×
سیاسی
شناسه خبر : 72893
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/04/02 ساعت 16:18
چرا باکو سرنا را از سر گشادش می‌زند؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا باکو سرنا را از سر گشادش می‌زند؟

برخی اقدامات دولت آذربایجان بعضا این شبهه را ایجاد می‌کند که باکو با ابزار گسترش مناسبات با رژیم صهیونیستی در پی فشار بیشتر به تهران برای بر هم زدن توازن دیپلماتیک در منطقه، خاصه در مورد جمهوری ارمنستان به سود خویش است، اما طبعا باکو باید بداند که حفظ این توازن برای جمهوری اسلامی دارای اولویت است و قرار نیست تحت فشار از اصول خود عقب‌نشینی کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: سفارت رژیم صهیونیستی در جمهوری آذربایجان در 17 خرداد ماه 1400 در صفحه رسمی توئیتر خود، فیلمی از سفیر خود «جرج دیک» منتشر نموده که نشان از برنامه‌ای جدی برای فعالیت در این کشور دارد.

سفیر رژیم صهیونیستی در این ویدئو می‌گوید: «ما امروز در زنگیلان هستیم. در پشت سر من تا الان چیزی وجود ندارد اما همان‌گونه که ما در اسرائیل می‌گوییم وقتی هیچ چیز وجود ندارد همه چیز ممکن است، درست همین جا قرار است محل یک همکاری بین‌المللی میان آذربایجانی‌ها، اسرائیلی‌ها و ایتالیایی‌ها باشد. قرار است در اینجا آذربایجان اولین شهر هوشمند را ساخته و یک کمپانی اسرائیلی هم یک گاوداری بسازد که در آن محصولات لبنی تولید کند. این همکاری قرار است زندگی را به این بخش از زنگیلان بیاورد و مردم را به خانه هایشان بازگرداند...»

بدیهی است چنانچه مسبوق به سابقه است، رژیم صهیونیستی در لوای این برنامه و طراحی به دنبال گسترش فعالیتهای امنیتی و اطلاعاتی خود در این منطقه است تا از این طریق بتواند اقدامات شرورانه خود را سامان‌دهی و مدیریت کند. 

منطقه زنگیلان در منتهی‌الیه جنوب غربی بدنه اصلی جمهوری آذربایجان قرار داشته و از جنوب با کشورمان و از غرب با جمهوری ارمنستان هم مرز است. جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان به واسطه همسایگی و اشتراکات فراوان فرهنگی، اقتصادی و ژئوپلیتیکی همواره مناسبات گسترده‌ای با یکدیگر داشته و تحولات متعدد نتوانسته اصل حسن همجواری و مودت مردم دو کشور را دچار خدشه کند.

از سویی؛ سال‌هاست که رژیم جعلی صهیونیستی سعی کرده جای پای خود را در خاک این همسایه شمالی کشورمان محکم‌تر نموده و در پوشش فعالیت‌های مختلف، اهداف پلید ضدایرانی خود را دنبال کند.

این مسئله گرچه نگران کننده بوده و قابل پذیرش نیست، اما تهران هیچ‌گاه نخواسته منویات خود را به دوستان و همسایگان خود تحمیل کند بلکه این انتظار را داشته که این کشورها در مقابل رفتار منطقی و دوستانه ایران به مطالبات و دغدغه‌های کشورمان به ویژه در حوزه امنیتی توجه داشته باشند.

در این خصوص جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش داشته در کنار کمک به حفظ استقلال کشوری چون آذربایجان با حجم گسترده‌ای از علائق تاریخی و فرهنگی میان دو ملت، بستر را برای انتفاع اقتصادی همسایه خود فراهم کند.

در عین حال برخی اقدامات دولت آذربایجان بعضا این شبهه را ایجاد می‌کند که باکو با ابزار گسترش مناسبات با رژیم صهیونیستی در پی فشار بیشتر به تهران برای بر هم زدن توازن دیپلماتیک در منطقه، خاصه در مورد جمهوری ارمنستان به سود خویش است، اما طبعا باکو باید بداند که حفظ این توازن برای جمهوری اسلامی دارای اولویت است و قرار نیست تحت فشار از اصول خود عقب‌نشینی کند.
بدیهی است آنچه دولت باکو در پی بدست آوردن آن از طریق گسترش روابط با این رژیم جعلی است اعم از حوزه انرژی، کشاورزی، موضوع آب، حوزه فناوری و... تماما با اطمینان خاطر بیشتر و قیمت تمام شده پایین‌تر از کانال ارتباط مستمر با ایران قابل دستیابی است.

بر این اساس به نظر می‌رسد؛ باکو در صورت رعایت ملاحظات همسایه جنوبی خود و برقراری فضایی اطمینان‌بخش با ایران، بدون باز کردن پای عناصر خبیثی چون رژیم صهیونیستی خواهد توانست مسیر توسعه خود و برقراری صلح و امنیت پایدار در منطقه را به سهولت طی کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم