×
فرهنگی
شناسه خبر : 73341
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/04/15 ساعت 12:50
خبرهایی از کرونا در جهان/ از برداشتن محدودیت‌ها تا ترس از کرونا دلتا

خبرهایی از کرونا در جهان/ از برداشتن محدودیت‌ها تا ترس از کرونا دلتا

در حالیکه که شماری از کشورهای اروپایی و آسیایی این روزها درگیر سویه جدید کروناویروس موسوم به سویه دلتا (که پیش‌تر به کرونای هندی شناخته شده بود) هستند اما برخی از دولت‌ها نظیر ترکیه و انگلیس، اقدام به تسهیل محدودیت‌های کرونایی کرده‌اند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس روز گذشته (دوشنبه) اعلام کرد که دولت این کشور می‌تواند حتی با وجود افزایش موارد بستری در بیمارستان، محدودیت‌ها از جمله قوانین فاصله‌گذاری اجتماعی و الزام به پوشیدن ماسک را به طور کامل لغو کند.

جانسون اضافه کرد که دولت قصد دارد به مردم اجازه دهد تا خودشان تصمیم بگیرند که چگونه با روابط اجتماعی خود کنار بیایند.

نخست وزیر انگلیس در مورد کسانی که توصیه می‌کنند بازگشایی مجدد با تاخیر روبه رو شود، اظهار داشت: اگر نتوانیم در چند هفته آینده جامعه را بازگشایی کنیم، پس باید از خود بپرسیم که چه زمانی به شرایط عادی برمی‌گردیم.

بوریس جانسون همچنین تاکید کرد که تزریق واکسن به کاهش میزان مرگ و میر و ابتلای به بیماری کووید-19 کمک کرده است، هرچند هنوز نتوانسته این بیماری را از بین ببرد.

سویه دلتا که یک ماه برنامه دولت جانسون برای بازگشایی‌های پس از قرنطینه را به تاخیر انداخت بسیار مسری‌تر از نوع ابتدایی ویروس کرونا است و منشا تقریبا تمام موارد جدید ابتدا به بیماری کووید۱۹ در سراسر بریتانیا را تشکیل می‌دهد.

انگلیس که با 128 هزار مورد مرگ و میر پس از روسیه بیشترین آمار قربانیان کرونا در اروپا را به خود اختصاص داده اینک خود را برای خروج تدریجی از سومین قرنطینه و محدودیت‌های کرونایی آماده می‌کند.

به رغم آنکه اغلب محدودیت‌ها تا دو هفته دیگر در انگلیس برداشته می‌شود اما با این حال دستورالعمل جدید، زمینه را برای امکان برپایی رویدادهای بزرگ با ظرفیت کامل فراهم نخواهد کرد.

نخست وزیر انگلیس از شهروندان کشورش خواسته است که زندگی با ویروس کرونا را یاد بگیرند و به رغم برداشته شدن محدودیت‌ها، مراقبت‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

دولت انگلیس در گزارشی اعلام کرده که برداشته شدن محدودیت‌ها ممکن است منجر به افزایش موارد ابتلا به ویروس شود اما با توجه به واکسیناسیون انجام شده شمار موارد بستری شدن و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید نسبت به گذشته کاهش چشمگیری خواهد داشت.

برنامه واکسیناسیون شهروندان در انگلیس از ماه دسامبر گذشته آغاز شد و تاکنون نزدیک به ۶۴ درصد جمعیت بزرگسال این کشور دو دز واکسن دریافت کرده‌اند.

دلتا نروژ را مجبور به احتیاط کرد

برخلاف انگلیس که برای برداشتن محدودیت‌های کرونایی عجله دارد نروژ با توجه به شرایط جدید ناشی از گسترش سویه دلتا در اغلب کشورهای اروپایی، برنامه گشایش پس از قرنطینه و برداشتن محدودیت‌های کرونایی را تا پایان ماه جاری به تاخیر انداخت.

ارنا سولبرگ،‌ نخست وزیر نروژ با اعلام این مطلب تصریح کرد: این خطر وجود دارد که نوع دلتا باعث ایجاد موج چهارم ابتلا به ویروس در میان اقشار واکسینه نشده جمعیت، افرادی که تنها یک دز واکسن دریافت کرده‌اند یا در میان گروه‌های آسیب‌پذیر شود.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید که دلتا در حال تبدیل شدن به سویه‌ای غالب از ویروس کرونا و منشا موارد تازه ابتلا به بیماری کووید19 در جهان است.

گسترش سریع این گونه جدید از کرونا که به ویروس هندی شهرت یافته نگرانی‌ها را در خصوص میزان تاثیرپذیری در برابر واکسن‌ها موجود ضد کرونا افزایش داده است.

وزیر بهداشت نروژ نیز اعلام کرده که گونه جهش یافته دلتا می‌تواند به نوع غالب ویروس کرونا در کشورش تبدیل شود.

به گزارش انستیتو بهداشت عمومی نروژ،‌ تقریبا دو سوم جمعیت بزرگسال این کشور نخستین دز واکسن کووید را دریافت کرده و 37 درصد از این جمعیت نیز به صورت کامل واکسینه شده‌اند.

بازگشت تدریجی به زندگی عادی در ترکیه

به گزارش خبرگزاری آناتولی، در این بین ترکیه نیز با لغو محدودیت‌های مربوط به کرونا، خود را برای بازگشت به زندگی عادی آماده می‌کند.

از ابتدای ماه ژوییه ممنوعیت‌های تردد شبانه در این کشور برداشته شد، سینماها، سالن‌های تئاتر و مراکز تفریحی بازگشایی شدند و کنسرت‌ها می‌توانند فعالیت خود را از سر بگیرند.

همچنین شهروندان این کشور می‌توانند بدون محدودیت در تعداد مهمان، جشن‌های عروسی خود را برگزار کنند. همه این اقدام‌ها پس از تزریق بیش از 50 میلیون دز واکسن در این کشور انجام شده است.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه روز پنجشنبه گذشته (اول ژوییه)، هم‌زمان با لغو محدودیت‌های مربوط به کرونا در این کشور در حساب توییتری خود نوشت: واکسیناسیون بهترین راه برای مبارزه با ویروس کرونا است و ما هم‌اکنون از مرز 50 میلیون دوز فراتر رفته‌ایم.

بیشتر واکسن‌های تزریق شده در این کشور فایزرـ‌ بیون‌تک و سینوفارم‌ هستند اما این کشور قصد دارد به‌زودی از واکسن داخلی خود به نام «تورک‌واک» هم رونمایی کند. اردوغان در حساب توییتری خود ابراز امیدواری کرده است که با تولید این واکسن مبارزه با کرونا در ترکیه فراگیرتر و موثرتر شود.

همچنین بنابر بخشنامه جدید دولت ترکیه، پذیرش مسافران از برخی کشورها به شرط نتیجه منفی آزمایش پی‌سی.‌آر امکانپذیر است و پروازهای ورودی از شش کشور بنگلادش، برزیل، آفریقای جنوبی، هند، نپال و سریلانکا در حال حاضر متوقف شده است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
X
آگهی تبلیغاتی