×
سیاسی
شناسه خبر : 70488
تاریخ انتشار : شنبه 1400/03/22 ساعت 16:28
پشت پرده بیانیه اخیر سه کشور اروپایی علیه ایران

نورنیوز بررسی کرد؛

پشت پرده بیانیه اخیر سه کشور اروپایی علیه ایران

رفتارهای آمریکا و اروپا در به بازی گرفتن آژانس بیانگر تقلای غرب برای باج‌خواهی از ایران در مذاکرات وین است. آنها به دنبال بازگشت مجانی و بی‌هزینه آمریکا به برجام هستند تا با ادامه سیاست فشار حداکثری در قالب فشار هوشمند، مذاکره‌ی همراه با تهدید و تحریم را ادامه دهند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: سه کشور اروپایی طرف برجام (فرانسه، انگلیس و آلمان) در بیانیه‌ای مشترک از ایران خواسته‌اند کاملاً با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کرده و تمامی اطلاعات و توضیحات مورد نیاز را بدون تأخیر در اختیار این نهاد بین‌المللی قرار دهد.

در این بیانیه آمده است: «در قطعنامه ژوئن 2020 شورای حکام از ایران خواسته شده بود کاملاً با آژانس همکاری کرده و بدون تأخیر بیشتر درخواست‌های آژانس را اجابت کند.»
سه کشور اروپایی تصریح کرده‌اند: «تنها از طریق همکاری ایران کامل ایران است که مدیرکل آژانس اتمی می‌تواند سئوالات برجسته پادمانی را حل کرده و این مسئله را از دستور کار شورا خارج کند.» انتشار این بیانیه در حالی است که گزارش اخیر آژانس نه بر اساس واقعیت‌ها بلکه بر اساس رویکردی سیاسی توسط گروسی مدیرکل آژانس ارائه شده است. 

ایران به اذعان ناظران جهانی بیشترین همکاری‌ها را با آژانس داشته است و حتی در زمان اجرای مصوبه مجلس برای عدم اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی با آژانس، توافقی سه ماهه صورت داد تا فرصتی باشد برای آژانس که بتواند طرف‌های برجامی را به اجرای تعهداتشان وادار سازد و حتی این توافق را برای یک ماه تمدید نمود.

آژانس اما به جای استفاده از فرصت مذکور جهت اقناع طرف‌های دیگر برجام برای اجرای تعهداتشان، به سیاسی‌کاری و همراهی با غرب برای جوسازی علیه ایران روی آورد و بار دیگر عدم استقلال آژانس را به جهانیان نشان داد. 
نکته آنکه؛ ایران همکاری با آژانس در چارچوب پادمان را کامل انجام داده و بر اساس حق خود، از ادامه اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی خودداری کرده است لذا خواسته‌های آژانس در گزارش اخیر ورای مسئولیت و صلاحیت آژانس بوده و عملا باطل و مردود است. بیانیه اروپا و آمریکا هم چون بر اساس یک گزارش نادرست و مردود صادر شده به طریق اولی هیچ وجاهت قانونی ندارد.

از سویی؛ کشورهای اروپایی در حالی خواستار همکاری ایران با آژانس شده‌اند که خود با عدم اجرای تعهدات برجامی، زمینه‌ساز شرایط موجود هستند، لذا اگر قرار به بازخواست باشد همین کشورها به دلیل نقض و عدم اجرای برجام باید مورد بازخواست قرار گیرند.

از سوی دیگر؛ رفتارهای آمریکا و اروپا در به بازی گرفتن آژانس بیانگر تقلای غرب برای باج‌خواهی از ایران در مذاکرات وین است. آنها به دنبال بازگشت مجانی و بی‌هزینه آمریکا به برجام هستند تا با ادامه سیاست فشار حداکثری در قالب فشار هوشمند، مذاکره‌ی همراه با تهدید و تحریم را ادامه دهند. 

