×
سیاسی
شناسه خبر : 72844
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/04/01 ساعت 15:04
انتخابات فرانسه و دوگانگی رسانه‌های نظام سلطه

نورنیوز بررسی کرد؛

انتخابات فرانسه و دوگانگی رسانه‌های نظام سلطه

استانداردهای دوگانه و رفتارهای غیر حرفه‌ای و متناقض چنان است که کاهش نسبی مشارکت مردم ایران در انتخابات 1400 را عدم مشروعیت نظام تفسیر کرده، اما یک سوم شدن مشارکت مردم فرانسه را تجلی دموکراسی و آزادی تعبیر می‌کنند!

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: مردم فرانسه در حالی برای انتخاب نمایندگانشان در انتخابات منطقه‌ای شرکت کردند که می‌توان آن را پیش زمینه انتخابات ریاست جمهوری سال آینده دانست و نتایج آن تا حدود زیادی سرنوشت مکرون را مشخص خواهد کرد. 

در این انتخابات دو مولفه حائز اهمیت بود؛ از یک سو مشارکت پایین واجدین شرایط، بگونه‌ای که 68 درصد از آنها از حضور در انتخابات خودداری کرده و پایین‌ترین مشارکت طی چند دهه اخیر را رقم زدند.
از سوی دیگر؛ حزب مکرون رئیس جمهور فرانسه با ناکامی مواجه شد و در رده پنجم قرار گرفت. 

در تحلیل چرایی نتایج این انتخابات، مهمترین عامل را می‌توان ناتوانی دولت مکرون در حل بحران‌های اقتصادی و کرونا دانست. دولت فرانسه در جمع کشورهایی قرار دارد که بدترین کارکرد را در مقابله با کرونا داشته و در آمار قربانیان در رده بالای اروپا و جهان قرار دارد. 

مکرون در حوزه سیاست خارجی نیز نتوانست مطالبات مردم را اجرایی کند و گرچه با جوسازی علیه مسلمانان و اسلام تلاش کرد رای رادیکال‌ها و با اعتراف به جنایات فرانسه در روآندا رای مهاجرین را کسب کند اما عدم استقلال او در سیاست خارجی این طرح‌ها را نیز با ناکامی همراه ساخت. 

از طرفی او با سرکوب تظاهرات حمایتی مردم فرانسه از فلسطین، ماهیت ضد بشری خویش و وابستگی‌اش به رژیم صهیونیستی را نشان داد و با همراهی همه‌جانبه با آمریکا علیه چین، روسیه و ایران، عملا خواست مردم یعنی استقلال از آمریکا را زیر پاگذاشت. 

با توجه به این مولفه‌ها می‌توان گفت که مکرون نیز همانند اولاند و سارکوزی رئیس جمهوری تک دوره‌ای خواهد بود. نکته قابل توجه اینکه محافل رسانه‌ای غرب دو نوع واکنش نسبت به آرای پایین مشارکت در انتخابات فرانسه داشته‌اند.

آنها از یک سو با پرداختن به مسائل حاشیه‌ای نظیر برجسته‌سازی انتخابات در سایر کشورها از جمله در ایران به پنهان‌سازی مشارکت پایین در انتخابات فرانسه پرداخته تا این بی‌تفاوتی اجتماعی در کشوری که خود را مهد دموکراسی می‌نامد را از اذهان عمومی دور سازند. 

از سوی دیگر عدم مشارکت مردم را نوعی انتخاب و برگرفته از آزادی فردی عنوان نموده و انتخاب میان مشارکت و عدم مشارکت را برگرفته از بلوغ سیاسی حاکمیت و بخشی از دموکراسی و حق آزادی و انتخاب عنوان کرده‌اند! 

