×
سیاسی
شناسه خبر : 72990
تاریخ انتشار : شنبه 1400/04/05 ساعت 17:51
چرایی مخالفت عمران‌خان با پایگاه نظامی آمریکا؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرایی مخالفت عمران‌خان با پایگاه نظامی آمریکا؟

نخست وزیر پاکستان با بیان علنی پیامدهای دادن پایگاه نظامی به آمریکا سعی در تحریک افکار عمومی علیه این طرح به عنوان ابزار فشاری در برابر تهدیدات آمریکا دارد تا کشورش را از پیامدهای حضور نظامی آمریکا حفظ نماید.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: عمران‌خان نخست‌وزیر پاکستان تاکید کرده است حتی اگر اسلام‌آباد با تامین پایگاه برای واشنگتن به منظور اجرای عملیات‌های مبارزه با تروریسم موافقت کند، آمریکا نمی‌تواند در جنگ افغانستان پیروز شود.

او در عین حال تاکید کرده است که دادن پایگاه به آمریکا زمینه‌ساز ناامنی در پاکستان خواهد شد.

اما دلیل اتخاذ این موضع توسط نخست وزیر پاکستان چیست؟

اول اینکه؛ پاکستان تجربه دو دهه همکاری با آمریکا را دارد که نتیجه آن ناامنی و گسترش فعالیت‌های تروریستی در این کشور بوده، لذا عمران‌خان با تاکید بر ماهیت بحران‌ساز آمریکا، می‌داند که با پذیرش درخواست آنها، پاکستان بار دیگر هدف حملات انتقام‌جویانه تروریست‌ها قرار می‌گیرد.

دوم اینکه؛ با وجود همکاری پرویز مشرف در زمان حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ با آمریکا در اشغال افغانستان، واشنگتن به وعده‌های نظامی و اقتصادی خود در قبال اسلام آباد عمل نکرد و حتی زمینه‌ساز تشدید بحران امنیتی در این کشور شد.

نکته مهم آنکه هر چند در ظاهر آمریکا تحریم چندانی علیه پاکستان اعمال نکرده است اما دخالت‌ها و کارشکنی‌های آمریکا در روابط میان پاکستان و جمهوری اسلامی ایران که به منجر به اجرایی نشدن طرح خط لوله صلح برای انتقال انرژی به پاکستان شده، هزینه‌های سنگینی را بر این کشور تحمیل کرده است.

از سوی دیگر آمریکا با فشار سیاسی، امنیتی و اقتصادی به دنبال دوری اسلام آباد از پکن بوده که این نیز بر چالش‌های اقتصادی پاکستان افزوده است. به عبارت دیگر می‌توان گفت که آمریکا سیاست تحریم را در لوای تحریم سایر کشورها علیه پاکستان اجرا کرده است تا همواره اسلام آباد را وابسته به خود نگاه دارد.

سوم اینکه؛ مواضع عمران خان مبنی بر عدم دادن پایگاه نظامی به آمریکا برگرفته از حقایق جاری در پاکستان و مطالبه مردم این کشور از دولتمردانشان است. افکار عمومی پاکستان پذیرای حضور آمریکا در کشورشان نبوده و این حضور را تکرار ویرانی‌های افغانستان و عراق و سرسپردگی کشورهای عربی در برابر آمریکا می‌دانند.

کارنامه آمریکا در جهان نشان می‌دهد که این کشور هرگز به دنبال تعامل برابر با کشورها نبوده و همچنان در تصورات نظام تک قطبی و خودبرترپنداری است که برای تحقق آن حتی از ویرانی کشورها، سرنگونی دولت‌ها و حمایت از تروریسم ابایی ندارد.

مردم و دولتمردان پاکستان استقلال کشورشان را در گرو دوری از آمریکا می‌بینند و برآنند تا با تحقق این مهم ضمن حفظ امنیت و ثبات کشورشان، به ارتقای جایگاه منطقه‌ای و جهانی به عنوان کشوری مستقل و آزاد دست یابند.

با توجه به این مولفه‌ها می‌توان گفت که نخست وزیر پاکستان با بیان علنی پیامدهای دادن پایگاه نظامی به آمریکا سعی در تحریک افکار عمومی علیه این طرح به عنوان ابزار فشاری در برابر تهدیدات آمریکا دارد تا کشورش را از پیامدهای حضور نظامی آمریکا حفظ نماید.

واکنش نخست وزیر پاکستان را می‌توان نمودی از تفکر غالب در جهان دانست که آمریکا را نه ناجی بلکه ریشه بحران می‌دانند و دوری از این کشور را زمینه‌ساز صلح و امنیت و همراهی با آن را موجب بحران و خسارت‌های سنگین برای کشورشان می‌دانند.

این رویه درسی قابل توجه برای آنانی است که همچنان آمریکا را ابرقدرت و نیروی برتر می‌دانند و برای حفظ تاج و تخت و پادشاهیشان به خواسته‌های واشنگتن از جمله سازش با رژیم صهیونیستی که خیانتی بزرگ به منطقه، جهان اسلام، فلسطین و ملت‌هایشان است تن می‌دهند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس الحشدالشعبی: از تهدیدها هراسی نداریم و به دفاع از عراق پایبند هستیم
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
X
آگهی تبلیغاتی