×
اقتصادی
شناسه خبر : 73382
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/04/16 ساعت 13:23
بحران جدید بی‌برقی برای کارگران

بحران جدید بی‌برقی برای کارگران

نتیجه بی تدبیری های دولت با بی برقی باعث شده است, که کارگران با مشکلات زیادی روبرو شوند. اولین مشکل تهدید امنیت شغلی کارگران و مرخصی اجباری از سوی برخی کارفرمایان است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: یکی از مشکلات  چند وقت اخیر کارگران زمینه سواستفاده کارفرمایان برای ظلم به کارگران را فراهم آورده است قحطی یا قطعی برق است. درشرایطی که بسیاری از واحدهای تولیدی گلایه از این  دارند که تنها 3 تا 4 ساعت در روزبرق دارند, کارگران هستند که متضرر اصلی این فضا هستند چرا که کارفرمایان در چنین شرایطی کارگران را به مرخصی اجباری می فرستند.

یکی از مهمترین بحث ها در جریان رفتن مکرر برق آسیب دیدن مشاغل است.  مشاغلی مانند سوپرمارکتی‌ها و تولیدی‌های لباس و پوشاک گرفته تا صنایع خُرد و کلان همه تحت تاثیر چنین وضعیتی هستند که متضرر اصلی آنها کارگران هستند.  آیا دولت به عنوان اصلی‌ترین عاملین این بحران جوابگوی خسارات و زیان‌های بیشمارِ وارد شده خواهند بود یا باز هم مثل همیشه پا پس می‌کشد و ضعیفترین گروه‌ها از جمله کارگران باید هزینه‌ی آن را بپردازند؟ 

فتح الله بیات،رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی درباره مشکلات کارگران با قطع برق می گوید:کارگران کارگاه‌های کوچک قراردادموقت هستند  یا قرارداد بسیاری از آن‌ها سفید امضا است بنابراین از لحاظ امنیت شغلی وضعیت خوبی ندارند؛ در شرایطی که برق قطع می شود, امنیت شغلی بیش از بیش تهدید می شود.

وی ادامه داد: ببینید در همه‌ی بخش‌های تولید چه کارخانه‌های بزرگ و چه کارگاه‌های کوچک، قطعی برق آنهم به این شکل می‌تواند آسیبهای جدی وارد کند. در چنین شرایطی به خصوص وقتی کارفرمایان کارگاه‌های کوچک ضرر می‌بینند، معمولاً دست به تعدیل نیرو می‌زنند و این منجر به بیکاری عده‌ی بسیاری از کارگران می‌شود. 

بیات اظهار کرد: در واقع به دلیل نوع قرارداد کارگران، کارفرما خیلی راحت می‌تواند کارگر را اخراج کند و یا حتی اگر هم اخراج نکند بسیار محتمل است که از ساعات کار او و از دستمزدش کم کند و حق بیمه‌ی کارگر را کامل پرداخت نکند. همه‌ی اینها در این شرایط کشور تهدیدی جدی برای کارگران به حساب می‌آید. 

 کارفرمایان سودجو با قطعی برق کارگران را به مرخصی اجباری می فرستند 

حمیدرضا امام قلی تبار, بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور، درباره قطعی برق  و تأثیر آن بر نیروی کار گفت: در چند سال اخیر و به موازات فرا رسیدن فصل گرما ، قطع  گسترده و عمددتاً روزانه برق در سطح کشور علاوه  بر بروز  برخی مشکلات برای اقشار جامعه، واحدهای تولیدی و بازرگانی و خدماتی  را که از نیروی کار استفاده میکنند  با چالش هایی مواجه نموده است.فارغ از اینکه چرا؟  در چند سال اخیر از سوی مسئولین مربوطه تمهیداتی برای حل چالش یاد شده  صورت نپذیرفه است، قطعی برق در حالت عادی  برای کارفرمایان اینگونه از واحدها افزایش هزینه ها  همچون پرداخت حقوق بدون کارکرد ،افزایش هزینه مواد مصرفی در تولید و ضایعات را با خود به همراه داشته است.

 وی ادامه داد: عدم فعالیت نیروی کار در کارگاه هایی که به طور دوره ای و روزانه با قطعی دو یا سه ساعته برق مواجه هستند در حالت خوشبینانه پرداخت حقوق به کارگرانی را بدنبال دارد که کاملاً بیکار هستند و کارفرما مکلف به پرداخت حقوق به آنهاست و دیگری  ضایعاتی است که به واسطه ی قطع برق برای کوره های ریخته گری و غیره بوجود می آورد که در نهایت منجر به تولید ضایعات بیشتر و افزایش هزینه تولید برای کارفرما را در پی  دارد.

 امام قلی تبار گفت: اما در حالت بدببینانه که این روزها بیشتر به چشم میخورد برخی کارفرمایان  این واحدها بواسطه ی این موضوع در طی مدت زمان قطعی برق با اینکه نیروی کار در محل کار حضور دارد، اقدام به کسر مرخصی استحقاقی و مرخصی بدون حقوق از کارگران خود مینماید و نکته ی مهمتر اینکه چنانچه برخی واحدها زمان قطعی برق آنها از ساعت دوازده ظهر به بعد باشد این کارفرمایان پرسنل خود را تا پایان ساعت کاری  همان روز  به مرخصی اجباری استحقاقی یا بدون حقوق میفرستند، تا بتوانند ضرر ناشی از این موضوع را از جیب کارگران خود پرداخت نموده و درصدی از خسارت وارده را از محل نیروی کار جبران نمایند.

 وی بیان کرد: اینکه چرا دولت تدبیر و امید در طی سالیان متمادی نتوانسته است برای حل این مشکل راهکاری عملگرایانه همچون احداث نیروگاه جدید یا بهینه نمودن خطوط انتقال یا فرایندهای دیگر ارائه دهد ، سوالی اینجاست که چه کسانی مصوب تحمیل هزینه های مضاعف اینچنینی به آحاد جامعه ، صاحبان مشاغل ، کارفرمایان و کارگران هستند؟


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دولت چهاردهم بستر «ما می‌توانیم» را در تحول دیجیتال فراهم کرد
55 درصد پیش‌ثبت‌نامی‌های حج تمتع 1405 بانوان هستند
افزایش ذخایر طلا برای تقویت پول ملی و کاهش وابستگی ارزی
مسیر تهران-اصفهان با راه آهن سریع السیر 2 ساعته می‌شود
حماس: میانجی‌ها اسرائیل را برای بازگشایی گذرگاه رفح تحت فشار قرار دهند
نه به دعوا‌های تاریخ‌مصرف‌دار
بازی ناعادلانه FATF و پالرمو در نظام مالی جهانی
آزادی 185 زندانی در تهران با مرخصی منتهی به آزادی
روز تاریخی پایان قطعنامه 2231
تخلیه قدرت
طلب 150 همتی تأمین اجتماعی از کارفرمایان
امروز آخرین مهلت استعفای مقامات برای کاندیداتوری در شوراها
کشف 31 حلقه فیلم قاجاری در کاخ گلستان
شوخی تلخ با آرمان حکمرانی علم
اولیانوف: نظارت قطعنامه 2231 از دستورکار آژانس حذف می‌شود
افشای شکنجه گسترده اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی
نتانیاهو نامزدی مجدد در انتخابات 2026 را اعلام کرد
مجلل در روئینگ قهرمانی آسیا مدال طلا گرفت
توافق پاکستان و طالبان بر آتش‌بس و صلح در دوحه
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 27 مهر+ وضعیت استان ها
چرا نشستن طولانی برای سلامتی مفید نیست ؟
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
X
آگهی تبلیغاتی