×
اقتصادی
شناسه خبر : 72824
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/04/01 ساعت 09:51

رویترز: ایران 200میلیون بشکه نفت آماده برای صادرات دارد

رویترز میزان نفت ذخیره‌شده ایران روی خشکی و دریا را 200میلیون بشکه تخمین زد و نوشت ایران در صورت رفع تحریم‌ها می‌تواند به‌سرعت تولید نفت خود را از 2.1میلیون بشکه فعلی به 3.6میلیون بشکه در روز برساند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: در صورت بسته شدن قرارداد اتمی با آمریکا، ایران می‌تواند به سرعت میلیون‌ها بشکه نفت خود را که در ذخایرش نگه داشته است، وارد بازار کند.

 ایران چهارمین ذخایر بزرگ نفتی دنیا را در اختیار دارد و وابسته به درآمدهای نفتی است. این کشور قصد دارد پس از امضای قرارداد برجام و برداشته شدن تحریم ها، تولید خود را از 2.1 میلیون بشکه فعلی به 3.6 میلیون بشکه در روز برساند.

 به این ترتیب سطح تولید ایران به سطح قبل از تحریم ها باز می‌گردد ولی این اتفاق به خاطر سالها سرمایه‌گذاری پایین در میادین نفتی و کاهش تولید، زمان می برد. انتظار می‌رود شرکت ملی نفت ایران صادرات نفت خود را از ذخایر روی خشکی و دریا آغاز کند که احتمالاً به 200 میلیون بشکه می رسند.

 به این ترتیب ایران می‌تواند به مدت شش ماه، یک میلیون بشکه در روز نفت اضافی که یک درصد عرضه جهانی نفت را تشکیل می‌دهد صادر کند.

 ایمان ناصری، مدیر بخش خاورمیانه شرکت اف جی ای و مشاور بازار نفت، می‌گوید:«ایران طی چند ماه پس از برداشته شدن تحریم ها، از حدود 60 میلیون بشکه ذخایر نفت خام خود استفاده می‌کند که 30 تا 35 میلیون بشکه آن طی دو سال گذشته جمع آوری شده‌اند».

 افزایش یک میلیون بشکه ای صادرات نفت ایران بر قیمت نفت تاثیر منفی می‌گذارد ولی بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساچز ماه گذشته اعلام کرد بازار جهانی نفت باید بتواند به سرعت این عرضه اضافی را جذب کند.

 تقاضای جهانی برای نفت به دنبال بهبود اقتصاد جهان از بحران کرونا رو به افزایش است و تولیدکنندگان اوپک و متحدانش در مورد افزایش عرضه خود محتاطانه عمل می‌کنند تا از شوک ورود نفت ایران جلوگیری شود.

 ایران طی ماه‌های اخیر ذخیره نفت در نفتکش ها را افزایش داده است تا برای آغاز صادرات آماده باشد. برخی از این ذخایر هنوز در آسیا، بزرگترین بازار نفت ایران قرار دارند.

 طبق گفته همایون فلکشاهی یکی از تحلیل گران موسسه کپلر، تخمین زده می شود حدود 78 میلیون بشکه نفت و میعانات گازی در ایران بر روی آب ذخیره شده باشند. این رقم در سال گذشته میلادی برابر با 41 میلیون بشکه در روز بود. نفتکش‌های زیادی نزدیک به بازارهای شرق آسیا متوقف شده اند و آماده فروش نفت هستند.

فلکشاهی عقیده دارد شرکت های چینی و هندی و همچنین مصرف کنندگان اروپایی مثل شرکت های ساراس، انی و رپسول به خرید نفت ایران تمایل نشان می‌دهند.

 مقامات ایران در مورد افزایش سریع تولید نفت خوشبین هستند و طبق گفته یکی از مقامات وزارت نفت ایران، بیشتر تولید از دست رفته را می توان طی یک ماه احیا کرد ولی ناظران نفتی انتظار دارند زمان بیشتری طول بکشد.

سارا وخشوری، رئیس شرکت اس وی بی انرژی اینترنشنال در این باره می‌گوید:«ما انتظار داریم تولید نفت ایران طی 3 ماه پس از برداشته شدن تحریم 500 تا 700 هزار بشکه در روز و پس از 6 تا 12 ماه، یک تا 1.2 میلیون بشکه در روز افزایش یابد».


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی