نورنیوز ـ گروه بینالملل: مطالعات جدید دانشگاه براون نشان میدهد که تعداد نظامیان آمریکایی که از سال 2001 تا کنون خودکشی کردهاند از 30 هزار نفر فراتر رفته است.
«توماس هاوارد» محقق این مطالعه میگوید تعداد قربانیان خودکشی در میان نظامیان آمریکا تا سال 2001 تنها 7 هزار و 57 نفر بوده است.
حال این سوال مطرح است که چرا آمار خودکشی در ارتش آمریکا که خود را قوی ترین ارتش دنیا می نامد و بودجهای بیش از 700 میلیارد دلار را به مالیات دهندگان آمریکایی تحمیل میکند تا این حد بالاست؟
بخشی از این مسئله را میتوان برگرفته از بحران هویت و اخلاق در ارتش آمریکا دانست. از یک سو گزارشها از فساد، اختلال روانی و بیاخلاقی در ارتش آمریکا حکایت دارد چنانچه شورای ملی بهداشت رفتاری آمریکا اعلام کرد که ۳۰ درصد از نظامیان اعزام شده این کشور به افغانستان و عراق، دچار اختلالات روانی شدهاند.
همچنین پنتاگون در گزارش خود اعلام کرده بود که میزان تعرضهای جنسی در نیروهای مسلح آمریکا ۳ درصد افزایش داشته است. به عنوان نمونه در سال ۲۰۱۹، ۶۲۳۶ مورد و در سال ۲۰۱۸، ۶۰۵۳ مورد تعرض جنسی در نیروهای مسلح آمریکا گزارش شده بود.
پنتاگون در گزارش دیگری اعلام کرد در سال تحصیلی ۲۰۱۸-۲۰۱۹، ۱۴۹ مورد تجاوز جنسی در سه دانشکده افسری آمریکا گزارش شده است. در حالی که این آمار در سال تحصیلی ۲۰۱۷-۲۰۱۸، ۱۱۷ مورد اعلام شده بود.
نکته قابل توجه آنکه کهنه سربازان آمریکایی که سالها در خارج از مرزها جنگیدهاند پس از بازگشت به کشورشان با بحرانهای اقتصادی و حتی غذایی مواجه هستند چنانچه اندیشکده آمریکایی مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی میگوید کهنهسربازان و نظامیان ارتش آمریکا و خانوادههایشان در مضیقه و با ناامنی غذایی مواجه هستند.
در همین حال شرایط داخلی آمریکا که آشکار کننده تبعیض گسترده علیه رنگین پوستان است این سوال هویتی را برای نظامیان آمریکایی ایجاد کرده است که کشوری که در درونش همچنان تفکرات نژادپرستانه موج میزند و سالیانه بیش از هزار سیاه پوست تنها به جرم رنگ پوست به دست پلیس به قتل میرسند، چگونه میتواند ادعای ناجی جهان بودن را داشته باشد؟
ناجی جهان بودن یکی از مولفههای ادعایی ارتش آمریکاست حال آنکه امروز ملتهای جهان، ارتش آمریکا را نه ناجی که اشغالگرانی میدانند که عامل و ریشه بحرانهای کشورشان هستند.
مطالبه مردمی برای اخراج نظامیان آمریکایی به سطوح بالای حاکمیتی نیز رسیده که مصوبه پارلمان عراق مبنی بر اخراج نظامیان آمریکایی نمودی از آن است.
ملتها سالهاست که جبهه مقاومت را ناجی و ارتش آمریکا را مزدورانی علیه امنیت خود و جهان میدانند چنانچه جهانیان به احترام شهادت سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس از فرماندهان مقاومت خروشی جهانی را رقم زدند در حالی که طی چند دهه جنگ افروزی آمریکا در جهان که با ادعای نجات بشریت بوده، هرگز مراسمی این چنینی برای نظامیان و فرمانده آمریکایی کشته شده در جنگها برگزار نکردند.
این انزجار جهانی از ارتش آمریکا حقیقتی است که بحران شخصیت و سرخوردگی نظامیان آمریکایی را رقم زده است به گونهای که دیگر نظامی آمریکا بودن برایشان افتخاری به همراه ندارد.
نکته مهم دیگر آنکه ارتش آمریکا در طول دو دهه اخیر هیچ دستاوردی در صحنه نظامی جهان نداشته است. 20 سال اشغال افغانستان و 17 سال اشغال عراق نه تنها امنیتی برای این کشورها نداشته بلکه ابعاد جدیدی از تروریسم و ناامنی را به جهان تحمیل کرده است.
در همین حال ارتش آمریکا دیگر آن ارتش مدعی شکست ناپذیری نیست و اتفاقاتی همچون بمباران عین الاسد، سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط نیروهای مسلح ایران و بازداشت نظامیان آمریکایی متجاوز به حریم آبی ایران، هیمنه جهانی آمریکا را فرو ریخته است.
به عبارت دیگر؛ شکستهای زنجیرهای آمریکا در جهان و ناتوانی آنها در یکجانبهگرایی نظامی، سرخوردگی نظامیان آمریکایی را رقم زده است که نتیجه آن را در آمار بالای خودکشی آنها میتوان مشاهده کرد.
دولتمردان آمریکا همواره با ادعای ناجی جهان بودن، نظامیان کشورشان را راضی به اشغالگری و جنگ در سایر کشورها می کردند حال آنکه رفتار عملی دولتمردان آمریکا، ماهیت واقعی آنها را برای نظامیان این کشور نیز آشکار و سرخوردگی آنها را رقم زده است.
تروریسم اقتصادی، تروریسم علمی، تروریسم نظامی نظیر تشکیل گروههای تروریستی القاعده و داعش و نیز ترورهای نظامی صورت گرفته توسط ساختار حاکم بر آمریکا نظیر ترور فرماندهان مقاومت، حمایت از تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی و سعودی و... از مواردی است که چهره واقعی آنها را بر ملا کرده است.
نورنیوز