×
سیاسی
شناسه خبر : 72727
تاریخ انتشار : شنبه 1400/03/29 ساعت 16:43
آغاز فصلی جدید در مدیریت کشور با رویکردی از جنس وصل

نورنیوز بررسی کرد؛

آغاز فصلی جدید در مدیریت کشور با رویکردی از جنس وصل

امروز انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری از مسیر رقابت میان نامزدها با اعلام نتایج و مشخص شدن کاندیدای پیروز به پایان رسیده و لازم است همه گروه‌های سیاسی بر اساس اصول مشترکی که به آن پایبند هستند برای شتاب دادن به مسیر حل و رفع مشکلات موجود با حفظ اختلاف سلیقه‌ها در کنار هم قرار بگیرند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران در یکی از پیچیده‌ترین مقاطع تاریخ پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روز گذشته با حضور گسترده و پرشور مردم پای صندوق‌های رای به انجام رسید و جهش سرافرازانه دیگری را در ابعاد سیاسی و اجتماعی برای نظام مردم‌سالار ایران رقم زد.

این حماسه بزرگ در حالی شکل گرفت که حلقه خبیث دشمنان ملت ایران اعم از معاندین و منافقین و ائتلاف غربی، عربی، صهیونیستی از ماه‌ها پیش پروژه تحریم انتخابات را کلید زده و از هر دستاویزی برای پمپاژ یاس و ناامیدی بین مردم بهره می‌بردند.

برگزاری امن و بدون تنش این انتخابات که با وجود تهدیدات فراوان امنیتی از سوی دشمنان به وقوع پیوست، بار دیگر اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران را به رخ همگان کشید و یکی از سخت‌ترین انتخابات‌های تاریخ انقلاب را بدون کمترین مسئله امنیتی به ثمر رساند.

از سویی؛ دنیا در این انتخابات شاهد الگویی کامل و مثال زدنی از جامعه‌ای پویا و کنش‌گر در عرصه سیاسی و اجتماعی بود به گونه‌ای که نه تنها گروه‌های معترض به برخی عدم احراز صلاحیت‌ها با تاکید بر منافع ملی و نگاهی فراجناحی در این انتخابات مشارکت داشتند بلکه رقبای انتخاباتی در ساعات اولیه اعلام نتایج غیر نهایی انتخابات به نامزد پیروز تبریک گفتند.  

امروز انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری از مسیر رقابت میان نامزدها با اعلام نتایج و مشخص شدن کاندیدای پیروز به پایان رسیده و لازم است همه گروه‌های سیاسی بر اساس اصول مشترکی که به آن پایبند هستند برای شتاب دادن به مسیر حل و رفع مشکلات موجود با حفظ اختلاف سلیقه‌ها در کنار هم قرار بگیرند.

باید به این واقعیت توجه کرد که حجةالاسلام والمسلمین رییسی نامزد پیروز در این انتخابات، هنگام پیروزی انقلاب، جوانی 18 ساله بوده که در مسیر تکوین نظام اسلامی، عمدتا در قامت دادستان و نه قاضی به کشور خدمت کرده و مدارج مختلف اداری و تحصیلی را طی نموده است و از این زاویه فردی ساخته شده در فضای انقلاب و آرمان‌های امام راحل (ره) است.

او البته کمتر سیاست‌ورزی کرده و طلبه‌ای معتدل و فاقد مواضع تند سیاسی و افراطی بوده و کمتر در امور سیاسی اظهارنظر علنی داشته است. در مسئولیت‌های قضایی نیز فردی تحول‌گرا نشان داده است و با این توصیف در جریان اصول‌گرایی جزء افراد معتدل محسوب می‌شود. 

ظهور برجسته سیاسی او به نامزدی‌اش در انتخابات ریاست جمهوری در سال 1396 باز می‌گردد که در آن مقطع نیز مواضع تند از او مشاهده نشد و نشان داد که با وجود برخی فضاهای سیاسی غیر اخلاقی در کشور ما، توانایی حضور در رقابت سیاسی با حفظ اصول و ملاحظات اخلاقی را دارد.

البته طبیعی است وقتی یک فرد، نامزد یک جریان سیاسی می‌شود، طیف افراطی آن جریان نیز از او حمایت خواهند کرد، اما به نظر می‌رسد باید حساب ایشان و گفتمان ایشان را از جریان تندرو جدا کرد.
جریان اصلاح‌طلب تا یک ماه قبل عمده نگرانی‌اش نامزدی فردی نظامی و افتادن قوهٔ مجریه به دست نظامیان بود، اما چنین فرضیه‌ای محقق نشد و فردی در کسوت روحانیت با ویژگی‌های اخلاقی متمایز و روحیه‌ای تحول‌گرا با رای مردم برای قوهٔ مجریه انتخاب شده است. 

