×
اقتصادی
شناسه خبر : 72824
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/04/01 ساعت 09:51
رویترز: ایران 200میلیون بشکه نفت آماده برای صادرات دارد

رویترز: ایران 200میلیون بشکه نفت آماده برای صادرات دارد

رویترز میزان نفت ذخیره‌شده ایران روی خشکی و دریا را 200میلیون بشکه تخمین زد و نوشت ایران در صورت رفع تحریم‌ها می‌تواند به‌سرعت تولید نفت خود را از 2.1میلیون بشکه فعلی به 3.6میلیون بشکه در روز برساند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: در صورت بسته شدن قرارداد اتمی با آمریکا، ایران می‌تواند به سرعت میلیون‌ها بشکه نفت خود را که در ذخایرش نگه داشته است، وارد بازار کند.

 ایران چهارمین ذخایر بزرگ نفتی دنیا را در اختیار دارد و وابسته به درآمدهای نفتی است. این کشور قصد دارد پس از امضای قرارداد برجام و برداشته شدن تحریم ها، تولید خود را از 2.1 میلیون بشکه فعلی به 3.6 میلیون بشکه در روز برساند.

 به این ترتیب سطح تولید ایران به سطح قبل از تحریم ها باز می‌گردد ولی این اتفاق به خاطر سالها سرمایه‌گذاری پایین در میادین نفتی و کاهش تولید، زمان می برد. انتظار می‌رود شرکت ملی نفت ایران صادرات نفت خود را از ذخایر روی خشکی و دریا آغاز کند که احتمالاً به 200 میلیون بشکه می رسند.

 به این ترتیب ایران می‌تواند به مدت شش ماه، یک میلیون بشکه در روز نفت اضافی که یک درصد عرضه جهانی نفت را تشکیل می‌دهد صادر کند.

 ایمان ناصری، مدیر بخش خاورمیانه شرکت اف جی ای و مشاور بازار نفت، می‌گوید:«ایران طی چند ماه پس از برداشته شدن تحریم ها، از حدود 60 میلیون بشکه ذخایر نفت خام خود استفاده می‌کند که 30 تا 35 میلیون بشکه آن طی دو سال گذشته جمع آوری شده‌اند».

 افزایش یک میلیون بشکه ای صادرات نفت ایران بر قیمت نفت تاثیر منفی می‌گذارد ولی بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساچز ماه گذشته اعلام کرد بازار جهانی نفت باید بتواند به سرعت این عرضه اضافی را جذب کند.

 تقاضای جهانی برای نفت به دنبال بهبود اقتصاد جهان از بحران کرونا رو به افزایش است و تولیدکنندگان اوپک و متحدانش در مورد افزایش عرضه خود محتاطانه عمل می‌کنند تا از شوک ورود نفت ایران جلوگیری شود.

 ایران طی ماه‌های اخیر ذخیره نفت در نفتکش ها را افزایش داده است تا برای آغاز صادرات آماده باشد. برخی از این ذخایر هنوز در آسیا، بزرگترین بازار نفت ایران قرار دارند.

 طبق گفته همایون فلکشاهی یکی از تحلیل گران موسسه کپلر، تخمین زده می شود حدود 78 میلیون بشکه نفت و میعانات گازی در ایران بر روی آب ذخیره شده باشند. این رقم در سال گذشته میلادی برابر با 41 میلیون بشکه در روز بود. نفتکش‌های زیادی نزدیک به بازارهای شرق آسیا متوقف شده اند و آماده فروش نفت هستند.

فلکشاهی عقیده دارد شرکت های چینی و هندی و همچنین مصرف کنندگان اروپایی مثل شرکت های ساراس، انی و رپسول به خرید نفت ایران تمایل نشان می‌دهند.

 مقامات ایران در مورد افزایش سریع تولید نفت خوشبین هستند و طبق گفته یکی از مقامات وزارت نفت ایران، بیشتر تولید از دست رفته را می توان طی یک ماه احیا کرد ولی ناظران نفتی انتظار دارند زمان بیشتری طول بکشد.

سارا وخشوری، رئیس شرکت اس وی بی انرژی اینترنشنال در این باره می‌گوید:«ما انتظار داریم تولید نفت ایران طی 3 ماه پس از برداشته شدن تحریم 500 تا 700 هزار بشکه در روز و پس از 6 تا 12 ماه، یک تا 1.2 میلیون بشکه در روز افزایش یابد».


