×
سیاسی
شناسه خبر : 70561
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/03/24 ساعت 16:48

نورنیوز بررسی کرد؛

رمزگشایی از اظهارات عراقچی درباره مذاکرات وین

در جریان مذاکرات اخیر وین غربی‌ها سعی کردند با ایجاد یک دو قطبی کاذب، فضای رقابت‌های انتخاباتی را به جدال میان حامیان و مخالفان برجام تبدیل کنند و از این مسیر با ایجاد امواج سیاسی در داخل، مذاکره‌کنندگان و تصمیم‌گیرندگان عالی کشور را تحت فشار افکار عمومی قرار داده و امتیاز بگیرند که با شکست مواجه شد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: مذاکرات وین با دستور کار لغو تحریم‌ها و بازگشت آمریکا به تعهدات برجامی بیش از دو ماه است که با حضور ایران و اعضای 1+4 در جریان است.
طی این مدت طرف غربی با استفاده از تمام توان دیپلماتیک و رسانه‌ای خود و همچنین تداوم فشارهای سیاسی و اقتصادی تلاش کرده تا اولا ایران را در جایگاه متهم ردیف اول بر هم خوردن برجام نشانده و ثانیا با استفاده از دیپلماسی اجبار، کشورمان را مجبور به پذیرش مطالبات زیاده‌خواهانه خود کند.

در این مسیر نقش‌آفرینی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در زمین بازی طراحی شده غربی‌ها نیز از جمله موضوعاتی است که متاسفانه با خروج آژانس از جایگاه حقوقی و نزول در اندازه یک بازیگر سیاسی، فضای موجود را به شدت پیچیده‌ کرده است.

این در حالی است که ایران با وجود تاکید بر اجرای بی کم و کاست مصوبه مجلس شورای اسلامی در راستای احقاق حقوق ملت، طی توافقی سه ماهه این فرصت را در اختیار آژانس و رافائل گروسی مدیرکل آن قرار داد تا بتواند وظیفه خود را برای مجاب کردن طرف غربی به انجام تعهدات خود انجام دهد.

با این حال اتفاقات هفته گذشته به ویژه گزارش غیر فنی و سیاسی رافائل گروسی در شورای حکام، نشان داد که آژانس بنای بر تعامل صحیح و اصولی با ایران را نداشته و بیشتر مایل به بازی در سناریوی مشترک اروپا و آمریکا برای تداوم فشار بر ایران و تسهیل مسیر بازگشت بدون هزینه واشینگتن به برجام است.

انتشار بیانیه ضدایرانی سه کشور اروپایی در پی گزارش گروسی نیز این گمانه را تقویت کرد که طرف غربی بیش از آنکه اراده حل و فصل موضوع را داشته باشد، به دنبال فضاسازی علیه کشورمان و تداوم مسیر قبلی است.
موضوع سیاست خارجی از عواملی است که در جلب آراء مردم به نامزدها و جریان‌های سیاسی مختلف در داخل کشور اثر گذار است. بر این اساس طی مدت اخیر برخی مسئولین، جناح‌های سیاسی و رسانه‌ها برای بهره‌برداری سلبی یا ایجابی از این موضوع در فرآیند تبلیغات انتخاباتی فعالیتهای زیادی را داشته اند.

طرف غربی نیز  طی دو ماه اخیر تلاش کرد تا با  فصا سازی های رسانه ای  ضریب تاثیر گذاری مسائل مرتبط با حوزه سیاست خارجی بویژه موضوع برجام در انتخابات ایران را افزایش بدهد .
در واقع غربی‌ها سعی کردند با ایجاد یک دو قطبی کاذب، فضای رقابت‌های انتخاباتی را به جدال میان حامیان و مخالفان برجام تبدیل کنند و از این مسیر با ایجاد امواج سیاسی در داخل، مذاکره‌کنندگان و تصمیم‌گیرندگان عالی کشور را تحت فشار افکار عمومی قرار داده و امتیاز بگیرند.

به بیان دقیق‌تر؛ طرف غربی به دنبال آن بود که شرایط را به سمتی پیش ببرد که با ایجاد فشار سیاسی از بیرون و متشنج‌سازی فضای داخل کشور، نظام را در یک دوگانه ساختگی، گیر انداخته و مجبور به امتیاز دادن کند.
در این خصوص؛ سیدعباس عراقچی در سخنانی که پیش از آغاز دور جدید نشست ۱+۴ ایراد داشت، گفت: باید منافع ما تامین شود و در این راه ما نه عجله داریم و نه اجازه می‌دهیم که طرف مقابل ما را معطل کند.

به دنبال این موضع‌گیری مشخص شد که سناریوی امتیازگیری تحت فشار غربی‌ها جواب نداده و ایران از موضع اصولی خود مبنی بر تامین حداکثری منافع خود عقب نخواهد نشست.
در واقع می‌توان گفت که روند مذاکرات برجامی در وین به عنوان یک موضوع امنیت ملی نه تنها تحت تاثیر مباحث سیاسی داخلی مانند انتخابات قرار نگرفت بلکه بر مدار عقلانیت و منافع ملی تاکنون در چارچوب مواضع اصولی به پیش رفته و تنها بر هدف اصلی که تامین حقوق ملت ایران است متمرکز بوده است.

شکست آخرین پرده از دیپلماسی اجبار غربی‌ها علیه ایران که قرار بود با استفاده از شرایط سیاسی حاصل از انتخابات ریاست جمهوری در ایران به نتیجه برسد نشان داد که جمهوری اسلامی ایران در موضوعات مرتبط با حوزه امنیت ملی دارای اصول ثابت و مستحکمی است که تحت هیچ شرایطی از مولفه های انحرافی متاثر نمی‌شود.

اظهارنظرهای طرف غربی به ویژه مقامات آمریکایی طی روزهای اخیر نیز نشان از آن دارد که آنها نیز به این نکته پی برده‌اند که قرار نیست ایران تحت فشار و تداوم تحریم از مسیر عقلایی در پیش گرفته شده عدول کند.

تاکید مذاکره کننده ارشد ایرانی و نمایندگان کشورهای حاضر در مذاکرات بر ادامه‌دار بودن روند گفتگوها برای حل و فصل مسائل باقی مانده، موید این واقعیت است که تاثیر طراحی‌های سیاسی و رسانه‌ای طرف‌های غربی برای استفاده از دو قطبی طرف‌داران و مخالفین برجام در انتخابات ریاست جمهوری ایران به صفر رسیده و تنها مسیری که می‌تواند منجر به موفقیت در مذاکرات جاری شود، پذیرش بدون قید و شرط تعهدات برجامی و لغو کلیه تحریم‌های غیر قانونی و ظالمانه از سوی آمریکا است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جزییات دیدار ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید
شنبه اداره‌های تهران تعطیل است/کدام استان‌های روز شنبه تعطیل هستند؟
جدول رده‌بندی لیگ برتر پس از پایان دیدارهای امروز
کاهش ساعت کاری ادارات کردستان طی دو روز آینده
ترامپ: در صورت پیشرفت مثبت، نشست سه‌جانبه برگزار می‌شود
ادعای رسانه صهیونیستی در مورد دلیل ترور علی شمخانی
چند پرسش از دوستان جبههٔ اصلاحات
تعویض‌های طلایی هاشمیان؛ پرسپولیس از شکست فرار کرد
عکس های منتخب جهان، 18 آگوست 2025
اروپا و ترامپ؛ نمایش وحدت یا سند تحقیر تاریخی
ایران برنده یک نقره و یک برنز در 4 وزن نخست کشتی آزاد جوانان شد
آغاز ساخت نخستین شهر هوشمند دریامحور ایران در قشم
حماس با طرح پیشنهادی آتش‌بس در غزه موافقت کرد
وزیر اقتصاد: اصلاحات بودجه‌ای 1404 به مجلس می رود
وداع با استاد فرشچیان؛ پیکر «استاد فرشچیان» به خاک سپرده شد
زمان واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد
گل به خودی حسین پورحمیدی در دقیقه 17؛ مس رفسنجان گل دوم را زد + فیلم
ترکیب اصلی تیم فجر مقابل پرسپولیس +جدول
تکلیف امتحانات روز شنبه دانشگاه‌های تهران مشخص شد
درنشست مهم رهبران اروپایی در واشنگتن؛ ترامپ خواستار پایان فوری جنگ اوکراین شد
عارف: حل مسائل از طریق مذاکره، راهبرد اصلی ماست
دوفوریتی | رواج ازدواج سفید و کوررنگی سیاست‌گذاری اجتماعی ما
350 زائر ایرانی هنوز در عراق هستند
صادق: در انتخابات نظام مهندسی امسال هیچ دخالتی نداشتیم + فیلم
بازگشت قطر ایرویز به فرودگاه شیراز/ پروازهای بین‌المللی افزایش یافت
ایستگاه متروی شهید بخارایی تعطیل شد
جزئیات تیراندازی با سلاح گرم در چالوس؛ پلیس در حال شناسایی عاملان
تعطیلی روز چهارشنبه در قم قطعی شد
بزرگ‌ترین محموله شیشه در کرج توقیف شد
ورود هوش مصنوعی به دنیای آموزش/ کتاب‌های درسی هوشمند در راه‌اند؟
علیرضا بیرانوند دروازه‌بان تیم هاکی شد + فیلم
مراسم تشییع استاد فرشچیان در اصفهان آغاز شد + فیلم
بارش شدید باران و تگرگ در ارتفاعات جنوب‌غربی عربستان + فیلم
قیمت جدید طلا در بازار تهران اعلام شد
بازدید کارکنان دولت و نیروهای مسلح از موزه‌ها رایگان شد+جزییات
نتایج کنکور دانشجومعلمان اعلام شد+لینک سامانه
قیمت خودرو امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 +جدول
صدور فیش حقوق مردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی/ معوقات فروردین پرداخت می شود؟
تعطیلی موقت ایستگاه‌های متروی تهران در خط یک
مرگ دو دختر نوجوان در مهمانی شبانه تهران
نورنما | مرد کلاشینکف به دست به دنبال چماق به دستان در چالوس
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
پزشکیان وارد ایروان شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 27 مرداد 1404+جدول
در سوگ صنایع
زمان پخش فصل دوم سریال «وحشی» اعلام شد
دیدار پوتین و ترامپ در آلاسکا تقاطع نماد، راهبرد و روانشناسی
نبیه بری: اوضاع داخلی لبنان تحت کنترل است
ضرورت توجه بیشتر به ریشه‌ ناامنی‌های اخیر سیستان‌وبلوچستان
رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا آغاز شد؛ کره شمالی هشدار داد
X
آگهی تبلیغاتی