×
اقتصادی
شناسه خبر : 72877
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/04/02 ساعت 11:55
تدابیر بانک مرکزی برای تأمین ارز کالاهای اساسی

تدابیر بانک مرکزی برای تأمین ارز کالاهای اساسی

قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به رشد اقتصادی مثبت کشور در سال 1399 بر خروج اقتصاد از رکود ناشی از شیوع ویروس کرونا و فشار تحریم ها تاکید کرد و نقش حمایت شبکه بانکی در این دستاورد را ارزشمند دانست.

نورنیوز-گروه اقتصادی: اکبر کمیجانی با اشاره به انتشار گزارش رشد اقتصادی سال 1399 توسط بانک مرکزی گفت: خوشبختانه عملکرد اقتصاد کشور در سال گذشته فراتر از انتظارات بود و ایران با توجه به شیوع ویروس کرونا و فشار تحریم ها عملکرد خوبی در مقایسه با کشورهای منطقه و سایر کشورهای در حال توسعه داشته است.

وی افزود: رشد اقتصادی کشور از فصل دوم سال گذشته روند مثبتی را در پیش گرفت و در فصل سوم و چهارم تداوم این روند و بهبود شاخص ها در نهایت موجب رشد اقتصادی مثبت 3.6 درصدی در سال 99 شد.

کمیجانی افزود: رشد اقتصادی بدون نفت نیز در سال 99 معادل 2.5 درصد بوده است که در مقایسه با رقم 1.1درصدی سال 98 افزایش مطلوبی داشته است. قائم مقام بانک مرکزی همچنین افزود: خوشبختانه در فصل سوم و چهارم سال گذشته میزان رشد تشکیل سرمایه ثابت که غالباً منفی بوده است مثبت شد.

کمیجانی با اشاره به ابلاغ شیوه نامه کارت رفاهی و تامین مالی زنجیره تولید به بانک ها گفت: خوشبختانه پس از مصوبه سال گذشته دولت در این خصوص زیرساخت های لازم فراهم شد و تلاش و اهتمام بانک ها برای اجرای مطلوب شیوه نامه مذکورضروری است.

کمیجانی با تشریح اقدامات بانک مرکزی برای تامین ارز کالاهای اساسی و دارو گفت: تا کنون 6 میلیارد دلار از مجموعه 8 میلیارد دلار تکلیف شده برای واردات کالاهای اساسی و دارو در سال جاری توسط بانک مرکزی تخصیص داده شده است و از این میزان مبلغ 4.5 میلیارد دلار از طریق درآمدهای نفتی و یا به شکل اعتباری تامین شده است.

وی ادامه داد: خوشبختانه تدابیر لازم برای تامین ارز کالاها اندیشیده است. کمیجانی همچنین گفت : آرامش لازم دربازار بین بانکی برقرار است و بانک مرکزی اخیراً از طریق اجرای سیاست پولی کنترل رشد نقدینگی را در دستور کار داشته است.

کمیجانی در ادامه بر لزوم تداوم رعایت سیاستهای احتیاطی رشد ترازنامه بانک ها که از نیمه دوم سال گذشته آغاز شده است تاکید کرد. وی همچنین با اشاره به وضعیت اضافه برداشت بانک ها گفت خوشبختانه میزان اضافه برداشت بانکها طی ماه های گذشته به خوبی کنترل شده است و امکان کاهش بیشتر آن نیز وجود دارد.

