×
اقتصادی
شناسه خبر : 73137
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/04/09 ساعت 15:58

بازگشت التهاب به بازار مرغ و ادامه بی تدبیری‌ مسئولین

این روز‌ها دوباره التهاب به بازار مرغ بازگشته است و در برخی از شهر‌ها خبر‌هایی مبنی بر سهمیه بندی مرغ به گوش می‌رسد. قیمت مرغ نیز رو به افزایش بوده و هم اکنون در برخی مناطق حدود 5 هزار تومان گرانتر از نرخ مصوب به فروش می‌رسد. ریشه گرانی مرغ چیست و چه نهادی سرمنشا این وضعیت است؟

نورنیوز-گروه اقتصادی: شیوع ویروس کرونا در دو سال اخیر بدجور برخی مشاغل را تحت تاثیر قرار داد. به عنوان نمونه مرغداران از این مسئله به شدت آسیب دیدند. با شیوع ویروس کرونا بیشتر رستوران ها و مجالس تعطیل شدند و همین مسئله موجب شد تا مصرف گوشت مرغ به شدت کاهش یابد.

به گزارش تابناک اقتصادی، از سوی دیگر، عدم برنامه ریزی صحیح وزارت جهاد کشاورزی در مسئله جوجه ریزی موجب شد تا در برهه ای از زمان مازاد عرضه مرغ پیش آید و در نتیجه ضرر سنگینی به مرغداران وارد شود و در نتیجه مرغداران برای تنظیم بازار مرغ جوجه ریزی را کاهش دادند. در اوایل سال گذشته بود که زنده به گور کردن جوجه ها دل هر ایرانی را به درد آورد.

بعد از ماجرای زنده به گور کردن جوجه ها دیگر بازار مرغ روی آرامش به خود ندید. کم کم صف های طولانی جلوی درب مرغ فروشی ها شکل گرفت و آن قدر قیمت مرغ بالا رفت که این کالا سهمیه بندی شد و به متقاضیان با کد ملی مرغ فروخته می شد. حتی قرارگاهی برای تنظیم قیمت مرغ راه اندازی شد.

به هر صورت، اوایل سال جاری بود که حبیب اسدالله نژاد نایب رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی طی مصاحبه ای با خبرنگار تابناک اقتصادی وعده داد که از اواخر فروردین ماه قیمت مرغ کاهش یابد. وی گفت: اواخر فروردین ماه هم ما همیشه به صورت سنتی با کاهش شدید قیمت مرغ و افزایش عرضه مواجه هستیم.

دوباره این روزها بازار مرغ با چالش جدی مواجه شده است و خبرها حکایت از پرواز دوباره قیمت مرغ در تابلو فروشگاه ها دارد. مرغی که قرار بود با تشکیل قرارگاه مرغ و با افزایش قیمت 5 هزار تومانی آن با قیمت 25 هزار تومان به دست مصرف کننده برسد این روزها کمتر از 30 هزار تومان نیست.

به عنوان نمونه سید اصغر حسینی‌بهارانچی رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز و مرغ اهواز طی مصاحبه ای در مورخه 7 تیر 1400 با اشاره به اینکه وضعیت موجودی مرغ در بازار اهواز خوب است اما فعلا گرانی آن به معضل تبدیل شده است و هر کسی بسته به وجدان خود، یک قیمت برای خود دارد، افزود:  در اهواز از فروشندگان مرغ تا توزیع‌کنندگان آن، هر کسی هر کاری که دلش می‌خواهد انجام می‌دهد. قیمت مرغ در اهواز هر کیلوگرم از ۳۲ تا ۳۳ هزار تومان است و به ندرت مرغ با قیمت مصوب ۲۹ هزار تومان پیدا می‌شود.

محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی طی مصاحبه ای در مورخه 8 تیرماه 1400 درباره قیمت تمام شده گوشت مرغ گفت: با توجه به شرایط موجود و نوسان لحظه‌ای قیمت نهاده‌ها نمی‌توان نرخ تمام شده تولید برای مرغ تعیین و اعلام کرد. وی افزود: قیمت مصوب مرغ زنده ۱۷ هزار تومان و قیمت مصوب مرغ گرم ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است اما فقط میادین میوه و تره بار مرغ را به این قیمت عرضه می‌کنند و در فروشگاه‌های سطح شهر، قیمت بالاتر از این میزان و بسته به نقاط مختلف بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان است.

همچنین شنیده ها حکایت از آن دارد که در برخی شهرها دوباره مرغ سهمیه بندی شده است و حتی زمزمه های کوپنی شدن آن به گوش می رسد. دلیل این مسئله نبود دان مرغ عنوان شده است.

در این باره محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی طی مصاحبه ای در مورخه 7 تیرماه 1400 اظهار داشت: امکان بازگشت صف و سهمیه‌بندی مرغ وجود دارد. زیرا مرغداران برای تهیه خوراک طیور دچار مشکل شده‌اند و این موضوع میزان جوجه‌ریزی آنها را در دوره‌های بعدی تولید تحت تاثیر قرار می‌دهد. وی افزود: بسیاری از مرغداران هم نزدیک به هشت ماه است که از سامانه بازارگاه دان مرغ خریده‌اند اما هنوز خوراکی به آنها تحویل داده نشده است. یوسفی درباره احتمال کوپنی شدن مرغ گفت: بعد از جنگ تحمیلی و در سال ۱۳۵۹ به بعد کوپن کالاهای اساسی باب شد و با توجه به گرفتاری‌های تامین کالاهای اساسی احتمال دارد مرغ کوپنی در قالب سامانه و طرحی با اسم دیگر دوباره ظهور کند.

یوسفی درباره اینکه آیا پیش بینی می‌کنید قیمت مرغ با این وضعیت طی هفته‌های آینده افزایش پیدا کند؟ اظهار داشت: در حال حاضر بحث اصلی که مطرح است، مسئله بودن و نبودن است. زمانی که دان در اختیار مرغداران قرار نگیرد، جوجه ریزی نیست و براساس برنامه ریزی و پیش بینی‌های انجام شده، صورت نخواهد گرفت و واحدهای مرغ مادر نیز تولید خود را کاهش می‌دهند. بنابراین این احتمال وجود دارد که با کاهش شدید تولید مواجه شویم.

این بازگشت بحران به بازار مرغ و نبود دان در حالی است که مسئولیت ثبت سفارش نهاده های دامی از 22 فروردین ماه سال جاری به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شد. محمدصادق مفتح قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در 22 فروردین ماه سال جاری در این باره اظهار داشت: بر اساس تصمیمات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، مسئولیت و اختیار ثبت سفارش، تعیین اولویت و تخصیص ارز نهاده‌های دام، طیور و کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شد.

گفتنی است که دامداران نیز با نبود نهاده های دامی رو به رو شده اند به طوری که هم اکنون به دلیل کمبود یا نبود نهاده ها حتی دام های آبستن خود را به کشتارگاه ها می سپارند.

به هر صورت هر چند که هم اکنون شاهد کمبود مرغ و گران فروشی آن در بازار هستیم اما ریشه این مشکلات به نبود نهاده های دام و طیور باز می گردد و مسئول مستقیم آن نیز وزارت جهاد کشاورزی است. اگر نهاده های دام و طیور به موقع و به اندازه به فعالان صنعت دامداری و مرغداری برسد، شاهد گرانی یا کمبود در بازار نخواهیم بود.


تابناک
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر کشور: امروز راهی جز توسعه حمل و نقل عمومی نداریم
بدرقه ملی پوشان کشتی به مسابقات زاگرب
هشدارمقام حزب‌الله نسبت به سونامی انسانی در لبنان
رفیع‌زاده: سامانه های سازمانی باید به پایگاههای اطلاعاتی متصل شود
اسلواکی نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی کند
دور سوم مذاکرات فنی ایران و آژانس در وین برگزار شد
عکس های منتخب ایران ؛ شنبه 16 شهریور 1404
ریزش پل در کربلا/تعداد مصدومان
برگزیدگان هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند
شهربانو منصوریان برای ششمین‌بار قهرمان جهان شد
زمان پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد+فیلم
نورنما | لحظه تشکیل یک جزیره در میان آب‌های بی‌انتهای اقیانوس
ترکیه ادعای رسانه‌ رژیم صهیونیستی درباره تلاش آنکارا برای ترور وزیر امنیت داخلی را رد کرد
مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران: خانواده‌ها زمان ثبت‌نام وجه پرداخت نکنند+فیلم
مودی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند
سبد غذایی؛ قافله عقب مانده درآمد
مدافع سابق تیم ملی ایتالیا در راه تهران؟
استقرار 10 «اف-35» آمریکا در کارائیب برای حمله محتمل به ونزوئلا
عراقچی: هر وقت آمریکا آمادگی مذاکره عادلانه و با احترام داشته باشد مذاکره را آغاز می‌کنیم
نحوه پرداخت خسارت وسایل منازل آسیب‌دیده در دفاع مقدس 12 روزه اعلام شد+فیلم
پرتغال(5) - ارمنستان (0) |پرتغال همچنان با ستاره 40 ساله خود می‌درخشد + خلاصه بازی
انگلیس(2) - آندورا(0) | شروعی آهسته و بی‌روح در رقابت‌های انتخابی جام جهانی + خلاصه بازی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام + خلاصه بازی
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
X
آگهی تبلیغاتی