×
فرهنگی
شناسه خبر : 69076
تاریخ انتشار : شنبه 1400/03/08 ساعت 18:21
ساعت‌ هوشمند سلامت ما را تضمین می‌کند؟

ساعت‌ هوشمند سلامت ما را تضمین می‌کند؟

در سال‌های اخیر ساعت‌های هوشمند و دستبندهای سلامتی از فعالیت‌های ساده مثل شمارش قدم‌ها پا را فراتر گذاشته‌اند و می‌توانند تعداد ضربان قلب را اندازه‌گیری کرده و در صورت لزوم هشدار بدهند.

نورنیوز-گروه جامعه: بحث در مورد ساعت‌های هوشمندی که سلامتی ما را بررسی می‌کنند بحثی جدی است. اخیراً برای تولید انبوه این ساعت‌ها تلاش‌های زیادی صورت گرفته است و بحث در مورد تول منطق سلامت و پایش آن در این باره جدی‌تر شده است. البته هنوز شواهد قطعی در مورد صحت و کارآیی آن‌ها وجود ندارد، اگرچه در یک مطالعه که با حمایت اپل در  سال 2019 منتشر شد  مشخص شد که آن‌ها ممکن است در تشخیص برخی از ریتم‌های غیر طبیعی قلب، به ویژه در افراد مسن کمک کند. تعداد زیادی از مطالعات در این زمینه در حال انجام است، از جمله مطالعاتی که به ارزیابی این مسئله می‌پردازند که  آیا یک ساعت هوشمند واقعاً می تواند به نجات جان افراد کمک کند؟

اکثر این ساعت‌ها به فناوری «ای سی جی» یا فناوری «ثبت ضربانش قلب» مجهز هستند. این فناوری برای تشخیص فیبریلاسیون دهلیزی، رایج‌ترین ریتم قلب نامنظم، که حدود شش میلیون آمریکایی به آن دچار شده‌اند طراحی شده است. در ایالات متحده، ریتم نامنظم قلبی باعث حدود 150 هزار مرگ در سال و حدود 450 بستری در سال می‌شود و بسیاری از افراد از وجود این اختلال در بدن خود خبر ندارند.

ساعت‌ها قابل اطمینان هستند؟


استفاده از ساعت هوشمند در باشگاه‌های ورزشی رو به گسترش است

مانند بسیاری از فناوری‌های جدید که مواردی را در بدن کشف می‌کند که پزشکان هنوز به طور کامل آن‌ها را درک نمی‌کنند، این دستگاه‌ها ممکن است در مورد ضربان قلب نامنظم به کاربر هشدار دهند، اما همه بی‌نظمی‌ها خطرناک نیستند. درست مثل میکروسکوپ‌ها که اختراعشان باعث شد انبوهی ارگانیسم کوچک را ببینیم بدون اینکه بدانیم چه هستند و آیا خطرناک‌اند یا خیر. به همین ترتیب این دستگاه‌ها انبوهی بی‌نظمی در ریتم را نشان می‌دهند که پزشکان ایده‌ای دربارۀ مفید یا مضر بودن آن‌ها ندارند.

برخی متخصصان توصیه می‌کنند این دستگاه‌ها فقط برای کسانی مورد استفاده قرار گیرد که بیماری دارند، استفاده از این دستگاه‌ها را برای افراد سالم توصیه نمی‌کنند چراکه افراد را دچار وسواس‌های سرسام‌آور دربارۀ سلامتیشان می‌کند. انجمن قلب آمریکا تأیید می‌کند که مانیتورهای ساعت هوشمند می‌توانند برای بعضی از افراد مفید و حتی نجات دهنده باشند. حتی الکتروکاردیوگرام در مطب پزشک به طور معمول برای همه توصیه نمی‌شود.

گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده، گروهی از متخصصان که در مورد آزمایشات غربالگری مشاوره می‌دهند، می‌گوید که شواهد کافی برای اثبات موثر بودن فناوری «ای سی جی» وجود ندارد و می‌تواند هزینه و نگرانی بی دلیل برای افراد ایجاد کند. پزشکان نگران هستند که هرچه تعداد بیشتری از مردم از این دستگاه ها استفاده کنند ممکن است ضربان‌های نامنظم قلبی را ببینند که لزوماً خطرناک نیست و به همین خاطر با سیلی از درخواست‌ها برای انجام آزمایش‌ها و تست‌های غیر ضروری مواجه شویم.

خیلی از استفاده کنندگان تصور می‌کنند از این ساعت‌ها می‌تواند از حملات قلبی پیشگیری کند در حالی که هیچ شاهدی برای این ماجرا وجود ندارد. هرچند این احتمال دور از ذهن نیست که در حال ورود به دورۀ جدیدی از خدمات پزشکی قرار داشته باشیم که بیماران بتوانند با نگاه کردن به ساعت مچی خود ریتم قلب خود را بررسی کنند و در صورت بروز مشکل به پزشک اطلاع دهند. ظهور این فناوری‌ها در مجموع امر مثبتی است که می‌تواند کیفیت زندگی را بهبود ببخشد اما برای دستیابی به فناوری‌هایی که بتوانند با دقت این کار را انجام دهند و موجب نگرانی و وسواس در مورد سلامت نشوند نیازمند تحقیقات بیشتر است.

