×
سیاسی
شناسه خبر : 69172
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/03/11 ساعت 10:16
شهرداری سیاست زده؛ علت انباشت چالش‌های بزرگ در پایتخت

نورنیوز بررسی کرد؛

شهرداری سیاست زده؛ علت انباشت چالش‌های بزرگ در پایتخت

کارشناسان شهری معتقد هستند در حال حاضر چهار ابرچالش پیش روی مدیریت شهری تهران وجود دارد که تمام گروه‌های مدعی در انتخابات پیش رو با آن دست و پنجه نرم خواهند کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: شهرهای بزرگ چالش‌های بزرگ دارند و حل چالش‌های بزرگ نیازمند برنامه‌های دقیق و قابل اجرا است. تهران به عنوان بزرگترین شهر ایران و دومین شهر بزرگ در منطقه غرب آسیا مدیریت‌های مختلفی را به خود دیده است. طرح‌ها و پروژه‌های عظیمی که آثار آن بعد از دهه ها با پایتخت همراه است.

از همان سال‌های پس از مشروطه که بلدیه‌ی طهران تاسیس شد تا امروز که مستاجران ساختمان بهشت یکی پس از دیگری جای خود را به بعدی واگذار می‌کنند منصب شهرداری ترکیبی از سیاست‌گذاری فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و شهرسازی را تجربه کرده و چنان که باید، شهرداری نهادی تک بعدی نبوده است.

با این وجود در برخی دوره‌ها شهرداری تهران بیش از آن که نهادی مدیریتی و خدماتی باشد، به نهادی صرفا سیاسی بدل شده است، تا حدی که بسیاری از گزینه‌های شهرداری و شورای شهر بدون داشتن اندک تجربه‌ای در حوزه مدیریت شهری و صرفا به دلیل قرابت به جریان‌های سیاسی و گاه سوابق اجرایی در نهادهای سیاسی وارد این میدان شده‌اند.

غلبه‌ی نگاه سیاسی به شهرداری موجب چند آسیب جدی در این سال‌ها شده است. نخست آنکه بسیاری از مجربین و افراد دارای تخصص و ایده صرفا به دلیل عدم قرابت با گروه حاکم بر شهرداری کنار گذشته می‌شوند و دیگر اینکه شهرداری‌ و نهادهای زیر مجموعه آن به محلی برای سیاست‌گذاری جناحی بدل می‌شود حال آنکه شهرداری نهادی عمومی و موظف به خدمات دهی به همه مردم یک شهر است. سوم و از همه مهمتر اینکه تمرکز وفعالیت گروه‌های سیاسی در شهرداری‌ها موجب نادیده گرفتن اولویت‌های اصلی و تل‌انبار شدن چالش‌ها و ابرچالش‌های شهر تهران شده است.

کارشناسان شهری معتقدند  در حال حاضر چهار ابر چالش پیش روی مدیریت شهری تهران وجود دارد که تمام گروه‌های مدعی در انتخابات پیش رو با آن دست و پنجه نرم خواهند کرد و باید برای حل آن برنامه‌ی منسجم و قابل اجرا داشته باشند. این چهار ابرچالش پاییتخت عبارت‌اند از: ترافیک آزاردهنده، هوای مسموم‌کننده، بودجه شکننده شهرداری و خدمات شهری ناعادلانه.

توضیح ابعاد مختلف هر کدام از ابر چالش‌ها می‌تواند موضوع چند پرونده ویژه باشد و در این یادداشت نمی‌گنجد اما پر واضح است سیاسی شدن انتخابات شورای شهر و رقابت در رویکرد سیاسی به جای ارایه برنامه تا چه حد می‌تواند حواس رای دهندگان را از چالش‌های اساسی پرت کند.

