×
سیاسی
شناسه خبر : 72893
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/04/02 ساعت 16:18
چرا باکو سرنا را از سر گشادش می‌زند؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا باکو سرنا را از سر گشادش می‌زند؟

برخی اقدامات دولت آذربایجان بعضا این شبهه را ایجاد می‌کند که باکو با ابزار گسترش مناسبات با رژیم صهیونیستی در پی فشار بیشتر به تهران برای بر هم زدن توازن دیپلماتیک در منطقه، خاصه در مورد جمهوری ارمنستان به سود خویش است، اما طبعا باکو باید بداند که حفظ این توازن برای جمهوری اسلامی دارای اولویت است و قرار نیست تحت فشار از اصول خود عقب‌نشینی کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: سفارت رژیم صهیونیستی در جمهوری آذربایجان در 17 خرداد ماه 1400 در صفحه رسمی توئیتر خود، فیلمی از سفیر خود «جرج دیک» منتشر نموده که نشان از برنامه‌ای جدی برای فعالیت در این کشور دارد.

سفیر رژیم صهیونیستی در این ویدئو می‌گوید: «ما امروز در زنگیلان هستیم. در پشت سر من تا الان چیزی وجود ندارد اما همان‌گونه که ما در اسرائیل می‌گوییم وقتی هیچ چیز وجود ندارد همه چیز ممکن است، درست همین جا قرار است محل یک همکاری بین‌المللی میان آذربایجانی‌ها، اسرائیلی‌ها و ایتالیایی‌ها باشد. قرار است در اینجا آذربایجان اولین شهر هوشمند را ساخته و یک کمپانی اسرائیلی هم یک گاوداری بسازد که در آن محصولات لبنی تولید کند. این همکاری قرار است زندگی را به این بخش از زنگیلان بیاورد و مردم را به خانه هایشان بازگرداند...»

بدیهی است چنانچه مسبوق به سابقه است، رژیم صهیونیستی در لوای این برنامه و طراحی به دنبال گسترش فعالیتهای امنیتی و اطلاعاتی خود در این منطقه است تا از این طریق بتواند اقدامات شرورانه خود را سامان‌دهی و مدیریت کند. 

منطقه زنگیلان در منتهی‌الیه جنوب غربی بدنه اصلی جمهوری آذربایجان قرار داشته و از جنوب با کشورمان و از غرب با جمهوری ارمنستان هم مرز است. جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان به واسطه همسایگی و اشتراکات فراوان فرهنگی، اقتصادی و ژئوپلیتیکی همواره مناسبات گسترده‌ای با یکدیگر داشته و تحولات متعدد نتوانسته اصل حسن همجواری و مودت مردم دو کشور را دچار خدشه کند.

از سویی؛ سال‌هاست که رژیم جعلی صهیونیستی سعی کرده جای پای خود را در خاک این همسایه شمالی کشورمان محکم‌تر نموده و در پوشش فعالیت‌های مختلف، اهداف پلید ضدایرانی خود را دنبال کند.

این مسئله گرچه نگران کننده بوده و قابل پذیرش نیست، اما تهران هیچ‌گاه نخواسته منویات خود را به دوستان و همسایگان خود تحمیل کند بلکه این انتظار را داشته که این کشورها در مقابل رفتار منطقی و دوستانه ایران به مطالبات و دغدغه‌های کشورمان به ویژه در حوزه امنیتی توجه داشته باشند.

در این خصوص جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش داشته در کنار کمک به حفظ استقلال کشوری چون آذربایجان با حجم گسترده‌ای از علائق تاریخی و فرهنگی میان دو ملت، بستر را برای انتفاع اقتصادی همسایه خود فراهم کند.

در عین حال برخی اقدامات دولت آذربایجان بعضا این شبهه را ایجاد می‌کند که باکو با ابزار گسترش مناسبات با رژیم صهیونیستی در پی فشار بیشتر به تهران برای بر هم زدن توازن دیپلماتیک در منطقه، خاصه در مورد جمهوری ارمنستان به سود خویش است، اما طبعا باکو باید بداند که حفظ این توازن برای جمهوری اسلامی دارای اولویت است و قرار نیست تحت فشار از اصول خود عقب‌نشینی کند.
بدیهی است آنچه دولت باکو در پی بدست آوردن آن از طریق گسترش روابط با این رژیم جعلی است اعم از حوزه انرژی، کشاورزی، موضوع آب، حوزه فناوری و... تماما با اطمینان خاطر بیشتر و قیمت تمام شده پایین‌تر از کانال ارتباط مستمر با ایران قابل دستیابی است.

بر این اساس به نظر می‌رسد؛ باکو در صورت رعایت ملاحظات همسایه جنوبی خود و برقراری فضایی اطمینان‌بخش با ایران، بدون باز کردن پای عناصر خبیثی چون رژیم صهیونیستی خواهد توانست مسیر توسعه خود و برقراری صلح و امنیت پایدار در منطقه را به سهولت طی کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
عطسه و کهیر در بهار نشانه پاکسازی بدن است
وضعیت آب وهوای آذربایجان‌غربی تا پایان هفته
دو مشتری جدید لواندوفسکی معرفی شدند
نوراینفو | برخی از علائم استرس و اضطراب
دلیل بسته شدن شبانه تونل‌های تهران چیست؟
گفت وگوی آمریکا با متحدان درباره بحران تنگه هرمز
واکنش تند تل‌آویو به تحریم‌های جدید اروپا علیه شهرک‌نشینان اسرائیلی
معاون نیروی دریایی سپاه: امنیت خلیج فارس خط قرمز ایران است
درخواست یمن از شورای امنیت برای رفع محاصره
حمله تند ترامپ به حزب دموکرات آمریکا
چرا حال و آینده اقتصاد جهان به چند تنگه گره خورده؟
چرا بازار مسکن با رکود تورمی شدید مواجه شده است؟
افشای جزئیات جدید از پایگاه سری اسرائیل در عراق
جشن قهرمانی یامال با پرچم فلسطین جنجال‌ساز شد + فیلم
مذاکره درباره مذاکره
تشدید حملات اسرائیل در لبنان ونقض 1700 مورد آتش بس
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 22 اردیبهشت 1405
دکترین ملی کریدورها
کشف کلید کنترل خارش در مغز انسان
طرح جدید برای ائتلاف دموکراتیک علیه واشنگتن
عثمان دمبله ستاره فصل لیگ فرانسه شد
کشف کهکشانی بدون چرخش توسط تلسکوپ جیمز وب
اعدام عضو آموزش‌دیده گروهک تروریستی انصارالفرقان در شرق کشور
مجلس آمریکا برای هفتمین بار قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ را به رای می گذارد
سفیر ایران: معماری امنیتی منطقه نیاز به بازنگری دارد
ماجرای حضور هواپیماهای ایرانی در پایگاه نورخان پاکستان چیست؟
تعادل؛ گوهر گمشده در مذاکرات
خطای محاسباتی دشمن و درس بازدارندگی اتحاد مقدس
آخرین جزئیات از حضوری شدن کلاس‌ها و امتحانات دانشگاه ها
وزارت بهداشت اسرائیل: شمارمجروحان از آغاز جنگ با ایران به 8683 رسید
آخرین آمار از هزینه های سنگین جنگ ترامپ علیه ایران
آغاز فروش مشارکتی محصولات سایپا از امروز + جدول خودرو و نحوه ثبت نام
روسیه در انتظار پاسخ اروپا درباره مذاکرات دوجانبه
سیاست‌نامه | اختلاف دو نظر نماینده ولی فقیه درباره حجاب به کجا رسید
دیگر فرودگاه بین‌المللی کارآمدی در اسرائیل وجود ندارد
انصارالله: هدف حمله به ایران مهار استقلال منطقه است
زمان ترخیص کالاهای اساسی به حداقل رسید
برنامه مسابقات ورزشی امروز 22 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 22 اردیبهشت + وضعیت استان‌ها
ژاپن حدود 12 میلیون دلار به فلسطین کمک کرد
مایکروسافت مدیریت شعبه خود را از اسرائیل به فرانسه منتقل کرد
سفیر آمریکا: همکاری امنیتی اسرائیل و امارات گسترش یافته است
تغییر ژئوپلتیک تجارت ایران در منطقه با دور زدن محدودیت‌های دریایی
هانتاویروس، بدون واکسن و درمان «ویژه»
دانشمندان موفق به افزایش طول عمر با ژنتیک شدند
ستون پنهان امنیت انرژی کشور
نماینده کرمان: تخریب تیم مذاکره کننده تضعیف موضع رسمی کشور است
24 درصد آمریکایی‌ها تیراندازی ضیافت شام ترامپ را صحنه‌سازی می‌دانند
مقام حماس: نتایج بازسازی ساختار سازمانی حماس بزودی اعلام می‌شود
آمریکا 53.3 میلیون بشکه نفت از ذخایر راهبردی را به شرکت‌ها اختصاص داد