از طرف دیگر باید به دسترسی به این خدمات هم توجه داشت. اگر قرار است ثروتمندان به این خدمات دسترسی داشته باشند و بتوانند به راحتی آن را بخرند اما افراد دیگر چنین امکانی را نداشته باشند، این خدمات بیشتر موجب نابرابری می‌شوند. وجود چنین فناوری‌هایی نیازمند خدمات بیمه‌ای گسترده است به‌طوریکه همه بتوانند از آن‌ها استفاده کنند تا با تبعیض در حوزۀ سلامت مواجه نشویم.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: ماموران مهاجرت را از مینه‌سوتا خارج نخواهم کرد
پاک‌نژاد : نگران معامله آمریکا با مشتریان نفت ایران نباشید
عراقچی: ایران هرگز به‌دنبال سلاح هسته‌ای نبوده است
تجدید میثاق هیأت دولت با آرمان‌های امام خمینی(ره) در آستانه دهه فجر
برنامه مسابقات ورزشی امروز 11 بهمن 1404+ جدول پخش
واکنش آمریکا به رزمایش دو روزه سپاه در تنگه هرمز
بازتاب اظهارات وزیر خارجه ایران در رسانه‌های جهانی و منطقه‌ای
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 11 بهمن 1404 + وضعیت استان‌ها
رویای لمس دنیای مجازی به واقعیت پیوست
مصرف الکل خطر ابتلا به کدام سرطان‌ها را افزایش می‌دهد؟
فقط 5 دقیقه فعالیت اضافی روزانه، عمرتان را طولانی‌تر می‌کند
کشف یک روایت 5000 ساله
مخفی کردن آرشیو اینترنت از ترس دزدی‌های هوش مصنوعی!
شیوع لوپوس در کودکان چقدر جدی است؟
قطع برق هزار نفر در پرتقال درپی وقوع طوفان
گسترش اعتصاب به سراسر آمریکا
بارزانی: از توافق دمشق و قسد استقبال می‌کنیم
اظهار نگرانی گوترش از وضعیت سازمان ملل؛ در آستانه فروپاشی مالی هستیم
آفریقای جنوبی کاردار اسرائیل را عنصر نامطلوب خواند
مسائل منطقه؛ موضوع گفت‌وگوی سفیر ایران با رئیس پارلمان لبنان
مداخله آمریکا در نحوه فروش نفت ونزوئلا
معاون دادستان کل آمریکا: در پرونده اپستین از ترامپ محافظت نکردیم
فینالیست‌‌های لیگ برتر واترپلو شناخته شدند
جدیدترین خبر از فیلم رسول صدرعاملی
پاسخ ایران به تجاوز دشمن از خلیج فارس تا قلب تل‌آویو امتداد خواهد یافت
اسامی کشتی‌گیران ایران به رنکینگ کرواسی اضافه شد
دستگیری 9 نفر از لیدرهای مسلح اغتشاشات اخیر در کهگیلویه
برزیلی‌ها در حمایت از ایران تظاهرات کردند
احتمال فاش کردن هویت افسران اطلاعاتی آمریکا به روسیه توسط امارات
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
زمین‌لرزه‌ بخش کاریز را لرزاند
شرایط دریافت وام 300 میلیون تومانی اعلام شد+ جزئیات و نحوه دریافت
مجمع جهانی بیداری اسلامی: تروریستی‌خواندن سپاه، بیانگر عجز و ناتوانی اتحادیه اروپاست
نظرسنجی شبکه 12 اسرائیل؛ برابر حماس پیروز نشدیم!
ترامپ خواستار دستگیری اوباما شد!
رضا نصری: اصرار ایران بر کنار گذاشتن تهدیدها، «امتیاز خواستن پیش از مذاکره» نیست
مسکو: غربی‌ها در سیاست تحریمی علیه مردم ایران بازنگری کنند
رویترز: انتقال زندانیان داعش از سوریه به عراق کند پیش می رود
هشدار افزایش کم‌سابقه دما در آذربایجان شرقی
مقام اماراتی: اجازه اقدام نظامی علیه ایران را نمی‌دهیم
ترامپ: ایران به دنبال توافق با آمریکا است
تحولات خاورمیانه؛ موضوع دیدار و رایزنی بن سلمان با مقامات ارشد آمریکایی
درگذشت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز حین تمرین
در دیدار اعلام نشده لاریجانی با پوتین چه گذشت؟
ترکیه: آنکارا آماده میانجیگری بین ایران و آمریکا است
عکس های منتخب حیات وحش هفته جهان
صنعاء: هرگونه اقدام علیه ایران به شکست خواهد انجامید
برف و باران دوباره مهمان تهران می‌شود
بیانیه هیات دولت در محکومیت تصمیم وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
نخست وزیر انگلیس: با متحدان خود درباره ایران گفت‌وگو می‌کنیم