×
سیاسی
شناسه خبر : 70478
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

پیام حضور ناوگروه ایران در اقیانوس اطلس چیست؟

ایران همواره بر لزوم پایان سلطه یک جانبه قدرت‌های بزرگ بر صحنه جهانی تاکید داشته و خواستار چندجانبه‌گرایی در صحنه بین‌الملل بوده است. از این رو؛ توان دریایی ایران که اکنون به اقیانوس‌های هند، آرام و اطلس رسیده می‌تواند در حوزه امنیت دریایی نیز منادی تقویت صلح و امنیت جهانی باشد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: هفتاد و هفتمین ناوگروه نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوشکن تمام ایرانی سهند و ناوبندر مکران برای نخستین بار در اقیانوس اطلس حضور دارد.
چنانچه امیر دریادار سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش اعلام کرده؛ این ناوگروه در تاریخ 20 اردیبهشت امسال از بندرعباس حرکت کرده و بعد از طی مسیر طولانی و عبور از دماغه امید نیک و دور زدن آفریقا و با طی شش هزار مایل دریایی یعنی نزدیک به 12 هزار کیلومتر پس از سی روز دریانوردی هم اکنون در اقیانوس اطلس حضور دارد و مسیر خود را برای اجرای طولانی‌ترین ماموریت دریایی به سمت اقیانوس اطلس شمالی ادامه می‌دهد. 

این حضور دریایی که تاکنون با واکنش‌های متعددی از سوی ایالات متحده آمریکا مواجه شده، همچنان به مسیر خود ادامه می‌دهد.


 

کارشناسان و تحلیل‌گران مسائل راهبردی تاکید دارند که توان دریایی از مولفه‌های مهم قدرت‌مندی کشورهاست و هر کشوری که نیروی دریایی قوی و کارآمد دارد می‌تواند در معادلات جهانی حرفی برای گفتن داشته باشد. 
بخش عمده‌ای از تجارت جهانی همچنان از طریق دریا صورت می‌گیرد و به دلیل وجود دزدان دریایی و البته همکاری برخی قدرت‌های بزرگ با آنها برای حفظ انحصار در تجارت دریایی، مقوله امنیت موضوعی مهم در تحقق تجارت دریایی است. 

بر این اساس گسترش دامنه حضور نیروی دریایی ایران در اقصی نقاط جهان مولفه‌ای برای ایجاد فضای امن برای اقتصاد دریایی کشور است که قطعا گامی مهم در خنثی‌سازی تحریم‌ها خواهد بود. توان دریایی ایران در اعزام نفت‌کش‌های حامل سوخت و موادغذایی به ونزوئلا که حتی ترامپ با آن همه ادعاهای جنگ افروزانه نیز جرات تجاوز به آن را پیدا نکرد مصداقی روشن از این توان‌مندی است.

قدرت‌های بزرگ همواره با انحصارطلبی به دنبال سلطه و تحمیل خواسته‌های خود به دیگر کشورها بوده‌اند. ایران اما نشان داد که در حوزه دریا و امنیت دریایی می‌تواند الگویی برای سایر کشورها بوده و با مدل جدیدی از چندجانبه‌گرایی زمینه‌ساز افول سلطه استکبار بر صحنه جهانی باشد. 

غرب همواره با ایران‌هراسی و تحریم، مانع روابط سایر کشورها با ایران شده و همواره تلاش نموده تا از ایران چهره‌ای ناتوان در برابر تحریم‌ها به نمایش گذارد حال آنکه حضور ایران در عرصه دریایی آن هم با توان بومی سندی بر شکست تحریم‌ها و واهی بودن ادعاهای ضد ایرانی غرب است که می‌تواند زمینه‌ساز اطمینان کشورها برای توسعه مناسبات اقتصادی با ایران باشد. 

ایران همواره بر لزوم پایان سلطه یک جانبه قدرت‌های بزرگ بر صحنه جهانی تاکید داشته و خواستار چندجانبه‌گرایی در صحنه بین‌الملل بوده است. از این رو؛ توان دریایی ایران که اکنون به اقیانوس‌های هند، آرام و اطلس رسیده می‌تواند در حوزه امنیت دریایی نیز منادی تقویت صلح و امنیت جهانی باشد.

حضور ناوگروه دریایی ارتش در اقیانوس اطلس علاوه بر آنکه بیانگر توان ملت ایران در رسیدن به جایگاه بالای دفاعی و خنثی‌سازی تحریم‌هاست، نشانی دیگر بر نقش و جایگاه ارزنده ایران در امنیت بین‌الملل و اقتصاد دریایی است که واهی بودن ایران‌هراسی غرب را بیش از پیش آشکار می‌سازد و می‌تواند انحصار و باج‌خواهی‌های غرب در صحنه دریا را شکسته و هندسه جدیدی را برای مدیریت جهان به ویژه در حوزه امنیت و تجارت دریایی رقم بزند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی