نور نیوز- گروه جامعه: نگهداری حیوانات در فضاهای مسکونی بیش از آن که تناسبی با فرهنگ و باورهای اعتقادی و اجتماعی مردم ایران داشته باشد، اقدامی منبعث از فرهنگ وارداتی غربی است.
اگرچه برخی تلاش دارند با الگو گیری از فرهنگ غربی ،نگهداری از حیوانات در فضاهای مسکونی را هنجاری پذیرفته شده معرفی کنند، لیکن بدلیل تفاوت ماهوی میان زیست فردی و اجتماعی در فرهنگ ایرانی و غربی، این اقدام بویژه در محیط هایی چون آپارتمانهای مسکونی که دارای فضاهای مشترک می باشد.
همچنان با عدم پذیرش و واکنشهای جدی از سوی طبقات مختلف اجتماعی روبرو است
بر این اساس چندی است که موضوع نگهداری حیوانات در آپارتمانها به یکی از چالشهای رایج میان ساکنین مجتمع های مسکونی تبدیل شده و بدلیل فقدان آگاهی عموم مردم از قوانین موجود در این خصوص، حدود و ثغور این اقدام برای اکثریت مردم مشخص نیست.
قانون تملک آپارتمان ها چارچوب های قانونی مربوط به نگهداری حیوانات در فضاهای مسکونی را مشخص کرده است.
بر اساس تبصره ماده 3 آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمانها، نگهداری حیوانات در مشاعات آپارتمان ها مثل راه پله، پشت بام و پارکینگ ممنوع است.
در خصوص نگه داری حیوانات در قسمت های اختصاصی (در داخل واحد آپارتمانی) در صورتی که اقدام همسایه، نوعی تهدید علیه سلامت ساکنین باشد یا آنکه نگهداری حیوان موجب سلب آسایش همسایه ها شود، امکان شکایت وجود دارد.
ایجادصداهای نامتعارف از حیوان در ساعات استراحت ساکنین و مواردی از این دست از جمله مواردی است که ساکنین آپارتمانهای مسکونی می توانند نسبت به آن معترض شوند.در این حالت اگر آپارتمان دارای مدیر است، وی می تواند با در دست داشتن صورت جلسهای که حاوی شرح موضوع مزاحمت ناشی از نگه داری حیوان است به دادسرای محل وقوع ملک خود مراجعه نموده و خواستار رسیدگی قضایی شود.
علاوه بر مدیر ساختمان هریک از ساکنین مجتمع مسکونی نیز حق دارند راسا نسبت به پیگیری شکایت در این زمینه اقدام نمایند.
فارغ از تفاوتهای فرهنگی موجود در جامعه نسبت به موضوع نگهداری حیوانات در فضاهای مسکونی،حدود قانونی که ناظر بر جلوگیری از ایجاد مزاحمت برای ساکنین مجتمع های مسکونی است نشان می دهد که مبادرت به این اقدام نمی تواند در چارچوب زیست اجتماعی جامعه ایران رویکردی پذیرفته شده تلقی گردد.
نورنیوز