 

 کارفرمایان سودجو با قطعی برق کارگران را به مرخصی اجباری می فرستند 

حمیدرضا امام قلی تبار, بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور، درباره قطعی برق  و تأثیر آن بر نیروی کار گفت: در چند سال اخیر و به موازات فرا رسیدن فصل گرما ، قطع  گسترده و عمددتاً روزانه برق در سطح کشور علاوه  بر بروز  برخی مشکلات برای اقشار جامعه، واحدهای تولیدی و بازرگانی و خدماتی  را که از نیروی کار استفاده میکنند  با چالش هایی مواجه نموده است.فارغ از اینکه چرا؟  در چند سال اخیر از سوی مسئولین مربوطه تمهیداتی برای حل چالش یاد شده  صورت نپذیرفه است، قطعی برق در حالت عادی  برای کارفرمایان اینگونه از واحدها افزایش هزینه ها  همچون پرداخت حقوق بدون کارکرد ،افزایش هزینه مواد مصرفی در تولید و ضایعات را با خود به همراه داشته است.

 وی ادامه داد: عدم فعالیت نیروی کار در کارگاه هایی که به طور دوره ای و روزانه با قطعی دو یا سه ساعته برق مواجه هستند در حالت خوشبینانه پرداخت حقوق به کارگرانی را بدنبال دارد که کاملاً بیکار هستند و کارفرما مکلف به پرداخت حقوق به آنهاست و دیگری  ضایعاتی است که به واسطه ی قطع برق برای کوره های ریخته گری و غیره بوجود می آورد که در نهایت منجر به تولید ضایعات بیشتر و افزایش هزینه تولید برای کارفرما را در پی  دارد.

 امام قلی تبار گفت: اما در حالت بدببینانه که این روزها بیشتر به چشم میخورد برخی کارفرمایان  این واحدها بواسطه ی این موضوع در طی مدت زمان قطعی برق با اینکه نیروی کار در محل کار حضور دارد، اقدام به کسر مرخصی استحقاقی و مرخصی بدون حقوق از کارگران خود مینماید و نکته ی مهمتر اینکه چنانچه برخی واحدها زمان قطعی برق آنها از ساعت دوازده ظهر به بعد باشد این کارفرمایان پرسنل خود را تا پایان ساعت کاری  همان روز  به مرخصی اجباری استحقاقی یا بدون حقوق میفرستند، تا بتوانند ضرر ناشی از این موضوع را از جیب کارگران خود پرداخت نموده و درصدی از خسارت وارده را از محل نیروی کار جبران نمایند.

 وی بیان کرد: اینکه چرا دولت تدبیر و امید در طی سالیان متمادی نتوانسته است برای حل این مشکل راهکاری عملگرایانه همچون احداث نیروگاه جدید یا بهینه نمودن خطوط انتقال یا فرایندهای دیگر ارائه دهد ، سوالی اینجاست که چه کسانی مصوب تحمیل هزینه های مضاعف اینچنینی به آحاد جامعه ، صاحبان مشاغل ، کارفرمایان و کارگران هستند؟


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
هشدار رئیس سابق موساد علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند/ثبت 166 میلیون سفر تابستانی در کشور
عبور مصرف روزانه بنزین از مرز 140 میلیون لیتر
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز شنبه 15 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
X
آگهی تبلیغاتی