×
فرهنگی
شناسه خبر : 73249
تاریخ انتشار : شنبه 1400/04/12 ساعت 17:40
دولت سیزدهم؛ مسئله کنکور و مافیای آموزشی

نورنیوز بررسی کرد؛

دولت سیزدهم؛ مسئله کنکور و مافیای آموزشی

دولت سیزدهم برای کاهش نابرابری آموزشی باید طرحی جامع برای لغو کنکور و سامان‌دهی مدارس غیرانتفاعی داشته باشد و الا نمی‌توان با وجود این دو بستر بازتولید بی‌عدالتی، امیدی به گسترش عدالت آموزشیِ مصرح در قانون اساسی داشت.

نورنیوز ـ گروه جامعه: سال ۸۶ بود که طرح «نحوه پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی» در مجلس تصویب شد و قرار بود بر اساس این قانون نقش کنکور در پذیرش دانشجو به مرور کمتر و در نهایت تا سال ۹۰ کلاً حذف شود.

روزهای پایانی هفته گذشته اما؛ کنکور سراسری 1400 در حالی برگزار شد که تقریبا تغییر قابل توجه و محسوسی در فرآیند آن نسبت به آنچه قانون مطالبه کرده، رخ نداده بود.

فرآیند جذب دانشجو در آموزش عالی از طریق کنکور که در سالیان اخیر با انتقادهای فراوان کارشناسان و خانواده‌ها همراه بوده، آسیب‌های فراوان روحی و روانی به دانش آموزان و جامعه وارد کرده است.

از سوی دیگر؛ فشار اقتصادی کنکور بر دوش خانواده‌ها مسئله کوچکی نیست، زیرا به واسطه نقش کلیدی کنکور در ورود به دانشگاه‌ها، طی سالیان متمادی جریان سوداگر قدرتمندی در کنار کنکور ایجاد شده است که با تست فروشی و انواع و اقسام کتاب‌های کمک آموزشی و آزمون‌های شبیه‌سازی شده بهره مالی بسیار بالایی از سفره کنکور نصیب خود کرده و فشار مالی زیادی بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

این جریان که می‌توانیم مافیای کنکور به آن بگوییم اما تاکنون اجازه نداده که حذف کنکور به نتیجه برسد. هم اکنون یک سفره‌ای به‌ نام کنکور باز است که از این سفره ١٥ هزار میلیارد تومانی افرادی بهره می‌برند که نمی‌گذارند این سفره جمع شود.

دولت سیزدهم اگر به دنبال برقراری عدالت آموزشی و کمک به پیشرفت حقیقی و کشف استعدادهای جوانان ایرانی است باید برای فرآیند معیوب جذب و استعدادسنجی آموزش عالی فکری اساسی کند.

باید توجه داشت که مافیای کنکور تاکنون با وجود مصوبات مجلس و تلاش برخی وزرای آموزش و پرورش همچنان وجود دارد و به یک بازیگر مهم در نظام آموزشی کشور تبدیل شده است پس مبارزه با آن نیاز به اهتمام جدی و برنامه‌ریزی دقیق از طرف دولت و نهادهای مسئول دارد.

تصویب طرح‌هایی در مجلس مانند آنچه در هفته‌های گذشته مبنی بر افزایش سهم نمرات تحصیلی در امتیاز نهایی دانش آموزان رقم خورد، نمی‌تواند چنانچه باید تاثیری در کم کردن نابرابری آموزشی داشته باشد، چرا که از این به بعد علاوه بر موسسات آموزشی و کلاس‌های کنکور، نقش مدارس غیرانتفاعی نیز در تعمیق بی‌عدالتی بیشتر شده و دانش‌‌آموزانی که در این مدارس مشغول تحصیل هستند قاعدتا امکان موفقیت بیشتری برای ورود به دانشگاه خواهند داشت.

دولت سیزدهم برای کاهش نابرابری آموزشی باید طرحی جامع برای لغو کنکور و ساماندهی مدارس غیرانتفاعی داشته باشد و الا نمی‌توان با وجود این دو بستر بازتولید بی‌عدالتی، امیدی به گسترش عدالت آموزشی به عنوان یکی از موارد تصریح شده در قانون اساسی داشت.

