×
سیاسی
شناسه خبر : 68998
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/03/05 ساعت 17:29
پایگاه هوایی اسرارآمیز در تنگه باب‌المندب در اختیار کدام کشور است؟

پایگاه هوایی اسرارآمیز در تنگه باب‌المندب در اختیار کدام کشور است؟

آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی از یک «پایگاه هوایی اسرار آمیز» پرده برداشته که به ادعای این خبرگزاری در یک جزیره آتشفشانی واقع در نزدیکی کشور یمن در حال ساخت است. در این گزارش تاکید شده که محل احداث این پایگاه هوایی در یکی از مهم‌ترین نقاط دریایی جهان از نظر حمل و نقل انرژی و محموله‌های تجاری انتخاب شده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل:  آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی از یک «پایگاه هوایی اسرار آمیز» پرده برداشته که به ادعای این خبرگزاری در یک جزیره آتشفشانی واقع در نزدیکی کشور یمن در حال ساخت است. در این گزارش تاکید شده که محل احداث این پایگاه هوایی در یکی از مهم‌ترین نقاط دریایی جهان از نظر حمل و نقل انرژی و محموله‌های تجاری انتخاب شده است.

یورونیوز به نقل از آسوشیتدپرس  نوشت: هیچ کشوری تاکنون رسما مسوولیت ساخت این پایگاه هوایی مرموز در جزیره مایون واقع در تنگه باب‌المندب را بر عهده نگرفته اما ترافیک دریایی مرتبط با عملیات ساخت یک باند فرودگاهی در این جزیره 5.6 کیلومتری طی سال‌های گذشته عمدتا به کشور امارات عربی متحده ارتباط داشته است.

مقامات دولت در تبعید یمن که از سوی جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته می‌شود می‌گویند که اماراتی‌ها پشت آخرین تلاش‌ها برای ساخت پایگاه یاد شده هستند هر چند که امارات عربی متحده در سال ۲۰۱۹ اعلام کرد که نیروهای خود را از ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان برای مقابله با شورشیان حوثی خارج می‌کند.

جرمی باینی، سردبیر بخش خاورمیانه شرکت اطلاعاتی «منبع باز» که سال‌هاست عملیات ساخت و ساز در جزیره مایون را دنبال کرده، می‌گوید: «به نظر می‌رسد این تلاش به منظور دستیابی به هدفی استراتژیک و بلند مدت برای حضوری نسبتا دائمی (در این جزیره) صورت گرفته است.»

وی در ادامه می‌گوید که «ساخت این پایگاه احتمالا تنها با جنگ یمن مرتبط نیست و شما باید اهمیت حمل و نقل دریایی را نیز در آنجا مد نظر قرار دهید.»

آسوشیتدپرس در گزارش خود تاکید کرده که مقامات اماراتی در ابوظبی و نیز مسوولان سفارت امارات عربی متحده در واشنگتن از پاسخ‌گویی به تماس‌های این خبرگزاری در خصوص ساخت پایگاه هوایی در جزیره مایون امتناع کرده‌اند.

از سوی دیگر در این گزارش آمده است که کریس مورفی، سناتور دموکرات در آمریکا با اشاره به ساخت این پایگاه هوایی یادآور شده که امارات عربی متحده در عمل از جنگ یمن خارج نشده است.

باند فرودگاهی این پایگاه در جزیره مایون به هر کشوری که کنترل آنرا در درست بگیرد امکان می‌دهد تا قدرت خود را بر تنگه باب‌المندب تحمیل کند و به راحتی دست به حملات هوایی به خاک یمن بزند.

این پایگاه همچنین امکان هرگونه عملیات در دریای سرخ، خلیج عدن و مناطق مشرف به شرق قاره آفریقا را برای کشور کنترل کننده آن فراهم می‌کند.

