×
سیاسی
شناسه خبر : 70561
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/03/24 ساعت 16:48
رمزگشایی از اظهارات عراقچی درباره مذاکرات وین

نورنیوز بررسی کرد؛

رمزگشایی از اظهارات عراقچی درباره مذاکرات وین

در جریان مذاکرات اخیر وین غربی‌ها سعی کردند با ایجاد یک دو قطبی کاذب، فضای رقابت‌های انتخاباتی را به جدال میان حامیان و مخالفان برجام تبدیل کنند و از این مسیر با ایجاد امواج سیاسی در داخل، مذاکره‌کنندگان و تصمیم‌گیرندگان عالی کشور را تحت فشار افکار عمومی قرار داده و امتیاز بگیرند که با شکست مواجه شد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: مذاکرات وین با دستور کار لغو تحریم‌ها و بازگشت آمریکا به تعهدات برجامی بیش از دو ماه است که با حضور ایران و اعضای 1+4 در جریان است.
طی این مدت طرف غربی با استفاده از تمام توان دیپلماتیک و رسانه‌ای خود و همچنین تداوم فشارهای سیاسی و اقتصادی تلاش کرده تا اولا ایران را در جایگاه متهم ردیف اول بر هم خوردن برجام نشانده و ثانیا با استفاده از دیپلماسی اجبار، کشورمان را مجبور به پذیرش مطالبات زیاده‌خواهانه خود کند.

در این مسیر نقش‌آفرینی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در زمین بازی طراحی شده غربی‌ها نیز از جمله موضوعاتی است که متاسفانه با خروج آژانس از جایگاه حقوقی و نزول در اندازه یک بازیگر سیاسی، فضای موجود را به شدت پیچیده‌ کرده است.

این در حالی است که ایران با وجود تاکید بر اجرای بی کم و کاست مصوبه مجلس شورای اسلامی در راستای احقاق حقوق ملت، طی توافقی سه ماهه این فرصت را در اختیار آژانس و رافائل گروسی مدیرکل آن قرار داد تا بتواند وظیفه خود را برای مجاب کردن طرف غربی به انجام تعهدات خود انجام دهد.

با این حال اتفاقات هفته گذشته به ویژه گزارش غیر فنی و سیاسی رافائل گروسی در شورای حکام، نشان داد که آژانس بنای بر تعامل صحیح و اصولی با ایران را نداشته و بیشتر مایل به بازی در سناریوی مشترک اروپا و آمریکا برای تداوم فشار بر ایران و تسهیل مسیر بازگشت بدون هزینه واشینگتن به برجام است.

انتشار بیانیه ضدایرانی سه کشور اروپایی در پی گزارش گروسی نیز این گمانه را تقویت کرد که طرف غربی بیش از آنکه اراده حل و فصل موضوع را داشته باشد، به دنبال فضاسازی علیه کشورمان و تداوم مسیر قبلی است.
موضوع سیاست خارجی از عواملی است که در جلب آراء مردم به نامزدها و جریان‌های سیاسی مختلف در داخل کشور اثر گذار است. بر این اساس طی مدت اخیر برخی مسئولین، جناح‌های سیاسی و رسانه‌ها برای بهره‌برداری سلبی یا ایجابی از این موضوع در فرآیند تبلیغات انتخاباتی فعالیتهای زیادی را داشته اند.

طرف غربی نیز  طی دو ماه اخیر تلاش کرد تا با  فصا سازی های رسانه ای  ضریب تاثیر گذاری مسائل مرتبط با حوزه سیاست خارجی بویژه موضوع برجام در انتخابات ایران را افزایش بدهد .
در واقع غربی‌ها سعی کردند با ایجاد یک دو قطبی کاذب، فضای رقابت‌های انتخاباتی را به جدال میان حامیان و مخالفان برجام تبدیل کنند و از این مسیر با ایجاد امواج سیاسی در داخل، مذاکره‌کنندگان و تصمیم‌گیرندگان عالی کشور را تحت فشار افکار عمومی قرار داده و امتیاز بگیرند.

