×
سیاسی
شناسه خبر : 73045
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/04/07 ساعت 09:57
ظریف: عاملان کاربرد سلاح های شیمیایی به همراه همدستان و مباشران آن‌ها  باید مجازات شوند

ظریف: عاملان کاربرد سلاح های شیمیایی به همراه همدستان و مباشران آن‌ها باید مجازات شوند

وزیر خارجه کشورمان گفت: پیگیری هایِ حقوقیِ دولتِ جمهوری اسلامی ایران از مجاری بین المللی جهت احقاق حقوق جانبازان معزز شیمیایی به دلیل فقدان اراده سیاسی دولتهای غربی جهت سپردن عاملان، معاونان و مباشران حقیقی و حقوقی حملات شیمیایی مورد اشاره به دست عدالت و نیز نقائص و موانع موجود در نظام کیفری بین المللی معاصر، دشوار شده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمد جواد ظریف به مناسبت گرامیداشت سالگرد بمباران شیمیایی شهر سردشت و روز ملی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و بیولوژیک پیامی منتشر کرد که متن آن بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

در سی و چهارمین سالگرد فاجعه دهشتبار حمله شیمیایی رژیم صدام به شهر مظلوم سردشت، یاد و خاطره جان باختگان شیمیایی را گرامی می دارم و از خداوند منان برای جانبازان عزیز شیمیایی آن فاجعه فراموش ناشدنی سلامتی و طول عمر پر برکت مسئلت دارم. سردشت نماد بکارگیری تسلیحات شیمیایی علیه غیرنظامیان و مناطق مسکونی در دوران معاصر است.

جانبازان عزیز شیمیایی ما دوبار قربانی سیاستهای ضدبشری برخی دولتهای غربی شدند. یکبار آن هنگام که شرکتهای غربی به رژیم صدام مواد شیمیایی و فناوری ساخت سلاح شیمیایی را دادند و نمایندگان دولت هایشان در شورای امنیت ملل متحد با سکوت و چشم بستن به جنایتهای شیمیایی صدام، دست او را برای تداوم کاربرد سلاح شیمیایی علیه نظامیان و غیرنظامیان باز گذاشتند و یکبار هم در دوره ترامپ که با اعمال وحشیانه ترین تحریمهای ضد بشری مانع ارسال دارو و تجهیزات پزشکی برای کاستن از آلام جانبازان عزیز شیمیایی ما شدند.

علیرغم تلاشهای ما و همکاری سازمان منع تسلیحات شیمیایی، هنوز دولت جدید آمریکا دست از سیاست شکست خورده دولت قبلی برنداشته و در تداوم اعمال تحریمهای غیرقانونی مانع دسترسی جانبازان شیمیایی ما به دارو و تجهیزات پزشکی می گردد.

جهان وامدار مردمان صلح دوست ایران و به ویژه ساکنان شهرهای سردشت، اشنویه و سایر شهرهای ایران و همچنین مردم مظلوم حلبچه است که زیر بمباران سلاحهای شیمیایی صدام، فریاد تظلم خواهی سردادند و حضور جانبازان شیمیایی ما در خاک اروپا، سبب تسریع مذاکرات منع تسلیحات شیمیایی و نهایتا انعقاد کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی در سال 1993 گردید.

پیگیری هایِ حقوقیِ دولتِ جمهوری اسلامی ایران از مجاری بین المللی جهت احقاق حقوق جانبازان معزز شیمیایی به دلیل فقدان اراده سیاسی دولتهای غربی جهت سپردن عاملان، معاونان و مباشران حقیقی و حقوقی حملات شیمیایی مورد اشاره به دست عدالت و نیز نقائص و موانع موجود در نظام کیفری بین المللی معاصر، دشوار شده است.

وجه اشتراک سلاح های کشتار جمعی و تحریم، عدم تبعیض و تفکیک در اهدافشان می باشد. این در حالی است که بحران جهان گستر ناشی از ویروس کوید- 19، یکبار دیگر ضرورت تقویت همکاری های بین المللی جهت غلبه بر بحران های جهانی را گوشرد می کند و اقدامات یکجانبه را ناکارآمد و محتوم به شکست می داند.

دو راه موثر در جلوگیری از تکرار فجایع انسانی ناشی از کاربرد سلاح های کشتار جمعی در آینده وجود دارد:1- سپردن عاملان کاربرد سلاح های شیمیایی به همراه همدستان و مباشران آن به دست عدالت و 2- بزرگداشت مستمر و مداوم یاد و خاطره قربانیان سلاح های شیمیایی و گرامیداشت جانبازان شیمیایی.

هفتم تیر سال 1366 رژیم صدام با استفاده از بمب‌های شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد. امروز، با گذشت بیش از سه دهه از این فاجعه انسانی، هنوز شهر سردشت بوی تاول و سرفه‌های خردل می‌دهد. بسیاری از ساکنان این شهر، کماکان از مشکلات تنفسی رنج می‌برند و با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند.

انتظار می رود دول عضو کنوانسیون سلاح های شیمیایی، ضمن پیگیری امحاء کامل و سریع سلاح های شیمیایی و نیز جهانشمولی کنوانسیون، به تعهداتشان ذیل مفاد مرتبط کنوانسیون سلاح های شیمیایی اهتمام لازم را داشته و به وظایف خود در قبال مصوبات کنفرانس دول عضو پیرامون «شبکه حمایت بین المللی مصدومین سلاح های شیمیایی» و «صندوق کمک به مصدومین شیمیایی» عمل نمایند. کما اینکه شایسته است نسبت به حفظ ابعاد بشردوستانه و مرتبط با امداد و حفاظت در برابر کاربرد سلاح های شیمیایی- به عنوان یکی از ستون های اصلی کنوانسیون سلاح های شیمیایی- در ماموریت آینده سازمان منع سلاح های شیمیایی توجه لازم شود.

در پایان با تجدید احترام و درود به ارواح طیبه شهدای عزیز شیمیایی به ویژه در سردشت، و ارج نهادن به جانبازان عزیز، این روز را گرامی می‌داریم. از خداوند متعال برای جانبازان شیمیایی عزیز به خاطر فداکاری‌ها و تحمل مصائب جانبازی و درد و رنج روزمره ناشی از جراحات شیمیایی، اجر و پاداش مسئلت نموده و برایشان آرزوی سلامتی می‌نمایم.

محمد جواد ظریف – وزیر امور خارجه


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان
هزینه واقعی جنگ ایران بسیار بیشتر از گزارش هگست است
تأیید مرگ سومین نظامی آمریکایی
قهرمان 18 ساله ژیمناستیک تهران پس از سانحه تمرین درگذشت
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ پلیس راز جنایت را فاش کرد
آمریکا و عربستان در آستانه توافق هسته‌ای؛ مخالفت‌ها در کنگره بالا گرفت
هشدار حماس درباره تعرض شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی
هشدار دادگستری تهران درباره استفاده از استارلینک
منبع نظامی: حمله به پل یا نیروگاه ایران با پاسخ متقابل روبه‌رو می‌شود
رئیس دفتر سیاسی جدید حماس: اولویت ما توقف تجاوز به غزه است
هشدار کرملین به اروپا
ترامپ و آخرین برگ بازی؛ چرا رییس جمهور آمریکا به جنگ زیرساخت‌ها پناه برد؟
اسرائیل حق ارتکاب نسل‌کشی در غزه را نداشت
نورویدئو | اعترافی که روایت آمریکا را شکست
روابط با ایران در صدر اولویت‌های بغداد است
گلاب آدینه به دنبال سینمای صلح
جزییات اصلاح قانون پرداخت حق عائله‌مندی به بانوان شاغل و بازنشسته
تیر خلاص فیفا بر تنها روزنه امید استقلال
آتش‌سوزی گسترده در فرانسه و نروژ
تکرار تهدیدهای ترامپ علیه ایران
محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمال
سردارشکارچی: راهبرد ما اخراج آمریکا از غرب آسیاست
مس رفسنجان بازی پلی‌آف را تحریم کرد
چین مهم‌ترین عامل ثبات منطقه شرق آسیاست
کلید اولیه آزمون کارشناسی ارشد 1405 منتشر شد
هدف اتحادیه اروپا از حضور دیپلماتیک خود در عمان چیست؟
فوریت پیگیری مشکلات زیرساختی استان‌های جنوبی
بورس قرمزپوش شد؛ شاخص کل 3572 واحد سقوط کرد
سفر نخست‌وزیر عراق به تهران
فروش 12 مدل خودروی وارداتی آغاز شد
بررسی خسارات صنایع خوزستان در جنگ رمضان
ادامه عملیات تنبیه دشمن متجاوز ؛حملات سنگین نیروهای مسلح به پایگاه‌های آمریکادرکویت و اردن
تخلفات در امتحانات نهایی شناسایی شد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 31 تیر 1405 +جدول قیمت ها
واترپلوی جوانان ایران برابر چین مغلوب شد
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 31 تیر 1405+ جدول قیمت ها
رکوردی که هیچ استانی آرزوی شکستن آن را ندارد
سهمیه بنزین امشب شارژ می‌شود
آیا واشنگتن توان تشدید حملات به ایران را دارد؟
دستور پزشکیان برای برق صنایع؛ 7 تصمیم عملیاتی تصویب شد