از این رو ملاک شهروندان در انتخابات شورای ششم به جای شخص و جناح سیاسی‌ باید به برنامه متکی باشد یا به عبارتی باید بر سر برنامه‌های مدنظر برای تهران تا 1404 و پس از آن باشد. برنامه‌های مطلوب اداره تهران تا سال 1404 باید به عنوان یک عیارسنج برای انتخاب نامزدهای شورای شهر جدید عمل کند.
شهردار آینده پاییتخت با رای شورای شهر آینده(به شکل غیرمستقیم توسط مردم) انتخاب خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
قدردانی آستان قدس رضوی از حضور باشکوه در آیین تشییع رهبر شهید
آیت‌الله مظاهری: یاوه‌گویی‌های رئیس‌جمهور آمریکا از استیصال دشمنان حکایت دارد
آتش‌سوزی در اسپانیا دست‌کم 12 کشته داد
ممبینی برکنار می شود؟
ادامه حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان؛ بمباران منازل مسکونی
روسیه صادرات گازوئیل را ممنوع کرد
قطعی برق در برخی مناطق تهران بدون اطلاع قبلی
آمار حضور مردم در تشییع پیکر رهبر شهید در مشهد اعلام شد
مرگ بازیکن آفریقای جنوبی بعد از بازگشت از جام جهانی
نورنما | نمایی متفاوت از محل تدفین رهبر
مستمری مددجویان بهزیستی به حساب مشمولان واریز شد
سرگردانی مسافران قطار مشهد در بیابان‌های سمنان
بازتاب پیام رهبر انقلاب در رسانه‌های منطقه
رفع تدریجی اختلالات بانکی؛ فعالیت کامل سامانه‌ها تا پایان هفته
افزایش کلاهبرداری با پیامک و پیام‌های جعلی ابلاغیه قضایی
اژه‌ای: آمریکا و اسرائیل هم مجازات شوند هم خسارت بپردازند
قیمت نقره امروز شنبه 20 تیر 1405 + جدول
قیمت گوشت قرمز امروز 20 تیر 1405 + جدول
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 20 تیر 1405+جدول
نورویدئو | وقتی سیاست، زبانش را از دست می دهد
چرا نوجوانان روز به روز از دنیای کتاب دورتر می شوند؟
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 20 تیر 1405 +جدول قیمت ها
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 20 تیر 1405 / دلار 4 هزار تومان ریزش کرد
انهدام محموله انفجاری در مرز کردستان
انتقام خون امام شهید را از قاتلین جنایتکار و بی‌آبرو می گیریم
واکنش سازمان هواپیمایی به شایعه خرید بوئینگ از عربستان
فارن‌پالیسی: تهدیدسازی علیه ترکیه بخشی از راهبرد انتخاباتی نتانیاهو است
احضار مدیرعامل پالایشگاه پلدختر پس از آتش‌سوزی
خداحافظی با چک رمزدار
جایگاه دانشگاه‌های ایرانی در جدیدترین رتبه‌بندی‌های جهانی
هشدار اتحادیه اروپا به متا؛ اینستاگرام و فیس‌بوک در آستانه جریمه سنگین
وجه همه بلیت‌های پروازهای لغوشده بازگردانده شد
هشدار درباره احتمال سقوط اجسام در هنگام ورزش باد شدید
ایهود باراک: نتانیاهو برای تشدید جنگ تدارک می‌بیند
رشد انفجاری معاملات بورس کالا و انرژی در 3 ماه نخست سال
مهاجرانی: دولت برای عزت ایران حتی گلوله هم می‌خورد
پیام‌هایی از مراسم آقای شهید
جدال بر سر یادداشت تفاهم
پشت پرده سفر رامین رضاییان به اسپانیا؛ واکنش باشگاه استقلال به خبر انتقال جنجالی
پیاتزا: اردوی صربستان برای ما مثل یک مرهم بود
وضعیت ترافیک تهران امروز 20 تیر ماه
مترو و BRT تهران تا کی رایگان می‌ماند؟
تهدید به مرگ خامینتون کامباس؛ سایه وحشت پس از حذف کلمبیا از جام جهانی
خسارت 300 میلیون دلاری به زیرساخت‌های پژوهشی کشور در جنگ
بن سلمان و ترامپ درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کردند
دلخوری محمدی از پرسپولیس؛ آیا میلاد با قرمزها قرارداد می‌بندد؟
آغاز عرضه ارز زیارتی اربعین از امروز + جزئیات خرید
دبیرکل کتائب حزب‌الله: تهدید دشمنان، ما را از مسیرمان باز نمی‌دارد
ترامپ چرا ناگهان از جان خودش گفت؟
اسپانیا - فرانسه؛ فینال زودرس جام جهانی 2026 در راه است