به بیان دقیق‌تر؛ طرف غربی به دنبال آن بود که شرایط را به سمتی پیش ببرد که با ایجاد فشار سیاسی از بیرون و متشنج‌سازی فضای داخل کشور، نظام را در یک دوگانه ساختگی، گیر انداخته و مجبور به امتیاز دادن کند.
در این خصوص؛ سیدعباس عراقچی در سخنانی که پیش از آغاز دور جدید نشست ۱+۴ ایراد داشت، گفت: باید منافع ما تامین شود و در این راه ما نه عجله داریم و نه اجازه می‌دهیم که طرف مقابل ما را معطل کند.

به دنبال این موضع‌گیری مشخص شد که سناریوی امتیازگیری تحت فشار غربی‌ها جواب نداده و ایران از موضع اصولی خود مبنی بر تامین حداکثری منافع خود عقب نخواهد نشست.
در واقع می‌توان گفت که روند مذاکرات برجامی در وین به عنوان یک موضوع امنیت ملی نه تنها تحت تاثیر مباحث سیاسی داخلی مانند انتخابات قرار نگرفت بلکه بر مدار عقلانیت و منافع ملی تاکنون در چارچوب مواضع اصولی به پیش رفته و تنها بر هدف اصلی که تامین حقوق ملت ایران است متمرکز بوده است.

شکست آخرین پرده از دیپلماسی اجبار غربی‌ها علیه ایران که قرار بود با استفاده از شرایط سیاسی حاصل از انتخابات ریاست جمهوری در ایران به نتیجه برسد نشان داد که جمهوری اسلامی ایران در موضوعات مرتبط با حوزه امنیت ملی دارای اصول ثابت و مستحکمی است که تحت هیچ شرایطی از مولفه های انحرافی متاثر نمی‌شود.

اظهارنظرهای طرف غربی به ویژه مقامات آمریکایی طی روزهای اخیر نیز نشان از آن دارد که آنها نیز به این نکته پی برده‌اند که قرار نیست ایران تحت فشار و تداوم تحریم از مسیر عقلایی در پیش گرفته شده عدول کند.

