×
فرهنگی
شناسه خبر : 70392
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/03/19 ساعت 10:46
اعتراض دختران اروپایی به فرهنگ تجاوز و خشونت جنسی

نورنیوز بررسی کرد؛

اعتراض دختران اروپایی به فرهنگ تجاوز و خشونت جنسی

بر اساس آمارهای منتشر شده در بسیاری از کشورهای اروپایی با وجود نظارت های شدید قانونی همچنان دختران و زنان با مسئله تجاوز مواجه بوده و در مکان های مختلف رسمی و غیر رسمی مورد تعرض و آزار قرار میگیرند

نورنیوز- گروه جامعه: تجربه امنیت در محیط پیرامونی، یکی از مهمترین نیازهای زیستی انسان اعم از زن و مرد است. در این میان زنان به لحاظ وجود انگاره های نادرست تاریخی با توجه به ظرافت های طبیعی بیشتر در معرض آسیب از محیط انسانی پیرامون خود هستند. یکی از مصادیق آسیب هایی که از گذشته تاکنون دختران و زنان بسیاری با آن مواجه بوده اند مسئله تجاوز جنسی و خشونت بوده است. 

فرهنگ جنسی یعنی هنجارها و آداب و کنش و واکنش های مربوط به مسائل جنسی که در جوامع مختلف با توجه به ریشه های فرهنگی و تاریخی متنوع است اما در هیچ فرهنگ و آیینی تجاوز جنسی امری پذیرفته شده نبوده و همیشه به عنوان یک ناهنجاری از آن نام برده میشود. شاید بتوان رواج اباحه گری و شیئ انگاری نسبت به زنان برای کسب سود بیشتر را یکی از دلایل ایجاد اخلال در نظم فرهنگ جنسی و بروز فجایعی مانند تجاوزات جنسی دانست. مسئله ای که در صورت فراگیر شدن محدود به طیف و قشر خاصی از زنان نمانده و در جامعه فراگیر خواهد شد. 

بر اساس آمارهای منتشر شده در بسیاری از کشورهای اروپایی با وجود نظارت های شدید قانونی همچنان دختران و زنان با مسئله تجاوز مواجه بوده و در مکان های مختلف عمومی و خصوصی مورد تعرض و آزار قرار میگیرند. به دنبال افزایش میزان آزار و اذیت‌های جنسی علیه زنان در جوامع غربی، از چند سال پیش جنبش «me too» من هم همین طور،  برای پایان دادن به ظلم به زنان به راه افتاده است. 

در حقیقت طی سال های اخیر میزان سو استفاده و آزار های جنسی علیه زنان در جای جای اروپا و آمریکا به حدی افزایش یافته که موجب شکسته شدن زندان سکوت زنان شده است. در همین رابطه چند سال پیش در چنین روزهایی، فریادهای «من هم همینطور» از شهرهای کشورهای غربی بلند شد.

بر اساس آمارهای سال جاری، بیش ترین میزان وقوع آزار و اذیت های جنسی علیه زنان مربوط به آلمان، اسپانیا و سپس فرانسه است. نتایج تحقیقات حاکی از آن است؛ 68 درصد زنان آلمانی، 66درصد اسپانیایی ها و 30 درصد بانوان فرانسوی در محل کار خود مورد سو استفاده و آزار جنسی قرار گرفته اند.

در تازه ترین اقدام، دانشجویان و دانش‌آموزان بریتانیایی که از "فرهنگ تجاوز" در محیط‌های آموزشی به ‌ستوه آمده‌اند دست به تحصن زده و کارزاری برای اعتراض به این پدیده به ‌راه انداخته‌اند.
این کارزار دانشجویی در بریتانیا با راه اندازی وب‌سایت  و با همکاری دانشجویان، وقوع آزار و اذیت‌های جنسی در دانشگاه‌های این کشور را افشا می‌کند تا از دختران در محیط های دانشگاهی محافظت کند سوما سارا که کارزار «همه دعوتید» را با راه انداری یک سایت برای ثبت تجربه های آزار و اذیت دختران در بریتانیا آغاز کرده  معتقد است فرهنگ تجاوز محدود به موقعیت مکانی خاصی نیست. 

او در خصوص فراگیر بودن خشونت جنسی در جامعه بریتانیا میگوید: تاکنون شاهد گزارشات مستندی از دانشگاه ها و کالج های معتبر انگلستان بوده ایم که در آن ها دختران مورد سواستفاده و خشونت جنسی قرار گرفته اند.
به گفته وی تاکنون تقریباً ۱۵ هزار تجربه در سایت ارسال شده است که در بین آنها دانشگاه آکسفورد (57 بار) اکستر (65) ؛ کالج دانشگاهی لندن (48) ؛ دانشکده اقتصاد لندن (26) و کالج کینگ لندن (28) ؛ دانشگاه های ادینبورگ و لیدز (هر دو53) بیشترین فراوانی را از لحاظ موقعیت وقوع خشونت جنسی داشته اند.

گفتنی است اتحادیه اروپا و انگلستان با سرپوش گذاشتن بر وقوع چنین فجایعی در اروپا،  بیانیه های دفاع از حقوق زنان و مقابله با خشونت جنسی را با نگاه سیاسی و علیه طیف مشخصی از کشورها و با اهداف مشخص سیاسی صادر می کنند. در حالیکه بنابر مستنداتی که سازمانهای مردم نهاد و فعالان حوزه زنان در اروپا منتشر کرده اند هم اکنون کشورهای اروپایی با آمار قابل توجهی از خشونت و آزار جنسی زنان با موقعیت های اجتماعی متنوع روبرو هستند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مصدومیت شدید پسر زیدان/ آیا او ضربه مغزی شده است؟
روزبه چشمی: قهرمانان واقعی ایران، مردم هستند
رامین رضاییان: هویت این سرزمین از مردم ایران معنا می‌گیرد
چارلز سوم و همسرش وارد آمریکا شدند
چین: عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علت اصلی بحران تنگه هرمز
اعلام مهلت ثبت‌نام آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی
برنامه ویژه استقلالی‌ها در پل طبیعت همزمان با روز ملی خلیج فارس+ جزئیات
بقایی: غارت کشتی‌های حامل نفت ایران دزدی دریایی است
پیروزی 3–2 السد مقابل الشمال؛ سومین قهرمانی متوالی قطری‌ها
تردید ونس نسبت به روایت پنتاگون از وضعیت تسلیحات آمریکا
گروسی:دوران اجماع جهانی در شورای امنیت پایان یافته است
خیز قیمت‌ها در دخانیات و ارتباطات/مسکن و قبوض چقدر رشد کردند
تاکید نتانیاهو بر ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان
ناتو به دنبال جلوگیری از رویارویی پرتنش با آمریکا
برگزاری مرحله دوم تمرینات تیم ملی فوتبال با هدایت قلعه‌نویی
سخنگوی کاخ سفید: هیچ رئیس‌جمهوری مانند ترامپ با چنین سوءقصدهایی مواجه نشده است
توقف تردد قطار مترو در ایستگاه‌های قیام و 17 شهریور/خدمات جایگزین ارائه شد
بقائی خطاب به اروپا: ژست‌های نمایشی برایتان ذره‌ای اعتبار خلق نخواهد کرد
توافق«چارچوب هماهنگی» بر سر نامزدی الزیدی برای نخست‌وزیری عراق/او کیست؟
چالش جهانی در کشت گندم با جهش قیمت کود
ورود عربستان برای کمک به پاکستان
نفتکش‌های دزدیده شده ایرانی به مقصدی نامعلوم حرکت کردند
درخواست آمریکا از جامعه جهانی برای بازگشایی تنگه هرمز
اعترافات صدراعظم به یک خطای فاحش محاسباتی
روبیو: مشروط کردن بازگشایی تنگه هرمز برای آمریکا غیرقابل قبول است
فهم راهبردی لاریجانی از محور مقاومت در حافظه‌ تاریخی مردم جاوانه خواهد ماند
اژه‌ای: غرب از درک قدرت ایمان مردم ایران عاجزند
دهلی‌نو: موضوع بندر چابهار با ایران و آمریکا در حال بررسی است
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 7 اردیبهشت 1405
بغداد: هرگونه حمله از خاک عراق علیه همسایگان «اقدام تروریستی» تلقی می‌شود
ماکرون: هدف ما دریانوردی بدون عوارض در تنگه هرمز است!
تاکید گوترش بر بازگشایی تنگه هرمز؛ بیش از 20 هزار دریانورد سرگردانند
فاش شدن هویت تفنگداران آمریکایی در خلیج فارس توسط حنظله
ماجرای اینترنت گیگی 390 هزار تومانی واقعیت یا شایعه!
میزبان هفتمین دوره بازی‌های آسیایی ساحلی 2028 شناخته شد
ورود وزارت ارتباطات برای رسیدگی به تخلف عرضه خارج از ضابطه «اینترنت پرو»
همتی: بانک مرکزی از بازسازی و نوسازی صنایع آسیب‌دیده حمایت می کند
حملات جدید جنگنده های اسرائیلی به جنوب لبنان
منفورترین عضو کابینه ترامپ کیست؟
شلیک هزاران پهپاد و موشک از سوی حزب‌الله به سمت اسرائیل در دوماه
تایلند هم زبان به انتقاد از آمریکا گشود
عارف: روزی ما را تحریم کردند و امروز برای تامین نیازهای خود پای میز مذاکره آمده‌اند
اذعان رسانه عبری به تولید پهپادهای غیرقابل‌اخلال از سوی حزب الله
تابعیت ده‌ها بحرینی به‌دلیل حمایت از ایران لغو شد
اردوگاه «سرداش» در سلیمانیه دوباره هدف حمله پهپادی قرار گرفت
ماندگاری قیمت بالای سوخت در صورت توقف درگیری‌ها در ایران
معاریو خبر داد: آغاز کاهش نیروهای ارتش اسرائیل در لبنان
موگرینی: ایرانی‌ها در شرایط تهدید مذاکره نمی‌کنند/غنی‌سازی صفر را نمی پذیرند
درخواست آلمان از سازمان ملل برای ورود فوری به مسئله تنگه هرمز
اعلام آمادگی مصر جهت ارسال نیرو به‌سومالی‌لند