×
سیاسی
شناسه خبر : 70488
تاریخ انتشار : شنبه 1400/03/22 ساعت 16:28

نورنیوز بررسی کرد؛

پشت پرده بیانیه اخیر سه کشور اروپایی علیه ایران

رفتارهای آمریکا و اروپا در به بازی گرفتن آژانس بیانگر تقلای غرب برای باج‌خواهی از ایران در مذاکرات وین است. آنها به دنبال بازگشت مجانی و بی‌هزینه آمریکا به برجام هستند تا با ادامه سیاست فشار حداکثری در قالب فشار هوشمند، مذاکره‌ی همراه با تهدید و تحریم را ادامه دهند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: سه کشور اروپایی طرف برجام (فرانسه، انگلیس و آلمان) در بیانیه‌ای مشترک از ایران خواسته‌اند کاملاً با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کرده و تمامی اطلاعات و توضیحات مورد نیاز را بدون تأخیر در اختیار این نهاد بین‌المللی قرار دهد.

در این بیانیه آمده است: «در قطعنامه ژوئن 2020 شورای حکام از ایران خواسته شده بود کاملاً با آژانس همکاری کرده و بدون تأخیر بیشتر درخواست‌های آژانس را اجابت کند.»
سه کشور اروپایی تصریح کرده‌اند: «تنها از طریق همکاری ایران کامل ایران است که مدیرکل آژانس اتمی می‌تواند سئوالات برجسته پادمانی را حل کرده و این مسئله را از دستور کار شورا خارج کند.» انتشار این بیانیه در حالی است که گزارش اخیر آژانس نه بر اساس واقعیت‌ها بلکه بر اساس رویکردی سیاسی توسط گروسی مدیرکل آژانس ارائه شده است. 

ایران به اذعان ناظران جهانی بیشترین همکاری‌ها را با آژانس داشته است و حتی در زمان اجرای مصوبه مجلس برای عدم اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی با آژانس، توافقی سه ماهه صورت داد تا فرصتی باشد برای آژانس که بتواند طرف‌های برجامی را به اجرای تعهداتشان وادار سازد و حتی این توافق را برای یک ماه تمدید نمود.

آژانس اما به جای استفاده از فرصت مذکور جهت اقناع طرف‌های دیگر برجام برای اجرای تعهداتشان، به سیاسی‌کاری و همراهی با غرب برای جوسازی علیه ایران روی آورد و بار دیگر عدم استقلال آژانس را به جهانیان نشان داد. 
نکته آنکه؛ ایران همکاری با آژانس در چارچوب پادمان را کامل انجام داده و بر اساس حق خود، از ادامه اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی خودداری کرده است لذا خواسته‌های آژانس در گزارش اخیر ورای مسئولیت و صلاحیت آژانس بوده و عملا باطل و مردود است. بیانیه اروپا و آمریکا هم چون بر اساس یک گزارش نادرست و مردود صادر شده به طریق اولی هیچ وجاهت قانونی ندارد.

از سویی؛ کشورهای اروپایی در حالی خواستار همکاری ایران با آژانس شده‌اند که خود با عدم اجرای تعهدات برجامی، زمینه‌ساز شرایط موجود هستند، لذا اگر قرار به بازخواست باشد همین کشورها به دلیل نقض و عدم اجرای برجام باید مورد بازخواست قرار گیرند.

از سوی دیگر؛ رفتارهای آمریکا و اروپا در به بازی گرفتن آژانس بیانگر تقلای غرب برای باج‌خواهی از ایران در مذاکرات وین است. آنها به دنبال بازگشت مجانی و بی‌هزینه آمریکا به برجام هستند تا با ادامه سیاست فشار حداکثری در قالب فشار هوشمند، مذاکره‌ی همراه با تهدید و تحریم را ادامه دهند. 

با این حال ایران تاکید دارد که بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، در کنار توسعه دانش هسته‌ای رفتارش در قبال برجام را بر اساس رفتار طرف‌های مقابل تنظیم کرده و از اصل لغو تحریم‌ها و راستی‌آزمایی آن کوتاه نمی‌آید. 
غرب باید بداند که چنین رفتارهایی نه تنها موجب حل مسئله نخواهد شد بلکه زمینه‌ساز تصمیمات جدیدی از سوی تهران می‌شود که پیامدهای آن متوجه کشورهایی است که با زیاده‌خواهی و اصرار بر تحریم‌های ظالمانه، زمینه‌ساز شکست برجام شده‌اند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی