×
فرهنگی
شناسه خبر : 72988
تاریخ انتشار : شنبه 1400/04/05 ساعت 16:23
کودکان روستای «چربیون» کولبرِ آب شده‌اند

کودکان روستای «چربیون» کولبرِ آب شده‌اند

کودکانی که باید در جستجوی علوم دانش باشند و اوقات فراغت خود را با برنامه‌های علمی و سرگرمی‌های مفرح بگذارنند بیشتر به کولبری آب روی آورده‌اند زیرا به دلیل نبود شبکه آب شرب راهی جز کمک به پدر و مادر خود ندارند.

نورنیوز-گروه جامعه: روستاهای ده بید، ده قنات و پاچات چربیون از توابع شهرستان تازه تاسیس و محروم مارگون با 40 خانوار و جمعیتی افزون‌بر 120 نفر واقع در 130 کیلومتری مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد هم اکنون با مشکلات و نارسایی‌های فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند.

 شغل اکثر مردم این روستاها کشاورزی، باغداری و دامداری به صورت سنتی است که بعد از چندین ماه تلاش‌های فراوان و رنج‌های زیاد هنگام برداشت محصول به دلیل عدم آشنایی با تکنولوژی روز با هدف افزایش برداشت محصول اما هزینه و فایده آن به جایی نمی رسد.

 این روزها ساکنان روستاهای ده بید، ده قنات و پاچات با مشکلات فراوانی به دلیل نبود زیرساخت‌ها و امکانات اولیه گذران زندگی می‌کنند از جمله نبود شبکه آب شرب که بیش از هر چیزی ساکنان این روستاها را زجر می‌دهد به گونه‌ای که زنان و دخترانه آنها به کولبری آب در ساعات زیادی در شبانه روز مشغول هستند.

هومان پاسیار از اهالی چربیون می‌گوید: دانش آموزان این روستاها به جای نشستن در کلاس درس و نیکمت روبه‌روی تخته سیا، باید دبه 20 لیتری و 10 لیتری به دست بگیرد و دنبال تامین آب باشند.

 با توجه به فراگیر شدن کرونا و تحت تاثیر قرار گرفتن زندگی انسان ها از جمله آموزش و اقتصاد، دانش آموزان دوره ابتدایی این روستاها نیز به دلیل نبودن اینترنت پر سرعت از آموزش و ادامه تحصیل عقب افتاده‌اند.

کودکانی که در حسرت تماشای تلویزیون می‌سوزند 

رحمت‌الله بنام از اهالی منطقه چربیون می‌گوید: نبود شبکه تلویزیونی ساکنان این روستاها را عذاب می‌دهد و در واقع تماشای تلویزیون به یک آرزوی دست نیافتنی برای کودکان تبدیل شده است.

 عزیزالله رضوان‌پور از دیگر اهالی چربیون افزود: یکی از مهمترین خواسته اهالی از مسئولان تامین آب شرب سالم بوده و در این زمینه انتظار تسریع در روند اجرایی شبکه دارند.

اعتبار نداریم، شبکه آب فرسوده است

مدیر آب و فاضلاب شهرستان مارگون می‌گوید: شبکه آب شرب روستاهای ده بید، ده قنات و پاچات چربیون مربوط به زمانی بوده که تحت پوشش آبفای روستایی بودند و هم اکنون این شبکه فرسوده است.

نعمت‌الله پیش آهنگ با اشاره به اینکه برای بازسازی شبکه آب این روستاها اعتبار نداریم، افزود: واقعیت امر شرکت آبفای شهرستان تازه تاسیس مارگون فاقد امکانات و تجهیزات لازم بوده به گونه‌ای که خودروی شرکت بعد از چندین روز تعمیر هنوز هزینه آن پرداخت نشده است.

 فرماندار شهرستان مارگون به تسنیم گفت: خدمات رسانی به روستاهای کمتر برخوردار جزو مهمترین اولویت‌ها بوده و در این زمینه از هیچ کوششی دریغ نمی‌شود.

محمدباقر قائمی ادامه داد: مشکلات مطرح شده ازطریق دستگاه‌های اجرایی متولی پیگیری می‌شود و امیدوارم شاهد برطرف شدن آنها در صورت فراهم بودن شرایط باشیم.

ترک تحصیل دانش آموزان به دلیل نبود مدرسه

محمد هادی امیری مدیرعامل شرکت مخابرات با تاکید بر اینکه اتصال روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت از اولویت‌های دولت است گفت: بحث رفع مشکل ارتباطی این روستاها در دستور کار قرار می‌گیرد.

کودکانی که باید در جستجوی علوم دانش باشند و اوقات فراغت خود را با برنامه‌های علمی و سرگرمی‌های مفرح بگذارنند بیشتر به کولبری آب روی آورده‌اند زیرا به دلیل نبود شبکه آب شرب راهی جز کمک به پدر و مادر خود ندارند.

کودکان چربیونی به دلیل نبود مدرسه در دوره راهنمایی و دبیرستان بعد از اتمام دوره ابتدایی یا عطای ادامه تحصیل را به لقایش می‌بخشند و یا باید عازم مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد برای ادامه تحصیل شوند زیرا در مرکز شهرستان یعنی مارگون مدرسه شبانه روزی نیز وجود ندارد.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی
چرا دیدار ترامپ و شی‌جین‌پینگ شکست خورد؟