این یکی از همان مواردی است که استانداردهای دوگانه و رفتارهای غیر حرفه‌ای و متناقض این رسانه‌ها هویدا می‌شود، چنانچه کاهش نسبی مشارکت مردم ایران در انتخابات را عدم مشروعیت نظام تفسیر کرده، اما یک سوم شدن مشارکت مردم فرانسه را تجلی دموکراسی و آزادی تعبیر می‌کنند! 
این دوگانگی رفتاری سندی بر ماهیت سیاسی و حاکمیتی این رسانه‌هاست که حرفه‌ای بودن را قربانی سیاسی‌کاری‌های دولتمردان نظام سرمایه‌داری ساخته‌اند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
چند کشور اروپایی ورود مقامات اسرائیلی را ممنوع کردند
درآمد ماهانه 8 میلیونی مددجویان از فرش دستباف
حجم آب دریاچه ارومیه 18 برابر شد
خبر خوش دولت برای معلولان؛ افزایش 90 درصدی کمک‌هزینه‌ها تصویب شد
هشدار نخست‌وزیر سابق ایتالیا: اروپا در خطر مستعمره شدن است
«دست‌ها بر ماشه»؛ هشدار جدی فرمانده نیروی زمینی ارتش به تهدیدات احتمالی
تقدیر وزارت دفاع از حماسه 100 روزه ملت ایران
بنزین گران، محبوبیت ترامپ را سوزاند
سفیران جدید عراق و ترکیه در ایران معرفی شدند
سرنوشت مبالغ کسر شده بابت اینترنت پرو چه می‌شود؟ پاسخ صریح رئیس رگولاتوری
تصمیم انصارالله برای منع دائمی تردد دریایی اسرائیل
حرف‌های پوچ ترامپ از توافق با ایران
بازیگر جدید «پوآرو» کیست؟
آغاز کارگردانی بهرام افشاری با سریال «ویران»
آمار ترسناک تلفات جانی سیل های اخیر در افغانستان
پایش ماهواره ای کپلر؛ کاهش تردد در شاهرگ انرژی جهان
انتخابات بدنسازی تهران باطل شد
شلیک مرگبار در آبدانان؛ پایان تلخ یک نزاع خانوادگی
نورویدئو | از موشک تا مذاکره؛ پشت پرده تنش های اخیر چیست؟
از خواستگاری تا باج‌گیری، اخاذی با تصاویر خصوصی زنان
جزئیات جدید طرح ترافیک 1405؛ از رزرو تا جریمه سنگین
اسلام‌آباد و بیروت در مسیر تقویت روابط دفاعی
سرنوشت انتخابات هفتم در دستان شورای عالی امنیت ملی
چرا اینترنت کاربران ایرانی از سوی آمریکا تحریم شد؟
خرابکاری آمریکا در سواحل عمان رو شد
افزایش دما در مازندران از اواسط هفته
جزئیات سقوط آپاچی آمریکایی در تنگه هرمز فاش شد
نهِ قاطع پرسپولیس به خداداد
جادوی هنر در پایتخت؛ از تماشای 16 نمایشگاه تا نوای چنگ ایرانی
چرا تخم‌مرغ روی دست تولیدکنندگان مانده است؟
باب‌المندب کابوس جدید برای بازارهای جهانی
آماده‌باش کامل برای طوفان شدید و جهش ناگهانی دما تا پایان هفته
برنامه جدید آموزش و پرورش؛ پیش دبستانی 2 اجباری می‌شود
از کالابرگ تا اجاره‌بها؛ بسته تازه دولت برای معیشت مردم چیست؟
کدام شهرها در صف اول اجرای طرح جدید پزشک خانواده هستند؟
بورس تهران دوباره جان گرفت؛ شاخص کل 114 هزار واحد جهش کرد
عکاس ایرانی بر قله جشنواره جهانی عکاسی ایستاد
قیمت نقره امروز سه شنبه 19 خرداد 1405+ جدول
ترور نظامی ارشد در مسکو
پاسخ بقائی به نخست‌وزیر آلبانی: برای درک و شعور مردم خودتان احترام قائل باشید
برلین علیه مرتس؛ پایتخت بسته شد
پیامدهای بین‌المللی محاصره دریایی اسرائیل در دریای سرخ
خبر خوش برای مستأجران؛ بازگشت تمدید خودکار قراردادها با سقف 25 درصد
اموال و دارایی‌های علی کریمی توقیف شد
آغاز ثبت نام مسکن استیجاری برای زوج های جوان + شرایط ثبت نام
پشت‌پرده لغو مالیات 100 هزار دلاری برای متخصصان خارجی
چین: مذاکرات ایران و آمریکا در مرحله‌ای سرنوشت‌ساز است
بازرسی با سگ در زمین فوتبال! برخورد شرم‌آور آمریکایی‌ها با یاران ستاره پرسپولیس
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 19 خرداد 1405+ جدول
کلاهبرداری جدید با نام بیمه تکمیلی بازنشستگان