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نورویدئو | جنگ زمان ؛ عقربه ها به کدام سو می چرخند ؟
انفجار شدید در کارخانه فروسیلیس ملایر؛ 3 کارگر به‌شدت سوختند
2 دانشجوی دانشگاه امیرکبیر اخراج شدند؛ احکام 18 دانشجو صادر شد
جنگ تجاری؛ کالاهای آمریکایی در کانادا خریدار ندارند
دعوت گروسی از ایران برای بازگشت به همکاری‌های پادمانی
فشار انصارالله بر عربستان بالا گرفت؛ احتمال واکنش شدید ریاض
پاسخ چین به ادعای ترامپ درباره ایران
پیش‌بینی هواشناسی برای اواخر هفته تهران؛ افزایش دما از چهارشنبه
واکنش بیرانوند به فرا رسیدن موعد سربازی: رانت در زندگی من جایی نداشته است
وزیر آموزش و پرورش: کیفیت فقط افزایش معدل و قبولی دانش‌آموزان نیست
آخرین قیمت طلا و سکه امروز 23 شهریور 1405؛ سقوط قیمت طلای 18 عیار و رشد ربع سکه
هشدار ترامپ به زلنسکی؛ حملات اوکراین قیمت دیزل آمریکا را بالا برد
توقیف 240 مورد از اموال مجرمان همکاری با دولت‌های متخاصم
آخرین قیمت دلار امروز دوشنبه 23 شهریور 1405؛ افزایش قیمت دلار در پی لغو نشست عمان
معاون اول رئیس‌جمهور: جنگ‌های آینده «جنگ فناوری» است
درخت کهنسال جغتای در فهرست میراث طبیعی ملی ایران ثبت شد
هشدار حجت‌الاسلام اژه‌ای درباره وضعیت حقوق و پاداش مدیران شرکت‌های دولتی
گردهمایی دالاس زیر سایه بحران؛ چرا ترامپ و ونس از صحبت درباره جنگ با ایران فرار می‌کنند؟
200 میلیارد ریال برای زائران اولی کربلا جمع‌آوری شد؛ یک میلیون زیارت به نیابت از امام شهید
قیمت دینار عراق امروز 23 شهریور 1405 کاهش یافت
انتخاب 16 رئیس دانشگاه و پژوهشگاه تایید شد
روزانه 480 هزار حمله سایبری به ارتباطات کشور
بیانیه ارتش یمن درباره حمله به ملک خالد
چگونه «امر ملی» را از خیابان به پیاده‌رو تبعید کنیم؟!
نورنما | دیالوگ هایی که در سینمای ایران مانگار شدند
معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی واریز می‌شود؟جزئیات جدید
عربستان درخواست تعویق نشست خلیج فارس را مطرح کرد
جزئیات کشف جسد زن گمشده بعد از 6 سال در باغچه کله پزی؛ اعترافات قاتل سنگدل
قیمت جدید مرغ اعلام شد
قدرت خرید مردم؛ چالش اصلی بازار مسکن
تخلیه 31 هزار نفر در پی بارش‌های شدید در چین
مخالفت بومیان هم مانع دیوار مرزی آمریکا در آریزونا نشد
معاون حقوقی رئیس‌جمهور: قانون اساسی به کالای لوکس برای تفکر حاشیه‌ای تبدیل نشود
عمان: تنگه هرمز به‌زودی بازگشایی می‌شود
سازمان ملل: نزدیک به 100 هزار سودانی آواره شدند
پایان درخشان پاراتیراندازان ایران در کره جنوبی با 4 مدال
اعلام برنامه هفته‌های هشتم تا دوازدهم و دیدارهای معوقه لیگ برتر فوتبال
انتقاد کامران قدکچیان از وضعیت سینما
برنامه خاموشی برق همدان برای امروز 23 شهریور اعلام شد + لینک
مدارس فرسوده تهران؛ 804 مدرسه نیازمند بازسازی
افت بورس‌های آسیا همزمان با جهش قیمت نفت
برق کدام مناطق استان مرکزی امروز قطع می‌شود؟
آماده‌سازی 10 میلیون سرم در جنگ 12 روزه
چرا سیا پیش از 11 سپتامبر برنامه حذف بن‌لادن را کنار گذاشت؟
افشای تصاویر عملیات نجات خلبانان آمریکایی پس از سقوط جنگنده بر فراز ایران + فیلم
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان امروز دوشنبه 23 شهریور+ بارندگی و احتمال تگرگ
نفت در بازار جهانی گران شد؛ برنت 107 دلاری شد
انهدام پهپاد MQ1 در تنگه هرمز توسط سپاه
جدول خاموشی استان خراسان جنوبی امروز دوشنبه 23 شهریور؛ برنامه بیرجند، طبس و قائنات
نوراینفو | چگونه در چت جی بی تی از حریم خصوصی محافظت کنیم؟