در این راستا و به فراخور تغییرات جمعیتی و افزایش ظرفیت‌های دانشگاه‌های کشور می‌توان نمونه‌هایی مانند آنچه در برخی کشورها اجرا شده است را مورد ارزیابی قرار داد، مثلا مواردی که در آنها ورود به آموزش عالی صرفا با علاقه به ادامه تحصیل صورت می‌پذیرد و دانشجو در روند تحصیل با طی مراحل و آزمون‌هایی می‌تواند به عنوان دانشجوی موفق فارغ‌التحصیل شود و در صورت عدم توانایی اتمام دوره‌های آموزشی از ادامه مسیر باز می‌ماند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
درخواست سناتور آمریکایی برای اخراج وزیر جنگ به دلیل حمله به مدرسه میناب
درخواست مقامات بخش انرژی آمریکا برای پایان فوری جنگ
آغاز موج 44 عملیات وعده صادق 4/شلیک انبوه موشکهای نقطه زن و فوق سنگین به شمال اراضی اشغالی
واکنش قالیباف به هدف قرار دادن هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی
موج43 عملیات وعده صادق4 /ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکاغیرعملیاتی شد
معافیت واردات کالا‌های اساسی از استان‌های مرزی
سازمان اطلاعات سپاه: نو داعشی‌ها ضربه‌ای دردناک خواهند خورد
ترکیه: اسرائیل به دنبال بی ثبات کردن دائمی منطقه است
آمریکا به شهروندانش برای ترک خاک عراق هشدار داد
پیام تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه عمان
دعوت آیت الله آملی لاریجانی برای حضور حماسی در راهپیمایی روز قدس
ایروانی: ادعای کناره گیری ایران از مذاکرات هسته‌ای کاملاً نادرست است
سردار فدوی: در آستانه تحقق پیروزی بزرگ در ماه رمضان هستیم
سقوط هواپیمای سوخت رسان آمریکا با شش کشته در غرب عراق
هشدار بی سابقه ایران درباره هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی
واکنش تیم ملی فوتبال و قلعه‌نویی به تهدید ترامپ برای حذف ایران از جام جهانی
توافق سران پاکستان و عربستان بر همکاری نزدیک برای صلح منطقه‌ای
سناتور آمریکایی: روند جنگ «بشدت فاجعه‌بار» پیش می‌رود
از مذاکرات هسته‌ای تا قیمت نفت؛ پاسخ عراقچی به 2 ادعای مقام‌های آمریکایی
دبیرکل سازمان ملل: کاهش تنش و گفتگو تنها راه خروج از جنگ است
سردار موسوی: با هر غلط اضافه دشمن جبهه‌های دیگری گشوده خواهند شد
نیروهای مسلح عراق: اجازه نمی‌دهیم عراق به صحنه تسویه‌حساب‌ها تبدیل شود
سردار سپاه: ایران توانایی اداره یک جنگ طولانی‌مدت را دارد
بقائی: قطعنامه شورای امنیت، نشان‌دهنده زوال این شورا است
انصاری: ورزشکاران ایرانی عاشق کشورشان هستند
پزشکیان درگذشت معاون نخست وزیر عمان را تسلیت گفت
تجمعات ضدآمریکایی و اسرائیلی ایرانیان باز هم برگزار شد
دعوت سید حسن خمینی از مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
دعوت سپاه از اقشار و آحاد مختلف مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
نقش امارات در حمله به تاسیسات نفتی عربستان
حمله موشکی حزب‌الله به محل تجمع نیروهای پیاده ارتش صهیونیستی
زاخارووا: آمریکا و اسرائیل به میز مذاکره بازگردند
نخستین پیام رهبر جدید انقلاب در صدر اخبار رسانه‌های آمریکایی
قرارگاه خاتم الانبیا: حمله به بنادر ایران واکنش ویران‌کننده‌ای به‌دنبال دارد
پیام خانواده سپهبد شهید سید عبدالرحیم موسوی به مناسبت انتخاب رهبر جدید
اعلام "هفته وحدت و انسجام ملی" از سوی معاون اول رئیس‌جمهور
تماس تلفنی نخست وزیر هند و پزشکیان
واکنش قالیباف به لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب
رهبر انصارالله یمن: اسرائیل درصدد نابودی مسجدالاقصی است
بازتاب گسترده اولین پیام مقام معظم رهبری در رسانه‌های مطرح جهان
شهرک‌ها و پایگاه‌های صهیونیستی زیر آتش حزب الله
لغو اعزام تیم ملی وزنه برداری به مسابقات قهرمانی آسیا
ژاپن: نیروی نظامی به تنگه هرمز اعزام نمی‌کنیم
سخنگوی کاخ سفید: هیچ تهدیدی از سوی ایران علیه سرزمین ما وجود ندارد
روز قدس فریاد حمایت از تمام مظلومان جهان است
پیام رئیس قوه قضاییه برای حضور مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس
نورنما | روز جهانی قدس گرامی‌باد
خبر مهم برای تاکسی‌های آسیب دیده از جنگ
پیام تسلیت مدیرکل دفتر موسیقی برای درگذشت حمید هیراد
مومنی: یکی از رویکردهای دشمن بی‌ثباتی در داخل است