×
سیاسی
شناسه خبر : 71666
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/03/27 ساعت 23:03
کدخدایی خبر داد: افزایش 22 درصدی شعب أخذ رأی نسبت به انتخابات مجلس یازدهم

کدخدایی خبر داد: افزایش 22 درصدی شعب أخذ رأی نسبت به انتخابات مجلس یازدهم

سخنگوی شورای نگهبان گفت: با توجه به شرایط ویژه این‌دوره از انتخابات، افزایش شعب رأی‌گیری در دستورکار قرار گرفت و پیش بینی 67 هزار شعب کردیم که از این منظر 22 درصد نسبت به انتخابات مجلس و 7 درصد نسبت به انتخابات دوره گذشته ریاست جمهوری افزایش داشتیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری که صبح امروز (پنج‌شنبه 27 خرداد) در سالن همایش‌های بین المللی صداوسیما برگزار شد، طی سخنانی ضمن بیان گزارش اجمالی درباره اقدامات شورای نگهبان برای انتخابات پیش رو، گفت: وظیفه شورای نگهبان پاسداری و صیانت از آرای مردم است تا حق مردم در تعیین سرنوشت‌شان به‌درستی پاسداری شود. علاوه بر اینکه با توجه به شرایط این دوره از انتخابات در ارتباط با سلامت مردم نیز اقداماتی از سوی شورای نگهبان صورت گرفته است.

وی افزود: مقام معظم رهبری روز گذشته دغدغه‌هایی را مطرح کردند که بسیار به‌جا است و شورای نگهبان نیز در طول یک‌سال گذشته تلاش کرده تا  آمادگی لازم را برای فراهم کردن تمامی شرایط برای برگزاری این انتخابات در نظر گرفته شود.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: در ارتباط با موضوع تعرفه‌ها در این‌دوره از انتخابات با توجه به دغدغه‌ای که پیرامون تأمین تعرفه‌ها وجود داشت، 10 درصد بر تعداد تعرفه‌ها افزوده شد تا نگرانی در ارتباط با کمبود تعرفه وجود نداشته باشد و روز جمعه ستاد نظارت بر انتخابات ما به شکل برخط با تمام شعب در تماس است تا اگر مشکلی برای تعرفه‌ها ایجاد شد در کوتاه‌ترین زمان ممکن این مشکل را مرتفع کنیم.

کدخدایی تصریح کرد: در بحث سلامت مردم نیز که روز گذشته مورد تاکید رهبر انقلاب قرار گرفت از همان ابتدا بین کارشناسان ما و دوستان در وزارت کشور بحث‌هایی آغاز شد و در نهایت بحث فاصله‌گذاری‌ها، استفاده بیشتر از فضای باز برای شعب و ضدعفونی کردن شعب مورد تأکید قرار گرفت. هم‌چنین یک نفر ناظر از سوی وزارت بهداشت برای رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در هر شعبه حضور خواهد داشت ضمن اینکه احراز هویت به شکل الکترونیکی انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: در ارتباط با بحث برگزاری انتخابات در خارج از کشور این توجه را باید داشته باشیم که بخشی از این کار مربوط به کشور برگزارکننده و مقررات آن کشور است که خوشبختانه تلاش گسترده‌ای از سوی وزارت خارجه صورت گرفته تا ایرانیان خارج از کشور بتوانند آرای خود را به راحتی در صندوق‌ها بیندازند.

سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط ویژه این دوره از انتخابات افزایش شعب رأی‌گیری در دستورکار قرار گرفت و پیش بینی 67 هزار شعب صورت گرفت که از این منظر  22 درصد نسبت به انتخابات مجلس و 7 درصد نسبت به انتخابات دوره گذشته ریاست جمهوری افزایش داشته است.  

کدخدایی گفت: ناظرین ما با کوچک‌ترین تخلف برخورد خواهند کرد علاوه بر اینکه ما همچون گذشته از طرق مختلف و گزارش مردمی استفاده می‌کنیم تا اگر تخلفی مشاهده شد به سامانه مردم ناظر ارسال شود تا برخورد قانونی لازم با متخلفین صورت بگیرد.

وی تصریح کرد: در ارتباط با شفافیت نظارت‌ها تدابیری اندیشیده شد تا نامزدهای مختلف انتخابات می‌توانند بر اثر ترتیباتی که وجود دارد نمایندگانی را در شعب حضور داشته باشند علاوه بر این نمایندگانی از ستادهای نامزدها از نزدیک در شورای نگهبان حضور پیدا کرده و از نزدیک بر کار شورای نگهبان نظارت داشته باشند.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره رد صلاحیت لاریجانی و احمدی‌نژاد گفت: روش اعلام نظر در شورای نگهبان بر اساس اصل 115 مستندات در ارتباط با هر فرد مطرح می‌شود و در نهایت هر یک از اعضا رأی خود را نسبت به کاندیداها می‌دهد. اینکه هر یک از اعضا بر چه اساس به کاندیداها رأی مثبت یا منفی می‌دهند را بنده به‌جهت اینکه آرا مخفی است بنده نیز نمی‌توانم توضیحی در این رابطه بدهم.

کدخدایی اظهار داشت: اگرچه در قانون انتخابات ریاست جمهوری ما حکمی را برای بیان این دلایل و مستندات نداریم اما هر یک از افراد که در خواست کردند دعوت کردیم و در روزهای گذشته در همین راستا 4 نفر از کاندیداها در شورای نگهبان حضور پیدا کردند، هم‌چنین اخیرا دو نفر دیگر از کاندیداها نیز دعوت شدند تا مطالبی که در پرونده آنها مطرح شده را به آن‌ها منتقل کنیم.

