×
سیاسی
شناسه خبر : 70488
تاریخ انتشار : شنبه 1400/03/22 ساعت 16:28
پشت پرده بیانیه اخیر سه کشور اروپایی علیه ایران

نورنیوز بررسی کرد؛

پشت پرده بیانیه اخیر سه کشور اروپایی علیه ایران

رفتارهای آمریکا و اروپا در به بازی گرفتن آژانس بیانگر تقلای غرب برای باج‌خواهی از ایران در مذاکرات وین است. آنها به دنبال بازگشت مجانی و بی‌هزینه آمریکا به برجام هستند تا با ادامه سیاست فشار حداکثری در قالب فشار هوشمند، مذاکره‌ی همراه با تهدید و تحریم را ادامه دهند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: سه کشور اروپایی طرف برجام (فرانسه، انگلیس و آلمان) در بیانیه‌ای مشترک از ایران خواسته‌اند کاملاً با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کرده و تمامی اطلاعات و توضیحات مورد نیاز را بدون تأخیر در اختیار این نهاد بین‌المللی قرار دهد.

در این بیانیه آمده است: «در قطعنامه ژوئن 2020 شورای حکام از ایران خواسته شده بود کاملاً با آژانس همکاری کرده و بدون تأخیر بیشتر درخواست‌های آژانس را اجابت کند.»
سه کشور اروپایی تصریح کرده‌اند: «تنها از طریق همکاری ایران کامل ایران است که مدیرکل آژانس اتمی می‌تواند سئوالات برجسته پادمانی را حل کرده و این مسئله را از دستور کار شورا خارج کند.» انتشار این بیانیه در حالی است که گزارش اخیر آژانس نه بر اساس واقعیت‌ها بلکه بر اساس رویکردی سیاسی توسط گروسی مدیرکل آژانس ارائه شده است. 

ایران به اذعان ناظران جهانی بیشترین همکاری‌ها را با آژانس داشته است و حتی در زمان اجرای مصوبه مجلس برای عدم اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی با آژانس، توافقی سه ماهه صورت داد تا فرصتی باشد برای آژانس که بتواند طرف‌های برجامی را به اجرای تعهداتشان وادار سازد و حتی این توافق را برای یک ماه تمدید نمود.

آژانس اما به جای استفاده از فرصت مذکور جهت اقناع طرف‌های دیگر برجام برای اجرای تعهداتشان، به سیاسی‌کاری و همراهی با غرب برای جوسازی علیه ایران روی آورد و بار دیگر عدم استقلال آژانس را به جهانیان نشان داد. 
نکته آنکه؛ ایران همکاری با آژانس در چارچوب پادمان را کامل انجام داده و بر اساس حق خود، از ادامه اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی خودداری کرده است لذا خواسته‌های آژانس در گزارش اخیر ورای مسئولیت و صلاحیت آژانس بوده و عملا باطل و مردود است. بیانیه اروپا و آمریکا هم چون بر اساس یک گزارش نادرست و مردود صادر شده به طریق اولی هیچ وجاهت قانونی ندارد.

از سویی؛ کشورهای اروپایی در حالی خواستار همکاری ایران با آژانس شده‌اند که خود با عدم اجرای تعهدات برجامی، زمینه‌ساز شرایط موجود هستند، لذا اگر قرار به بازخواست باشد همین کشورها به دلیل نقض و عدم اجرای برجام باید مورد بازخواست قرار گیرند.

از سوی دیگر؛ رفتارهای آمریکا و اروپا در به بازی گرفتن آژانس بیانگر تقلای غرب برای باج‌خواهی از ایران در مذاکرات وین است. آنها به دنبال بازگشت مجانی و بی‌هزینه آمریکا به برجام هستند تا با ادامه سیاست فشار حداکثری در قالب فشار هوشمند، مذاکره‌ی همراه با تهدید و تحریم را ادامه دهند. 

با این حال ایران تاکید دارد که بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، در کنار توسعه دانش هسته‌ای رفتارش در قبال برجام را بر اساس رفتار طرف‌های مقابل تنظیم کرده و از اصل لغو تحریم‌ها و راستی‌آزمایی آن کوتاه نمی‌آید. 
غرب باید بداند که چنین رفتارهایی نه تنها موجب حل مسئله نخواهد شد بلکه زمینه‌ساز تصمیمات جدیدی از سوی تهران می‌شود که پیامدهای آن متوجه کشورهایی است که با زیاده‌خواهی و اصرار بر تحریم‌های ظالمانه، زمینه‌ساز شکست برجام شده‌اند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
لوکاشنکو: اروپا را پیروز مناقشه اوکراین نمی‌دانیم
رونمایی ماکرون از طرح جدید خدمت سربازی در فرانسه
حادثه بهمن در در اشتوبای اتریش؛ اعضای تیم ملی سالم هستند
بیانیه وزارت خارجه پاکستان درباره سفر لاریجانی به اسلام‌آباد
سلسله حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان و نقض مکرر آتش بس
شکست کامل نتانیاهو در همه جبهه ها به روایت هاآرتص
ادامه سریال فرار از زندان در فرانسه
مذکرات مرحله دوم آتش‌بس در غزه به بن‌بست کامل رسید
ماجرای صدای تیراندازی در افسریه چه بود؟
هشدار جدی پلیس تهران؛«حتی یک سرقت» هم غیرقابل‌قبول است
هشدار جدی به خریداران ملک؛ پرداخت پول در بنگاه ممنوع شد
40 درصد خودروهای پلاک تهران معاینه فنی را خارج از شهر می‌گیرند
شکرگذاری یا سوگواری؛ جدال بر سر تاریخ
ابلاغ شیوه‌نامه آژانس‌های جذب / فصلی نو در سرمایه‌گذاری خارجی
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 6 آذر + جدول
آلاینده‌ها تا اواسط هفته میهمان پایتخت هستند
قهرمان موتورسواری جهان به تهران آمد
13 مصدوم در واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان همدانی
حماس خواستار توقف کشتار اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی شد
لاریجانی: جنگ 12 روزه از سال‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود
تاکید پوتین بر تقویت توان نظامی «سازمان پیمان امنیت جمعی»
تهران در آستانه یک جهش بزرگ ؛ وعده 500 کیلومتر مترو در 5 سال
اگر دانش‌آموز و دانشجوی سالم نداشته باشیم، آموزش به درد نمی‌خورد
مرگ دو کارگر در کارگاه ترشی‌سازی کاشان
ویروس آنفلوآنزا در کودکان تهاجمی‌تر شده است
وقوع دو تصادف مرگبار در زنجان به همراه کشته و مصدوم
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 6 آذر 1404
پوتین بر اهمیت توسعه سامانه‌های پدافند هوایی تاکید کرد
ممنوعیت تردد در جنگل‌های سوادکوه تا بارش‌های پاییزی
هشدار وزارت بهداشت: قرص‌های لاغری عطاری‌ها بی‌خطر نیستند
60 درصد آلودگی هوای تهران از ناوگان حمل و نقل منتشر می‌شود
پیام رئیس‌جمهور به سرمایه‌گذاران: فرصت‌های بی‌نظیر اردبیل در انتظار شماست
بسیج، پیوند قومیت‌ها با ایران را صدچندان کرده است
هنگ‌کنگ در آتش؛ 55 قربانی و 279 مفقودی در حریق مرگبار
زلنسکی شرط تازه‌ای برای گفت‌وگوهای سرزمینی مطرح کرد
صالح حردانی به 100 بازی با پیراهن استقلال رسید
چالش 2 حزب اصلی بر سر پست ریاست جمهوری عراق
تداوم تحرکات نظامیان صهیونیست در جنوب سوریه
پایان پلمب فدراسیون ژیمناستیک؛ تغییر مدیریت و آغاز فعالیت دوباره
پیام رئیس‌جمهور ایران به چین و تاکید بر تقویت همکاری‌های گردشگری و صنایع‌دستی
مدیرعامل کنترل کیفیت هوا: داده‌های سایت‌های خارجی قابل اعتماد نیست
288 هزار خانواده فلسطینی در غزه در سرما و باران رها شده‌اند
ناصر مسعودی خواننده‌ی پیشکسوت گیلان درگذشت
مجری آمریکایی فاکس‌نیوز : نتانیاهو دشمن تمدن غرب است
قطار مرگبار در چین 11 کارگر را زیر گرفت
ایستگاه مترو مریم مقدس شنبه افتتاح می‌شود
نیروی دریایی آماده پاسخ پشیمان‌کننده به هر تجاوز احتمالی است
تورم در یک قدمی 50 درصدی شدن
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 6 آذر 1404+ جدول
X
آگهی تبلیغاتی