×
اقتصادی
شناسه خبر : 73057
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/04/07 ساعت 16:27
چگونه بهترین روزها را برای دورکاری انتخاب کنیم

چگونه بهترین روزها را برای دورکاری انتخاب کنیم

خیلی‌ها این روزها از مزایای دورکاری مثل افزایش بهره‌وری، صرفه‌جویی در هزینه و زمان رفت‌وآمد به سر کار و ارتقای ریتم کار-زندگی، بهره می‌برند. افراد از اینکه بیشتر در کنار خانواده خود هستند، لذت می‌برند و طبق مطالعه جدید FlexJobs، 65 درصد کارمندان گفته‌اند می‌خواهند برای همیشه و به طور کامل دورکار بمانند و از مزایای دورکاری استفاده کنند، در حالی که فقط 4 درصد گفته‌اند، دوست دارند به صورت تمام وقت به محل کار فیزیکی برگردند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: حالا بسیاری از سازمان‌ها به این فکر افتاده‌اند که چگونه می‌توانند با ایجاد یک بستر مناسب و قوانین انعطاف‌پذیر کاری شرایط را برای یک ایجاد کار ترکیبی، به طوری که کارمندان بتوانند بخشی از کار خود را در محیط کار و بخشی را به صورت دورکاری انجام دهند، ایجاد کنند. این رویکرد جدید ممکن است به آینده کار مبدل شود، ولی سوال این است که این کار چگونه هماهنگ خواهد شد؟ آیا شرکت‌ها به کارمندان خود اجازه خواهند داد تا انتخاب کنند چه روزهایی سر کار حاضر شوند و چه روزهایی از خانه کار کنند؟ و اینکه ساعت‌های کاری به چه صورت خواهد بود؟ اگر کارمندان انتخابی داشته باشند، واضح است که به استراتژی نیاز دارد که بیشتر دیده شوند و در عین حال استرس خود را به حداقل برسانند. این مقاله به نکاتی که کارمندان باید در زمان انتخاب روزهای دورکاری‌شان در نظر داشته باشند اشاره می‌کند.

اولین روز کاری هفته: خیلی واضح است؛ ممکن است بگویید من کل تعطیلات خود را مشغول خوردن و خوابیدن بوده‌ام و هنوز برای شروع روز کاری و رفتن  سر کار بسیار گیج و منگ هستم. در قرون 18 و 19 میلادی زمانی که مردم حقوق خود را در اولین روز تعطیلات آخر هفته دریافت می‌کردند، غیبت در اولین روز کاری بسیار مرسوم بود به طوری که به عنوان دوشنبه مقدس شناخته می‌شد، چرا که برای مردم در حکم روز بعدی تعطیلات بود.  اگر از دید کاری به این روز نگاه کنید، اولین روز کاری معمولا روز تشکیل جلسه تیمی و مشخص کردن اولویت‌های بقیه روزهای هفته است. بنابراین به نظر می‌رسد بهتر است این روز را راهی محل کار شوید و دو‌رکاری را به روزهای دیگر هفته بیندازید. از سوی دیگر نشان دادن اشتیاقتان به رئیس و حاضر شدن در سر کار در اولین روز کاری هفته نیز می‌تواند ایده خوبی باشد.

روز دوم کاری: برخی از مردم ممکن است الگویی را که طبق آن روز دوم کاری هفته را به سر کار می‌روند دوست نداشته باشند، چرا که این انتخاب هفته کاری را به دو قسمت نامساوی تقسیم می‌کند. با این حال در کنار تقسیم کردن هفته، کار کردن در روزهای دوم کاری هفته احتمالا روزی است که دیگران هم ممکن است آن را انتخاب کنند.

روز سوم کاری: دورکاری در این روز برای هرکول پوآرو، کارآگاه رمان‌های آگاتا کریستی که دوستدار تقارن و نظم و ترتیب است بسیار لذت‌‌بخش است؛ دو روز کار کردن در دفتر کار و سپس یک روز در خانه و باز دو روز رفتن به سر کار و سپس دو روز تعطیلی. اما این با برنامه اکونومیست جور نیست (سومین روز کاری روز ضرب‌الاجل است). با وجود این سومین روز کاری می‌تواند روز خوبی برای انتخاب دورکاری باشد. از طرفی با توجه به اینکه اولین و آخرین روز کاری محبوب‌ترین گزینه‌های کاری هستند، کارفرمایان هم احتمالا از اینکه کارمندان این روز را برای دورکاری انتخاب کنند راضی خواهند بود.

چهارمین روز کاری: گرچه این روز نیز هفته کاری را مانند دومین‌روز کاری تقسیم می‌کند ولی به نظر می‌رسد نسبت به روز دوم کاری هفته از رضایت‌بخشی کمتری برخوردار باشد. این مساله به این دلیل است که اگر این روز را برای دورکاری انتخاب کنید باید پروسه رفت و برگشت به محل کار را در روز آخر کاری هفته تکرار کنید. نکته دیگری که درباره این گزینه وجود دارد این است که می‌توانید چهارشنبه شب برای تعطیلات برنامه‌ریزی کنید.

روز آخر کاری: مانند روز اول کاری هفته این روز هم بیش از اندازه شک‌برانگیز است؛ وقتی به همکارانتان می‌گویید روز آخر کاری را از خانه کار می‌کنید، با لبخندهای معنی‌دار به یکدیگر اشاره می‌کنند. مدیران هم در زمان‌های مختلف با شما تماس می‌گیرند تا نشانه‌هایی از دورهمی‌ها یا مسافرت‌های آخر هفته به گوششان بخورد.