او کسی است که به واسطه کسوت خود و سیره‌ای که از خود به نمایش گذاشته، مُبادی بسیاری از آداب لباس روحانیت است و سوابق کاری او در دستگاه قضایی نشان داده که به هیچ وجه تابع سلوک افراطی نیست.

از سوی دیگر شرایط اقتصادی نامناسب کشور که در رقابت‌های انتخاباتی از سوی همه نامزدها با تفکرات مختلف مورد تاکید قرار گرفت و همچنین مطالبات متراکمی که در تبلیغات انتخاباتی افزایش نیز یافت، قطعا به سکاندار اجرایی کشور اجازه نخواهد داد که خود را درگیر حاشیه‌های فرصت‌سوز و رمق‌گیر کند و ناچار خواهد بود رویکردهای عقلانی معطوف به حل مشکلات مردم و وعده‌های انتخاباتی خود را در پیش گیرد. 

همچنین با توجه به تاکید آقای رئیسی مبنی بر اینکه رئیس جمهور، رئیسِ جمهور همهٔ مردم، جدای از گرایش‌ها و سلیقه‌های سیاسی مختلف است، می‌توان انتطار داشت که اعتدال بیشتری در کسوت ریاست جمهوری از ایشان دیده شود.

اظهارات اسحاق جهانگیری مبنی بر اینکه پس از عدم احراز صلاحیت توسط شورای نگهبان فقط آقای رئیسی جویای احوال من شد، مؤید این اعتدال رفتاری است.

به نظر می‌رسد جریانات سیاسی رقیب آقای رییسی در انتخابات به ویژه طیف موسوم به اصلاح‌طلب باید از هم اکنون خود را آماده نمایند که با توجه به پیروزی آقای رئیسی با کمک‌ به ایشان و ارائه رویکردها و روش‌های عقلانی برای اداره کشور و نقد عالمانه و منصفانه، نقش خود را در آینده کشور ایفا کنند.

گروه‌های مختلف سیاسی در کشور باید در عمل ثابت کنند که منافع ملی، آسایش و رفاه ملت از همه چیز برای آنان اولی‌تر است و باید آمادگی خود را برای یاری رساندن به فرد پیروز در انتخابات در عمل اثبات کنند.

رویکرد آقای رئیسی در فسادستیزی، شفافیت، تعامل خارجی، حمایت از تولید و ظرفیت‌های داخلی، نقش دادن به زنان و جوانان و حمایت از نقش نظارتی رسانه‌ها و بیان آزاد و بدون لکنت انتقادات سازنده به طور طبیعی مورد تایید و پذیرش همه جناح های سیاسی در کشور است و انتظار می‌رود که در این مسیر استقبال و حمایت جدی از رییس جمهور منتخب به عمل آمده و مسیر همکاری با او گشوده شود.

مجموعه موارد ذکر شده می‌تواند با حفظ دیدگاه‌ها و سلائق متفاوت و تلاش و کوشش گروه‌های سیاسی برای جلب نظر مردم در انتخابات آتی دنبال شود و مغایرتی با اهداف و ایدآل‌ها و انتقادات احتمالی آنان در موضوعات مختلف ندارد.

تجربه بیش از چهل سال گذشته نشان داده که تابوسازی جریانات سیاسی از یکدیگر ضمن آن که نمی‌تواند به رفع چالش‌ها و مشکلات کشور کمکی نماید، باعث درگیر شدن ظرفیت‌های ملی در امور حاشیه‌ای و بی‌اهمیت شده و تنها خاصیت آن ایجاد دست اندازهای غیر سازنده در مسیر پیشرفت و تعالی کشور است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: هدف حمله امشب من بودم/ به جنگ با ایران مرتبط نبود
تیراندازی در بیمارستانی در شیکاگو و کشته شدن یک افسر پلیس آمریکا
مسن‌ترین بازیکنان جام جهانی
پیشروی نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل در جنوب غرب سوریه
حفاظت از یوزپلنگ چه چالش‌هایی دارد؟
سردرگمی ترامپ برای خروج از جنگ ایران
بارش باران و رعد و برق در 18 استان
آخرین جزئیات از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ در هتل واشنگتن هیلتون+ فیلم تیراندازی
مجروح شدن افسر سرویس مخفی آمریکا در جریان تیراندازی در هتل واشنگتن هیلتون
آغاز توزیع متمرکز اقلام استراتژیک تجهیزات پزشکی از میلاد امام رضا (ع)
چین همچنان قدرت مسلط آموزش عالی در سیا است
ترامپ تیراندازی در مراسم کاخ سفید را تایید کرد
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد