×
سیاسی
شناسه خبر : 73275
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/04/13 ساعت 17:21
بازی خروج از افغانستان و سوالاتی که هرگز پاسخ داده نشد!

نورنیوز بررسی کرد؛

بازی خروج از افغانستان و سوالاتی که هرگز پاسخ داده نشد!

آمریکا و ناتو در حالی پس از 11 سپتامبر 2001 به بهانه انفجار برج‌های دوقلوی تجارت جهانی در نیویورک لشگرکشی به افغانستان را آغاز کردند که جورج دبلیو بوش در کنگره آمریکا ادعا کرد؛ ما برای مبارزه با تروریسم و تحقق امنیت در جهان به افغانستان حمله می‌کنیم و هر که با ما نیست علیه ماست!

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: طی هفته‌های اخیر نیروهای آمریکایی و ناتو خروج ظاهری خود از افغانستان را آغاز کرده‌اند، به این معنا که از تعداد نیروها کاسته اما بر کیفیت باقی‌ماندگان افزوده‌اند. 

این خروج ظاهری در حالی صورت می‌گیرد که مجموعه‌ای از سوالات همچنان اذهان عمومی جهان را به خود مشغول داشته و اشغالگران افغانستان هیچ پاسخی به آن نداده‌اند. 

نخست آنکه؛ آمریکا و ناتو در حالی پس از 11 سپتامبر 2001 به بهانه انفجار برج‌های دوقلوی تجارت جهانی در نیویورک لشگرکشی به افغانستان را آغاز کردند که جورج دبلیو بوش در کنگره آمریکا ادعا کرد؛ ما برای مبارزه با تروریسم و تحقق امنیت در جهان به افغانستان حمله می‌کنیم و هر که با ما نیست علیه ماست!

اکنون پس از نزدیک به 20 سال اما؛ آمریکا در حالی اقدام به کاهش نیرو در افغانستان کرده که این سوال اساسی از سوی افکار عمومی جهان مطرح است که آیا امنیت در جهان برقرار شده و تروریسم پایان یافته است؟ 

شواهد نشان می‌دهد که نه تنها این اشغالگری به نابودی تروریسم منجر نشده بلکه ابعاد جدیدی از تروریسم را ایجاد کرده که گروه‌هایی همچون داعش، النصره، احرار الشام، بوکوحرام و... تنها بخشی از این تروریست‌ها هستند. 

در همین حال این سوال مطرح است که آمریکایی که ادعای مبارزه با تروریسم را سر می‌داد چگونه از یک سو خود مجری تروریسم دولتی بوده و از سوی دیگر چگونه از رژیم‌های تررویستی همچون رژیم صهیونیستی و سعودی حمایت می‌کند در حالی که هزاران انسان بی‌گناه در فلسطین و یمن قربانی تروریسم دولتی این رژیم‌ها هستند؟ 

نکته مهم آنکه؛ جرج بوش رئیس جمهور وقت آمریکا در کنگره در تشریح ابعاد جنگ افغانستان از آن با عنوان جنگ صلیبی یاد کرد. هر چند که او این ادعا را پس گرفت اما این سوال باقی است که آیا واقعا آمریکا از اجرای این تفکر خودداری کرد یا اینکه کشتار و آواره سازی میلیون‌ها مسلمان در افغانستان و عراق و سایر کشورهای غرب آسیا به واسطه نظامی‌گری آمریکا و حمایتش از تروریسم، اجرای همان جنگ صلیبی بوده است؟ 

دوم آنکه ملت افغانستان پس از 20 سال اشغال کشورشان این سوال را دارند که حاصل این حضور برای کشورشان چه بوده است؟ در حوزه وعده پیشرفت و توسعه، کارنامه اشغالگران قابل توجه است چنانچه بخش توسعه سازمان ملل (UNDP) در  گزارش خود در باره توسعه انسانی در افغانستان گفته که این کشور در سال ۲۰۱۹ با داشتن شاخص توسعه انسانی برابر با ۰.۵۱۱ در پایین‌ترین رده توسعه انسانی در میان کشورهای جهان قرار دارد. 

در این گزارش آمده که افغانستان در میان ۱۸۹ کشور جهان در رده بین ۱۶۹ الی ۱۸۹ قرار دارد. در حوزه تلفات انسانی نیز سازمان ملل متحد طی گزارشی اعلام کرد که طی سال 2020میلادی 3 هزار و 35 غیر نظامی در افغانستان کشته و 5 هزار و 782 شهروند دیگر این کشور زخمی‌ شده‌اند. در این سال  تعداد تلفات کودکان 2.619 (30 درصد) و زنان 1.146 (13 درصد) است.

از سوی دیگر به گزارش دانشگاه براون آمریکا  حداقل چهل و هفت هزار شهروند غیرنظامی افغانستانی در حملات آمریکایی‌ها کشته شده‌اند. نزدیک به 69 هزار سرباز ارتش افغانستان کشته شده‌اند. دو میلیون و 700هزار افغانستانی مجبور به مهاجرت به خارج شده‌اند و چهار  میلیون افغانستانی آواره جنگی و مجبور به مهاجرت داخلی شده‌اند. 

اکنون پس از گذشت 20 سال از اشغال در حالی اشغالگران، به ظاهر این کشور را ترک می‌کنند که وضعیت امنیتی آن نه تنها بهتر نشده بلکه طی هفته‌های اخیر جنگ داخلی در این کشور شدت گرفته است و می‌رود تا میلیون‌ها قربانی برجای گذارد.

سوال اینجاست که اشغالگران در طول 20 سال چه بر سر افغانستان آورده‌اند که این کشور همچنان رتبه نخست تولید مواد مخدر را دارد و غرق در جنگ داخلی نیز شده است؟ 

سوم آنکه؛ مردم آمریکا از دولتمردان این سوال را دارند که حاصل این اشغالگری چه بوده است؟ آمارها نشان می دهد که دو هزار و 442 سرباز آمریکایی کشته و بیش از بیست هزار و 600 نفرشان مجروج و معلول شده و هزینه اشغال افغانستان تا دو تریلیون و 260 میلیارد دلار بوده است.

بر اساس این آمار، 30 درصد کهنه سربازان بازگشته از جنگ افغانستان دچار بحران روحی شده و بخش قابل توجهی از آنها نیازمند کمک‌های غذایی هستند. در کنار تلفات انسانی و هزینه‌های مادی، هزینه‌های معنوی سنگینی نیز به مردم آمریکا تحمیل شده، چنانچه سربازان آمریکایی و خانواده‌های آنان که زمانی خود را ناجی جهان می‌شناختند و بدان افتخار می‌کردن، اکنون به این باور رسیده‌اند که اشغالگری ناقض امنیت جهان و حامی تروریسم بیش نیستند. 

این سوالات در حالی مطرح است که دولتمردان آمریکا هیچ پاسخی به آنها نداده‌اند و شاید بتوان گفت که برای فرار از پاسخگویی به این سوالات است که آمریکایی‌ها هنگام خروج از افغانستان، با ایجاد جنگ داخلی به دنبال حاشیه‌سازی هستند تا از بازخواست جهانی در امان بمانند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
بلاگر منتشرکننده لایو ضرب‌وجرح زنان در تهران بازداشت شد
تناقض تحریم‌ها
به راه‌حل بیندیشیم
تحلیل واکنش گروه های شیعی به حمله آمریکا- سعودی به عراق
خط و نشان جنگی نتانیاهو برای فرار از حکم بازداشت بین‌المللی
وضعیت نگران‌کننده ایمنی هتل‌های تهران؛ ثبت 90 آتش‌سوزی در سال‌های اخیر
آغاز دومین آزمون ملی علوم پزشکی با رقابت بیش از 10 هزار داوطلب
خلیج فارس و کابوس امنیتی؛ وقتی ناجی خود بحران‌ساز است
تجاوز مجدد ارتش تروریستی آمریکا به ایران؛ پاسخ قاطع نیروهای مسلح با حملات موشکی آغاز شد
پنتاگون بزرگ‌ترین قرارداد تسلیحاتی خود را امضا کرد
خیز بلند تهران و اسلام‌آباد برای تجارت 10 میلیارد دلاری
بیشترین سفرها به شمال کشور از کدام مسیرها انجام شد؟
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 8 مرداد 1405+ وضعیت استانها
واکنش سفارت ایران در غنا به توییت ترامپ: شجاعت جان می‌بخشد،ریاست‌جمهوری آمریکا جان می گیرد
چند توصیه به بیماران دیابتی در سفر اربعین
سی‌ان‌ان: عربستان در حال کشیده شدن به جنگی ناخواسته است
تکمیل حلقه مفقوده کریدور شمال-جنوب در گرو اقدام روسیه
انفجارهای مهیب کی‌یف را لرزاند؛ مردم به ایستگاههای مترو پناه بردند
چشم‌انداز تجارت 10میلیارد دلاری میان ایران و پاکستان
کارشکنی تازه آمریکا در مسیر دیپلماسی؛ تحریم‌های موازی خزانه‌داری همزمان با ادعای تفاهم
موج محکومیت حملات آمریکا و عربستان به عراق؛ از تهران تا صنعا و بغداد
واردات ربات‌های انسان‌نمای چینی به آمریکا ممنوع شد
سنتکام چگونه دکترین حقوق دریاها را در تنگه هرمز زیر پا گذاشت؟
آماده‌باش کامل در اوکراین؛ زلنسکی از حمله قریب‌الوقوع مسکو خبر داد
5 راهکار تناسب اندام به جای دراز و نشست
ترور ناجوانمردانه مأمور حافظ امنیت در ایرانشهر؛ عملیات تعقیب آغاز شد
کارنامه نیمه اول، دستورکار نیمه دوم
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر و فرستاده ویژه آمریکا درباره تحولات منطقه
شهادت 4 پاسدار مأمور تأمین امنیت اربعین در حمله به عراق
سپاه: بستن یک حساب کاربری، هرگز نمی‌تواند صدای حق را خاموش سازد
یادی از  خالق خاطرات شیرین سینمای ایران تهران،/چهارشنبه/ مجلس ترحیم زنده یاد اکبر عبدی
آیت‌الله نورمفیدی: تهمت به مسئولان از مرز اخلاق و قانون گذشته است
گزارش تصویری | مراسم یادبود مرحوم اکبر عبدی در مسجد جامع شهرک غرب
دستگیری عاملان شهادت 2 بسیجی در مشهد
شعله‌ها در هورالعظیم فروکش کردند
بررسی ابعاد حمله جنایتکارانه اوکراین به کشتی آنا در دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه
سخنگوی شورای نگهبان: هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است
امدادرسانی به 187 نفر در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
50 تن مواد پتروشیمی احتکاری در ساری کشف شد
تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران
حادثه آسانسور در کرج جان یک نفر را گرفت
تکذیب حمله به کشتی باربری در سواحل فریدونکنار
انفجارهای شدید سلیمانیه عراق را لرزاند
سرپرست وزارت دفاع: خون شهدای اقتدار، توان بازدارندگی ایران را استوارتر از گذشته خواهد کرد
مخالفت بوئینک با تولید موشک‌های پاتریوت در اوکراین
برنامه امتحانات نهایی برگزارنشده پایه دوازدهم 4 استان جنوبی منتشر شد
پیشنهاد تشکیل بلوک نظامی بریکس
تنها نقشه راه؛حفظ امنیت ملی
رایزنی وزرای خارجه قطر و آلمان درباره کاهش تنش‌ها در منطقه
عارف: هیچ بهانه‌ای برای کم‌کاری در توسعه روابط با آفریقا پذیرفته نیست