×
فرهنگی
شناسه خبر : 73301
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/04/14 ساعت 15:20
چرا قطعی برق به مسئله تابستان امسال تبدیل شده است؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا قطعی برق به مسئله تابستان امسال تبدیل شده است؟

وزارت نیرو به جای قطع گسترده برق خانگی آن هم بدون اطلاع قبلی که منجر به ایجاد اختلال در زندگی مردم ‌شده، باید به مدیریت مصرف برق و نظارت و قطع برق واحدهای صنعتی و تجاری پرمصرف توجه ویژه داشته باشد زیرا این مجموعه‌ها عموما به دلیل دریافت برق یارانه‌ای هیچ توجهی به هدررفت آن و لزوم صرفه‌جویی ندارند.

نورنیوز ـ گروه جامعه: گرم تر شدن هوا در روزهای اخیر و خاموشی‌های بدون اعلام قبلی که با قطعی آب در برخی مناطق همراه بوده مردم را دچار سردرگمی و ناراحتی کرده است. 

رسانه‌های معاند اما به جای اینکه به دلایل این قطعی‌ها و ارائه راه حل برای به حداقل رساندن مشکلات مردم بپردازند، بیشتر به دنبال سیاسی کردن ماجرا و تبدیل یک مطالبه عمومی به مطالبه‌ای سیاسی هستند. 

به گفته کارشناسان، کاهش بارندگی‌ها در سال جاری و خشکسالی، در کنار کاهش ظرفیت تولید نیروگاه‌ها به دلیل برخی مشکلات و افزایش مصرف برق از عوامل اصلی قطعی برق در این روزها هستند.
در این میان نمی‌توان عدم توجه و تمرکز دولت‌ها در طولانی مدت به صنعت برق و افزایش ظرفیت تولید همانطور که در برنامه ششم توسعه پیش‌بینی شده بود را نادیده گرفت. 

بر اساس برنامه ششم توسعه باید سالانه 5000 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق اضافه می‌شد و عدد نهایی ظرفیت به 100 هزار مگاوات می‌رسید اما در عمل این اتفاق نیفتاده و امروز ظرفیت کلی چیزی بیش از 80 هزار مگاوات تخمین زده می‌شود.

جذب نشدن سرمایه‌های جدید در این حوزه به کاهش ظرفیت تولید و تامین نیازهای کشور منجر شده است و عملا امروز نتیجه بی‌توجهی به این حوزه را مشاهده می‌کنیم.
علاوه بر این همانطور اشاره شد، به دلیل آنکه بیشتر نیروگاه‌های ایران برای تولید برق به ذخایر آبی احتیاج دارند کاهش شدید بارندگی در سال آبی جاری تاثیر مستقیم در کاهش تولید برق نیروگاه‌ها داشته است.

از سوی دیگر گرمای هوا امسال زودتر از سال‌های گذشته آغاز شده و همین امر باعث افزایش مصرف برق و استفاده بیشتر از وسائل سرمایشی در سطح کشور شده است تا جایی که میزان مصرف فعلی برق در مقایسه با سال‌های گذشته به شدت افزایش یافته است. 

وزارت نیرو می‌گوید که امروز میزان مصرف و تقاضا برای برق حدودا 9000 مگاوات بیش از ظرفیت تولید است و از این رو شرایط دشوار شده است.
گفتنی است برآوردهایی که از مصرف برق در ایران وجود دارد، نشان می‌دهد که حدود یک سوم از میزان برق مصرفی کشور به خانه‌ها اختصاص دارد و دو سوم دیگر در بخش‌های صنعتی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

به همین دلیل شاید یکی از راه حل‌ها برای صرفه‌جویی در مصرف برق این باشد که وزارت نیرو و توانیر به جای قطع گسترده برق خانگی آن هم بدون اطلاع قبلی که منجر به ایجاد اختلال در زندگی مردم ‌شده، به مدیریت مصرف برق و نظارت و قطع برق واحدهای صنعتی و تجاری پرمصرف توجه ویژه داشته باشد زیرا این مجموعه‌ها عموما به دلیل دریافت برق یارانه‌ای هیچ توجهی به هدررفت آن و لزوم صرفه‌جویی ندارند.

در کنار این اقدام می‌توان مشترکان خانگی پرمصرف را نیز مشخص کرده و برای مدتی طولانی‌تر برق آنها را قطع کرد تا در مجموع نیاز به خاموشی گسترده کمتر پیش بیاید و در صورتی که همچنان نیاز به قطعی شبکه خانگی عمومی بود مسئولان باید قبل از آن از طریق رسانه‌های عمومی مردم در جریان جدول ساعت و منطقه خاموشی قرار بگیرند تا بتوانند برای کارهای روزانه خود حداقل برنامه‌ریزی را انجام دهند. عدم تطبیق خاموشی ها با جداول منتشر شده حکایت از بی‌تدبیری و ضعف مدیریتی در وزرات نیرو دارد که همین موارد باعث افزایش نارضایتی مردم در روزهای اخیر شده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال
یارانه بهمن دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
روسیه تهدید دائمی را تحمل نمی کند
توافق با ایران ظرف 10 روز آینده مشخص می‌شود
با نگرانی عمیق از دستگیری برادرم مطلع شدم
برگزاری محفل انس با قرآن کریم با حضور رهبر انقلاب اسلامی
ادامه اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
شروع نشست شورای صلح غزه بدون حضور نماینده فلسطین
واحدهای 2و3 نیروگاه هسته ای بوشهر تکمیل می شود
صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر فردا اعلام می شود
نقض مجدد آتش‌بس در لبنان از سوی رژیم صهیونیستی
رشد مبادلات تجاری ایران و تاجیکستان
خانه تکانی با آب شرب ممنوع!
مخالفت سناتور امریکایی با جنگ امریکا و ایران
آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای احداث پایگاه نظامی گسترده در غزه
شیب ملایم افزایش قیمت دلار آزاد
ثبت نام بیش از 22 هزار نفر در انتخابات شوراهای روستا
روزانه 2500 کارت سوخت یک‌روزه تحویل متقاضیان می‌شود
بادبان‌های برافراشته بر دریای وابستگی
واریز عیدی 10 میلیون تومانی بازنشستگان کشوری آغاز شد
اوسمار می‌تواند شرایط پرسپولیس را تغییر دهد
کیفرخواست قاتل شهید بخشیان صادر شد
آمریکا به دنبال کنار زدن روسیه از بازارهای انرژی جهانی است
چه کسانی منتظر یارانه نباشند؟ همراه با جزئیات
پایبندی اسرائیل به قطعنامه‌های شورای امنیت ضروری است
بازنگری قیمت گندم در دستور کار دولت
گروسی: در خطر بودن فرصت دیپلماسی با ایران، نیاز به سرعت در گفت‌وگوها
پنجمین شارژ کارت‌های بانکی «یسنا» در سال جاری
سازمان ملل نگران نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری
افزایش چشمگیر قیمت آش و حلیم نسبت به سال گذشته
قیمت مسکن ملی پرند مشخص شد + شرایط خرید
ایالت‌های آمریکا علیه ترامپ: بودجه انرژی پاک را آزاد کنید
آمادگی اقتصادی و نظامی کشور پشتوانه مذاکرات هسته‌ای است
دیدار فرمانده نیروی دریایی ایران با همتایان آفریقای جنوبی و سریلانکا
وزیر علوم: دانشگاه‌ها باید به ماموریت اصلی خود بازگردند
تراکتور رکورد درآمدزایی باشگاه‌های ایران را شکست
اعتراض گسترده کنگره آمریکا به سیاست‌های تهاجمی ترامپ
پایان رزمایش مشترک ایران و روسیه
شمع توسعه در باد ناترازی
قیمت نفت در بازار آسیا افزایش یافت
واردات برنج باز شد اما نقدینگی کافی برای تامین محموله‌ها وجود ندارد
زاکربرگ : ایجاد محدودیت سنی در اینستاگرام دشوار است
کالابرگ مادران و کودکان شارژ شد