کمیجانی در پایان با اشاره به اجرای قانون جدید صدور چک از ابتدای سال جاری گفت: با توجه به اتمام موجودی چکهای قدیمی، روند استفاده از چک های جدید افزایشی بوده و با توجه به اینکه این اجرای این قانون الزامی است بانک ها باید اهتمام و جدیت لازم در این خصوص را داشته باشند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دوفوریتی | دانش‌آموز،کیسه بوکس یا آدمک تمرین کُشتی نیست
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 28 مهر+ وضعیت استان ها
امشب آسمان ایران شهاب‌باران می‌شود
‌ 97 شهید بعد از آتش‌بس در غزه
ماجرای پیامک‌ سازمان هدفمندی یارانه‌ها به سرپرستان خانوار
آغاز پرداخت حقوق مهرماه بازنشستگان تأمین اجتماعی +جدول واریز
ورود ChatGPT به واتساپ ممنوع می‌شود
روش عجیب هکرهای کره شمالی برای سرقت رمزارزها
خطرات انباشت سرب در بدن بر سلامتی
چند راهکار برای کوتاه کردن دوره سرماخوردگی
کدام بیماری ها خطر مرگ ناشی از کبد چرب را افزایش می دهند؟
پیراهنی که حرف‌هایتان را می‌شنود
حرکت دسته جمعی ربات‌های میکروسکوپی با امواج صوتی!
مدال نقره و برنز در کوراش بازی‌های آسیایی جوانان بحرین
عقب‌نشینی ترامپ در سیاست تعرفه‌ای خودرو با مشوق‌های مالی
حمایت السودانی از حل دیپلماتیک اختلافات میان ایران و آمریکا
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه: تحریم‌ها واقعی‌اند اما قابل مدیریت
اسامی داوران استقلال و الوحدات اعلام شد
واکنش بقائی به شکنجه شهروند سوئدی
واکنش باشگاه استقلال به تغییر ساعت بازی با فجر سپاسی
انتقال گاز قزاقستان به روسیه متوقف شد
طارمی مقابل بارسلونا بازی خواهد کرد
ارتش رژیم صهیونیستی مدعی پایان حملات خود به غزه شد
سپاه برای تقویت پیوندهای راهبردی با نیروهای مسلح یمن آماده است
صابر کاظمی به هوش آمد!
حمله مرگبار آمریکا به یک قایق در کارائیب
ترامپ خطاب به زلنسکی: یا شروط پوتین را بپذیرید یا نابود شوید
خاندان سلطنتی انگلیس در باتلاق رسوایی
تکذیب وقوع انفجار در بندر دیر
پیام ویتکاف به اسرائیل: به حماس حمله کنید اما مانع از فروپاشی توافق نشوید
ورزشگاه اختصاصی استقلال در البرز ساخته می‌شود
امکان گشایش اقتصادی با پرتودهی محصولات کشاورزی
کابینه رژیم صهیونیستی ورود کمک‌ها به غزه را متوقف کرد
نورنما | یکی از پیچیده‌ترین میدان‌های دنیا
نتایج اولیه آزمون استخدامی بانک مرکزی اعلام شد + لینک
زلنسکی: برابر روسیه تسلیم نشوید
مشاور امنیت ملی عراق، فردا با علی لاریجانی دیدار می‌کند
سفر هیات حماس به قاهره برای پیگیری اجرای توافق آتش‌بس
گزینه ایتالیایی تیم ملی فوتبال ایران معرفی شد
آغاز مرحله دوم فروش خودروهای وارداتی +جزییات و لینک سایت
تصویر سند درخواست پناهندگی رئیس‌جمهور سابق اسرائیل به فلسطین
آمار جدید وزارت بهداشت غزه: شهادت 35 نفر از زمان آغاز آتش‌بس
السیسی: مصر میزبان کنفرانس بین‌المللی بازسازی غزه است
صدور دستورالعمل اجرایی جدید پاکستان برای توسعه تجارت تهاتری با ایران
جزییات پیشنهاد جدید وزارت رفاه برای ساماندهی طرح کالابرگ+فیلم
شرط اخراج هاشمیان مشخص شد
زمان واریز حقوق مهرماه بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
زمین لزره 4.3 ریشتری کرمان را لرزاند
رژیم صهیونیستی: با قدرت به زیرساخت‌های حماس حمله می‌کنیم
حمایت ظریف از اقدام کشورهای جهان در اجرای بند 8 قطعنامه 2231
X
آگهی تبلیغاتی