تاکید مذاکره کننده ارشد ایرانی و نمایندگان کشورهای حاضر در مذاکرات بر ادامه‌دار بودن روند گفتگوها برای حل و فصل مسائل باقی مانده، موید این واقعیت است که تاثیر طراحی‌های سیاسی و رسانه‌ای طرف‌های غربی برای استفاده از دو قطبی طرف‌داران و مخالفین برجام در انتخابات ریاست جمهوری ایران به صفر رسیده و تنها مسیری که می‌تواند منجر به موفقیت در مذاکرات جاری شود، پذیرش بدون قید و شرط تعهدات برجامی و لغو کلیه تحریم‌های غیر قانونی و ظالمانه از سوی آمریکا است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
رسانه آمریکایی سقوط اف35 در ایران را تایید کرد
اهداف جدید ترامپ علیه ایران از زبان لوکاشنکو
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به سه نقطه تهران/حمله به دانشگاه شهیدبهشتی
آخرین آمار شهدای کودک و نوجوان در حملات آمریکا
واکنش مسعود پزشکیان به ادعاهای اخیر ترامپ
اختصاصی/آخرین جزییات مربوط به وضعیت خلبان جنگنده ساقط شده در ایران
5 عامل مرتبط با موساد در آذربایجان غربی به دام افتادند
واکنش مشاور سابق اوباما به ادعای آکسیوس برای توجیه حمله به پل کرج
تجهیزات و اردوگاه نظامیان دشمن در اردن، کویت و بحرین هدف قرار گرفت
آغاز موج 92 عملیات وعده صادق 4/ سیستم‌های راداری و تجهیزات شناوری آمریکا هدف قرار گرفت
یک سوخت‌رسان آمریکایی دیگر دچار حادثه شد
نورویدیو | چرایی ایراد یک سخنرانی با حاصل جمع صفر
مدیرعامل بنادر: عملیات خروج کالاها به‌صورت شبانه‌روزی و بی‌وقفه در حال انجام است
تماس 138 هزار نفر با سامانه 4030 در شرایط جنگ
اعلام آخرین وضعیت ادارات تهران از فردا؛ پرداختی دورکاران تغییر می‌کند؟
وداع اروند با فرزند خروشانش؛ حماسه‌ای از جنس دریا و غیرت آبادان
جزییات اجرای طرح ترافیک تهران در روزهای 15 و 16 فروردین اعلام شد
قدرت بالنده ایران ماشین جنگی آمریکا را متوقف کرد
صنعت پتروشیمی در یکی از درخشان‌ترین دوره‌های خود
بقائی: خراب‌کردن پل‌های بزرگ، خرابکاران را بزرگ نمی‌کند
وزارت اقتصاد: تسهیلات ویژه گمرکی در شرایط اضطرار ادامه دارد
اسکان بیش از 5 هزار آسیب دیده از جنگ در 32 هتل تهران
موج 92 عملیات وعده صادق 4 /سیستم‌های راداری و تجهیزات شناوری دشمن هدف قرار گرفت
عصبانیت ترامپ از عملکرد وزیران کار و بازرگانی خود
بازداشت 28 تروریست تکفیری در جنوب شرق ایران
مشاور و دستیار رهبری به پویش جانفدا پیوست
تلاش شخصیت‌های اپوزیسیون رژیم صهیونیستی برای ممانعت از مداخله ترامپ در انتخابات این رژیم
آموزش‌های غیرحضوری تمامی دانش‌آموزان تا 31 فروردین
فرمانده نزاجا: سربازان شما را به ماقبل حجر می‌فرستیم
رئیس انستیتو پاستور: باوجود آسیب‌های جدی، تولید متوقف نشده است
انفجار در حیفا به دنبال حمله موشکی ایران
انهدام یک موشک کروز پیشرفته پنهان کار سرجنگی 1000 پوندی در آسمان زنجان
زلزله بی‌سابقه در پنتاگون؛ پشت پرده اخراجهای زنجیره ای ژنرالهای 4 ستاره
شاخص‌های ارزیابی عملکرد مدیران دستگاه‌ها در ایام جنگ ابلاغ شد
اخلال در زنجیره تامین آلومینیوم آمریکا با حمله ایران تایید شد
هشدار ایران به آمریکا درباره زیرساخت‌ها
در 24 ساعت گذشته کدام مناطق غیرنظامی هدف حملات دشمن قرار گرفت؟
مرحله جدید توزیع کالابرگ از فردا آغاز می‌شود
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا از خانواده کارکنان نیروهای مسلح تقدیر کرد
واشنگتن در حال اخراج ژانرال‌های آمریکایی
مدودف: کارزار آمریکا علیه ایران اختلافات عمیق درون ناتو را تشدید کرده است
اعلام تقویم آزمون‌های سال جدید
انتشار تصاویر هواپیمای منهدم شده آمریکا در عربستان
مشاور پیشین پنتاگون: آمریکا برای عملیات زمینی در ایران آماده نیست
آمریکا تحویل 400 موشک تاماهاوک به ژاپن را به تأخیر انداخت
شورای امنیت رای‌گیری درباره تنگه هرمز را به تاخیر انداخت
واکنش دبیرکل سازمان جهانی بهداشت به حمله به «انستیتو پاستور»
اختلال یا قطع خدمات وب آمازون در بحرین پس از حمله ایران
تفیض اختیار ساعت کاری کارمندان به رؤسای دستگاه‌ها و استانداران
افزایش قیمت نفت؛ بازار پر نوسان طلای سیاه