تصاویر ماهواره‌ای شرکت پلنت لبز که آسوشیتدپرس به آن دسترسی پیدا کرده به وضوح کامیون‌ها، گریدر‌ها و دیگر ماشین آلات راه‌سازی را هنگام فعالیت در جریان ساخت یک باند فرودگاهی ۱.۸۵ کیلومتری در این جزیره به تصویر کشیده است.

عملیات ساخت و ساز ظاهرا روز 18 مه با احداث سه آشیانه که درست در جنوب فرودگاه روی باند قرار گرفته‌‌اند، تکمیل شده است.


احداث پایگاه هوایی و باند پرواز در جزیره مایون واقع در تنگه باب‌المندب

یک باند پرواز با این مشخصات عملا می‌تواند برای هواپیماهای تهاجمی، نظارتی و لجیستیکی مورد استفاده قرار گیرد. تلاش قبلی که اواخر سال 2016 آغاز و سپس متوقف شد به ساخت باند بزرگتری به طول سه کیلومتر اختصاص داشت. احداث آن باند می‌توانست پرواز سنگین‌ترین بمب‌افکن‌ها را هم امکان پذیر کند.

مقامات نظامیِ دولت به رسمیت شناخته شده یمن از سوی جامعه جهانی که تحت حمایت ائتلاف تحت رهبری عربستان نیز قرار داد، می‌گویند که امارات عربی متحده اقدام به ساخت این باند فرودگاهی کرده است.

آسوشیتدپرس به نقل از چند مسوول که نامی از آنها برده نشده اعلام کرد که کشتی‌های اماراتی طی هفته‌های گذشته اقدام به حمل سلاح، ‌تجهیزات و نیروهای نظامی به جزیره مایون کرده‌اند.

به گفته مقامات نظامی، تنش‌های اخیر میان امارات عربی متحده و دولت یمن به رهبری عبد ربه منصور هادی،‌ رییس جمهوری این کشور تا حدودی به درخواست ابوظبی برای اجاره بیست ساله جزیره مایون و ترغیب دولت یمن به موافقت با این درخواست مربوط می‌شود؛ حال آنکه به نوشته آسوشیتدپرس، مقامات اماراتی اختلاف نظر در این خصوص را تایید نکرده‌اند.

پروژه اولیه ساخت و ساز که بلافاصله پس از بازپس گیری جزیره مایون از دست شبه‌نظامیان حوثی توسط نیروهای اماراتی آغاز شده بود در سال 2015 بدون نتیجه متوقف شد.

این در حالیست که تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که عملیات ساخت و ساز پایگاه هوایی در این جزیره اواخر سال 2016 جریان داشته است.

الیونورا آردمانیی،‌ تحلیل‌گر موسسه مطالعات سیاست‌های بین‌المللی ایتالیا معتقد است: «در حالی که شاخ آفریقا به دلیل رقابت‌ها و خطرات ناشی از جنگ محلی به مکانی پر خطر برای اماراتی‌ها تبدیل شده است، جزیره کم جمعیت مایون می‌تواند یک مکان راهبری ارزشمند برای نظارت بر دریای سرخ به حساب ‌آید.»

به گفته این تحلیل‌گر غربی،‌ سیاست خارجی امارات از اعمال قدرت به محافظت از قدرت تغییر ماهیت داده و چنین ظرفیتی توانایی نظامی این کشور برای نظارت بر آنچه در منطقه اتفاق می‌افتد و نیز توان بازدارندگی در قبال تهدیدهای احتمالی بازیگران غیر دولتی نزدیک به ایران را افزایش می‌دهد.

مایون که به جزیره پِریم نیز شهرت دارد در حوالی 3.5 کیلومتری آب‌‌های ساحلی جنوب غرب یمن واقع شده است. آسوشیتدپرس در گزارش خود تاکید می‌کند که قدرت‌های جهانی صدها سال پیش به ویژه پس از افتتاح کانال سوئز که دریای مدیترانه و سرخ را به هم پیوند می‌دهد، به اهمیت و موقعیت استراتژیک این جزیره پی برده بودند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حسگر چوب‌پنبه ای که سموم نوشیدنی‌ها را شناسایی می‌کند
پسماند کربنی به طلای سیاه فناوری تبدیل می‌شود
چین با 156 ماهواره زمین را رصد می‌کند
ورزش به تنهایی کارساز نیست
زلنسکی: پایان جنگ باید هرچه زودتر رقم بخورد
روبات‌های انسان‌نما کارگر شیائومی می‌شوند
سینما ابزاری برای برقراری صلح است
ترامپ: گفت‌وگوی سوریه و اسرائیل حیاتی است
4 مجموعه ورزشی تهران برای توان‌یابان مناسب‌سازی می‌شوند
دیدار زلنسکی و مکرون؛ چرخش اوکراین به سمت اروپا
مسکو: حمایت ما از آرمان‌های مشروع فلسطین ادامه دارد
تلاش اردوغان برای پیوستن به اتحادیه اروپا
کدام شهرها بیشترین جمعیت سالمند را دارد؟
خطر جدی سویه جدید آنفلوآنزا برای سنین 5 تا 14سال
درخشش دختر ایرانی در شطرنج آسیا
بررسی گزینه‌های ترامپ درباره ونزوئلا
کارگردان مشهور به زندان محکوم شد
پرسپولیس ناکام ماند؛ CAS اجازه تعویق بازی با تراکتور را نداد
4 هزار خانواده فلسطینی آواره شدند
سرقت در تهران بزرگ 22 درصد کاهش یافت
رایزنی ترامپ و نتانیاهو برای خلع سلاح حماس
سفر قلعه‌نویی به آمریکا برای قرعه‌کشی جام جهانی
خبر خوش برای طرفداران شروین حاجی‌پور
سودان در آتش جنگ / کنترل یک مقر نظامی به دست شبه‌نظامیان پشتیبانی سریع افتاد
اوکراین از اروپا درخواست کمک 1 میلیارد یورویی کرد
1000 بیمار غزه‌ای در انتظار بازگشایی گذرگاه‌ها جان باختند
نورنما | پترا یکی از عجایب دنیا
بیماری مرموز ترامپ جدی شد!
عراقچی: به توافق نزدیک بودیم اما اراده جنگ‌طلبان در آمریکا غالب شد
نخستین جایزه ادبی بریکس به یک نویسنده مصری رسید
توسکستان در آتش / تداوم آتش‌سوزی‌های سریالی در جنگل‌های شمال
شیراز میزبان دیپلمات‌های سینمایی جهان شد
تسلیت رهبر معظم انقلاب به آقای سقاب اصفهانی معاون رئیس‌جمهور
ماجرای دستگیری عباس پالیزدار چیست ؟
خشکسالی در ایران از فضا قابل مشاهده است
واشنگتن نخستین هشدار اضطراری به ونزوئلا را صادر کرد
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + فیلم
روسیه نسبت به اقدامات تنش‌زا ناتو هشدار داد
کشف کلت‌های آمریکایی پنهان زیر ذغال در تهران
پیگیری وضعیت سلامت رضا امیرخانی از سوی رهبر معظم انقلاب
هزاران خانواده آسیب‌دیده اسرائیلی از حملات ایران همچنان سرگردان
هدررفت واقعی آب تهران کمتر از 10 درصد
علت حادثه منجر به فوت همسر معاون رئیس جمهور مشخص شد/دختر سقاب مرگ مغزی شد +فیلم
کدام استان ها 11 و 12 آذرماه تعطیلند؟
نورنما | 11 آذر، شهادت میرزا کوچک خان جنگلی
ایران و شانگهای؛ معماری امنیت مشترک
مدارس فارس فردا 11 آذرماه تعطیل شد
اسلامی: مقابله با تحریف‌های دشمن نیازمند اقدام و عمل واقعی در صنعت هسته‌ای است
تایید مصوبه بنزین 3 نرخی در هیئت تطبیق مجلس
پاپ: تشکیل دولت فلسطین تنها راه‌حل برقراری صلح است
X
آگهی تبلیغاتی