اصلا نیازی به خطر کردن و ایجاد چنین شک و شبهه مدیریتی نیست. تنبل‌ها مدت‌هاست این موضوع را فهمیده‌اند که گذراندن روزهای آخر کاری در دفتر کار می‌تواند بسیار هم راحت باشد؛ همکاران ممکن است برای صرف ناهارهای طولانی ناپدید شوند و اگر بعد از ساعت 3 پشت میزتان نباشید کسی پیگیر نمی‌شود. پس اگر می‌خواهید از زیر کار در بروید، روزهای آخر کاری را به سر کار بروید و روز دیگری را برای استراحت پنهانی‌تان انتخاب کنید  و در صورتی که کارمند سخت‌کوشی هستید که می‌خواهد شهرت خود را حفظ کند، روزهای آخر کاری هفته را برای دورکاری انتخاب نکنید.

البته بسیاری از شرکت‌ها ممکن است به کارمندان اجازه دو روز دورکاری در هفته را بدهند که باعث می‌شود 10 ترکیب مختلف از روزهای دورکاری داشته باشید. برای اجتناب از ایجاد شک و شبهه ترکیب روزهای اول و آخر کاری هفته یا دو روز آخر کاری را برای دورکاری انتخاب نکنید. روز دوم و چهارم کاری می‌تواند گزینه خوبی باشد چرا که به معنای آن است که شما روزهای دیگر در دفتر کار خواهید بود.  از سوی دیگر احتمال دارد ساعات کاری شناور شوند. زود بیدار شدن این شانس را به شما می‌دهد که کار خود را ساعت 8 صبح شروع کرده و تا 4 بعد از ظهر تمام کنید و بقیه روز را برای خودتان داشته باشید. ولی در بسیاری از شرکت‌ها روسا اول صبح سر کار حاضر می‌شوند، ممکن است کارهای مشکل به شما واگذار شود. در صورتی که ظهر تا ساعت 8 بعد از ظهر به سر کار بروید، بعد از ساعت 6 دیگر کسی مزاحمتان نمی‌شود، می‌توانید به راحتی ناهار بخورید و سریال تماشا کنید. همان‌طور که قوانین در حال تغییر هستند پتانسیل سوء‌استفاده از آنها نیز رشد کرده است. کارمندان برای شکوفایی در عصر دورکاری به حیله‌گری ماکیاولی و درخشش تاکتیکی ناپلئون نیاز دارند.


دنیای اقتصاد
نظرات

آخرین اخبار
آرسنال پس از 22 سال قهرمان لیگ‌برتر شد
نیروی هوایی در جنگ علیه ایران 42 هواگرد را از دست داده است
هلاکت معاون فرمانده گروهان اسرائیلی در جنوب لبنان
ابهام در روایت آمریکا از سقوط هواپیمای سوخت‌رسان بر فراز عراق
نشست مشترک وزارت خارجه و راه برای رفع موانع تجارت و ترانزیت منطقه‌ای
حکم پرونده پژمان جمشیدی صادر شد
سازمان ملل: 206 حادثه نقض آتش‌بس در جنوب لبنان
توکلی: تنها راه شکست دشمن دعاست
قاهره: راه‌حل نظامی درباره ایران وجود ندارد
شکایت پرسپولیس از سرمربی استقلال
بختیاری‌زاده: چرا روی کریم باقری زوم نکردند؟
یک الگوی چهاربخشی در پنج بار عقب‌نشینی
لژیونرها چه زمانی به اردوی تیم ملی در ترکیه ملحق می شوند؟
حضور ناتو در تنگه هرمز به دو ماه بعد موکول شد
وزیر رژیم صهیونیستی ترکیه را کشور متخاصم دانست
ناگفته های مخبر از روز حادثه بالگرد شهید رئیسی و نگرانی رهبر انقلاب
وزیر خارجه آمریکا راهی هند می‌شود
محیط‌زیست تهران: منشأ گرد و غبار هنوز مشخص نشده است
سپاه از انفجار کنترل‌شده در محدوده باقرشهر خبر داد
ادعاهای متناقض ونس درباره ایران؛ از تهدید نظامی تا دم زدن از بازآرایی روابط
مترو و اتوبوس تا هفته آینده رایگان است
مترو برا چه کسانی رایگان می‌ماند؟
رئیس الحشد الشعبی با سفیر انگلیس درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کرد
صدها زائر ایرانی به‌زودی حج ‌می‌رسند
دیدار و رایزنی غریب‌آبادی و سفیر چین در تهران
مسکو: تمرکز ما بر تحولات خاورمیانه و وضعیت پیرامون تنگه هرمز است
آمریکا یک صرافی ایرانی و 19 کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران را تحریم کرد
امارات مدعی پرواز پهپادها از خاک عراق به‌سوی «البراکه» شد
تعیین ضرب‌الاجل یک هفته‌ای برای ایران به‌منظور آمدن پای توافق!
رییس بازرسی سازمان اداری: رضایت‌ مردم از خدمات دستگاه‌های اجرایی نامطلوب است
طرح انتخابات تناسبی مجلس به کارگروه تخصصی کمیسیون امور داخلی ارجاع شد
صادرات چای مجاز شد
جنگ خاورمیانه رونق‌بخش صنعت توریسم در جنوب اروپا و مراکش
حمله حزب‌الله به سکوی گنبد آهنین رژیم صهیونیستی
پوتین وارد پکن شد
تأکید رهبر انقلاب بر نقش افزایش جمعیت در خلق تمدن نوین ایران اسلامی
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم