×
اقتصادی
شناسه خبر : 69291
تاریخ انتشار : شنبه 1400/03/15 ساعت 16:17

گردش مالی هزار میلیارد تومانی بازار آدامس در کشور/ 70 درصد آدامس مصرفی کشور قاچاق است

مدیرکل مبارزه با قاچاق طلا، ارز و پولشویی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به گردش هزار میلیارد تومانی مصرف آدامس در کشور گفت: سهم تولید داخلی از این رقم 30 درصد و سهم واردات قاچاق آدامس 70 درصد است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: امیرمحمد پرهام فر مدیرکل مبارزه با قاچاق طلا، ارز و پولشویی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: ما از نظر مصرف آدامس در کشور 80% جامعه آماری را تشکیل می دهیم که نسبت به کشور های دیگردر رده بالا قرار داریم البته سهم تولید داخلی 30 درصد و سهم واردات قاچاق آدامس 70% است و شاهدگردش مالی هزار میلیارد تومانی بازار آدامس هستیم.

پرهام افزود: در سال 96 بازار داخل از طریق واردات رسمی پوشش داده می شد و 2259 تن واردات داشتیم که بعد از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران در سال 98 آدامس به فهرست کالاهای ممنوعه برای واردات پیوست. محصولی که برندهای پرمصرف آن شامل ریلکس، تریدنت و... از مجاری قانونی به ایران وارد می‌شد، از سال 97 به بعد در راستای حمایت از تولید داخل و جلوگیری از خروج ارز به کالای ممنوعه تبدیل شد. البته از آن سال تاکنون، این برندها جای خود را پشت ویترین سوپرمارکت‌ها حفظ کرده‌اند زیرا به اعتقاد فعالان صنعت غذا، کارتل‌های بزرگی مشغول قاچاق آدامس به ایران هستند. برآوردها نشان می‌دهد گردش مالی فروش آدامس سالانه هزار میلیارد تومان است و با توجه به کم‌حجم‌بودن، این محصول جاذبه زیادی برای قاچاق دارد.

وی اضافه کرد: آدامس محصول قاچاقی است که شبکه توزیع گسترده‌ای دارد. از سوپرمارکت‌ها، کیوسک‌های مطبوعاتی و صفحات مجازی گرفته تا فروشندگان سیار، آدامس می‌فروشند کمی پیش از اعمال تحریم‌ها، آدامس موزی، توت‌فرنگی، اربیت و ریلکس، تریدنت و... که برخی از آنها توسط شرکت‌های بزرگ تولیدکننده آدامس در دنیا تولید می‌شد توسط شرکت‌های مشخص ایرانی و به صورت رسمی به کشور وارد می‌شد به این ترتیب بخش اعظم آدامس‌های موجود در بازار، محصولی بود که به صورت قانونی وارد می‌شد.

پرهان همچنین گفت: امروز حداکثر 30 درصد بازار آدامس ایران دست چند شرکت تولیدکننده داخلی است و همچنان 70 درصد بازار را آدامس‌های قاچاقی تشکیل می‌دهند که به روش‌های مختلف به ایران منتقل شده‌اند.

پرهام افزود: بر اساس تحقیق یک شرکت فیلیپینی، ایران و عربستان ‌سعودی در صدر فهرست مصرف‌کنندگان آدامس در جهان قرار دارند. بر اساس این پژوهش، 82‌ درصد ایرانی‌ها آدامس می‌جوند و عربستان با 79 درصد و آمریکا با 59‌ درصد در رتبه‌های دوم و سوم مصرف آدامس در جهان قرار دارند.

او اضافه می‌کند: در سال پنج هزار تن آدامس از ایران صادر می‌شود و 10 هزار تن از تولید کارخانه‌ها، به مصرف داخل می‌رسد.

امیرمحمد پرهام فر مدیرکل مبارزه با قاچاق طلا، ارز و پولشویی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پایان گفت: آدامس به‌ویژه آدامس‌های خارجی از آن محصولاتی است که برای فروشنده حاشیه سود بسیار بالا تولید می‌کند؛ زیرا آدامس خارجی کالایی تعزیراتی نیست که قیمت داشته باشد و بنابراین فروشندگان هر قیمتی بخواهند روی آن می‌‎گذارند. آنها یک آدامس کوچک خارجی را به‌طور مثال 25 هزار تومان می‌فروشند اما ناگزیرند آدامس ایرانی را که کمی نظارت بر قیمت آن وجود دارد، 9 هزار تومان بفروشند. این مسئله سبب می‌شود حاشیه سود فروشنده در زمان عرضه دو محصول متفاوت شود. از سوی دیگر با توجه به اینکه محصولات قاچاق عمدتا تاریخ‌ مصرفشان به اتمام رسیده یا نزدیک به انقضاست، به قیمت بسیار کم به فروش می‌رسند و وقتی به صورت قاچاق راهی بازار ایران می‌شوند، عوارض دولتی را پرداخت نکرده و به این ترتیب، قدرت رقابت را از نمونه مشابه داخلی می‌دزدند. برخی فعالان بازار هم بر این باورند آدامس‌هایی که در مترو عرضه می‌شود، در کشورهای ترکیه و افغانستان و در کارگاه‌های زیرپله‌‌ای تولید شده و با جعل برندهای معروف به کشور قاچاق می‌شوند؛ به این ترتیب طبیعی است که قیمتی ارزان داشته باشند و جای خود را در بازار به خوبی پیدا کنند.


نورنیوز
کلید واژگان
قاچاقآدامس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آمریکا برای جولانی ویزا صادر کرد/احمد الشرع به واشنگتن می رود
ترور نافرجام رهبران حماس و ورود بحران به مرحله منطقه‌ای
فشار جهانی به رژیم صهیونیستی؛ چین خواهان آتش‌بس فوری است
قیمت جهانی نفت امروز 19 شهریور / افزایش پس از حمله اسرائیل به قطر
دومین حمله رژیم اسرائیل به کاروان صمود
ورود یک غول آمریکایی به تیم بسکتبال گرگان
عملیات نجات زن جوان و پسر 5 ساله اش از دست گروگانگیر+فیلم
هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول
تحلیل لاریجانی از حمله رژیم غاصب به مقامات حماس در دوحه
سینمای ایران در جشنواره فیلم کازان درخشید
هزینه دو ترور نافرجام!
واکنش قاطع مشاور اردوغان به تهدید مقام اسرائیلی علیه ترکیه
اولین تصویر از خلیل الحیه پس از حمله اسرائیل به دوحه منتشر شد
ورودی آزادراه تهران-شمال بسته شد
هشدار تند برنی سندرز: نتانیاهو از کنترل خارج شده است!
اقتصادنگار | قیمت مرغ بال درآورد
سازمان ملل به حمله اسرائیل به قطر واکنش نشان داد
ترامپ درباره تحولات قطر ابراز نارضایتی کرد: فردا بیانیه رسمی صادر می‌کنم + فیلم
فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | چهارشنبه 19 مرداد
برگزاری جلسه اضطراری شورای امنیت درباره حمله اسرائیل به دوحه
ابلاغ افزایش 45 درصدی تاریخی مستمری بازنشستگان + جزییات
شارژ اعتبار کالابرگ دهک‌های 1 تا 3 از امروز
گفت‌وگوهای حساس در قلب آفریقا؛ عراقچی وارد تونس شد
نخست‌وزیر قطر: آمریکا 10 دقیقه پس از وقوع حمله اسرائیل ما را مطلع کرد
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 19 شهریور 1404 + وضعیت استان‌ها
چگونه با رژیم غذایی از دیابت پیشگیری کنیم؟
چربی‌های مخفی می‌توانند روند پیری قلب را شتاب دهند
نور اینفو | 10 ویژگی اخلاقی در سبک زندگی پیامبر اسلام
افشاگری مدیر سابق واتساپ: امنیت میلیاردها کاربر در خطر است
محققان استنفورد علائم اوتیسم در موش‌ها را حذف کردند
آیفون ایر از سیم‌کارت فیزیکی پشتیبانی نمی کند
جزئیات مشتری اماراتی جهانبخش منتشر شد
اعتراف کاخ سفید: ترور رهبران حماس، هدفی باارزش برای واشنگتن است
روایت رسانه‌های عبری از حمله تروریستی به نشست رهبران حماس در دوحه
مادورو: جنگ جهانی سوم از هم‌اکنون آغاز شده است
اعتراف تلویحی نتانیاهو: ترامپ در عملیات دوحه مشارکت داشت
جنایات اسرائیل در بیانیه شورای مجالس آسیایی–آفریقایی در بیروت محکوم شد
حزب‌الله لبنان: تجاوز به هیأت حماس جنایتی بی‌پرده و غیرقابل توجیه است
عفو رهبری شامل حال تتلو شده است؟/ وکیل تتلو پاسخ داد
نخست‌وزیر جدید فرانسه منصوب شد
قطر: حمله اسرائیل به دوحه مذاکرات آتش‌بس را به شکست کشاند
محکومیت حمله به دوحه توسط نخست‌وزیر انگلیس
عضو حماس: ما برای مقابله قاطعانه با اشغالگران آمادگی کامل داریم
جدول گروه I مقدماتی جام ملت‌های زیر 23 آسیا با صعود و صدرنشینی ایران
گفت‌وگوی تلفنی رئیس‌جمهور با امیر قطر
آغاز به‌کار حساب رسمی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به زبان چینی در شبکه ایکس
زیاده گویی نتانیاهو بعد از حمله به دوحه
انصارالله: آمریکا تنها به اسرائیل وفادار است، نه هیچ کشور دیگری
پزشکیان: جامعه امروز تشنه اخلاق، عدالت و کرامت انسانی است
انگلیس(5) - صربستان (0) |طوفان پنج‌گله انگلیس در بلگراد؛ شاگردان توخل در یک قدمی صعود
X
آگهی تبلیغاتی