با این حال ایران تاکید دارد که بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، در کنار توسعه دانش هسته‌ای رفتارش در قبال برجام را بر اساس رفتار طرف‌های مقابل تنظیم کرده و از اصل لغو تحریم‌ها و راستی‌آزمایی آن کوتاه نمی‌آید. 
غرب باید بداند که چنین رفتارهایی نه تنها موجب حل مسئله نخواهد شد بلکه زمینه‌ساز تصمیمات جدیدی از سوی تهران می‌شود که پیامدهای آن متوجه کشورهایی است که با زیاده‌خواهی و اصرار بر تحریم‌های ظالمانه، زمینه‌ساز شکست برجام شده‌اند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
راز توافق آتش‌بس مرزی طالبان و پاکستان در قطر
انگلیس به پینگ‌پنگ‌باز 11 ساله ایران ویزا نداد
هت‌تریک مالی اسطوره پرتغالی رونالدو مقابل رقیب دیرینه مسی
احکام بازداشت نتانیاهو و گالانت معتبر است
سفارت ایران در دانمارک: با انقضای قطعنامه 2231 مبنای قانونی برای ادامه تحریم‌ها وجود ندارد
بیانیه وزارت خارجه پاکستان در پایان آتش‌بس 48 ساعته با افغانستان/تمدید آتش‌بس
حداقل سرمایه لازم برای تأسیس بانک غیردولتی اعلام شد
مسکو: تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران پس از پایان اعتبار قطعنامه 2231 دیگر قانونی نیست
ظریف: لاوروف درباره اسنپ‌بک خلاف می‌گوید
رنکینگ جدید فیفا؛ جایگاه ایران بدون تغییر در رتبه 21
تهران در آستانه سرما؛ کاهش دما از امروز آغاز می‌شود
هفته طلایی «مجنون»؛ فروش 3 میلیاردی در 7 روز
واکنش پزشکیان به ثبت جهانی 3 روستای ایران
معاون وزیر میراث فرهنگی: سه روستای ایران به شبکه جهانی پیوست
ملی‌پوشان روئینگ ایران به 3 فینال دیگر راه یافتند
بازگشایی بانک‌های غزه پس از 2 سال
افتتاح قطعه سوم بزرگراه ملی خلیج فارس در جزیره قشم
«سعید مظفری» در قطعه هنرمندان آرام گرفت
نورنما | بزرگ‌ترین نقاشی ساحلی چهره استاد شجریان در آلانیا
هانیبال قذافی آزاد شد/ خانواده امام موسی صدر بیانیه صادر کرد
جلوگیری شهرک نشینان صهیونیست از ورود کمک ها به غزه + فیلم
ساپینتو با وعده قهرمانی و ترکیب تازه به میدان می‌رود
دیدار پوتین و ترامپ در مجارستان؛ ضربه‌ای پنهان به اروپا؟
توزیع گوشت وارداتی با قیمت زیر 700 هزار تومان از هفته آینده
بیانیه حماس در پی شهادت رئیس ستاد نیروهای مسلح یمن
رأی مثبت پارلمان اروپا به طرح بحث‌برانگیز ممنوعیت واردات نفت و گاز از روسیه
قرارداد علی کریمی با کایسری یکطرفه فسخ شد
فرانسه و انگلیس به دنبال استقرار نیروی بین‌المللی در غزه
تصویب سند جامع مراقبت‌های سلامت
افزایش فشار آمریکا و انگلیس بر هند و چین برای کاهش واردات نفت روسیه
ممنوعیت تردد در محور چالوس و آزادراه تهران - شمال
استقبال چین از گفت‌وگوی نمایندگان آمریکا و روسیه بر سر اوکراین
ایران نگران سوءاستفاده فرامنطقه‌ای‌ها برای برهم زدن ثبات منطقه
هشدار مسکو درباره تحویل موشک‌های تاماهاوک به اوکراین
پایان فاکتورهای جعلی با صورت‌ حساب الکترونیک مالیاتی
هفت کشته و 13 زخمی در انفجار انتحاری پاکستان
گسترش ظرفیت سفرهای زیارتی عراق در آبان ماه
واشنگتن در حال بررسی ارائه پاداش برای اطلاعات درباره اجساد زندانیان در غزه است
طالبان از حمایت تهران در بحران مرزی با پاکستان خبر داد
اتهام زدن چین به آمریکا به دلیل ایجاد وحشت عمدی
رکورد طلای جهانی که از مرز 4360 دلار عبور کرد
وقت ترمیم زخم‌های عمیق جنگ است
حملات بامدادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان+فیلم
اولیانوف:با پایان مهلت قطعنامه 2231 ما شاهد شرایط جدیدی پیرامون برنامه هسته‌ای ایران هستیم
رسانه عبری: سلاح حزب‌الله بزرگ‌ترین مانع عادی‌سازی با لبنان
ابوترابی‌فرد: بشریت باید برای رفع ستم و جلوگیری از هرگونه جنگ و نزاع، قیام کند
دادگاه کیفری بین‌المللی: احکام بازداشت نتانیاهو و گالانت همچنان معتبر است
وداع آخر با پیکر سردار افشار
لحظه ترکیدن خط لوله سوخت در شمس تبریزی +فیلم
حذف یارانه پردرآمدها/ 10 میلیون نفر در صف خروج
X
آگهی تبلیغاتی