×
اقتصادی
شناسه خبر : 72808
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/03/31 ساعت 16:42
هوا بازهم گرمتر می شود/ موج جدید خاموشی‌ها در راه است؟

هوا بازهم گرمتر می شود/ موج جدید خاموشی‌ها در راه است؟

معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: براساس پیش بینی ها در هفته جاری و هفته آینده، میانگین دمای هوا 1 تا 1.5درجه گرمتر خواهد شد که همین موضوع احتمال افزایش شدید نیاز مصرف برق را به دنبال خواهد داشت.

نورنیوز-گروه اقتصادی: غلامعلی رخشانی مهر، معاون هماهنگی توزیع توانیر اظهارداشت: در هفته گذشته میانگین دمای کشور  در حدود 36 درجه بود این درحالی است که براساس نقشه های هواشناسی، دمای هوا بین1 تا 1.5 درجه افزایش خواهد یافت.

به گفته رخشانی مهر، با رسیدن میانگین دمای هوا به 38 درجه در کشور، احتمال آنکه رکورد نیاز مصرف برق به 62 هزار مگاوات افزایش یابد وجود دارد.

معاون هماهنگی توزیع توانیر و  دبیر ستاد راهبری اوج بار صنعت برق با بیان این که هفته گذشته با رسیدن نیاز مصرف به بیش از  60 هزار مگاوات، شاهد شکاف 6 هزار مگاواتی در تراز بین تولید و مصرف بودیم، خاطرنشان کرد: این هفته با توجه به شرایط موجود، احتمال تشدید این شکاف بیشتر شده است.

رخشانی مهر در عین حال تنها راهکار جلوگیری از بروز قطعی برق در این شرایط را تنظیم و مدیریت درست مصرف عنوان کرد و افزود: در کشور حدود 24 هزار مگاوات از برق تولیدی کشور به وسایل سرمایشی اختصاص دارد.

رخشانی مهر با بیان این که پیک برق در بازه ساعت های 12 تا 18 رخ می دهد، خاطرنشان کرد:  اگر فرض کنیم که این اوج بار برای سه ماه رخ دهد در حدود 450 ساعت در سال اوج مصرف داریم که برای پاسخگویی به این نیاز مصرف باید 7 تا 8 هزار مگاوات نیروگاه احداث شود.

معاون هماهنگی توزیع توانیر با تاکید بر این که در همه دنیا، مصارف در این ساعت ها را مدیریت می کنند، خاطرنشان کرد: در ایران نیز  همانند سایر نقاط دنیا، مصارف به ساعت هایی غیر از ساعات پیک منتقل می شود.

وی در عین حال با تقدیر از مشترکان صنعتی و کشاورزی  به دلیل همکاری در طرح های مدیریت بار گفت: صنایع و کشاورزان با همکاری در طرح های مدیریت بار، از پاداش های صنعت برق و تخفیف های در نظر گرفته شده، بهره مند می شوند.

رخشانی مهر همچنین با اشاره به این که در اوایل خرداد ماه شاهد رشد  بیش از 30درصدی مصرف برق بودیم، خاطرنشان کرد: بخش کشاورزی به دلیل کمبود بارش ها این دو گروه از ابتدای امسال رشد مصرف زیادی را تجربه کرده اند که در بخش کشاورزی به دلیل کمبود بارش ها شاهد افزایش پمپاژ آب ودرنتیجه بالا رفتن 18 درصدی مصرف برق بودیم و پس از آن نیز بخش صنعت بود که در رده دوم مصرف قرار داشت.

رخشانی مهر در خصوص انتشار جداول خاموشی ها نیز گفت: این جداول احتمالی است، اما در صورت تداوم همکاری مشترکان، خاموشی ها اعمال نخواهد شد.

وی ادامه داد: در صورتی که همه هموطنان کولرهای گازی روی عدد 25 درجه تنظیم و از دور کند کولرهای آبی استفاده کنند و استفاده از وسایل پرمصرف برقی را نیز به ساعات خنک روز یا پایانی شب موکول نمایند، می توانیم به طور قطع اطمینان دهیم که شاهد قطعی برق نخواهیم بود.

معاون همانگی توزیع توانیر در عین حال از همه مشترکان صنعتی و کشاورزی نیز به دلیل همکاری در طرح های مدیریت بار و کاهش مصرف برق تقدیر کرد و گفت: همه این تلاش ها برای پایدار ماندن شبکه و جلوگیری از بروز خاموشی ها صورت می گیرد.

رخشانی مهر همچنین اضافه کرد:در بخش خانگی نیز می توان این جابه جایی بار را با  موکول کردن استفاده از وسایل پرمصرف برقی مانند اتو، جارو برقی، ماشین لباسشویی و... به ساعات خنک روز یا پایانی شب انجام داد.

رخشانی مهر همچنین در پاسخ به پرسشی درخصوص میزان ذخایر آب پشت سدهای کشور نیز اظهارداشت: ذخیره آب پشت سدها حداقل 50 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است که این به معنای نصف شدن توان تولید انرژی نیروگاه های برق آبی است.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: ذخایر آب سد ها را باید برای کشت پاییزه، احتمال تداوم خشکسالی و مصرف آب شرب و... تا حد امکان حفظ کنیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
حمله تند سیاستمدار اسرائیلی به همسر نتانیاهو
نور کلاس تا بوفه؛ بازرسی جدید مدارس از نیمه شهریور
صعود مقتدرانه دختران ایران به جمع 8 تیم آسیا
آتش‌سوزی در مجتمع 49 واحدی مشهد؛ 9 نفر نجات یافتند
خیابانی در تهران به نام اکبر عبدی نامگذاری شد
اقتصاد عمان زیر سایه جنگ؛ کاهش گردشگری و افزایش هزینه‌ها
ضرورت ایستادگی مسلمانان در برابر رژیم جنایتکار صهیونی
تأکید پکن بر همکاری با تهران
احضار سفیر آمریکا در ترکیه به واشنگتن!
نورنما | پرواز دیدنی کفشدوزک
بارش سیل‌آسا در هند؛ پروازهای دهلی‌نو مختل شد
ثبت‌نام بیش از یک میلیون کلاس‌اولی
هوای 4 شهر خوزستان قرمز شد؛ هشدار آلودگی هوا
تخفیف 70 درصدی برج میلاد؛ جشنواره تابستانی آغاز شد
چگونه ترامپ در تله جنگ با ایران گرفتار شد؟
افتتاح 863 واحد مسکن ملی در اردبیل
نگرانی فرانسوی‌ها از افزایش تعرض به کودکان در مدارس
همتی: 1.7 میلیارد دلار برای انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص یافت
تسهیلات 60 میلیون دلاری برای واردات کالاهای اساسی
گام تازه چین و هند برای کاهش تنش‌های مرزی
مدودف: ناتو باید به روسیه تضمین عدم حمله بدهد
قیمت نفت دوباره بالا رفت؛ برنت به 92 دلار رسید
مخالفت عوام‌فریب‌ترین رئیس جمهور آمریکا با موج پرشور پوپولیستی
ستاره‌های فوتبال علیه رئیس فیفا؛صبر ما تمام شد
سازمان ملل: سوءتغذیه کودکان غزه تشدید شده است
یمن: به تحریم‌های آمریکا علیه ایران نپیوندید
رادان: دشمن منتظر یک بهانه برای آشوب است
دو کشته در تونل مرگ ایلام؛ گازهای سمی مانع خروج پیکر سوم شد
دنیامالی: آغوش دولت به روی جوانان باز است
غزه زیر آتش؛ بیش از 21 هزار کودک تاکنون به شهادت رسیدند
حمله خونین باندهای تبهکار در هائیتی
جزئیات سفر عاصم منیر به تهران؛ پاکستان به دنبال پایان بن‌بست ایران و آمریکا
ثبت 59 زمین‌لرزه در کشور از 24 تا 30 مرداد
فرماندهان نظامی یمن: معادلات جدیدی بر منطقه حاکم شده است
اعتراف جنجالی وزیر ترامپ درباره تحریم ایران: «چرا باید سیستم مالی جهان را به هم بریزم؟»
درخواست اوکراین از شورای امنیت برای فشار بیشتر بر روسیه
وزیر کشور پاکستان: در مذاکرات با ایران به پیشرفت قابل‌توجهی رسیدیم
قیمت جهانی طلا امروز سه شنبه 3 شهریور چند دلار شد؟
بار گرانی سوخت بر دوش 145 کشور
باستان‌شناسان از راز عجیب مقبره مصری پرده برداشتند؛ یک سگ در میان 16 مومیایی
جدول قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه 3 شهریور
نوراینفو | 9 نشانه‌ای که می‌گوید بدن شما زودتر از موعد پیر شده است
پشت پرده سفر‌های دیپلماتیک به تهران
جنگ آمریکا و چین بر سر تجارت جهانی؛ ایران کجای این معادله است؟
آیا ازسرگیری مذاکره محتمل است؟
قیمت دلار امروز سه شنبه 3 شهریور + جدول قیمت ارز
بِسِنت خالی بست مستندات چه می‌گویند؟
سیاست نامه | کارنامه پزشکیان؛ خوب، قابل قبول یا نیازمند تلاش بیشتر؟
آخرین خبر از اصلاح حقوق بازنشستگان؛ دریافتی بازنشستگان به 90 درصد حقوق شاغلی می‌رسد؟
افق باز فرهنگ نقد و نظر