×
سیاسی
شناسه خبر : 70462
تاریخ انتشار : شنبه 1400/03/22 ساعت 10:12
گروکشی آمریکایی‌ها از امارات

گروکشی آمریکایی‌ها از امارات

شبکه آمریکایی «بلومبرگ» به نقل از سه منبع مطلع از گفت‌وگوهای خصوصی که به شرط ناشناس ماندن حاضر به گفت‌وگو شدند، گزارش داد ایالات متحده از امارات عربی متحده خواسته تجهیزات هوآوی را از شبکه‌های خود ظرف چهار سال آینده قبل از زمان مقرر برای دریافت اف-35 در سال 2026 یا 2027 حذف کند، اما مقامات اماراتی در پاسخ گفته‌اند که به زمان بیشتر و گزینه‌ای مقرون به صرفه برای جایگزینی نیاز دارند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: به گفته منابع آگاه، دولت بایدن امارات را برای حذف شرکت فناوری چینی هوآوی از شبکه ارتباطات مخابراتی خود و برداشتن گام‌های دیگر برای دور شدن از چین تحت فشار قرار داده و احتمال در خطر قرار گرفتن معامله 23 میلیارد دلاری فروش جنگنده‌های اف-35 و پهپادهای آمریکایی به این کشور عربی را مطرح کرده است.

شبکه آمریکایی «بلومبرگ» به نقل از سه منبع مطلع از گفت‌وگوهای خصوصی که به شرط ناشناس ماندن حاضر به گفت‌وگو شدند، گزارش داد ایالات متحده از امارات عربی متحده خواسته تجهیزات هوآوی را از شبکه‌های خود ظرف چهار سال آینده قبل از زمان مقرر برای دریافت اف-35 در سال 2026  یا 2027 حذف کند، اما مقامات اماراتی در پاسخ گفته‌اند که به زمان بیشتر و گزینه‌ای مقرون به صرفه برای جایگزینی نیاز دارند.

طبق این گزارش، در مذاکرات، امکان استفاده امارات از تجهیزات جایگزین شرکت‌های «سامسکونگ»، «اریکسون»، «اِی‌بی» یا «نوکیا» مطرح شده است.

به نوشته پایگاه اینترنتی این شبکه، اختلافات درباره استفاده امارات از هوآوی از زمان دولت ترامپ وجود داشته که در آن زمان مقام‌های آمریکایی به شکلی ناموفق تلاش کردند مقام‌های اماراتی را متقاعد کنند که تلاش برای روابط اقتصادی و نظامی قوی‌تر با چین را تغییر دهد.

چند فرد آگاه با وضعیت در آن دوره گفتند که مقام‌های دولت ترامپ در ابتدا اماراتی‌ها را به جایگزین کردن هوآوی و جلوگیری از هر گونه طرح چین برای پایگاه‌هایی در منطقه متقاعد کردند اما اماراتی‌ها بر زبان مبهم‌تر در توافقی که در ساعات پایانی ریاست‌جمهوری ترامپ منعقد شد، اصرار کردند.

طبق این گزارش، جو بایدن هنگام ورود به کاخ سفید دستور بررسی معامله فروش اف-35 به امارات را اعلام کرد. این معامله در حال حاضر در جریان است اما افراد آشنا به موضوع می‌گویند که اختلافات بر سر آنچه آمریکا و امارات روی آن توفق کردند، یعنی مسئله هوآوی و سایر نگرانی‌ها درباره فناوری چین، به حدی جدی است که هنوز هیچ ضمانتی وجود ندارد که اماراتی‌ها این جنگنده‌های پیشرفته ساخت شرکت «لاکهید مارتین» را دریافت کنند.

وضعیتی که نشان می‌دهد دولت بایدن تلاش دولت ترامپ برای تحت فشار قرار دادن متحدان به منظور منع هوآوی، بزرگترین شرکت فناوری چین از سیستم‌های 5G را با این استدلال که این تجهیزات می‌تواند برای جاسوسی به نفع دولت چین مورد استفاده قرار بگیرد، ادامه خواهد داد. ادعایی که چین رد کرده است.

به نوشته بلومبرگ، مقام‌های آمریکایی از اظهارنظر علنی درباره این گزارش خودداری کردند.

وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای اعلام کرده «ما هم این نظر را داریم که همکاری چین و امارات به نفع هر دو کشور است و هیچ ارتباطی با طرف‌های سوم ندارد و مداخله آن‌ها را تحمل نخواهد کرد».

این وضعیت یادآور تقابل آمریکا با ترکیه است که بعد از اقدام آنکارا به خرید سیستم دفاع موشکی «اس-400 » از روسیه، پنتاگون به عنوان فروشنده و تامین‌کننده قطعات، ترکیه را از برنامه تولید جنگنده‌های «اف-35 » آمریکا کنار گذاشت.

«مایک پامپئو»‌ وزیر امور خارجه سابق آمریکا اخیراً در مصاحبه با روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» تأیید کرد که معامله فروش جنگنده‌های اف-35 آمریکایی به امارات در امضای توافق عادی‌سازی روابط میان ابوظبی و تل‌آویو نقش بسزایی داشته و حتی یکی از شروط اساسی این توافق بوده است.

روزنامه آحارانوت در این خصوص گزارش داد به‌رغم آنکه بسیاری از مقامات آمریکایی، ارتباط میان معامله فروش جنگنده‌های اف-35 به ابوظبی و ارتباط آن با عادی‌سازی روابط را تکذیب کردند، پامپئو اولین مقام رسمی و بلندپایه آمریکایی است که علنا اهمیت این معامله را به عنوان یکی از شروط به اتمام رساندن توافق میان ابوظبی و تل‌آویو تأیید می‌کند.

فروش اف‌-35 به امارات متحده عربی یکی از بخش‌های توافق موسوم به «پیمان ابراهیم» برای عادی‌سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی است. تلاش نماینده‌های کنگره آمریکا برای جلوگیری از فروش این سلاح‌ها به امارات و عربستان چند بار به شکست انجامیده است.

مقامات ابوظبی پس از امضای توافق عادی‌سازی روابط با تل‌آویو مدعی شده بودند که این توافق به منظور متوقف کردن شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری صورت گرفته و معامله فروش جنگنده‌های اف-۳۵ ارتباطی با این توافق نداشته است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
از ابتدای جنگ چند واحد اقتصادی در تهران آسیب دیدند؟
ابلاغ الزام مدیران مدارس غیردولتی برای پایدارسازی سامانه‌های آموزش مجازی
سردار فدوی: دشمن در مقابل قدرت ایران دچار اشتباه محاسباتی شده بود
گران شدن قیمت بنزین در سرزمین‌های اشغالی
بازداشت 54 نفر از مزدوران دشمن در 4 استان توسط وزارت اطلاعات
آغاز مرحله چهارم کالابرگ از این تاریخ
گفتگوی رئیس شورای اروپا با پزشکیان درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
رئیس فیفا: هر کاری برای تیم ملی ایران می‌کنیم/جامعه فوتبال دنیا در کنار شماست‌
ایران 4 - کاستاریکا صفر
طارمی دومین گلزن برتر فوتبال ملی ایران
بروز اختلاف میان آمریکا و انگلیس بر سر جنگ علیه ایران
اعلام آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌ها/مسدود شدن آزادراه تهران- شمال
حملات هوایی علیه پایگاه‌های حشد شعبی در بابل و الانبار
اگر ترامپ زیرساخت‌ها را بزند، چه اتفاقی برای منطقه می‌افتد؟
تکذیب خبر اعمال محدودیت‌های صادراتی محصولات فولادی و معدنی
دستگیری 5 مزدور دشمن آمریکایی- صهیونی در فارس
اتاق ایران در حال پیگیری برای دسترسی فعالان اقتصادی به اینترنت بین‌الملل
مخالفت قلعه‌نویی با برگزاری ادامه بازی‌های لیگ برتر صحت ندارد
سخنگوی دولت: همبستگی ملی ما جهان را به شگفت آورده است
حرکت دسته مردمی «پرچمداران ایران» هم‌زمان با روز جمهوری اسلامی+ اعلام زمان
ترامپ: خودتان تنگه هرمز را باز کنید!
آغاز موج بازگشت مسافران؛ ثبت 336 میلیون تردد در جاده‌های کشور
انهدام 2 فروند پهپاد لوکاس توسط سامانه نوین پدافند سپاه در هرمزگان
تاکید سناتور آمریکایی بر ضرورت پایان یافتن فوری جنگ با ایران
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
ضروری است جامعه جهانی واکنشی قاطع نسبت به جنگ نشان دهد
فراخوان عمومی حضور داوطلبان مردمی در جبهه‌های پشتیبانی و دفاع مردمی
ترکیب تیم ملی فوتبال ایران مقابل کاستاریکا اعلام شد
بلومبرگ: قیمت نفت تا 6 هفته دیگر 200 دلار می‌شود
تأمین آرد و نان در تهران و استان‌های مسافرپذیر بدون مشکل
پیام فرمانده کل سپاه در پی شهادت سرلشکر اسحاقی
واکنش قالیباف به انصراف رژیم صهیونیستی از مشارکت در عملیات زمینی با آمریکا
گزارش اولیه خسارات جنگ در 24 استان؛ بیش از هزار واحد به‌طور کامل تخریب شد
ترافیک سنگین در جاده چالوس؛ آزادراه تهران–شمال به سمت شمال مسدود شد
واکنش میدری به تعرض آمریکا و رژیم صهیونیستی به یک شرکت دارویی
تجاوز نظامی به ایران؛ هشدار کارشناسان سازمان ملل درباره آسیب‌های سنگین زیست‌محیطی
لبنان به کدام سو می‌رود؛ ثبات در سایه بازدارندگی یا تشدید تقابل؟
گزارش یونسکو از خسارت جنگ به آثار تاریخی ایران
پیام وزارت اطلاعات در پی شهادت دریابان تنگسیری
بیش از 30 درصد شرکت‌های های‌تک اسرائیلی در فکر ترک اراضی اشغالی هستند
قدردانی رهبر معظم انقلاب از علمای اهل سنت استان کردستان
سناریوی جنگ زمینی واشنگتن؛ جرقه انفجار نبرد منطقه‌ای بزرگ
فردا؛ تشییع سرداران شهید تنگسیری، اسحاقی و جمعی از شهدای مدافع اقتدار کشور
کوله پشتی میناب؛ نمادی جهانی برای ترامپیسم تبهکار
کشف 4000 تن کالای اساسی احتکاری و قاچاق
پیام تسلیت دکتر محمد مخبر در پی شهادت دریابان پاسدار شهید تنگسیری
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
برخورد پلیس با سارقان در پایتخت
پزشکیان، قالیباف، اژه‌ای و ذوالقدر در یک صف مشغول اداره کشورند
اردوغان خواستار پایان یافتن فوری درگیری‌ها در غرب آسیا شد