×
سیاسی
شناسه خبر : 72893
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/04/02 ساعت 16:18

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا باکو سرنا را از سر گشادش می‌زند؟

برخی اقدامات دولت آذربایجان بعضا این شبهه را ایجاد می‌کند که باکو با ابزار گسترش مناسبات با رژیم صهیونیستی در پی فشار بیشتر به تهران برای بر هم زدن توازن دیپلماتیک در منطقه، خاصه در مورد جمهوری ارمنستان به سود خویش است، اما طبعا باکو باید بداند که حفظ این توازن برای جمهوری اسلامی دارای اولویت است و قرار نیست تحت فشار از اصول خود عقب‌نشینی کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: سفارت رژیم صهیونیستی در جمهوری آذربایجان در 17 خرداد ماه 1400 در صفحه رسمی توئیتر خود، فیلمی از سفیر خود «جرج دیک» منتشر نموده که نشان از برنامه‌ای جدی برای فعالیت در این کشور دارد.

سفیر رژیم صهیونیستی در این ویدئو می‌گوید: «ما امروز در زنگیلان هستیم. در پشت سر من تا الان چیزی وجود ندارد اما همان‌گونه که ما در اسرائیل می‌گوییم وقتی هیچ چیز وجود ندارد همه چیز ممکن است، درست همین جا قرار است محل یک همکاری بین‌المللی میان آذربایجانی‌ها، اسرائیلی‌ها و ایتالیایی‌ها باشد. قرار است در اینجا آذربایجان اولین شهر هوشمند را ساخته و یک کمپانی اسرائیلی هم یک گاوداری بسازد که در آن محصولات لبنی تولید کند. این همکاری قرار است زندگی را به این بخش از زنگیلان بیاورد و مردم را به خانه هایشان بازگرداند...»

بدیهی است چنانچه مسبوق به سابقه است، رژیم صهیونیستی در لوای این برنامه و طراحی به دنبال گسترش فعالیتهای امنیتی و اطلاعاتی خود در این منطقه است تا از این طریق بتواند اقدامات شرورانه خود را سامان‌دهی و مدیریت کند. 

منطقه زنگیلان در منتهی‌الیه جنوب غربی بدنه اصلی جمهوری آذربایجان قرار داشته و از جنوب با کشورمان و از غرب با جمهوری ارمنستان هم مرز است. جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان به واسطه همسایگی و اشتراکات فراوان فرهنگی، اقتصادی و ژئوپلیتیکی همواره مناسبات گسترده‌ای با یکدیگر داشته و تحولات متعدد نتوانسته اصل حسن همجواری و مودت مردم دو کشور را دچار خدشه کند.

از سویی؛ سال‌هاست که رژیم جعلی صهیونیستی سعی کرده جای پای خود را در خاک این همسایه شمالی کشورمان محکم‌تر نموده و در پوشش فعالیت‌های مختلف، اهداف پلید ضدایرانی خود را دنبال کند.

این مسئله گرچه نگران کننده بوده و قابل پذیرش نیست، اما تهران هیچ‌گاه نخواسته منویات خود را به دوستان و همسایگان خود تحمیل کند بلکه این انتظار را داشته که این کشورها در مقابل رفتار منطقی و دوستانه ایران به مطالبات و دغدغه‌های کشورمان به ویژه در حوزه امنیتی توجه داشته باشند.

در این خصوص جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش داشته در کنار کمک به حفظ استقلال کشوری چون آذربایجان با حجم گسترده‌ای از علائق تاریخی و فرهنگی میان دو ملت، بستر را برای انتفاع اقتصادی همسایه خود فراهم کند.

در عین حال برخی اقدامات دولت آذربایجان بعضا این شبهه را ایجاد می‌کند که باکو با ابزار گسترش مناسبات با رژیم صهیونیستی در پی فشار بیشتر به تهران برای بر هم زدن توازن دیپلماتیک در منطقه، خاصه در مورد جمهوری ارمنستان به سود خویش است، اما طبعا باکو باید بداند که حفظ این توازن برای جمهوری اسلامی دارای اولویت است و قرار نیست تحت فشار از اصول خود عقب‌نشینی کند.
بدیهی است آنچه دولت باکو در پی بدست آوردن آن از طریق گسترش روابط با این رژیم جعلی است اعم از حوزه انرژی، کشاورزی، موضوع آب، حوزه فناوری و... تماما با اطمینان خاطر بیشتر و قیمت تمام شده پایین‌تر از کانال ارتباط مستمر با ایران قابل دستیابی است.

بر این اساس به نظر می‌رسد؛ باکو در صورت رعایت ملاحظات همسایه جنوبی خود و برقراری فضایی اطمینان‌بخش با ایران، بدون باز کردن پای عناصر خبیثی چون رژیم صهیونیستی خواهد توانست مسیر توسعه خود و برقراری صلح و امنیت پایدار در منطقه را به سهولت طی کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واریز بیش از 744 میلیارد تومان سود به حساب یک میلیون و 294 هزار سهام‌دار
خواهران منصوریان و دریایی طلایی شدند
تغییرات ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در دفترچه کنکور 1404 منتشر شد+ جزئیات
شکست تحریم‌های آمریکایی
مداردیپلماسی | شانگهای نماد دیپلماسی متوازن ایران در دوران پساجنگ
رسانه عبری خبر داد؛ امارات تهدید به خروج از توافقنامه ابراهیم کرد
برگزاری دادگاه 4 متهم شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
قالیباف: شیوه فعلی اجرای کالابرگ کارایی خود را از دست داده است
دیپلماسی به شرط حفظ حق حاکمیت ملی
رزمایش بریکس؛ مهندسی قدرت و صلح دریایی
آب و هوای امروز یکشنبه 16 شهریور +هواشناسی استان‌ها
آژانس فضایی ناسا تصویری از غروب ساردینیا را به مناسبت ماه‌گرفتگی پیش رو منتشر کرد
سفیر برزیل در روسیه: اقدامات نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی ونزوئلا غیرقابل توجیه است
جزییات کشف مجموعه‌ای ارزشمند از اشیای تاریخی در «کمرزرین» اصفهان
وزیر کشور: امروز راهی جز توسعه حمل و نقل عمومی نداریم
بدرقه ملی پوشان کشتی به مسابقات زاگرب
هشدارمقام حزب‌الله نسبت به سونامی انسانی در لبنان
رفیع‌زاده: سامانه های سازمانی باید به پایگاههای اطلاعاتی متصل شود
اسلواکی نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی کند
دور سوم مذاکرات فنی ایران و آژانس در وین برگزار شد
عکس های منتخب ایران ؛ شنبه 16 شهریور 1404
ریزش پل در کربلا/تعداد مصدومان
برگزیدگان هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند
شهربانو منصوریان برای ششمین‌بار قهرمان جهان شد
زمان پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد+فیلم
نورنما | لحظه تشکیل یک جزیره در میان آب‌های بی‌انتهای اقیانوس
ترکیه ادعای رسانه‌ رژیم صهیونیستی درباره تلاش آنکارا برای ترور وزیر امنیت داخلی را رد کرد
مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران: خانواده‌ها زمان ثبت‌نام وجه پرداخت نکنند+فیلم
مودی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند
سبد غذایی؛ قافله عقب مانده درآمد
مدافع سابق تیم ملی ایتالیا در راه تهران؟
استقرار 10 «اف-35» آمریکا در کارائیب برای حمله محتمل به ونزوئلا
عراقچی: هر وقت آمریکا آمادگی مذاکره عادلانه و با احترام داشته باشد مذاکره را آغاز می‌کنیم
نحوه پرداخت خسارت وسایل منازل آسیب‌دیده در دفاع مقدس 12 روزه اعلام شد+فیلم
پرتغال(5) - ارمنستان (0) |پرتغال همچنان با ستاره 40 ساله خود می‌درخشد + خلاصه بازی
انگلیس(2) - آندورا(0) | شروعی آهسته و بی‌روح در رقابت‌های انتخابی جام جهانی + خلاصه بازی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام + خلاصه بازی
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
X
آگهی تبلیغاتی