×
سیاسی
شناسه خبر : 69195
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/03/11 ساعت 14:46
انتخابات 1400؛ جای خالی برنامه اقناع کننده در تبلیغات نامزدها

نورنیوز بررسی کرد؛

انتخابات 1400؛ جای خالی برنامه اقناع کننده در تبلیغات نامزدها

به نظر می‌رسد کاندیداهای حاضر در عرصه رقابت‌های انتخاباتی ترجیح می‌دهند به جای اعلام برنامه‌های قابل اجرا که طبیعتا مورد نقد کارشناسان و نخبگان جامعه قرار خواهد گرفت با بهره‌گیری از شعارهای عامه پسند که متر و معیاری برای اندازه‌گیری میزان تحقق آن وجود ندارد با تاثیرگذاری هیجانی بر رأی دهندگان آنها را به سوی کمپین خود متمایل سازند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: مجموعه نظرسنجی‌های انجام شده در آستانه برگزاری سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری موید این واقعیت است که اولویت اول گروه‌های مختلف اجتماعی در کشور، موضوعات مرتبط با اقتصاد اعم از معیشت، اشتغال، ارزش پول ملی، تورم و... است.

عوامل داخلی که عمدتا به ضعف و ناکارآمدی ساختارها و فرآیندهای مدیریتی در بخش‌های مختلف مرتبط است در کنار فشارهای خارجی به ویژه تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه طی سال‌های اخیر، شرایط بسیار سختی را برای اقشار با درآمد ثابت به وجود آورده که گذر از آن را در راس مطالبات مردم از دولت آینده قرار داده است.

اگرچه در طول یک سال گذشته افرادی که قصد کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را داشته‌اند با استفاده از تریبون‌های مختلف بر تنور مطالبات اقتصادی عمدتا به حق جامعه دمیده‌اند لیکن تاکنون به ویژه از زمان آغاز تبلیغات انتخاباتی، هیچ‌گونه برنامه‌ای که مبین شناخت دقیق کاندیداها از مشکلات موجود و چگونگی حل و رفع آن باشد ارائه نشده است.

آنچه که تا این تاریخ از سوی کاندیداهای تایید صلاحیت شده ارائه شده، همچنان بیان مشکلات اقتصادی و معیشتی موجود و حواله دادن ریشه بروز تنگناهای فعلی به عوامل داخلی و خارجی با رویکرد عمدتا سیاسی بوده است.
به نظر می‌رسد کاندیداهای حاضر در عرصه رقابت‌های انتخاباتی ترجیح می‌دهند به جای اعلام برنامه‌های قابل اجرا که طبیعتا مورد نقد کارشناسان و نخبگان جامعه قرار خواهد گرفت با بهره‌گیری از شعارهای عامه پسند که متر و معیاری برای اندازه‌گیری میزان تحقق آن وجود ندارد با تاثیرگذاری هیجانی بر رأی دهندگان آنها را به سوی کمپین خود متمایل سازند.

موضوع بسیار مهم و تعیین کننده‌ای که این روزها کمتر مورد توجه کاندیداها و هواداران آنها قرار دارد، ضرورت اقناع افکار عمومی برای ایجاد رفتار پایدار انتخاباتی است که می‌تواند با افزایش شور و شعور در جامعه، مشارکت حداکثری در انتخابات پیش رو را رقم بزند.

رهبر معظم انقلاب در سخنان ویدئو کنفرانسی اخیر خود در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این نکته  مهم اشاره داشته و با تاکید بر پرهیز از فرعی کردن مسائل اصلی کشور در تبلیغات انتخاباتی، فرمودند: «...عامّه‌ی مردم دنبال این هستند که ببینند چه کسی دارای یک مدیریّتی است، [دارای] یک قوّت عمل یا قوّت اراده‌ای است، [دارای] یک کارآمدی‌ای است که می‌تواند مشکلات کشور را از میان بردارد.» 

ایشان همچنین افزودند: «اگر نامزدهایی که امروز در صحنه‌اند بتوانند بیان کنند و به مردم نشان بدهند که دارای این کارآمدی هستند، مردم پای صندوق‌ها هم می‌روند و مشارکت بالایی هم خواهد بود ان‌شاءالله به توفیق الهی. مهم این است که نامزدها بتوانند مردم را قانع کنند، مردم را به این نتیجه برسانند که این آقا یا این اشخاص می‌توانند کشور را اداره کنند، مدیرند، مدبّرند، باصداقتند؛ باید صداقت افراد شناخته بشود و کسانی باشند که دردهای جامعه را بشناسند.»  

به صورت طبیعی آنچه در هر نظام سیاسی موجب تقویت اعتماد عمومی و افزایش سرمایه اجتماعی می‌شود افزایش اعتماد و ایجاد باور در جامعه نسبت به اتقان برنامه‌ها و شیوه حکمرانی حاکمان است که باید ناظر بر رفع نیازها و تامین اولویت‌های جامعه و معطوف به حل مشکلات اصلی باشد.  
چنانچه گفته شد ‌شرایط کنونی کشور به گونه‌ای است که اولویت‌های جامعه بر مدار مطالبات اقتصادی می‌چرخد و حتی مجادلات سیاسی داخلی و گرایش‌های مختلف حوزه سیاست خارجی نیز که بعضا در مقاطعی در ردیف اولویت پیگیری افکار عمومی قرار گرفته به دلیل گرده خوردن آن با مسئله معیشت آنان بوده است.

برنامه‌های اجرا شده در 8 سال گذشته که با اولویت دادن دولت به سیاست خارجی با هدف رفع تحریم‌های اقتصادی دنبال شده علی رغم زحمات زیادی که دولت‌مردان در سطوح مختلف متحمل شده‌اند، ضمن آن که در از میان برداشتن مشکلات کشور به ویژه نارسایی‌های اقتصادی توفیق قابل توجهی نداشته، در بسیاری از شاخص‌های اقتصادی از جمله تورم، اشتغال، ارزش پول ملی، سرمایه گذاری و... موجب پس‌رفت نیز شده است.
در چنین شرایطی مسئولیت اصلی دولت آینده با در نظر گرفتن تجربیات دولت‌های اول و دوم جناب آقای روحانی، بهبود وضعیت اقتصادی به عنوان اصلی‌ترین اولویت و نیاز جامعه با تکیه بر توان‌مندی‌ها و ظرفیت‌های ملی و خارج کردن اقتصاد از فضای شرطی و وابسته به خارج است.

به بیان دقیق‌تر؛ دولت آینده در شرایط ورود به گام دوم انقلاب باید بتواند موفقیت پارادایم‌های مبتنی بر تفکر انقلابی و ملی را بر سیاست‌های دنبال شده در گذشته که به نوعی از مسیر روابط خارجی به دنبال بهبود وضعیت اقتصادی بوده را در عمل نشان دهد و کشور را به ریل تحریم‌ناپذیری هدایت کند.

مردم فارغ از دعواها و جناح‌بندی‌های سیاسی اگر در عرصه انتخابات با برنامه‌ای دقیق و عملیاتی و تیمی مجرب و کاربلد که کارنامه‌ای مشخص و قابل قبول دارد مواجه شوند حتما چون گذشته با مشارکت فعال در انتخابات، اراده خود را برای شکل‌دهی به آینده بهتر برای کشور از مسیر صندوق‌های رای به ثمر می‌نشانند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
انتخابات 1400؛ چرا گروه‌های سیاسی و طرفدارانشان مراعات نمی‌کند؟
پنج‌شنبه 1400/02/30 ساعت 12:50
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ چرا گروه‌های سیاسی و طرفدارانشان مراعات نمی‌کند؟
عرصه رقابت‌های انتخاباتی آن هم در کشوری که افتخار پیروی از اسلام ناب و تشیع علوی را دارد، قاعدتا باید تفاوت‌های بسیاری با نمونه‌های مشابه خود در جوامع دیگر داشته باشد و لذا عرصه‌ای است که بیش از هر زمان دیگری می‌تواند عیار افراد و جریان‌های سیاسی را در مقابل دیدگان ملت در معرض سنجش و قضاوت قرار دهد.
انتخابات 1400؛ حکمران خوب یا حکمرانی خوب؟
پنج‌شنبه 1399/12/28 ساعت 10:42
علی میرزاخانی
انتخابات 1400؛ حکمران خوب یا حکمرانی خوب؟
رئیس‌جمهور خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ اکنون که جریانات مختلف سیاسی برای تصاحب کرسی ریاست‌جمهوری در انتخابات 1400 خیز برداشته‌اند، این سوال حائز اهمیت شده است؛ اما آیا سوال درستی است؟
انتخابات 1400؛ چرا نامزدها باید تیم خود را معرفی کنند؟
یکشنبه 1399/12/24 ساعت 02:09
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ چرا نامزدها باید تیم خود را معرفی کنند؟
چون منطقا نامزدهای ریاست جمهوری در همه امور مربوط به کشورداری سررشته تخصصی ندارند، معرفی همکاران و تیم مشورتی و اجرایی می‌تواند نمایی کلی از مسیری که توسط آنها طی چهار سال آینده طی خواهد شد را به مردم نشان داده و روند انتخاب صحیح را از غلتیدن به دام شعارزدگی مصون دارد.
انتخابات 1400؛ چگونه مردم و نخبگان می‌توانند مانع ظهور دولت ضعیف شوند؟
یکشنبه 1399/11/05 ساعت 16:31
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ چگونه مردم و نخبگان می‌توانند مانع ظهور دولت ضعیف شوند؟
اگرچه بهبود شرایط اقتصادی و ایجاد رفاه در جامعه همواره از اولویت‌های اصلی شهروندان بوده است، لیکن واقعیت‌هایی که فراگیری جهانی کرونا پیش روی همه مردم جهان قرار داده، بار دیگر آنها را متوجه ضرورت توجه به الزامات اصلی و اجتناب‌ناپذیر جوامع برای «زنده ماندن» کرده است.
نظرات

آخرین اخبار
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست
آغاز موج چهلم عملیات وعده صادق 4 با رمز یا امیرالمومنین با مشارکت نیروهای مقاومت اسلامی
قلب تامین سوخت پنتاگون، هدف حمله پهپادی قرار گرفت
شورای امنیت به جای محکوم کردن جنایت آمریکا، علیه ایران قطعنامه صادر کرد
محدودیتی در تخلیه انواع کالا از بنادر نداریم
منبع آگاه: رویای تسلط بر خیابان‌ها توسط متجاوزان ناکام خواهد ماند
استاندار مازندران : اولویت اصلی، حفظ معیشت و امنیت مردم است
پورعلی گنجی: ما داغداریم
تاکید سرلشکر صفوی بر میزان اشراف اطلاعاتی ایران از دشمن + فیلم
چند نکته راهبردی در تحلیل جنگ رمضان
تخریب تعدادی از بناهای شاخص تاریخی سنندج
اتمام مهلت خرید خودروهای وارداتی
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور برقرار است
وزیر فرهنگ: ‏اجتماعات مردم در خیابان کمتر از موشک‌های ایرانی نیست
عیادت مبارز هنرهای رزمی ایران از مجروحان جنگی
موج جدید حملات موشکی سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیش‌بینی بارش شدید برف و باران در 20 استان
سازمان جهانی بهداشت: 18 حمله به مراکز درمانی ایران تایید شد
عراقچی: نیروهای مسلح انتقام حمله به زیرساخت‌های ملی را می‌گیرند
آغاز عملیات جدید حزب‌الله در سرزمین‌های اشغالی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/سرنگونی پهپاد اسرائیل
تصویر منتشرشده از محل خاکسپاری رهبر شهید کذب است
ناطق نوری: انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونی اعلام می‌کنیم
بیش از 60 نماینده پارلمان انگلیس از طرح تحریم اسرائیل حمایت کردند
این جنگ تمام می‌شود و آنچه می‌ماند حسن‌ همجواری است
هشدار مقاومت عراق به جولانی درخصوص تجاوز به لبنان
فرانسه امکان لغو تحریم علیه روسیه را رد کرد
اعلام آخرین آمار مجروحان جنگ تاکنون
هشدار مقاومت عراق به سران عرب؛ چگونه می‌توانید ادعای بی‌طرفی کنید!
قالیباف: حضور مردم در خیابان دشمن را گیج و عصبانی کرده است
ادامه تجمع شبانه مردم در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی
ترامپ: نفتکش‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند!
مسعود پزشکیان شرایط پایان جنگ را اعلام کرد
روسیه: آماده همکاری برای بازگرداندن صلح به خاورمیانه هستیم
میدل‌ایست مانیتور: جنگ ایران فرسایشی شده است
مکرون: حزب الله باید سلاح‌های خود تحویل دهد!
افشاگری عمان درخصوص علت جنگ علیه ایران
انگلیس بخشی از ذخایر اضطراری نفت خود را آزاد کرد
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
3 بانک بزرگ دنیا در قطر و دبی تخلیه شدند
منابع نظامی اسرائیل: هدف ما هرگز تغییر نظام ایران نبوده است
قطر مدعی شد: اجازه استفاده از خاک خود برای حمله به ایران را نداده‌ایم
محسن چاوشی «حسبی‌الله» را منتشر کرد+صوت
تایید خبر سپاه درباره تلفات سنگین آمریکا در کویت توسط سی‌بی‌اس
پیام دفتر آیت‌الله سیستانی در پی انتخاب آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای
مخبر: ملت ما به دشمن پاسخ سخت می‌دهد
سهیلی: ترامپ، درهای چاه فاضلاب ما به روی تو باز است نه چاه نفت!
ترامپ مسوولیت فاجعه مدرسه میناب را نپذیرفت!
شهادت جمعی از مدافعان امنیت در حملات تروریستی به ایست‌های بازرسی تهران