وی گفت:  اگر دستگاه‌هایی حس می‌کنند گزارشات خلاف واقع ارسال کردند آن‌ها باید اصلاح کنند اما این‌طور نیست که مبنای عمل شورای نگهبان یک گزارش خاص نسبت به کاندیداها باشد و ما گزارش نهادهای مختلف را مدنظر قرار می‌دهیم.

کدخدایی درباره اظهارات وزیر اسبق اطلاعات درباره بررسی صلاحیت ها در سال 92 گفت: طبق قانون مراجع مختلف باید گزارش هایی که در اختیار دارند را به شورای نگهبان ارسال کنند اما این گزارش ها جنبه کارشناسی دارند و اعضای شورای نگهبان باید از صحت این گزارشات اطمینان حاصل کنند.

وی افزود: در ارتباط با این مسئله خود ایشان خوشان تکذیب کرده اند و دو نفر دیگر از اعضای شورای نگهبان که در آن دوره در شورا حضور داشتند نیر این مطالب را تکذیب کردند.

کدخدایی تصریح کرد: دیروز نیز فیلم آن جلسه را دوباره نگاه کردیم و مشخص شد که ایشان چنین مطلبی را بیان نکرده است و انشاالله در یک زمان مناسب فیلم این جلسه نیز منتشر خواهد شد.


نورنیوز
کلید واژگان
کدخداییشعب اخذ رای
نظرات

آخرین اخبار
قیمت گوشت قرمز امروز 23 تیر 1405 + جدول
ایران جایگاه دومین تولیدکننده بزرگ اوپک را حفظ کرد
برنامه بازی‌های جام جهانی 2026 امروز سه‌شنبه 23 تیر؛ نبرد بزرگ اسپانیا و فرانسه
هشدار جدی هواشناسی: «جهنم تابستان» تا پایان هفته مهمان ایران است!
ایران اتهامات آمریکا درباره روابط با یمن را رد کرد
عاشورا؛ بیداری جان‌ها
رهبر اقلیت سنای آمریکا: یادداشت تفاهم ترامپ با ایران فروپاشیده است
سازمان بورس مکلف به پیگیری کیفری جرایم پولشویی شد
ذخایر استراتژیک نفت آمریکا 3 میلیون بشکه کاهش یافت
هیل: ترامپ از طرح گراهام درباره تحریم‌ روسیه حمایت می‌کند
صعود ایران به جمع 8 تیم برتر والیبال نشسته جهان/ جدال با آمریکا در چین
راز پنهان در پس دهها مرگ خاموش
آسوشیتدپرس: تلفات آمریکا در جنگ با ایران افزایش یافته است
آمار هفتگی زلزله‌های ایران اعلام شد؛ 99 لرزش در سراسر کشور
جهش 3 درصدی قیمت نفت
2 تروریست داعشی با حکم قوه قضاییه اعدام شدند
شوک بزرگ به تکواندو ؛ حذف زودهنگام تیم ملی ایران از جام جهانی
آغاز هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال 2026 از فردا+ جدول
آرمان شهادت شهید خامنه‌ای
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 23 تیر 1405
دشواری‌های کار در تنگه هرمز
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 23 تیر 1405
دویست و پنجاه سالگی انقلاب آمریکا در ترازو
احتمال اَبَرتورم و پیامدهای آن
سیاست نامه | حاشیه سازی تندروها برای یک آیین وحدت بخش
کشف لاشه یک خرس قهوه‌ای در گلستان؛ علت مرگ در دست بررسی+ فیلم
رئیس‌جمهور برزیل: ترامپ به دنبال دزدی دریایی در تنگه هرمز است
چرا مسیر تشییع رهبر شهید تغییر کرد؟عذرخواهی استاندار تهران از مردم
تشدید حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان؛ انفجارهای شدید منطقه را لرزاند
آغاز اجرای طرح جدید بهزیستی برای سالمندان از مردادماه
قیمت خودروهای داخلی و خارجی امروز 23 تیر 1405
صعود مقتدرانه نوجوانان والیبال ایران؛ صدرنشینی با برد مقابل بحرین
برنامه مسابقات ورزشی امروز 23 تیر 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 23 تیر 1405 + وضعیت استانها
محاصره بنادر ایران، منطقه و اقتصاد جهانی را با شرایطی غیرقابل پیش‌بینی روبرو می کند
تجاوز مجدد تروریست‌های آمریکایی به شهرهای ساحلی ایران؛ پاسخ فراگیر و مستمر نیروهای مسلح
موافقت مشروط عربستان در پیوستن به توافق ابراهیم
تعطیلی سفارت آمریکا در امارات
آژیر هشدار در سفارت آمریکا در بغداد
اتهام زنی آمریکا به ایران درباره یمن / روسیه ادعای واشنگتن را رد کرد
حمله موشکی به اربیل عراق
ایران و تنگه هرمز محور نشست اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس
گزارش‌ها از تجاوز عربستان سعودی به یمن با چراغ سبز ترامپ
افزایش 9 درصدی بهای نفت در پی اعلام ازسرگیری محاصره ایران از سوی ترامپ
دیدار مدیر اف‌بی‌آی با وزیر کشور پاکستان
امارات مدعی حمله به دو نفتکش این کشور شد
حادثه دریایی در 40 مایلی شمال شرق سواحل عمان
ادعای ترامپ متجاوز: توانمندی‌های ایران را در تنگه هرمز از بین می‌بریم
نمایندگی ایران در سازمان ملل: ادعای انتقال تجهیزات نظامی به یمن کاملاً بی‌اساس است
ورود الزیدی به آمریکا و اعلام اهداف سفر وی