×
سیاسی
شناسه خبر : 69195
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/03/11 ساعت 14:46
انتخابات 1400؛ جای خالی برنامه اقناع کننده در تبلیغات نامزدها

نورنیوز بررسی کرد؛

انتخابات 1400؛ جای خالی برنامه اقناع کننده در تبلیغات نامزدها

به نظر می‌رسد کاندیداهای حاضر در عرصه رقابت‌های انتخاباتی ترجیح می‌دهند به جای اعلام برنامه‌های قابل اجرا که طبیعتا مورد نقد کارشناسان و نخبگان جامعه قرار خواهد گرفت با بهره‌گیری از شعارهای عامه پسند که متر و معیاری برای اندازه‌گیری میزان تحقق آن وجود ندارد با تاثیرگذاری هیجانی بر رأی دهندگان آنها را به سوی کمپین خود متمایل سازند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: مجموعه نظرسنجی‌های انجام شده در آستانه برگزاری سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری موید این واقعیت است که اولویت اول گروه‌های مختلف اجتماعی در کشور، موضوعات مرتبط با اقتصاد اعم از معیشت، اشتغال، ارزش پول ملی، تورم و... است.

عوامل داخلی که عمدتا به ضعف و ناکارآمدی ساختارها و فرآیندهای مدیریتی در بخش‌های مختلف مرتبط است در کنار فشارهای خارجی به ویژه تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه طی سال‌های اخیر، شرایط بسیار سختی را برای اقشار با درآمد ثابت به وجود آورده که گذر از آن را در راس مطالبات مردم از دولت آینده قرار داده است.

اگرچه در طول یک سال گذشته افرادی که قصد کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را داشته‌اند با استفاده از تریبون‌های مختلف بر تنور مطالبات اقتصادی عمدتا به حق جامعه دمیده‌اند لیکن تاکنون به ویژه از زمان آغاز تبلیغات انتخاباتی، هیچ‌گونه برنامه‌ای که مبین شناخت دقیق کاندیداها از مشکلات موجود و چگونگی حل و رفع آن باشد ارائه نشده است.

آنچه که تا این تاریخ از سوی کاندیداهای تایید صلاحیت شده ارائه شده، همچنان بیان مشکلات اقتصادی و معیشتی موجود و حواله دادن ریشه بروز تنگناهای فعلی به عوامل داخلی و خارجی با رویکرد عمدتا سیاسی بوده است.
به نظر می‌رسد کاندیداهای حاضر در عرصه رقابت‌های انتخاباتی ترجیح می‌دهند به جای اعلام برنامه‌های قابل اجرا که طبیعتا مورد نقد کارشناسان و نخبگان جامعه قرار خواهد گرفت با بهره‌گیری از شعارهای عامه پسند که متر و معیاری برای اندازه‌گیری میزان تحقق آن وجود ندارد با تاثیرگذاری هیجانی بر رأی دهندگان آنها را به سوی کمپین خود متمایل سازند.

موضوع بسیار مهم و تعیین کننده‌ای که این روزها کمتر مورد توجه کاندیداها و هواداران آنها قرار دارد، ضرورت اقناع افکار عمومی برای ایجاد رفتار پایدار انتخاباتی است که می‌تواند با افزایش شور و شعور در جامعه، مشارکت حداکثری در انتخابات پیش رو را رقم بزند.

رهبر معظم انقلاب در سخنان ویدئو کنفرانسی اخیر خود در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این نکته  مهم اشاره داشته و با تاکید بر پرهیز از فرعی کردن مسائل اصلی کشور در تبلیغات انتخاباتی، فرمودند: «...عامّه‌ی مردم دنبال این هستند که ببینند چه کسی دارای یک مدیریّتی است، [دارای] یک قوّت عمل یا قوّت اراده‌ای است، [دارای] یک کارآمدی‌ای است که می‌تواند مشکلات کشور را از میان بردارد.» 

ایشان همچنین افزودند: «اگر نامزدهایی که امروز در صحنه‌اند بتوانند بیان کنند و به مردم نشان بدهند که دارای این کارآمدی هستند، مردم پای صندوق‌ها هم می‌روند و مشارکت بالایی هم خواهد بود ان‌شاءالله به توفیق الهی. مهم این است که نامزدها بتوانند مردم را قانع کنند، مردم را به این نتیجه برسانند که این آقا یا این اشخاص می‌توانند کشور را اداره کنند، مدیرند، مدبّرند، باصداقتند؛ باید صداقت افراد شناخته بشود و کسانی باشند که دردهای جامعه را بشناسند.»  

به صورت طبیعی آنچه در هر نظام سیاسی موجب تقویت اعتماد عمومی و افزایش سرمایه اجتماعی می‌شود افزایش اعتماد و ایجاد باور در جامعه نسبت به اتقان برنامه‌ها و شیوه حکمرانی حاکمان است که باید ناظر بر رفع نیازها و تامین اولویت‌های جامعه و معطوف به حل مشکلات اصلی باشد.  
چنانچه گفته شد ‌شرایط کنونی کشور به گونه‌ای است که اولویت‌های جامعه بر مدار مطالبات اقتصادی می‌چرخد و حتی مجادلات سیاسی داخلی و گرایش‌های مختلف حوزه سیاست خارجی نیز که بعضا در مقاطعی در ردیف اولویت پیگیری افکار عمومی قرار گرفته به دلیل گرده خوردن آن با مسئله معیشت آنان بوده است.

برنامه‌های اجرا شده در 8 سال گذشته که با اولویت دادن دولت به سیاست خارجی با هدف رفع تحریم‌های اقتصادی دنبال شده علی رغم زحمات زیادی که دولت‌مردان در سطوح مختلف متحمل شده‌اند، ضمن آن که در از میان برداشتن مشکلات کشور به ویژه نارسایی‌های اقتصادی توفیق قابل توجهی نداشته، در بسیاری از شاخص‌های اقتصادی از جمله تورم، اشتغال، ارزش پول ملی، سرمایه گذاری و... موجب پس‌رفت نیز شده است.
در چنین شرایطی مسئولیت اصلی دولت آینده با در نظر گرفتن تجربیات دولت‌های اول و دوم جناب آقای روحانی، بهبود وضعیت اقتصادی به عنوان اصلی‌ترین اولویت و نیاز جامعه با تکیه بر توان‌مندی‌ها و ظرفیت‌های ملی و خارج کردن اقتصاد از فضای شرطی و وابسته به خارج است.

به بیان دقیق‌تر؛ دولت آینده در شرایط ورود به گام دوم انقلاب باید بتواند موفقیت پارادایم‌های مبتنی بر تفکر انقلابی و ملی را بر سیاست‌های دنبال شده در گذشته که به نوعی از مسیر روابط خارجی به دنبال بهبود وضعیت اقتصادی بوده را در عمل نشان دهد و کشور را به ریل تحریم‌ناپذیری هدایت کند.

مردم فارغ از دعواها و جناح‌بندی‌های سیاسی اگر در عرصه انتخابات با برنامه‌ای دقیق و عملیاتی و تیمی مجرب و کاربلد که کارنامه‌ای مشخص و قابل قبول دارد مواجه شوند حتما چون گذشته با مشارکت فعال در انتخابات، اراده خود را برای شکل‌دهی به آینده بهتر برای کشور از مسیر صندوق‌های رای به ثمر می‌نشانند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
انتخابات 1400؛ چرا گروه‌های سیاسی و طرفدارانشان مراعات نمی‌کند؟
پنج‌شنبه 1400/02/30 ساعت 12:50
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ چرا گروه‌های سیاسی و طرفدارانشان مراعات نمی‌کند؟
عرصه رقابت‌های انتخاباتی آن هم در کشوری که افتخار پیروی از اسلام ناب و تشیع علوی را دارد، قاعدتا باید تفاوت‌های بسیاری با نمونه‌های مشابه خود در جوامع دیگر داشته باشد و لذا عرصه‌ای است که بیش از هر زمان دیگری می‌تواند عیار افراد و جریان‌های سیاسی را در مقابل دیدگان ملت در معرض سنجش و قضاوت قرار دهد.
انتخابات 1400؛ حکمران خوب یا حکمرانی خوب؟
پنج‌شنبه 1399/12/28 ساعت 10:42
علی میرزاخانی
انتخابات 1400؛ حکمران خوب یا حکمرانی خوب؟
رئیس‌جمهور خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ اکنون که جریانات مختلف سیاسی برای تصاحب کرسی ریاست‌جمهوری در انتخابات 1400 خیز برداشته‌اند، این سوال حائز اهمیت شده است؛ اما آیا سوال درستی است؟
انتخابات 1400؛ چرا نامزدها باید تیم خود را معرفی کنند؟
یکشنبه 1399/12/24 ساعت 02:09
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ چرا نامزدها باید تیم خود را معرفی کنند؟
چون منطقا نامزدهای ریاست جمهوری در همه امور مربوط به کشورداری سررشته تخصصی ندارند، معرفی همکاران و تیم مشورتی و اجرایی می‌تواند نمایی کلی از مسیری که توسط آنها طی چهار سال آینده طی خواهد شد را به مردم نشان داده و روند انتخاب صحیح را از غلتیدن به دام شعارزدگی مصون دارد.
انتخابات 1400؛ چگونه مردم و نخبگان می‌توانند مانع ظهور دولت ضعیف شوند؟
یکشنبه 1399/11/05 ساعت 16:31
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ چگونه مردم و نخبگان می‌توانند مانع ظهور دولت ضعیف شوند؟
اگرچه بهبود شرایط اقتصادی و ایجاد رفاه در جامعه همواره از اولویت‌های اصلی شهروندان بوده است، لیکن واقعیت‌هایی که فراگیری جهانی کرونا پیش روی همه مردم جهان قرار داده، بار دیگر آنها را متوجه ضرورت توجه به الزامات اصلی و اجتناب‌ناپذیر جوامع برای «زنده ماندن» کرده است.
نظرات

آخرین اخبار
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان