×
فرهنگی
شناسه خبر : 73113
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/04/08 ساعت 13:58
سفر سرباز معلمان با ارابه مرگی که کمربند و ترمز دستی هم نداشت

هیچ مسئولی، فاجعه مرگ‌های جاده‌ای را گردن نگرفت

سفر سرباز معلمان با ارابه مرگی که کمربند و ترمز دستی هم نداشت

یکی از مصدومان اتوبوس سربازان می‌گوید:«اتوبوس اصلا کمربند نداشت. فقط صندلی راننده کمربند داشت. ما همان جا که می‌خواستیم حرکت کنیم گفتیم که این اتوبوس کمربند ندارد، حتی گفتیم اگر در راه چک کنند، مشکل ایجاد می‌شود، اما گفتند نه در راه کسی را چک نمی‌کنند.»

نورنیوز-گروه جامعه: در پی حادثه ترمز بریدن هشتم تیرماه تا کنون دستکم 5 نفر سربازمعلم جان خود را از دست داده‌اند و 18 نفر مجروح شده‌اند، گزارش‌ها می‌گویند 2 نفر دیگر از مجروحان نیز در بیمارستان جان باخته‌اند اما رسانه‌های خبری تا کنون نام آنها و قعطیت خبر را تایید نکرده‌اند. این سرباز معلم‌ها قرار بود از سیستان و بلوچستان برای گذراندن دوره‌ آموزشی به یگان‌های خود اعزام شوند.

به گزارش همشهری، در میانه راه راننده اتوبوس گفته که اتوبوس ترمز بریده است. سپس اتوبوس بعد از طی مسافتی با سرعت 130کیلومتر بدون ترمز که در حدود بیست دقیقه طول می‌کشد از مسیر خود منحرف شده و واژگون می‌شود و بعد از برخورد با یک تریلی در نهایت متوقف می‌شود.

گزارش همشهری حکایت از آن دارد که این اتوبوس حتی ترمز دستی نداشته و شاگرد راننده با سنگ آن را متوقف می‌کرده است و در طول مسیر هم مسافران به وضعیت آن اعتراض کرده‌اند. یکی از مصدومان واقعه گفته «اتوبوس اصلا کمربند نداشت. فقط صندلی راننده کمربند داشت. ما همان جا که می‌خواستیم حرکت کنیم گفتیم که این اتوبوس کمربند ندارد، حتی گفتیم اگر در راه چک کنند، مشکل ایجاد می‌شود، اما گفتند نه در راه کسی را چک نمی‌کنند.» لازم به ذکر است که برخی از جان‌باختگان در پی پرتاب شدن از اتوبوس به بیرون فوت کرده‌اند. دیگر سربازان حاضر در اتوبوس هم گفته‌اند که اتوبوس از ابتدا مشکل داشته و چند بار در راه تسمه پاره‌ کرده است.

از سوی دیگر، اتوبوس مذکور در طول مسیر چندین بار به دلایل مختلف متوقف شده است. از جمله اینکه اتوبوس در یک ایست بازرسی برای 2 ساعت متوقف می‌شود و تمام اجزای آن از جمله موتور باز شده و مورد بازرسی برای یافتن مواد مخدر قرار می‌گیرد. اما با اینحال کار نکردن ترمز دستی و نبود کمربند ایمنی در این بازرسی‌ها مسئله‌ای ایجاد نمی‌کند.

با وجود تمام شواهد و گفته‌های مسافران مسئولان در اینباره گفته‌اند «اتوبوس‌ها از تعاونی‌های معتبر گرفته می‌شود و وقتی یک نفر از سوی تعاونی به سازمان نظام وظیفه معرفی می‌شود، یعنی این خودرو و راننده دارای سطح‌های استاندارد است». به این ایشان مدعی‌اند که ترتیب خلافی صورت نگرفته و از نظر سیستمی اشتباهی در جریان نبوده است.

سرباز دیگری که رویداد 24 با او مصاحبه کرده است می‌گوید هیچ مسئولی تاکنون حتی به آنها تسلیت هم نگفته‌ است. به گفته یکی از سربازان مجروح هنوز بابت هزینه‌ها به آنها کمکی پرداخت نشده است.

در کمتر 24 ساعت قبل از این حادثه اتوبوس خبرنگاران محیط زیستی نیز در حادثه‌ای مشابه واژگون شد و دو نفر از خبرنگاران جان خود را از دست دادند. در حالی که مسئولان دستکم به حادثه تلخ خبرنگاران واکنشی، هرچند ناکافی، نشان‌ دادند، درمورد سرباز معلمانی که هنگام وظیفه جان باختند سطح مسئولیت‌پذیری از این هم کمتر بوده است.

اتوبوس‌های فرسوده و غیراستاندارد سالانه جان تعداد زیادی را می‌گیرند. به گفته رئیس اسبق پلیس راه ناجا یکی از دلایل حوادث اتوبوسی استفاده از پروفیل‌های معمولی و ساختمانی در ساخت بدنه اتوبوس به جای پروفیل‌های صنعتی است و علت این امر هم اختلاف قیمت زیاد این 2 پروفیل است و در اتوبوس‌های ساخت ایران به دلیل گرانی از پروفیل معمولی استفاده می‌شود. البته در مورد اتوبوس سربازمعلم‌ها به نظر می‌رسد که ابتدایی‌ترین امکانات ضروری همچون کمربند ایمنی وجود نداشته است.

سرباز معلمان سربازانی‌اند که دوران سربازی خود را به معلمی در مناطق تحصیلی«محروم» می‌گذرانند. آنها قادر به ادامه تحصیل در حین خدمت نیستند. محل خدمت‌شان را نمی‌توانند انتخاب کنند. باید دارای مدرک لیسانس یا فوق‌لیسانس باشند. با وجود همه این شرایط، آنها پس از پایان خدمت از هیچ‌ حق اشتغال و استخدام برخوردار نمی‌شوند.


همشهری
نظرات

آخرین اخبار
سنا تلاش دموکرات‌ها برای جلوگیری از ماجراجویی ترامپ در کوبا را ناکام گذاشت
کارشناس آمریکایی: واشنگتن به‌دنبال هر راهی برای فرار از شکست در ایران است
بدن افراد به پروتئین چقدر نیاز دارد
محاصره دریایی ایران بی نتیجه است
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر