×
سیاسی
شناسه خبر : 72990
تاریخ انتشار : شنبه 1400/04/05 ساعت 17:51

نورنیوز بررسی کرد؛

چرایی مخالفت عمران‌خان با پایگاه نظامی آمریکا؟

نخست وزیر پاکستان با بیان علنی پیامدهای دادن پایگاه نظامی به آمریکا سعی در تحریک افکار عمومی علیه این طرح به عنوان ابزار فشاری در برابر تهدیدات آمریکا دارد تا کشورش را از پیامدهای حضور نظامی آمریکا حفظ نماید.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: عمران‌خان نخست‌وزیر پاکستان تاکید کرده است حتی اگر اسلام‌آباد با تامین پایگاه برای واشنگتن به منظور اجرای عملیات‌های مبارزه با تروریسم موافقت کند، آمریکا نمی‌تواند در جنگ افغانستان پیروز شود.

او در عین حال تاکید کرده است که دادن پایگاه به آمریکا زمینه‌ساز ناامنی در پاکستان خواهد شد.

اما دلیل اتخاذ این موضع توسط نخست وزیر پاکستان چیست؟

اول اینکه؛ پاکستان تجربه دو دهه همکاری با آمریکا را دارد که نتیجه آن ناامنی و گسترش فعالیت‌های تروریستی در این کشور بوده، لذا عمران‌خان با تاکید بر ماهیت بحران‌ساز آمریکا، می‌داند که با پذیرش درخواست آنها، پاکستان بار دیگر هدف حملات انتقام‌جویانه تروریست‌ها قرار می‌گیرد.

دوم اینکه؛ با وجود همکاری پرویز مشرف در زمان حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ با آمریکا در اشغال افغانستان، واشنگتن به وعده‌های نظامی و اقتصادی خود در قبال اسلام آباد عمل نکرد و حتی زمینه‌ساز تشدید بحران امنیتی در این کشور شد.

نکته مهم آنکه هر چند در ظاهر آمریکا تحریم چندانی علیه پاکستان اعمال نکرده است اما دخالت‌ها و کارشکنی‌های آمریکا در روابط میان پاکستان و جمهوری اسلامی ایران که به منجر به اجرایی نشدن طرح خط لوله صلح برای انتقال انرژی به پاکستان شده، هزینه‌های سنگینی را بر این کشور تحمیل کرده است.

از سوی دیگر آمریکا با فشار سیاسی، امنیتی و اقتصادی به دنبال دوری اسلام آباد از پکن بوده که این نیز بر چالش‌های اقتصادی پاکستان افزوده است. به عبارت دیگر می‌توان گفت که آمریکا سیاست تحریم را در لوای تحریم سایر کشورها علیه پاکستان اجرا کرده است تا همواره اسلام آباد را وابسته به خود نگاه دارد.

سوم اینکه؛ مواضع عمران خان مبنی بر عدم دادن پایگاه نظامی به آمریکا برگرفته از حقایق جاری در پاکستان و مطالبه مردم این کشور از دولتمردانشان است. افکار عمومی پاکستان پذیرای حضور آمریکا در کشورشان نبوده و این حضور را تکرار ویرانی‌های افغانستان و عراق و سرسپردگی کشورهای عربی در برابر آمریکا می‌دانند.

کارنامه آمریکا در جهان نشان می‌دهد که این کشور هرگز به دنبال تعامل برابر با کشورها نبوده و همچنان در تصورات نظام تک قطبی و خودبرترپنداری است که برای تحقق آن حتی از ویرانی کشورها، سرنگونی دولت‌ها و حمایت از تروریسم ابایی ندارد.

مردم و دولتمردان پاکستان استقلال کشورشان را در گرو دوری از آمریکا می‌بینند و برآنند تا با تحقق این مهم ضمن حفظ امنیت و ثبات کشورشان، به ارتقای جایگاه منطقه‌ای و جهانی به عنوان کشوری مستقل و آزاد دست یابند.

با توجه به این مولفه‌ها می‌توان گفت که نخست وزیر پاکستان با بیان علنی پیامدهای دادن پایگاه نظامی به آمریکا سعی در تحریک افکار عمومی علیه این طرح به عنوان ابزار فشاری در برابر تهدیدات آمریکا دارد تا کشورش را از پیامدهای حضور نظامی آمریکا حفظ نماید.

واکنش نخست وزیر پاکستان را می‌توان نمودی از تفکر غالب در جهان دانست که آمریکا را نه ناجی بلکه ریشه بحران می‌دانند و دوری از این کشور را زمینه‌ساز صلح و امنیت و همراهی با آن را موجب بحران و خسارت‌های سنگین برای کشورشان می‌دانند.

این رویه درسی قابل توجه برای آنانی است که همچنان آمریکا را ابرقدرت و نیروی برتر می‌دانند و برای حفظ تاج و تخت و پادشاهیشان به خواسته‌های واشنگتن از جمله سازش با رژیم صهیونیستی که خیانتی بزرگ به منطقه، جهان اسلام، فلسطین و ملت‌هایشان است تن می‌دهند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آژانس فضایی ناسا تصویری از غروب ساردینیا را به مناسبت ماه‌گرفتگی پیش رو منتشر کرد
سفیر برزیل در روسیه: اقدامات نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی ونزوئلا غیرقابل توجیه است
جزییات کشف مجموعه‌ای ارزشمند از اشیای تاریخی در «کمرزرین» اصفهان
وزیر کشور: امروز راهی جز توسعه حمل و نقل عمومی نداریم
بدرقه ملی پوشان کشتی به مسابقات زاگرب
هشدارمقام حزب‌الله نسبت به سونامی انسانی در لبنان
رفیع‌زاده: سامانه های سازمانی باید به پایگاههای اطلاعاتی متصل شود
اسلواکی نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی کند
دور سوم مذاکرات فنی ایران و آژانس در وین برگزار شد
عکس های منتخب ایران ؛ شنبه 16 شهریور 1404
ریزش پل در کربلا/تعداد مصدومان
برگزیدگان هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند
شهربانو منصوریان برای ششمین‌بار قهرمان جهان شد
زمان پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد+فیلم
نورنما | لحظه تشکیل یک جزیره در میان آب‌های بی‌انتهای اقیانوس
ترکیه ادعای رسانه‌ رژیم صهیونیستی درباره تلاش آنکارا برای ترور وزیر امنیت داخلی را رد کرد
مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران: خانواده‌ها زمان ثبت‌نام وجه پرداخت نکنند+فیلم
مودی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند
سبد غذایی؛ قافله عقب مانده درآمد
مدافع سابق تیم ملی ایتالیا در راه تهران؟
استقرار 10 «اف-35» آمریکا در کارائیب برای حمله محتمل به ونزوئلا
عراقچی: هر وقت آمریکا آمادگی مذاکره عادلانه و با احترام داشته باشد مذاکره را آغاز می‌کنیم
نحوه پرداخت خسارت وسایل منازل آسیب‌دیده در دفاع مقدس 12 روزه اعلام شد+فیلم
پرتغال(5) - ارمنستان (0) |پرتغال همچنان با ستاره 40 ساله خود می‌درخشد + خلاصه بازی
انگلیس(2) - آندورا(0) | شروعی آهسته و بی‌روح در رقابت‌های انتخابی جام جهانی + خلاصه بازی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام + خلاصه بازی
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
X
آگهی تبلیغاتی